Şimdi Ara

Gerçek İslam kavramı ile yüzleşelim... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
11
Favori
3.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    "Nitekim Kutsal Yasa uyarınca hemen her şey kanla temiz kılınır, kan dökülmeden bağışlama olmaz." [İbranilere 9:22]

Bunu burada test icin biraktik.. Simdi birisi gelir, okur.. Kuran dan sanmasin..
    Incil den bir ayet...

Maksadim; din hakkinda veya onemli meseleler hakkinda konusurken, atif yapilan kaynaga, icerige cok dikkat etmemiz gerektigidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmudhudavendi -- 18 Ocak 2016; 0:28:50 >
  • Istanbul_34 I kullanıcısına yanıt
    Murted gayet de doğal açıkladım kendi yorumumum falan yok.

http://www.mumsema.org/misafir-sorulari/241279-islamda-dinden-donen-murted-neden-oldurulur.html

Bunun açıklamasıni her yer benim gibi vermiştir.

Cariyelik yok diyen de yok zaten.

Allah'ın hükümlerini doğru anlamak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Desmond kullanıcısına yanıt
    Biri bu 4 eş konusu. Hala çözüme ulaşmış değil. Sorularla islamiyette de farklı bir şey yazmıyor. Belki videoda söyler bilemem. Sonuçta ben hala erkeğin 4 kadınla evlenmesi için hiçbir sebep göremiyorum. Yine erkek 4 kadınla evlenebiliyosa adaletli olanın kadının da 4 erkekle evlenebiliyor olması olduğunu hala düşünüyorum.

Kur andaki mucizeler konusuna girmiyorum çünkü tamamı yorum. Hiçbiri açık olmayan ayetlerin, aa bak bu boyle olabilir diye evirilip çevirilmesi. Açıklayamıyor olsam dahi bu bir kanıt olmazdı zaten.

@istanbul

Neyin niye olduğu benim için çok önemli. Madem sorgusuz sualsiz kabul etmemiz isteniyorsa, sorgu sual yapabilme yeteneğine neden sahibiz? Bunun ahlaki bir altyapısı yoksa kabul edemem, edememeklede ahlaklı davranmış olurum. Fıtrat meselesinde daha önce de soylediğim gibi, sen nasıl yetiştirilirsen fıtratında o olur. Senin nasıl miden bulanıyorsa, bazı kadınların da midesi bulanıyor.

@mahmudhudavendi

O nereden alıntı bilemiyorum, başka bir kutsal kitapta da, fark etmez. Benim tavrım tek bir dine değil zaten. Onlar hakkında konuşuyor olsaydık ve etrafta sürekli tevrattan incilden ayet paylaşılıyor olsaydı onlara da yorum yazardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lokomatif Portakal -- 18 Ocak 2016; 0:33:35 >

(Yûnus, 10/99) "Rabbin dileseydi yeryüzündekilerin hepsi mutlaka inanırdı, o halde sen mi insanları inanmaları için zorlayacaksın?"

(Bakara, 2/256)."Dinde zorlama yoktur. Artık hak batıldan seçilip belli olmuştur. Kim tağutu inkâr edip Allah'a iman ederse, şüphesiz ki o, kopmayan sağlam bir kulpa sarılmıştır Allah her şeyi işiten ve her şeyi bilendir"

(Bakara, 2/217) "Sizden, kim dininden döner ve kâfir olarak ölürse, işte onların dünya ve ahirette amelleri boşa gitmiştir. İşte cehennemlikler onlardır Onlar, orada ebedî olarak kalacaklardır"

(en-Nisâ, 4/1 37)."Doğrusu inanıp, sonra küfredenler, sonra inanıp tekrar küfredenler, sonra da küfürleri artmış olanları Allah bağışlamayacaktır. Onları doğru yola da eriştirmeyecektir"

" inanıp, sonra küfredenler, sonra inanıp tekrar küfredenler, sonra da küfürleri artmış olanları"

Kac kez inanip, kufre donmus.. yinede oldurun demiyor Allah...

Müslümana ateist demem doğru olmazda yazdıklarına gore sanki dini dalgaya alan, ironi yapan bir tipsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desmond -- 18 Ocak 2016; 0:44:27 >
    Videoyu izledim. Gene bir açıklama yok. Herkes kadınla erkeğin bir çok yönden eşit olmadığını biliyor. Herhalde fiziksel olarak eşitler diyen bir insan yoktur. O yuzden lafı buraya getirmeye de gerek yok. Ben neden kadınlar askerlik yapmıyor demiyorum zaten. Kadın erkek eşitliği dediğimizde kastedilen eşitlik hukuk önündeki eşitliktir. Hak bağlamında erkekle kadın eşittir. Dğnde hak bağlamında ikisi eşit değildir. Miras diyor mesela, miras konusunda neden eşit değiller? Neden 2 kadın 1 erkeğe eşit? Ya da bizim 4 kadın konumuzda neden değiller? Bunlar fiziksel konular değil. Ya da erkeğin kadına ustun olduğu bir durum da yok ortada. Aksine 1 erkeğin 4 kadına cinsel tatmin anlamında yetmedi mümkün değildir. Ama 1 kadın 4 erkeği rahatlıkla bu konuda tatmin eder. E net bir şekilde bu konuda kadın daha ustun.
    Olay üstünlük meselesi değilmiş demek ki. Olay ataerkillikmiş.

Ayrıca en iyisini Allah bilir, o yuzden sorgulama gibi bir yaklaşımı cevap olarak kabul etmem mümkün değil. Gene videoya ithafen,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lokomatif Portakal -- 18 Ocak 2016; 0:49:19 >

O sona o gifi koyman sacmalik yazdıklarının yarısı da bos.

Gerçek İslam devleti diyorsun profilinde ilgi alanına sevgilim yazıyorsun sevgilin olduğunu niye belirtiyorsun? İslam'da ciddi olmadiktan sonra sevgili işleri haramdır yanlisim varsa da duzelt. Daha 16 yasindasin ciddi olması dusuk olduğuna gore...

• Lokomatif Portakal kullanıcısına yanıt
    Buradaki kadın sayısını şöyle de duşunebiliriz. Erkekler yetimi olan en az 4 kadını alacak. Bu alımın amacı yetim çocukların bakımı olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Buradaki kadın sayısını şöyle de duşunebiliriz. Erkekler yetimi olan en az 4 kadını alacak. Bu alımın amacı yetim çocukların bakımı olacak.

Ben oyle bir şey belirtildiğini görmedim. Boyle bir şart koşulmamış. Veyahut anlayamadım.
    Yine dediğin gibi olduğunu düşünelim. Hala kadınlarında öksüzü olan 4 erkek alabilmesinin önünde bir engel göremiyorum.

• Lokomatif Portakal kullanıcısına yanıt
    O da olabilir belki ne diyim şimdi.

Buradaki temel gaye mirasçı kılmak olmalı. Zengin bir hanım varsa 4 erkeği kendisine mirasçı kılabilir. Buna burdan ben karar veremem devrin varsa kadısı şeyhulislamı karar verecektir.

Bu alımlar cimai nitelik taşımıyor gibime geldi. Bu nedenle 1 hanımda 4 erkeği alabilir.

Şayet doğruysa amerikada iç savaş esnasında bir çok erkek olduğunden, idam mahkumu olan erkeği eğer ki yerel ahaliden bir kadın evlenmek için talep ederse o kişi affediliyormuş. Bunun cimai yonunu bilmiyorum. Ancak çiftlik işlerine yardım için olması da muhtemel.

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    O halde ne güzel işte. Tabi ayette erkeğin 4 kadın alabilceği net bir şekilde belirtilmiş.
    Nitekim eğer dediğin gibi olabiliyorsa en azından adalet sorunu ortadan kalkıyor. Tabi ben her turlu çok eşliliğe karşıyım o ayrı konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Istanbul_34

Yaşım 17 onu duzelteyim.

Sevgilimi cok sevdiğimden olabilir onu orada belirtmem. Ayrıca nişanlım. Universiteye yerlestigimde evlenecegim zaten ailesi ve ailem bu konuda izin verdi. Meşru ölçüde bir ilişkim var. Islamda buna engel yok. Benim tüm hayatım İslam üzerine kuruludur. Bu meselede İslamın dışına çıkmam mümkün değil. Ailem tam tersi olsada ben böyleyim. Dedigim gibi ailemde çok ateist var.

Söylediklerim neden boş onu belirtmen lazım. Sen buraya gerçek islam diye konu açtın bende gerçek islami anlatiyorum, fikrimi ve düşüncelerimi ifade özgürlüğü kapsamında paylaşıyorum. Yanlış bişey yok. Suç islemedim kimseye hakaret etmedim. Seninlede dalga geçmedim neden böyle düşündün cok merak ettim doğrusu.

Kimin doğru kimin yanlış olduğuna Yüce Allah ahiret günü hukmedecektir. Sen bana yanlış diyorsun bende sana diyorum buyur yanlış olduğunu ispat et. Hz Muhammed bizzat bu dediklerimi uygulamıştır. Hal böyleyken, o değilde sizmi doğru anladınız?

Ben gayet ciddiydim. Inanmıyorsanız mesajlarımi silip gidebilirim sorun değil. Belki bu fikirler bize hala fazla geliyor olabilir.

Meraktan soruyorum.

Tasavvuf hakkında ne düşünüyorsun? Bidat mıdır?

"Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır."(Nisa, 4/3)

-bir de harp esiri olarak elinize geçen "cariyeler" dışında, evli kadınlarla evlenmeniz allah yazısı olarak haramdır. bunların dışındakileri ise, zinadan kaçınıp namuslu yaşamak üzere mallarınızla istemeniz size helal kılındı. o halde hangisiyle nikah ile münasebette bulundunuzsa mehirlerini kendilerine bir farz olarak verin. o mehri kesiştikten sonra aranızda bir değişiklik yapmak hususunda anlaşmanızda da size bir günah yoktur. her zaman allah hakkıyla bilen mutlak hüküm sahibidir. (nisa/24)

-içinizden kim hür olan mümin kadınları nikahla alacak mali güce sahip değilse, ona da sahip bulunduğunuz mümin "cariyelerinizden" ver. allah, kadrinizi imanınız ile çok iyi bilir. siz müminler hep birbirinizden sayılırsınız, o halde fuhuşta bulunmayan gizli dost edinmeyen, namuslu yaşamakta olan "cariyeleri" sahiplerinin izniyle nikahlayınız, mehirlerini de güzelce kendilerine veriniz. eğer evlendikten sonra bir fuhuş irtikap ederlerse o vakit bunlara, hür kadınlar üzerine terettüp edecek cezanın yarısı lazım gelir. bu durum sizden günaha girmek korkusunda olanlar içindir. sabretmeniz ise sizin için daha hayırlıdır. bununla beraber allah günahları bağışlayandır, merhamet edendir. (nisa/25)

Muhammed'e bir gün eşi Aişe ile oturup sohbet ederken vahiy gelir;
    “Hani sen, Allah'ın kendisine nimet verdiği ve senin de kendisine nimet verdiğin kişiye: "Eşini yanında tut ve Allah'tan sakın" diyordun; insanlardan çekinerek Allah'ın açığa vuracağı şeyi kendi nefsinde saklı tutuyordun; oysa Allah, Kendisi'nden çekinmene çok daha layıktı. Artık Zeyd, ondan ilişkisini kesince, Biz onu seninle evlendirdik; ki böylelikle evlatlıklarının kendilerinden ilişkilerini kestikleri zaman, onlarla evlenme konusunda mü'minler üzerine bir güçlük olmasın..........."(Ahzab Suresi: 37-38)

hoşgörü dini, barış dini, zorlama yok
    savaş esiri kadınlar sizin malınız. cennete huriler oh ne güzelmiş
    allahın hiç işi yok dünyada huzur sağlamak yerine herkesi hz muhammede helal kılıyor hala kızı dayı kızı CARİYELER
    allah sanki sims 4 kurmuş hile yazmış oynuyor

belkide gerçek islam sims oynunun içindedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C36D8071F -- 18 Ocak 2016; 1:54:24 >

• Fetih, Rum ve Tebbet sureleri benim için özeldir. Ateisti müslüman yapabilir, kafasında soru işareti olanların kafalarındaki soru işaretini kaldırabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 18 Ocak 2016; 3:44:18 >
  • Mürted olanı öldürmek yani dinden döneni icab eder diyorsun lakin kuranda böyle bir hüküm yok. Allah öldürün dese onlar ahirette kaybettiler demekle yetinmezdi. Recm ve mürted konusu çok fazla tartışılıyor. Özellikle recm konusu çok tehlikeliyi kişiyi dinden çıakrtabilir.
  • quote:

Bazı şeyleri ılımlılastirmissin. Bu yanlıştır. İslami bir bütün olarak kabul etme cesaretini gostermeliyiz. Ben öyle yapıyorum doğru olanda budur.

Islami hükümler o zaman oyleydi bu zaman böyle diye degistirilemez.

4 kadinla evlilik bazı durumlar icin degil genel bir serbestiyetliktir.

Murted hükmü degistirilemez günümüze güncellenemez. Ordaki hüküm bellidir.

Tarihte Islam devleti, Allahin bir emri gereği diger ülkelerle olan siyasetini tamamiyle cihad uzerine kurmuştur. "Din bütünüyle Allahın oluncaya kadar savaşın" ayeti evrenseldir. Kıyamete kadar gecerlidir. Buna benzer birçok ayet vardır.

Yani hangi birine cevap yazayım bilemedim.

Edit: Profilime bakarsan bu konuda actigim konulari gorebilirsin. Ilımlı ve radikal islam diye önümüze sürülen şeyler abd nin dayatmalarindan ibarettir. Islam bir bütündür ve buna inanana Müslüman denir. Ne eksik ne fazla. Olduğu gibi kabul etmek gerekir ki iman edenlerden olabilelim.

Şimdi dediğiniz ayet ENFAL SURESİ 39. evrenseldir. Kuranın her bir harfi takdire şayandır.

Peki ENFAL-38 ne diyor baktınız mı ?

ENFAL-38

Ey Muhammed! İnkâr edenlere söyle: Eğer (iman edip, düşmanlık ve savaştan) vazgeçerlerse, geçmiş günahları bağışlanır. Eğer (düşmanlık ve savaşa) dönerlerse, öncekilere uygulanan ilâhî kanun devam etmiş olacaktır.

Arkasından da ENFAL-39 u okuyun

ENFAL-39

Baskı ve şiddet kalmayıncaya ve din tamamen Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer (küfürden) vazgeçerlerse, şüphesiz ki Allah onların yaptıklarını hakkıyla görendir.

Peki benim güzel kardeşim başka ayetlere de baktın mı nediyor ?

MÜMTEHİNE-8

Allah, sizi, din konusunda sizinle savaşmamış, sizi yurtlarınızdan da çıkarmamış kimselere iyilik etmekten, onlara âdil davranmaktan men etmez. Şüphesiz Allah, âdil davrananları sever.

MÜMTEHİNE-9

Allah, sizi ancak, sizinle din konusunda savaşan, sizi yurtlarınızdan çıkaran ve çıkarılmanız için destek verenleri dost edinmekten men eder. Kim onları dost edinirse, işte onlar zalimlerin ta kendileridir.

Burada bir çelişki yok. Bak bir iki ayet daha paylaşıp susuyorum sende körü körüne inanma sorgula güzel kardeşim. İslam böyle işte diye birşey yok.

Tevbe 29 da bahsettiğin ayete benzer ama tek başına ayeti alırsan sıkıntı çıkar.Genel olarak islamın verdiği mesaja bakmalısın. Cihad etmek sadece savaşmak değildir. Allah yolunda ilerlemektir bu da sadece savaşla olmaz. Onun buyruklarına kulak verirsende cihad edersin, nefsin ile mücadele edersin bunlar cihaddır. Yoksul birini doyurursun, maddi imkanı olmayan bir çocuğu okutursun ilim edinmesinde faydan olur bu da cihaddır. Sadece savaş çığırtkanlığı değil. Kuranı bütün okuyup onu bütünsel olarak ele al.

TEVBE-29

Kendilerine kitap verilenlerden(gayrimüslim vs) Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâm’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın.

Eyvah ne diyor Ayet böyle.

Peki Ankebut-46 ne demekte;

İçlerinden zulmedenler hariç, Kitap ehli ile ancak en güzel bir yolla mücadele edin ve (onlara) şöyle deyin: “Biz, bize indirilene de, size indirilene de inandık. Bizim ilâhımız ve sizin ilâhınız birdir (aynı ilâhtır). Biz sadece O’na teslim olmuş kimseleriz.”

Güzel davranana saldırmayana tatlı sözler.

Sonuna kadar savaşmak durumu, sonuna kadar zulüm etmek isteyenleredir. Gel beni öldür diye beklenicek hali yoktur. Nefsi müdafaadır. Kuran savaşmaktan çok muzakereye gidilmesini ister.

Mürted durumu yoktur. Dinde zorlama yoktur. Hadi rivayetlere bakalım. Dini değiştirip saldıran müşrik taraflarına geçerler ise er meydanında kılıçtan geçerler orası ayrı =)) Ama günümüzde ise misalen X ülkesi ile savaş halinde iken senin vatandaşın X ülkesine geçer ise onu kayıramayız =)) Hüküm veren Allahtır, böyle kafana eserek mürted diyip öldüremezsin. İşidden mişidden ne farkın kalır. O sapkınlar gibi esirleri durduk yere öldüremezsin, kadınları cariye olarak alamazsın. Ya ücret karşılığı serbest bırakıcaksın ya da koşulsuz bırakıcaksın. Başka hükmü yok bunun ayette sabittir. Kafirleri bulduğunuz yerde öldürün ayeti tek başına yine sıkıntı çıkarır. Berisine de bakar iseniz savaş durumunda kazanmış iken esirlerin ayaklanıp saldırmaya başladığı zaman savaşın tekrardan ceryan etmesinden dolayı bulduğunuz yerde öldürün diye buyurmakta. Zulmetmeyenlere ister inanan ister inanmayan olsun Allah kitabında bağışlayıcıdır, saldırganlık gösteremezsiniz. Savaş her hali ile kötü birşey. Allah o durumlardan bizi korusun esirgesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 18 Ocak 2016; 5:34:06 >

quote:

"Allah varsa, bana kanıt göster." gibi saçma sapan cümle;

Sen daha gözlemlenebilir hiç bir kanıtı olmayan paralel evrenlere inanırken, big bang öncesinde sonsuz enerji var diyerek inanırken ne oluyor? Görmediğine değil inanmak istediğine inanmış oluyorsun.

Bana kanit goster diyene, "E sen diger seylere kanitsiz inaniyorsun, benimkine de inansana" demis oldun bunu diyerek. Sen de en az elestirdigin sey kadar sacmalamis oldun yani.

Paralel evren, dark energy... gibi kavramlara dair hic kanit olmadigini iddia etmek gibi bir yanlista bulunmani gectim, argumanini dayandirdigin nokta yanlis. Devamini da okumadim zaten. Copy-paste gorunce rahatsiz oluyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dar-ül Harb

Fetih, Rum ve Tebbet sureleri benim için özeldir. Ateisti müslüman yapabilir, kafasında soru işareti olanların kafalarındaki soru işaretini kaldırabilir.

Mürtedi öldürünün hadis olduğunu bilmeyen bir yorum +7 alıyor, neden söylediğini bilmeyen, ayetlerde bu konu hakkında ne yazdığını bilmeyen... Öğrenmeye calismiyorlar inkar etmek için bahane arıyorlar.

Murtedin cezası İslam'da ölüm değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

quote:

"Allah varsa, bana kanıt göster." gibi saçma sapan cümle;

Sen daha gözlemlenebilir hiç bir kanıtı olmayan paralel evrenlere inanırken, big bang öncesinde sonsuz enerji var diyerek inanırken ne oluyor? Görmediğine değil inanmak istediğine inanmış oluyorsun.

Bana kanit goster diyene, "E sen diger seylere kanitsiz inaniyorsun, benimkine de inansana" demis oldun bunu diyerek. Sen de en az elestirdigin sey kadar sacmalamis oldun yani.

Paralel evren, dark energy... gibi kavramlara dair hic kanit olmadigini iddia etmek gibi bir yanlista bulunmani gectim, argumanini dayandirdigin nokta yanlis. Devamini da okumadim zaten. Copy-paste gorunce rahatsiz oluyorum.

Haklisin paralel evrenin gözlemlenebilir kanıtı var dimi? Gostersene. Ya da sonsuz enerjiyi? Peki sonsuz enerjiden önce ne vardi?

Allah'i gorebilsen bu sınav olur mu? Ki Allah sana yeterince kanıt vermiş. Devamını okumaman normal inanmak istediğine inanıyorsun, işine geliyor. Din iman, inanc meselesidir zaten Allah'ı gordugu için inanan yok.

• quote:

Hocam benim düşüncelerimin neden yanlış olduğunu belirtmedin.

Daha ne yazmami istiyorsun ki? İslamdan
    dinden dönmenin cezası ölümdür yazdin cevap verdim genel anlamda. 4 kadınla evlenmek konusunda da verdim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.