Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.539
Cevap
721
Favori
828.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zevkime düşkün bir insanım yani yaparım zevkim için misal bilgisayar başındayken oyun oynarken, yazı yazarken veya photoshopta bir şey çizerim ama hep kahvem olur. Starbucks'da kahve içtim filtre kahve ondan sonra bu filtre kahveye ilgim arttı ama uzakta olduğu için gidip içme gibi bir şansım yok. Sırf makine öğütücü 70-80 tutsa iyidir kahve çekirdeği konusunda titiz olurum zaten ama önce gereklileri halledeyim bir.

Misal hangi model alayım? Evde düzenli tek kahve içen benimdir, aileden biri falan daha içse belki onlarıda alır arkama daha fazla bütçe ayırırımda tek başımayım. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sana yardımcı olacağını düşündüğüm bir p.m attım dostum
  • ya ortaya yazında bizde görelim...

Bu Delonghi KG 79 ev kullanımı için yeterlimidir ? Ev kullanımı derken düzgün bir espresso yapmak için gerekli öğütme işini becerebilir mi ? Grinder konusu çok basit değilmiş ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: atoprak

ya ortaya yazında bizde görelim...

Bu Delonghi KG 79 ev kullanımı için yeterlimidir ? Ev kullanımı derken düzgün bir espresso yapmak için gerekli öğütme işini becerebilir mi ? Grinder konusu çok basit değilmiş ..

sanırım öğütücü hakkındaki yazımı okudunuz ve basit olmadığını oradan anladınız. genede özetleyim

özetle bu tip öğütücüler bıçaklı oluyor. koyduğunuz kahveyi parçalıyor. bu şekilde hem tüm taneleri eşit şekilde öğütülmüyor hemde espressonun acı-ekşi olmasına sebebiyet veriyor. bıçaklı olmayacak konik dişli olacak. yani el değirmenlerindeki gibi.

hiç boşuna macera aramayın. bunları ben söylemiyorum dünya çapındaki kahve gurmelerinin ortak görüşü. hatta yabancı sitelerde makineleri gezerken konik dişliye sahip diye vurgu yapıldığına da rastgeleceksiniz.

ne demiştik en ucuz en ideal ekipmanlar

espresso makinesi : beko kk 2170
    öğütücü : sözen el değirmeni
    kahve : taze kavrulmuş

ideal ekipmanlar bunlar. ammaaa el değirmenini rafa kaldırıp profesyonel öğütücü almış kişiler espressoların tadının acayip şekilde olumlu olarak değiştiğini söylüyorlar.

pek pratik olmasa da el değirmeniyle gayet güzel kahveler yapabiliyorken kaliteli öğütücülerle daha da güzelinin nasıl olacağını düşünmeden edemiyorum açıkcası :)

yani demem o ki güzel kahve için kaliteli bir değirmen olmazsa olmazı !

öğütücüler pahalı ancak ikinci el uygun fiyatlarda bulunabiliyor bazen. mesela geçenlerde bir kahve zincirinin makineleri uygun fiyattan kahveler.net te satıldı şerif başaran tarafından. 15 adet satılmıştı. zaman zaman böyle fırsatlar oluyor. sahibinden.com uda takip edebilirsiniz orda da oluyor.

not: her konik dişli makine iyi olacak biye birşey yok. fikir edinmeniz açısından coffeegeek teki makine yorumlarını bir inceleyin isterseniz

coffeegeek.com
    CoffeeGeek - Coffee & Espresso Grinder Reviews
    http://coffeegeek.com/reviews/grinders?SeeAll=1&Page=1&Sort=rating&Order=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 17 Kasım 2012; 1:04:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hayabusa+

quote:

ya ortaya yazında bizde görelim...

sanırım öğütücü hakkındaki yazımı okudunuz ve basit olmadığını oradan anladınız. genede özetleyim

özetle bu tip öğütücüler bıçaklı oluyor. koyduğunuz kahveyi parçalıyor. bu şekilde hem tüm taneleri eşit şekilde öğütülmüyor hemde espressonun acı-ekşi olmasına sebebiyet veriyor. bıçaklı olmayacak konik dişli olacak. yani el değirmenlerindeki gibi.

hiç boşuna macera aramayın. bunları ben söylemiyorum dünya çapındaki kahve gurmelerinin ortak görüşü. hatta yabancı sitelerde makineleri gezerken konik dişliye sahip diye vurgu yapıldığına da rastgeleceksiniz.

ne demiştik en ucuz en ideal ekipmanlar

espresso makinesi : beko kk 2170
    öğütücü : sözen el değirmeni
    kahve : taze kavrulmuş

ideal ekipmanlar bunlar. ammaaa el değirmenini rafa kaldırıp profesyonel öğütücü almış kişiler espressoların tadının acayip şekilde olumlu olarak değiştiğini söylüyorlar.

pek pratik olmasa da el değirmeniyle gayet güzel kahveler yapabiliyorken kaliteli öğütücülerle daha da güzelinin nasıl olacağını düşünmeden edemiyorum açıkcası :)

yani demem o ki güzel kahve için kaliteli bir değirmen olmazsa olmazı !

öğütücüler pahalı ancak ikinci el uygun fiyatlarda bulunabiliyor bazen. mesela geçenlerde bir kahve zincirinin makineleri uygun fiyattan kahveler.net te satıldı şerif başaran tarafından. 15 adet satılmıştı. zaman zaman böyle fırsatlar oluyor. sahibinden.com uda takip edebilirsiniz orda da oluyor.

not: her konik dişli makine iyi olacak biye birşey yok. fikir edinmeniz açısından coffeegeek teki makine yorumlarını bir inceleyin isterseniz

coffeegeek.com
    CoffeeGeek - Coffee & Espresso Grinder Reviews
    http://coffeegeek.com/reviews/grinders?SeeAll=1&Page=1&Sort=rating&Order=0

Özet ve tavsiyeleriniz için çok teşekkürler ...
    Her ne kadar Beko dan marka olarak pek haz etmesem de bu makinenin olumlu şeyler duydum...sanırım Gaggia ya yaptırılan makineler bunlar... fiyat performans olarak başarılı deniyordu...
    Bütçeme uyuyor.. lakin bu makine Delonghi ec 310 lardan daha mı iyidir, emin olamadım ??? ... sizin yorumunuz önemli... birde kişisel bir takıntım var.. çin mallerini pek sevmem .. Delonghi ler genelde Çin... en azından bütçeme uyan modelleri.. eğer Beko Çin malı değilse direk tercih nedeni olur..

Öğütücü konusunda KG 79 u konik dir diye tahmin etmiş.. resimlerinden görmüştüm..
    hatta linkte de öyle anlatılıyor sanırım
    http://www.delonghi.com/us_en/products/kg79/

Geleneksel kahve değirmeni gayet tabi olası ve aslında mantıklıda birseçenek.. lakinkg79 eğer benzer performansı bu fiyata sağlayabilecekse neden olmasın diye düşünüyorum ?

siz ne dersiniz ?

Teşekkürler

• daha önce açıkladığım gibi beko etiketiyle satılan makine italyan gaggia dır. daha önceki yazılarımda bekonun yani gaggia nın 600-700 liralık çoğu makineden bile üstün olduğunun açıklamasını yapmıştım. çünkü bu makinenin aslında 350-400$ lık gaggia olduğunu 200-300 liraya satılan ürünlerle bir olmadığınıda açıkladım.

dolayısıyla ben bu durumda bekodan başka bir makine tavsiye etmiyorum. ama param çok derseniz 1500 liradan başlayan çokta güzel makineler var :)

şu konuya bi gözatabilirsiniz

kahveler.net
    Hata | Kahveler.Net : kahve forumu
    http://kahveler.net/espresso-makineleri/73-makine-onerisi.html

daha öncede söyledim macera arayıpta paranızı heba etmeyin. bu yollardan insanlar defalarca geçti ve tecrübe etti. ben güzel bir kahve içmek istiyorum diyorsanız ya profesyonel bir öğütücü oda ikinci eli 400 liradan başlar yada 30-35 liraya sözen marka el değirmeni alacaksınız.

aslında acemiyken bende sizin gibiydim. bana bunlar defalarca söylendi ama ilk başlarda abartılıyor sanıp boşuna paralar harcadım. sonra herkesin dediği şeylere yani yukarıda anlattıklarıma geldim :) kısacası ya tecrübeliden faydalanacaksınız yada paraya kıyıp yanlışı yapıp kendiniz tecrübe edeceksiniz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 18 Kasım 2012; 18:26:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hayabusa+

daha önce açıkladığım gibi beko etiketiyle satılan makine italyan gaggia dır. daha önceki yazılarımda bekonun yani gaggia nın 600-700 liralık çoğu makineden bile üstün olduğunun açıklamasını yapmıştım. çünkü bu makinenin aslında 350-400$ lık gaggia olduğunu 200-300 liraya satılan ürünlerle bir olmadığınıda açıkladım.

dolayısıyla ben bu durumda bekodan başka bir makine tavsiye etmiyorum. ama param çok derseniz 1500 liradan başlayan çokta güzel makineler var :)

şu konuya bi gözatabilirsiniz

kahveler.net
    Hata | Kahveler.Net : kahve forumu
    http://kahveler.net/espresso-makineleri/73-makine-onerisi.html

daha öncede söyledim macera arayıpta paranızı heba etmeyin. bu yollardan insanlar defalarca geçti ve tecrübe etti. ben güzel bir kahve içmek istiyorum diyorsanız ya profesyonel bir öğütücü oda ikinci eli 400 liradan başlar. yada 30-35 liraya sözen marka el değirmeni alacaksınız.

aslında acemiyken bende sizin gibiydim. bana bunlar defalarca söylendi ama ilk başlarda abartılıyor sanıp boşuna paralar harcadım. sonra herkesin dediği şeylere yani yukarıda anlattıklarıma geldim :) kısacası ya tecrübeliden tecrübeliden faydalanacaksınız yada paraya kıyıp yanlışı yapıp kendiniz tecrübe edeceksiniz :)

ok

Mesaj alınmıştır.. ben bir öğütücü bakim bu gün :)

• Selamlar arkadaşlar , Acaba NUOVA SİMONELLİ OSCAR kıllanıcısı varmı? Bakım ve temizliği ile ilgili biri yardımcı olabilirmi? Teşekkürler iyi forumlar:)
  • Merhaba,

Sözen için arşatırma yaptım ve linkte bulabildim ...

Yalnız notolarak Türk kahvesiiçin oldugundan ve herhangi bir ayar olmadıgından bahsedilmiş.. Ekspresso veya filtrekahve için uygun olmaz gibi duruyor ..
    Yanlış bir ürünemi bakıyorum .. birde fiyat olarak yorumunuz ve direk olarak elden alım yapabileceğim bir yer söylebilirseniz çok iyi olur.

Teşekkürler

• sözen'in el degirmeninin ayar skalasi var ama yinede tr kahvesi inceliginin ustune cikmiyor.
    espresso ve filtre cekirdek kahve cekmek icin.
    kendinde arastirinca neyin ne oldugunu fark edebiliyorsun!
    forumlarda yazmanin KDV si yok,sadece salliyorsun!

http://forum.donanimhaber.com/m_52382437/mpage_7/f_/key_delonghi//tm.htm#60243571

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

DeLonghi KG89 isini gorur,memnun kalirsin.

• Evet sallamak almış başını gidiyor !! Gecenin şu saatinde birilerinin nasılda "kafadan" salladığını ortaya çıkartmak için üşenmedim sözenle tek tek kahve öğütüp cep telefonuyla fotoğrafladım.

FOTOĞRAF (1) Sözenin Türk kahvesine ayarlandı. (altındaki vida sonuna kadar sıkılmış vaziyette)

İşte buda sonuç. Türk kahvesi şeklinde çok ince

FOTOĞRAF (2) Sözenin ayar vidası çıkartılmış hali

İşte buda sonuç. Tanelerin diğerine göre nasılda kalın olduğunu bariz şekilde görebilirsiniz

Bu foto biraz karanlık çıkmış ikisi yanyanayken

kahve forumlarında onlarca profesyonel kişinin ekipmanının sözen ve beko olduğunu görürsünüz. onlar zaten sözenle türk kahvesi öğütüyorlar sonra espresso makinesinde türk kahvesi yapıyorlar (ben dahil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 19 Kasım 2012; 6:30:20 >

• quote:

Merhaba,

Sözen için arşatırma yaptım ve linkte bulabildim ...

Yalnız notolarak Türk kahvesiiçin oldugundan ve herhangi bir ayar olmadıgından bahsedilmiş.. Ekspresso veya filtrekahve için uygun olmaz gibi duruyor ..
    Yanlış bir ürünemi bakıyorum .. birde fiyat olarak yorumunuz ve direk olarak elden alım yapabileceğim bir yer söylebilirseniz çok iyi olur.

Teşekkürler

linkini verdiğiniz sitede bahsedilen modifikasyona gelelim. daha önceki mesajlarımda bahsetmiştim. sözen el yapımı olduğu için hepsinin ayarı biribirini tutmuyor. bazısı french press için yeterince kalın öğütmüyormuş. herkesin ki değil ama ! hatta sözenin belgeselini yapmışlardı ve orada da imalatçısı demişti ki french presse göre ayarlatmak için getirenler oluyor ücretsiz modifikasyon gerçekleştiriyoruz diye. yani french press içmek istiyorsan ve sizin değirmen bu kalınlığı sağlamıyorsa imalatçısına gidiyorsunuz küçük bir işlemle bunu hallediyor. hatta kahve forumunda modifikasyonu yaptırıp nasıl yaptıklarını anlatanlar vardı. şerif beyde satıyordu ama her zaman satıyor mu bilmiyorum. şerif bey modifikasyonu kendisi gerçekleştiriyordu yada satın alırken modifikasyon gerekenleri tespit edip orada modifikasyonunu yaptırıyordu emin değilim. french press içmesemde french press için öğütülmüş çekirdekle karşılaştırdım birbirini tutuyor o yüzden benimkisine modifikasyon gerekmiyor mesela...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 24 Kasım 2012; 0:52:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Espavala

Selamlar arkadaşlar , Acaba NUOVA SİMONELLİ OSCAR kıllanıcısı varmı? Bakım ve temizliği ile ilgili biri yardımcı olabilirmi? Teşekkürler iyi forumlar:)

linkteki konuda oscarın temizliği anlatılmış umarım işinize yarar.

• tr kahvesinde olan orda kalsin, zorla olmaz.eXpresso fincanda fal fotosuz olmaz.
    BaristaMarket,adam gibi yazmis.

Türk Kahvesi için ayarlıdır,ayar veya değişiklik yapılmasını da önermemektedir.iade edilemez,yanan yanmis baskalarida yanmasin diyor

sözen'i mutfakta karabiber icin kullaniyorum,kina gibi ince cekiyor.neticede biblo dekor gibide kullanabilirsiniz.

espresso cekirdek cekmek icin cozumler mevcut,espresso kivami,ozelligi farklidir ve ispatiyla eXpresso gibi uykusuzluk yapmaz.

• İlgine Teşekkürler Hayabusa :) Epey faydalı buldum...İyi forumlar...
  • YUKARIDAKİ "KAPAK" FOTOĞRAFLARIM YETMEMİŞ ama ne demiş alim : " Cahille tartışmayın, ben hiç kazanamadım ! " ama genede yazmadan edemeyeceğim.

quote:

http://www.baristasepeti.com/ogutuculer/el-degirmenleri/sozen-klasik-el-degirmeni

Dededen kalma değirmencilik mesleğini 120 yıldır sürdüren Sözen ailesinin imalatıdır. Bu el değirmeni ile çoğu giriş seviyesi elektrikli değirmenden çok daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Alt kısmındaki ayar vidası çevirilerek kahvenizi Türk Kahvesi'nden French Press'e istediğiniz kalınlıkta öğütebilirsiniz.

Arkadaşlar bu arada doğrusu espressodur. verdiğim linkteki konuyu açan arkadaş yanlış yazmış sizleri yanıltmasın.

Neyse alimin sözünü dinliyorum bundan sonra. Cahile cevap yok konuşssun dursun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 19 Kasım 2012; 14:25:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Espavala

İlgine Teşekkürler Hayabusa :) Epey faydalı buldum...İyi forumlar...

rica ederim ;)
  • Arkadaşlar selamlar;

Güzel kahve muhabbeti yapabileceğimiz bir forum bulamıyorum burası dışında bir tek kivahan var orada da yıllardır insanlar yazmıyor baz ı olaylar olmuş sanırım ondan pek güncel bir yer değil. başka kahve ile ilgili bir site varmıdır güzel forumu olan?

Birde taze kavrulmuş çekirdek kahveyi istanbulda yada internetten nereden temin edebiliriz? güvenilir bir yer varmı? böyle çekirdeklerden buram buram kahve kokusu gelsin istiyorum. şu starbuck tchibo kahveleri sanki sanal kahve arkadaş kokmuyorlar bile ya :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasskabal

Arkadaşlar selamlar;

Güzel kahve muhabbeti yapabileceğimiz bir forum bulamıyorum burası dışında bir tek kivahan var orada da yıllardır insanlar yazmıyor baz ı olaylar olmuş sanırım ondan pek güncel bir yer değil. başka kahve ile ilgili bir site varmıdır güzel forumu olan?

Birde taze kavrulmuş çekirdek kahveyi istanbulda yada internetten nereden temin edebiliriz? güvenilir bir yer varmı? böyle çekirdeklerden buram buram kahve kokusu gelsin istiyorum. şu starbuck tchibo kahveleri sanki sanal kahve arkadaş kokmuyorlar bile ya :(

Hocam ben İzmirdeyim. Ben de Starbuckstan gidip alıyorum maalesef espresso için. Ama İzmirde de bilinen bir yer varsa koşa koşa gidip alacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: midgardxxx

quote:

Orijinalden alıntı: hasskabal

Arkadaşlar selamlar;

Hocam ben İzmirdeyim. Ben de Starbuckstan gidip alıyorum maalesef espresso için. Ama İzmirde de bilinen bir yer varsa koşa koşa gidip alacağım

Starbucks dan aldığım kahveler ilede doğru düzgün espresso olmuyor malesef.
    Evet yağlı güzel kahvesi var ama yinede ben güzel bir krema elde edemiyorum çok zor :(
    ne olursa olsun pakette kahve işte taze kavrulmuş olmalı kahve...
    Zaten starbucks da içince de beğenmiyorum oranın espresso sunu... Bence kahve dünyasının yaptığı espresso çok çok daha iyi. Yada bana kötü Baristalar denk geldi Star da bilmiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasskabal -- 20 Kasım 2012; 12:55:16 >

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.