Şimdi Ara

Gerçek Deri mi Suni Deri mi Yoksa Kumaş Döşeme mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
20.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerçek deri gibisi yok, emin olun. Kumaş koltuklar bir süre sonra toz üretmeye başlıyor. Arabada hiç toz yoksa koltuğa oturup kalktıkça toz oluyor. Suni deri ise en kötüsü. Hava almadığı için terletir. Gerçek deri ise hava alır, yumuşaktır ama hassastır da. Üzerinde metala aksesuar olan kıyafetle binmemek, düzenli aralıklarla besleyici sütle okşamak gerekir. Ayrıca gerçek deri de kalite kalitedir. Çoğu deri döşeme kuzu derisi oluyor ki ceylan derisi tecrübe edenlere o bile bayağı gelir. ;)
  • Oturma ve yaslanma alanı kumas,geri kalan yerler deri olunca şık oluyor.
  • Ben dekumaş tercih ettim dermişim. Kumaş koltukta en iyisi. Nefes alıyor ve özgül ısısı yüksek. Ancak göğüs ve kapı içlerinde ise tam bir işkence. Müthiş toz tutuyor ve temizlemesi gerçekten zor oluyor. Sert plastik en iyisi bence. Ucuz görünüyor evet ama çok kullanışlı ve pratik. Çok zor toz tutuyor ve gerektiğinde cam sil bile sıkıp silebilmek büyük kolaylık. O yüzden göğüste deri veya kumaş sevmiyorum.
  • Benim Megane 3 Dynamique aracımda yarı deri döşeme var, oturma yerleri kumaş, kenarları ve arkası deri; bence süper. Yazın ve kışın hiçbir olumsuz etkisini görmememin yanında, aracım çok şık duruyor.

Kesinlikle deri döşeme yaptıracak arkadaşlara tavsiye ederim, ortası kumaş olduktan sonra yanlar suni deri de olsa farketmez
  • kullanışlılık olarak kumaş döşeme gayet iyidir.
    bende kadife döşeme vardı , açık renk olmasından dolayı bakımı zor ve kadifenin toz tutma potansiyeli yüzünden koltukların yan kısımlarını sunş deri , popo ve sırt kısımlarını ise hakiki deri yaptırdım.

hakiki deri nefes aldığı için suni deriye göre yazın daha soğuk , kışın ise daha sıcak kalabiliyor.
    yalnız hakiki derinin bakımı zahmetli , ben 2 haftada bir komple bakım yapıyorum.
    ayda bir kutu deri sütü bitiyor.

tavan ve kapı direklerim ise alcantara kaplandı. açıkçası memnunum.
  • Alcantara doseme cok kullanisli (Golf'te Comfortline'dan itibaren sunulan). Ama dosemelerin en krali bence de kadifedir. Kisa bir sure 91 Buick Regal kullanmistim. Bordo kalin kadife koltuklari vardi. Cok iyiydi.

Bunun disinda kullanislilik olarak kaliteli kumas dosemeyi hem suni, hem gercek deriye tercih ederim. Gerci itiraf edeyim, deri doseme aracim hic olmadi. Yolcu olarak gozleyebildigim kadariyla.
  • deri-kumaş kombinasyonu aracı sportif gösteriyor...

benim tercihim deri-alcantra olurdu.
  • deri koltuklara oturunca hemen bacaklar ıslanmaya başlıyor

alcantara en iyi seçenek gibi duruyor
  • suni deri olmasında ne olursa olsun!!!
  • Daha önceki aracım suni deriydi. Görüntüsü güzeldi ama kışın buz gibi yazın ise ter içinde bırakıyodu. Şimdiki aracımda koltukların hem oturma hem de sırt yerlerinin kenarlarını suni deri ortasını özel bir kumaş yapmışlar. Çok memnunum...
  • Kumaş basit dürüyor kaliteli aracı göstermiyor.
    Deri ise bakımı zor ve zahmetli.eğer gercek deri olursa kökü yapıyor sunisinde renk atıyor çabuk burusuyor.benim şimdiki aracımda harika bir malzeme kullanmışlar sırf koltukları icin bile bir daha alabilirim arabamı.dalore-ttech denilen dalgıç elbisesi kumaşı denilen bir kumaşı var.artıları ne diye sorarsınız nefes alıyor,burusmuyor,leke tutmuyor,yapışmıyor insanın vücuduna gercekten harika gözüküyor.
  • 2005 Civic'lerdeki sarı kadifeler çok hoşuma gidiyor. Çok sıcak gösteriyor aracı...
  • deri bakımı zor demişsiniz ama aracı 9430390 sene kullanmayacaksanız hiç bir şey yapmanıza gerek yok aslında . abartılıyor tamamen .
    kumaş koltuklar en ufak kiri belli ediyor. . sıvı türevi şeyler döküldünmü rezil oluyor ancak deri koltukta çok çok daha temiz bir kullanım sağlıyorsunuz ek olarak deri bir araçta içeride toz oluşmuyor kolay kolay... bunu laguna da farketmiştim aynı aracın hem kumaş hemde deri olanına sahip olduk... kumaş olanda sildikten bir kaç gün sonra göğüs direksiyon üstü kadran v..s toz oluyordu hemen... ancak deri olanda bu gerçekten çok azalmıştı...

kaliteli bir deri döşeme kullanışlı güzeldir... öyle bakım falan gerekmez pek sadece aklınıza eserse senede 1-2 nemli bezle silip sonaxın deri ürününü alıp bezle sürün o kadar ...

kumaş koltuğun bakımı kesinlikle çok daha zor.. ne adam gibi süpürülür ne kir çıkar bir ton dert....

benim tercihimde bir çok arkadaş gibi deri kadife karışımı olurdu hatta bütün tavan , direksiyon , göğüs te kadife olabilir gerçekten çok hoş oluyor...

• Durum olsa direksiyon ve vites alcantara, oturma bölümü ve yaslanma yeri alcantara geri kalan yan ve arkalar suni deri yaptırırım. Gri - siyah güzel bir karışım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: altinok

İlla deri döşeme alınacaksa kesinlikle sunni değil gerçek deri olmalı ve mutlaka soğutma olmalı yoksa yazın sırılsıklam olmak cabası, ısıtma zaten soğutma olan her araba standart.

Deri döşeme özellikle bej arabaya çok yakışmakla birlikte nubuk türü kumaşların çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum bende son aracımın özellikle deri olmamasına dikkat ettim.

Sunni değil hocam o suni olacaktı sunni bir mezheptir.

Suni deri kabaca naylondur hava almaz sızdırmaz ancak deri de minicik minicik delikler vardır(kıl köklerinde) gözle görülmeyecek delikler o deliklerden hava alır ve bir nebze olsun terlemeyi önler ancak arabalarda kesinlikle en iyisi kumaştır.gerçek deri de olsa güneş alırsa zamanla çatlar popoyu yakar.Deriden aldığın dokunma hissini hiçbir malzemeden alamazsın sığır dersinden ziyade küçükbaş hayvan derisi daha yumuşaktır tabiri caizse lokum gibidir :)

• aradada deride iyi olduktan sonra hiç bir sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EL_MARIACHI

quote:

İlla deri döşeme alınacaksa kesinlikle sunni değil gerçek deri olmalı ve mutlaka soğutma olmalı yoksa yazın sırılsıklam olmak cabası, ısıtma zaten soğutma olan her araba standart.

Deri döşeme özellikle bej arabaya çok yakışmakla birlikte nubuk türü kumaşların çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum bende son aracımın özellikle deri olmamasına dikkat ettim.

Suni deri kabaca naylondur hava almaz sızdırmaz ancak deri de minicik minicik delikler vardır(kıl köklerinde) gözle görülmeyecek delikler o deliklerden hava alır ve bir nebze olsun terlemeyi önler ancak arabalarda kesinlikle en iyisi kumaştır.gerçek deri de olsa güneş alırsa zamanla çatlar popoyu yakar.Deriden aldığın dokunma hissini hiçbir malzemeden alamazsın sığır dersinden ziyade küçükbaş hayvan derisi daha yumuşaktır tabiri caizse lokum gibidir :)

Hocam o kelime "sun'i" diye yazılır ve Türkçe'de telaffuzu en iyi "sunni" şeklinde olmaktadır. Bkz. TDK. Sizin dediğiniz mezhep olan kelime ise; sunni değil sünni'dir. Üstelik sizin bildiğiniz gib sünni bir mezhebi değil, 4 hak mezhepten birisine intisab etmiş bulunmayı ifade eder. Dolayısıyla, Hanefi de, Maliki de, Hanbeli de, Şafii de ayrı ayrı bir mezheptir ve bunların hepsine "sünni" denir. Madem bu kadar dilimize vakıfsınız cümle bitip yeni cümle başladığında büyük harfle başlanacağını bilmeniz de elzemdir.

• Ne BMW'miş arkadaş anlat anlat bitmedi.
  • bence böyle olmalı.

Gerçek Deri mi Suni Deri mi Yoksa Kumaş Döşeme mi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EL_MARIACHI

quote:

Hocam o kelime "sun'i" diye yazılır ve Türkçe'de telaffuzu en iyi "sunni" şeklinde olmaktadır. Bkz. TDK. Sizin dediğiniz mezhep olan kelime ise; sunni değil sünni'dir. Üstelik sizin bildiğiniz gib sünni bir mezhebi değil, 4 hak mezhepten birisine intisab etmiş bulunmayı ifade eder. Dolayısıyla, Hanefi de, Maliki de, Hanbeli de, Şafii de ayrı ayrı bir mezheptir ve bunların hepsine "sünni" denir. Madem bu kadar dilimize vakıfsınız cümle bitip yeni cümle başladığında büyük harfle başlanacağını bilmeniz de elzemdir.

1 . Yapay.
    2 . mecaz Yapmacık.
    Birleşik Sözler

suni böbrek suni çayır suni gübre suni ipek
    suni kalp suni peyk suni solunum suni tahta
    suni teneffüs

s u n i

/>
    />
    />
    />

s-----------u------------n----------i

www.gurlesunideri.com/

www.sunideri.com.tr/

www.fezasunideri.com.tr/

www.emresunideri.com.tr/

www.politekssunideri.com.tr/

Mezhep konusuna diyecek birşey yok

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.