Şimdi Ara

Gerçek Hayat Simulatörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi Günler Sizlere Bir Konuyu Danışmak İstiyorum Ben Bir Oyun Geliştiricisiyim Ve Benimle Birlikte 7 Kişilik Bir Ekibim Var. Bizim Bir Tycoon Projemiz Var Game Dev Tycoon'un Web Sitesi Geliştirdiğmiz Versiyonu Ve Biz Bunu Biraz Değiştirerek Daha Kapsamlı Ve Gerçek Hayat Gibi Birçok Meslek Seçeneği Olan Kendi Ofisini Kurma Ev Geçindirme Vb. Şeylerin Olduğu Birnevi The Sims'in Daha Kapsamlısı Biz Böyle Bir Oyun Geliştirmeyi Düşünüyoruz Hatta Başldaık Fakat Benim Kafama Takılan Bazı Şeyler Var Ve En Çok Kafama Takılan Böyle Bir Oyun Tutarmı? Soru Bu Hani Birde Bu Hem Tek Kişilik Hem de Online Olucak Ben Düşününce Bi Yazılım Şirketiniz Var Ve Başka Bir Şirketle Ortak Projeler Yapıyosunuz Daha Küçük Firmaları Satın Alıyosunuz Orda Burda Stüdyo Ofis Falan Açıyosunuz Ve Bu Şirketlerin Sahibi Gerçek Oyuncular Bence Çok Zevkli Olur. Benim Düşüncem Bu Ben Sizin De Fikirlerinizi Almak İstiyorum Hani Sizce Tutarmı Sizce Eğlenceli Olurmu Bundan Bi Kazanç Elde Edebilirmiyiz Düşüncelerinizi,Fikirlerinizi Ve Tavsiyelerinizi Bekliyorum. (Bu Arada Örnekte Yazılım Şirketinden Gittim Ama Daha Kapsamlı Sektörler Olucak Birçok Meslek Olucak.)

• thetego T kullanıcısına yanıt
    Hocam benim projem e benzer bence her türlü oyun tutar bu oyun . Hangi kodlama dillerini kullanacaksınız bilginiz vs nedir ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • karmixs K kullanıcısına yanıt
    C# ve unity kullanıcaz bilgi ise unity üstünde %50-60 falan ama kendimizide bi yandan geliştiriyoruz ve isterse 2 yıl sürsün biz yine geliştireceğiz ama ben 6-7 aya erken erişime çıkartırız diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetego -- 16 Mart 2018; 7:58:4 >
    Takipteyim inşallah daha iyi projeler yaparsınız .

• İnşallah.

• Proje güzel grafikten ziyade grafik de önemsiz demek istemiyorum ama oynayış ve çeşitlilik fazla olursa oyun daha iyi olabilir böyle bir projede oynayış ve bir süre sıkmaması daha önemli diye düşünüyorum oyunu sürekli değişik kombinasyonlar yapabileceğimiz şekilde programlarsanız oyun sınırsız saat de oynanabilir tek kişilik modunda hikaye olabilir benim düşüncelerim bunlar takip edicem başarılar diliyorum eğer oyun hakkında bir sayfa açarsanız ordan daha rahat takip edilebilir.
  • Grafiğe okadar önem vermiycez zaten ve oynanış tıpkı game dev tycoon gibi olacak ama çok detaylı olucak ve taxicisinden mühendisine birsürü meslek olacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: thetego

Grafiğe okadar önem vermiycez zaten ve oynanış tıpkı game dev tycoon gibi olacak ama çok detaylı olucak ve taxicisinden mühendisine birsürü meslek olacak.
    Proje çok güzel.
    Ancak birden fazla uzmanlık alanı gerekiyor,hatta yüksek lisans gerektiren konular bile var,örneğin yapay zekanın altından nasıl kalkacaksınız ?
    Yapay zeka,az miktarda makine öğrenmesi,optimizasyon,grafik hepsi ayrı uzmanlık alanları ve iyi bir oyun yapmak için sağlam mühendislik bilgisine sahip eğitimli yazılımcılar gerekiyor,yani kodlamadan ziyade(artık her insan kodlama biliyor) iş tamamen mühendisliğe kayıyor bu tarz kallavi oyunlarda.
    Bunlar temin edilirse neden olmasın,ancak gerçekçi olmak da lazım,başarılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 20 Nisan 2018; 1:53:39 >
  • oksygen kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler fakat söylediğiniz kadar mühendislik ve eğitim gerekmiyor. O konuda yanlış düşünüyorsunuz çünkü okulda verilen eğitimin 10 katı internette var zaten. Ben 1 yıldır bu iş ile uğraşıyorum modelleme yazılım konusundabaya geliştim photoshop bilmeyeni dövüyorlar zaten. Herşeyi internetten öğrendim ve üniversite okumuycam 10.sınıf öğrencisiyim önümüzdeki 2 yıl elde edeceğim gelirlerle bu ekibe bi ofis açıp resmiyettede şirkete dönüştürücem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetego -- 20 Nisan 2018; 8:13:13 >
    Son durum nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Şuan karakter tasarımlarını yapıyoruz onun dışında normal oyunda ana menü bitti karakter oluşturma menüsü bide kaldı bide karakterin yürümesi animasyonu vb. bitti hani sınavlar başlayacak 2 haftaya ozamana kadar hızlanıcaz sınavlar geçince dahada hızlanıcaz.

• ayrıntısı fazla olmayan 3d modeller çizebilirim blender'da lazım olursa aklınızda bulunsun.

Merakla bekliyorum

Şuan karakterler zaten modellendi şuan karakterlerin saçları modelleniyor saçlarıda particle değil mesh olarak yapabilirsen olabilir

Karmixs forum kurallarını tam okumadım link koymuycam ama facebook sayfamızdan daha çok bilgi edinebilirsin. Ahter Games yazarsan çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetego -- 21 Nisan 2018; 10:35:49 >
    daha çok objeler için yardımcı olabilirim eşyalar vs.

• Onlar en kolayı ihtiyacımız şimdilik yok olursa seninle iletişime geçerim yine de teşekkürler.

• Şimdi eleştiriye açık olmanız gerekğitini varsayarsak ( baştalamak değil )

1- Konudaki yazıları daha düzgün ve okunaklı yazarsanız anlayabiliriz o yüzden ben şuan pek birşey anlamadım. ( telden yazılırken eksik çıkacak kelimeler bazında konuşmuyorum )

2- Bir oyunu baz alıp onun üstüne geliştirme yaparken eğer benzerlik bariz oranda olursa size dava açıp herşeyinizi alırlar.

3- Böyle oyunlarda her hamleyi önceden belirleyip ona göre davranacak bir sistem kurmalısınız oda yapay zekaya girer çünkü kendi kendine öğrenebilmeli kullanıcı hareketleri sonucunda tanımlanmamış bir işlem yada hareket olduğunda ( hareketi robotik anlamda algılamayın )

4- Görsel olmayacaksa o zamanının bittefight gibi basit bir mantığıyla sıkışık kalırsınız.

5- Ve tabikide % 50-60 kodlama ile olacak birsey değil bu ki düşünürsek bir dilde % 100 öğrenme ölçüsü yok malesef o yüzden profesyonel bir iş istiyorsanız profesyonel kişiler olmalı.

6- o profesyonel kişileri elinize tutmak için güzel bir maaş ve çalışma ortamı lazım.

7- iyi bir ayda birkaç yatırımcı bulmak lazım oda kolay degil.

8- birde zaten yukarıdakilerin hepsini yapabiliyor olsaydınız da eğer benim aksime konuyu anlayan olup bu gerçek anlamda üstesinden gelebilecek birileri varsa zaten eğer uygulamaya dökülecek bir proje ise sizden önce çıkartırlar ve kullanırlar.Sonuçta projeyi kendi elinizle paylaşmışsınız oluyor burada.

Yinede bol şans ve iyi forumlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.