Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (925. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.539
Cevap
721
Favori
828.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 923924925926927
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yukarıda da bahsi geçti yakında Escobarista sitesi, MHW-3Bomber Blade R3 el değirmenini satışa çıkaracak. Türk kahvesinden, Espresso'ya, filtreye ve French Press'e her aralıkta öğütüm yapabilen yurt dışı fiyatı 99 Dolar olan bir all rounder değirmen. Ben 3 haftadır sitelerinde satışa girmesini bekliyorum. Araştırmanızı öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chaturanga C kullanıcısına yanıt

Satışa çıkmış. Değirmen piyasasını pek takip etmediğimden fiyatı hakkında yorum yapamıyorum. Sizce nasıl fiyat?

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'www.escobarista.com
    MHW-3BOMBER Blade R3 El Değirmeni | escobarista.com
    https://www.escobarista.com/urun/mhw-3bomber-blade-r3-manuel-kahve-degirmeni

Teşekkürler ama fikrim değişti gibi çünkü evdekilerin de kolay şekilde kahve yapmalarını istiyorum bu yüzden mecbur otomatiklere yöneldim. Ayrıca manuel işinin de sonu yok gibi görünüyor maliyet olarak fazla tutacağından otomatikler benim için daha mantıklı görünüyor.

Ancak otomatik seçmek bile zor hale geldi. Philipsin biraz eskidiğini düşünüyorum ve temizlemesi daha sıkıntılı gibi görünüyor. Çıktı olarak da biraz sorunu var gibi. Süt hazneli 10 bin küsür süt haznesiz 8K'ya kadar var.

Arçelik Beko Grundig ise ısı konusunda sıkıntı yaşıyor ısı ayarı da yok. Ama metal aparat sayesinde belki bir miktar kabul edilebilir kahve içilebilir. Emin değilim. Bu cihaz 13K Arçelikte. 10 kahve seçeneği baya iyi. Şu ısı sorunundan emin olsaydım direk bunu alırdım.

Delonghi Magnificent evo bakayım dedim en düşük 16K ya var. Ancak servis ve garanti konusunda biraz şüphelerim var fiyatı da biraz yüksek indirim olsa belki alırım ancak yine de çekincelerim var. Cihaz konusunda değil cihaz philips ve arçelik modellerinin eksikliğini tamamlamış gibi görünüyor. Yani hem iyi çıktı veriyor hem ısı ayarı ver hem de temizlemesi kolay ve çelik öğütücülü.

• Fiyat olarak şöyle bir modelde varmış. Ne kadar iyi bilemiyorum.

• mersinaki M kullanıcısına yanıt

Şu ürünü de bi araştırın dilerseniz. Sayenizde ben de otomatik makinelere bakmaya başladım. Arçelik grubu olanlar küçük bir modifikasyon ile sıcak süt verme işi kolayca halledilebiliyormuş. Hatta bu işlemde kullanılan akvaryum hortumu vanasında elimde yaklaşık 20 adet mevcutta var. Ama ben de henüz tam karar verebilmiş değilim.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'Bekir Başeryoutube
    OK0028-04 Okka Espresso Pro M Tam Otomatik Espresso Makinesi detaylı inceleme. Bu bir tanıtıcı reklam değildir. Sadece inceleme videosudur. #arzum #okka #arzumokka #espresso #pro #tam #otomatik #espressomakinesi #kahve #coffee #keşfet #fyp #viral #inceleme #latte #cappuccino #reklam #işbirliğideğildir
    https://www.youtube.com/watch?v=L8E0o_MF0KQ
  • sasuta kullanıcısına yanıt

Hocam ben 150-160 Dolar civarı bir fiyat bekliyordum indirimsiz fiyatı için. Lansman indirimi de %20 olur ve TL olarak 4500 civarına alırız diye düşünüyordum (Escobarista'nın genelde ürünlerin fiyatını yurt dışı fiyatına göre %50-60 gibi fiyatlandırdığını fark ettiğim için böyle bir beklentim vardı.)

Ama indirimsiz fiyatı 6526 TL olarak belirlenmiş yani 190 Dolar'a denk geliyor. Beklentimden yüksek hatta 18 Kasım'a kadar geçerli lansmana özel indirimli haliyle bile beklentimin 1000 TL üstünde kalmış oldu ama yakın zamanda değişen gümrük vergilerini de düşününce eğer yurt dışından birine getirtme imkanınız yoksa fiyat (indirimli haliyle) kaliteli bir all rounder (Türk kahvesinden, soğuk demlemeye kadar tüm kahve türlerini kapsıyor) olması sebebiyle normal diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaturanga -- 10 Kasım 2024; 1:28:40 >

Hocam 2200 daha fazla verip Blade R3'ü almak daha mantıklı.

• Yurtdışından espresso makinesi alan var mı? Yakın zamanda İtalya'ya gideceğim. Gitmişken ordan 450€ gümrük sınırına kadar uygun bir makine almak mantıklı mı?

Teşekkürler. Bu kanalı takipteyim hepsini izledim hocam. Bu videoyu da izledim altındaki bütün yorumları okudum. Ama halen karar verebilmiş değilim :)

Lanet olsun deyip en son şunu alıp geçecem galiba :)

https://www.hepsiburada.com/philips-ep0820-00-kahve-makinasi-p-HBCV00004IUO5B

Hocam bu öğütücüler neden bu kadar pahalı? Yani bu fiyatlara manuel cihaz satılıyor. Nasıl bir teknoloji fiyatı bu kadar arttırıyor. Çok pahalı çelik falan mı var ne var acaba?

• Yurt dışında 99 Dolar Blade R3'ün fiyatı. 400 Dolar'a kadar satılan el değirmenleri var bu arada farklı markalarda. Blade R3'ün 99 Dolarlık fiyatı uygun bile sunduğu kaliteye göre.

Türkiye'de bu kadar farklı olması sadece değirmenlerle ilgili değil elbette.

Son gelen gümrük vergileri ve 30 Euro sınırı sebebiyle satıcılar bunu doğal olarak fiyata yansıtıyor. Aynı ürünü yurt dışından kargoyla sipariş verseniz %100 hatta daha çok vergi ödeyeceksiniz. Kargo bedava bile olsa.

İmkan varsa zaten yurt dışına giden gelen birilerine aldırın ama yoksa şu anki koşullarda başka şansımız yok. Fiyattan bağımsız uygun fiyatlı F/P anlamında yurt içinde alınabilecek en iyi değirmen bu şu anda. 2-3K fiyatlara alacaklarınız bu kadar geniş bir aralıkta öğütüm yaptırmaz size pişman olursunuz sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaturanga -- 12 Kasım 2024; 15:24:19 >
    Bazıları çok para vermeyi seviyor bide manuel değirmen adam otomatik kahve mak. Parasına satıyor 🤣🤣

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Çünkü yaptıkları iş hassas çalışmalarını gerektiriyor. Kahvenin doğru boyutlarda öğütülmesi için dişlilerin arasındaki mesafenin çevirme esnasında değişmemesi gerekli. Zaten firmalar genellikle precision ve consistentcy üzerinden reklam yapıyor o yüzden.

Ayrıca özellikle espresso için adım boyutlarının çok küçük olması 8-9 mikron gibi yada adımsız bir mekanizmaya sahip olmaları gerekiyor. Tabii tüm bunlar hassas makine işlemi ile olacak işler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gabba kullanıcısına yanıt

Sanki mevzu kahve olunca genel olarak ekipmanları ekstra pahalı gibi geliyor bana. Yani maliyetinin çok üzerinde sattıklarını düşünüyorum. Kar marjları baya yüksek olmalı.

Hocam ben vazgeçtim gibi bu otomatiklerden. Olumsuz eleştiriler biraz gözümü korkuttu. Kısa süre sonra arıza çıkartıp uğraşmak istemiyorum. Bir yarı otomatiklere bir tam otomatiklere gidip geliyoruz bakalım sonumuz ne olacak :)

Şöyle aşağıdaki gibi bir şey mi kursam diyorum. Grundig çok satılmış yorum yapılmış ama Beko Arçelik Grundig aynı diye biliyorum. Öğütücü ile birlikte 6447 TLye geliyor. Başlangıçta portafiltre yeterli olur diye düşünüyorum ama emin değilim. Sonrasında gerekli olursa artık alacaz mecbur :) 2000 civarına da ona gizse 8500 TL civarına işi kotarmış olurum diye düşünüyorum. En azından daha iyi bir espresso ve uzun süre daha sorunsuz bir cihaz olur umudu taşıyorum. Temizlik şu bu derdi de olmadan. Artık evdekiler de yapmayı öğrensin ne diyim :)

Fiyat performans olarak şu ürün iyi diyorlar.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'fabriek roasting co.
    Kahve Değirmeni
    https://www.fabriekcoffee.com/kahve-degirmeni

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'www.demscoffee.com
    1Zpresso
    https://www.demscoffee.com/1zpresso

Yanına şu ürünü alsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 14 Kasım 2024; 11:53:18 >

• Açıkçası bende kolay iade nedeniyle amazonda kovalıyorum diğer satıcılardan almak içime sinmiyor.

Demscoffee, Escobarista gibi siteler güvenilir siteler. Amazon'da bulamazsınız bu kalitede ürünleri, bulsanız da zaten satıcı bu firmalar olur çünkü distribütörlükleri onlara ait.

1Zpresso, Kinu gibi markaları Demscoffee, MHW-3Bomber ürünlerini Escobarista getiriyor. Bu markalardan bir ürün alacaksanız yurt içindeki en doğru yerler bunlar zaten.

Hocam espresso makinesi alacaksanız Espresso kıvamında (ince) öğütebilecek bir değirmen almalısınız. Sadece ince öğütmesi de yetmez, öğütüm inceliğini gerektiğinde ayarlayabileceğiniz kadar ince ayara izin vermesi gerekir.

Kaldı ki, Q Air'ın Demscoffee'deki ürün açıklamasına bakarsanız öğütüm tavsiyeleri arasında espresso yer almıyor. Q Air'i uygun fiyatlı filtre, moka pot vs için alabilirsiniz ama espresso için boşuna almış olursunuz.

Teşekkürler hocam. Şu nasıl peki. Direk bunu aldım umarım iyidir :) Hazır indirim varkene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 14 Kasım 2024; 16:3:19 >

Hiçbir fikrim yok hocam açıkçası, hayırlı olsun güle güle kullanın. Geldiğinde görüşlerinizi paylaşırsınız. Kingrinder fiyat performans değirmenler üreten bir marka, filtre için iyidir muhtemelen ama espresso için nasıldır bilemiyorum araştırdığım bir model değil P2.

• 
Sayfa: önceki 923924925926927
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.