İlla deri döşeme alınacaksa kesinlikle sunni değil gerçek deri olmalı ve mutlaka soğutma olmalı yoksa yazın sırılsıklam olmak cabası, ısıtma zaten soğutma olan her araba standart.
Deri döşeme özellikle bej arabaya çok yakışmakla birlikte nubuk türü kumaşların çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum bende son aracımın özellikle deri olmamasına dikkat ettim.
Sunni değil hocam o suni olacaktı sunni bir mezheptir.
Suni deri kabaca naylondur hava almaz sızdırmaz ancak deri de minicik minicik delikler vardır(kıl köklerinde) gözle görülmeyecek delikler o deliklerden hava alır ve bir nebze olsun terlemeyi önler ancak arabalarda kesinlikle en iyisi kumaştır.gerçek deri de olsa güneş alırsa zamanla çatlar popoyu yakar.Deriden aldığın dokunma hissini hiçbir malzemeden alamazsın sığır dersinden ziyade küçükbaş hayvan derisi daha yumuşaktır tabiri caizse lokum gibidir :)
Hocam o kelime "sun'i" diye yazılır ve Türkçe'de telaffuzu en iyi "sunni" şeklinde olmaktadır. Bkz. TDK. Sizin dediğiniz mezhep olan kelime ise; sunni değil sünni'dir. Üstelik sizin bildiğiniz gib sünni bir mezhebi değil, 4 hak mezhepten birisine intisab etmiş bulunmayı ifade eder. Dolayısıyla, Hanefi de, Maliki de, Hanbeli de, Şafii de ayrı ayrı bir mezheptir ve bunların hepsine "sünni" denir. Madem bu kadar dilimize vakıfsınız cümle bitip yeni cümle başladığında büyük harfle başlanacağını bilmeniz de elzemdir.
1 . Yapay. 2 . mecaz Yapmacık. Birleşik Sözler
suni böbrek suni çayır suni gübre suni ipek suni kalp suni peyk suni solunum suni tahta suni teneffüs
araçta koltuk ısıtma ve soğutma olmadıktan sonra(hatta bazen olsa bile) deri koltuk tam bir işkence olabiliyor. bu nedenle tercih etmiyorum.
kullanım amacınıza göre değişir. benim aracım deri döşeme, çünkü bahçe ve inşaat işleriyle de uğraştığımız için, üstümüz başımız pis olarak biniyoruz. deri silinince kir falan kalmıyor üzerinde.
Aracımdan alcantara tavana bir örnek Art-Car'da yapıldı.
İki aracımda orjinalinden gerçek deri döşeme ve ıstma var, kışın ilk oturduğunuzda soğuk oluyor, ısıtma kısa sürede ısıtıyor. Yazın ilk oturduğunuzda çok sıcak olabiliyor, ama uzun yolda şikayetçi değilim.
Temizlik ve hijyen açısından deri döşeme avantajlı.
Ama 90'lı yıllardaki D sınıfı ve üstü japonların kadife döşemelerini de çok beğeniyorum.
Deri: 1. Yazın yakar. 2. Kışın donar. Isıtma koltuklar ise ilk oturmanızı etkilemez, soğuktur. Oturmadan ısınmasını beklemek gerek. Sonuç sıkıntılı. 3. Tam oturma yeri zamanla bollaşır. Onun için oturma yeri karışık model yapılır. O da ilk günkü gibi durmaz. 4. Zedelenince tamir edilmez. Göze batar. Çabuk zedelenir. 5. Bölgesel renk solması olursa(bazı kozmetik malzeme teması ile) çekilmez olur. 6. Gerçek bile olsa nefes almasi kumaş kadar olamaz. 7. Kaliteli ve şık durur. Arabaya da kalite kazandırır. Sebebi birçok firma üst donanımda sunduğu için sadece döşeme değiştirildiği zaman bile arabaya üst donanımlı havası katar. Ancak kullanışlı değildir. Kumaş: 1. Kir tutar. 2. Zamanla tiftiklenebilir. Kadife: Sadece toz tutar. Aynı zamanda kaliteli durur. Tiftiklenmez. Kalitelisi az bulunur. SONUÇ: KESİNLİKLE AÇIK KADİFE.
Alcantarayı hiç sevmedim. Benim tercihim Kanyak yada Tarçın renk deri olurdu.
Gerekli konu
Kışın halı saha maçlarına gittikten sonra terli yada duş almış şekilde eşofmanla deri koltuğa oturdun mu tamamdır.? Koltuktan zıplıyorsun. Yazında araç güneş altında kalmışsa fırın gibi oluyor. Ama aracı daha kaliteli gösterdiği bir gerçek. Mesela BMW 5, 6 ve 7 Serilerinde kumaş seçeneği yok. Ya Deri ya Alcantara alacaksın. Ama bizim insanımızda deri fetişizmi var. Araç alıyorsan birde üst model bir araba alıyorsan ilk önce koltuklar deri olacak.
Alcantara tabii ki de hem güzel de görünüyor.
Herkes işini biliyor yaslanma ve oturma kısmı mümkünse alcantra değilse tatlı bir renge sahip kumaş kalan kısımlar deri.
İlk aracım olan 2001 megane coupe de yarı kumaş yarı deri vardı ve gerçekten hoşuma gitmişti.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme