Hocam zaten Kumtel kendisi üretmiyor, Çin'den topluca sipariş verip üreticiye üzerine Kumtel yazdırıp satıyor. Bu şekilde farklı isimlerle satılan çok tartı bulunabilir. Ek olarak aldığımız tartı çok kaliteli bir tartı değil, sadece iş görecek bir tartı. 375 TL'ye aldık BİM'den. Kaliteli tartılar 1500-2000'den aşağı değil zaten. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (927. sayfa)
-
-
Hocam çok kaliteli tartı.ile bunlar arasında ne gibi farklar var
Kaliteli hangileri mesela link var mıdır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok kaliteli tartılar daha stabil sonuç verir, verdiği sonuçlar tutarlıdır. Malzeme kalitesi daha iyidir ve daha uzun süre problem çıkarmadan iş görür. Ekstra özellikleri olur mesela bazı tartılar üzerinde demleme yaparken su dökülmeye başladığında zaman sayacını otomatik başlatır, demleme tarzına göre modları vardır, ya da tepkime hızı daha iyidir su dökme hızına daha hızlı tepki vererek ölçebilir vs vs..
Bence en önemli fark malzeme kalitesi ve daha tutarlı ölçüm yapmak. Yani daha çok para vereceksem tutarlı sonuç vermesini, şarjlıysa şarjının daha uzun gitmesini ve uzun süre bozulmadan çalışacak kadar kaliteli bir malzeme ve dizaynı olmasını beklerim.
Diğer özellikler (su dökünce otomatik süreyi başlatmak, kahve demleme metoduna göre modlar gibi mesela) çok da lüzumlu değil. En azından benim gibi amatör biri için. Kumtel'in tartısında da demleme modu muhabbeti var ama nasıl kullanılır hiç bakmadım bile.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sabahları işe gitmeden önce çekirdekleri öğütme manuel öğütücü kullandığım için vaktimi çok aldığından geceden çekirdekleri öğütüp kahveyi hava almayan bir kaba koysam ve sabah demlesem tazelikte çok önemli bir fark olur mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream Machine -- 13 Aralık 2024; 0:30:27 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çözüm önerim 5 10 snde çekirdeklerin pertini çıkaran bir otomatik değirmen 👍 kaliteli çekirdek kaliteli kahve.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Genelde öğütülen çekirdeklerin 15-20 dk da demlenmesi tavsiye ediliyor. Ama belirttiğiniz şekilde yapıp deneyebilirsiniz eğer çıktıdan memnunsanız neden olmasın? Bu arada hangi değirmeni kullanıyorsunuz ve filtre mi espresso için mi öğütüyorsunuz? Espresso ve Türk kahvesi uzun ve yorucu olabilir sabah sabah ama filtre genelde daha kısa ve kolay çekiliyor.
Hem v60 hem de moka pot için hocam. 1zpresso X Pro
Bu kahve dünyasının çekirdek kahvesi çok mu kalitesiz tadını hiç beğenmedim neredeyse çöpe atıcam. Makine philips tam otomatik
Çok uygundu bitkaç paket aldım kullanmak istiyorum ama bi çözümü var mıdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bursalıtimsah -- 14 Aralık 2024; 14:44:23 >
Daha önce bir kaç defa almıştım, frenchpress ve mokapot ile gayet keyifli içiyordum ben.
-
Arkadaslar bende Lavazza blue kapsül kahve makinesi var.tchibo kapsüllere cok benziyor kendi kapsulleri.tchibo kapsul denesem sıkıntı olurmu acaba
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kavrum tarihi, kavrum sonrası nasıl saklandığı da önemli, kavrum tarihini paylaşan nitelikli kahve satan kavuruculardan alırsanız böyle bir sorun yaşamazsınız.
büyük markaların çok uzun süre önce kavurduğu yada kavrum zamanı tahmin edilemeyen ürünlerden ben artık uzak duruyorum. 5-6 ay önce kavurup ambalajlamış olsa, o zamandan bu güne ister istemez tadı kaçar.
fanatikliğini yapmış olmayım ama sanalbaharat tan alıyorum en fazla 5-10 günlük kavrum süresi oluyor. 2-3 ay abartısız tadından bir şey eksilmeden tüketiyorum. tabiki bahsettiğim çekirdek kahve. daha önce el değirmenim yok iken çekilmiş alıyordum sanalbaharat değil feriştahından alsak yinede 1 ayı geçince tadı berbatlaşıyordu.
ha birde kahve seçimini ben şahsım adına fiyatı uygun dan değil önce ağız lezzetime uygun bulduğum yörelerden tercih ediyorum. orta amerika ve yumuşak içimler harika oluyor. ve özellikle sanalbaharatta bir tık daha pahalı olanlar çok daha lezzetli bir içim veriyor.
bende tam otomatik felan bir makine yok. çekirdek kahvem ile frech te filitre kahve demliyorum ve bana zincir shop ların sattığından tadı çok daha lezzetli geliyor içtiğimde.
-
Bence başarılı siz ne düşünüyorsunuz. Özellikle seyahatlarde ve kamplarda iş görür.
Varona Coffee & Roasteryyoutube"Moka pot ve hava pompası kullanarak kremalı espresso hazırlayan bir makine yaptık! 😍 Kendi evinizde profesyonel bir espresso deneyimi yaşamak ister misiniz? Bu videoda, basit ekipmanlarla harika bir espresso nasıl yapılır, tüm detaylarıyla anlatıyoruz. Varona Coffee olarak, kahve tutkunlarının evde yaratıcı çözümlerle daha iyi kahveler yapabilmesi için ilham veriyoruz. ☕ 📌 Videoda Neler Var? Mokapot ve hava pompası kullanarak evde kremalı espresso yapımı. Kendi espresso makinenizi yaratma süreci. Kremalı ve zengin bir espresso için püf noktaları. Kahve tutkunlarına özel ipuçları ve teknikler. 🎥 Neden İzlemelisiniz? Kahve makinesi olmadan espresso yapmanın mümkün olduğunu göstermek istedik! Hem yaratıcı hem de eğlenceli bu projeyi Engin’le birlikte gerçekleştirdik. Kendi mutfağınızda yapabileceğiniz bu yenilikçi yöntemle, lezzetli kahveler hazırlayabilirsiniz. 💬 Siz de Deneyin! Bu yöntemi denediyseniz yorumlarda paylaşmayı unutmayın! Kendi kahve deneyimlerinizi öğrenmek için sabırsızlanıyoruz. Eğer video hoşunuza gittiyse, beğenmeyi ve kanalımıza abone olmayı unutmayın! 🔔 👉 Varona Coffee’yi Takip Edin: Kahve dünyasına dair yaratıcı içerikler ve lezzetli tarifler için kanalımızı takip edin. Her hafta yeni içeriklerle karşınızdayız! 🎯 Anahtar Kelimeler: Mokapot espresso, evde espresso yapımı, hava pompası espresso, kremalı kahve, espresso tarifleri, kahve makinesi olmadan espresso, Varona Coffee, kahve tarifi, kahve yapımı. 🔥 #Kahve #Espresso #Mokapot Varona Coffee ile kahve maceranıza başlayın! ☕" Bu açıklama, hem izleyicilerin ilgisini çekecek şekilde yazıldı hem de SEO uyumlu anahtar kelimelerle optimize edildi. 🎯 Varona Coffee youtube kanalı bir "TİVİLİ TV" grubu üyesidir. Yapımcı : Sefa Gümüşkanat Prodüksiyon: Art Atölye Medya Yayıncı Şirket : Tivili Tv iletişim: sefa@artatolye.comhttps://www.youtube.com/watch?v=KY2h1TTn4hQ -
Enteresan. Akşam evde Moka Potu bulabilirsem deneyeceğim.
-
Tchibonun çelik köpürtücüsüne 1800 vermeye değer mi? Çubuklardan yıldım artık.
ilk dökülen fincana köpük koyabilmek zor gibi duruyor
-
Espressoda ilk akan neden krema değil de kahve olur basınçsız sepet kullanıyorum 15 gr kahve değirmen de timemore C3. Daha sonra krema akmaya başlıyor ama.zayıf
Ayrandan tecrübeme dayanarak söyleyebilirim ki hafif sallayarak dökerseniz köpük de dökülüyor.
-
Güzel bir özet olmuş. Doğru tespitler ve sonunda gelinen nokta bu oluyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X