Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (923. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: DepseDD Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.542
Cevap
721
Favori
829.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 921922923924925
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 58mm kaliteli tamper, düzleştirici, duş süzgeci ne önerirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opinion -- 4 Ekim 2024; 14:57:33 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • maviplanet kullanıcısına yanıt
    Tabiiki kendi ogutuyor...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Opinion kullanıcısına yanıt
    Shower screeni hocam duş süzgeci diye çevirsek sanki daha doğru olur. Gaggia için 58mm IMS var. Makineye uyumlu grup süzgeci almanız lazım. Grup süzgeci yerine üniversal 58mm Puck screen/telve süzgecide deneyebilirsiniz önce. Temizliği kolay düz çelik CNC süzgeç daha pratik olur.

Düzleştirici ve tamper dandik plastik olsada iş görür ancak çok şık çelik ürünler var. Aksesuar niyetine istediğiniz seçebilirsiniz.

Şu videoda sadece espresso var. Bkz.
    John Smithyoutube
    The perfect espresso ... made in Naples!
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=yT8IHdStkAY

•  '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Bim'deki tartıdan ben de aldım bir tane. İlk kullanışta alışması biraz zor oluyor fakat sonradan mantığı kavranıyor. Mili litre ve geri sayım özelliklerinin olması güzel. Yalnız mili gram kısmı fazla hassas. Sürekli hareket hâlinde, üflesen oynuyor. Otomatik özelliğini henüz tam deneyimlemedim. Çünkü çiçeklenme için hafif bir su döktüğümde yavaş yavaş darayı sıfırlamaya başladı.
    İlk kullanımlarımda memnunum, bakalım zamanla ne olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• onatba O kullanıcısına yanıt

Pardon, biraz yeniyim. Düzelttim. Öztiryakilerin mini barista ürünün aldım. İçinde tamper var ama daha kaliteli şeyler almak istiyorum.(aksesuar olarak)

Hocam cafemarkt.com dakiler fena değil. Çeşit çeşit her bütçeye uygun tamper var.
    https://www.cafemarkt.com/
    Tamper Barista Espresso Kahve Sıkıştırma Fiyatı - Cafemarkt
    https://www.cafemarkt.com/tamper

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 4 Ekim 2024; 15:8:15 >

Yada almaya gerek varmı onuda sorayım. Elzem olmazsa olmaz dediğiniz birşey varmı. Yoksa içinden çıkanlar yeterlimi?Öğrendikçe mi bakayım.

Elzem değil hocam. Takı gibi düşünin. Plastiklede basarsınız. Önemli olan ne kadar bastığınız hocam. Açık portafiltre için 15-20kg lık bir kuvvet gerekir genelde. Onun içinde genelde sağlam materyelden yapılır tamperlar.

Basınçlı ev tipi portafiltrelerde yüzeyi düzleyecek kadar basmanuz yeterli.

Öğütme sıklığıda önemli hocam. İnce öğütüp, birde 20kilo basıp sıkıştırırsabız, bekir beyin videosunsa ilk denemedeki gibi espresso alamayabilirsiniz.

Bu tampleme mevzusu sebebiyle otomatik tamperlar çıktı ticari işletmeler için. Ancak manuelde siz deneyerek kendinize en uygun ayarı bulursunuz gibime geliyor. Bekir beyin oztriyakiler ve gaggia videosunu izlemediyseniz tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 4 Ekim 2024; 15:19:15 >

Evet izledim. Onada mail atarak bu cihaza karar verdim. Sanırım o ilkinde 1 numara öğüttü. Haliyle kahve çıkmadı. Sonra 5 numaraya alınca düzeldi.

Ozaman ben Aywens Kalibrasyonlu Tamper, 58 mm gördüm. O ömürlük gibi biraz pahalı olsada. Onu alayım.

Süzgeçin amacı nedir, yada portafiltre sepeti çıktı 2 farklı bunların amacı nedir. Nereden izliyip fikir sahibi olabilirim.

YT da bir eğitim videosu serisi var 6 videoluk, daha önce paylaşmıştım bi konuda. Arkadaşın adını unuttum. O seri olduköa başarılı. Ancak yt yazarsanız mutlaka çıkar çeşitli kaynaklar.

Hocam şimdi gördüm aywensi. Aywens baya başarılı duruyor. Cafe işletiyorsanız özellikle çok faydası olur. Son ürün standardizasyonu için bu tip ekipmanlar özellikle profesyonel işletmeler için gereksinim. Batta koca koca tenp makineleri de var.

Ancak evde kendime demliyorum diyorsanız hocam biraz elinizin ayarını da devreye sokun bence. Bir parça el alışkanlığı kazanmanızı tavsiye ederim. Arada bir hata yaparak giderseniz, özellikle öğütme ve templeme kısmında bir süre sonra aşinalık kazanırsınız.

Evde yapacağım evet, sanırım dediğiniz gibi yapmam suan daha dogru olur. Diğer sorum ise yotubede videoları bulamadım

Grup/telve süzgeci(kahvenin üst kısmındaki) suyun eşit ve dengeli dağılımı ve telvede kanallanmayı önlemek, kahveyi dengeli demleme için.

Portafiktreyi/kaşığı basınçlı/basınçsız yapan süzgeç ise son üründeki hataları bir nevi örtmek için.

Şu video serisini izleyebilirsiniz. Bahsettiğim seri bu. Buldum şimdi. Bkz.
    Cihan Yüceyoutube
    Espresso Sepetleri / Portafiltre ve Grup Başlığı
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=Ggvjgk4uUnc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 4 Ekim 2024; 17:24:37 >

• Sebastos Ozius kullanıcısına yanıt
    Hayda, yahu nerde bu tartılar biz bulamadık halen daha.

• Arkadaşlar bir dostum her ay Endonezya' ya gidip geliyor. Kahveye olan ilgimi bildiği için ister misin diye sordu isterim dedim ama ne isteyeyim fikri olan var mı? Zaten sumatra seviyorum ama daha önce java ve sulawesi denemiştim kahve festivalin de beğenmiştim. Sizin öneriniz olur mu?

Ben her gün yürüyüş yaptığım için önünden geçtiğim 4 bim'in ikisinde bulup aldım. Tüm bimlere değil de bölge bölge veriliyor, mesela sadece birinde de hassas cep tartısı vardı.

• Sebastos Ozius kullanıcısına yanıt
    Tartıları sabahtan sıraya girip almışlar burada hocam.
    Yani hani kampanya yaptın bari tam yap dimi. Tartının yanına koy bir dripper ile kampanyalı kahve. Koy kettle. Tartı sitede de yok.

addis ababa coffee orjinal etiyopya kahvesi
    Kahve Ekipmanları | Addis Ababa Coffee
    https://www.coffeeaddisababa.com/ekipmanlar

• Beyler biraz uzak kaldım. Bu tartı muhabbeti nedir?

• moustapha129 M kullanıcısına yanıt

27 Eylül'de BİM mağazalarına Kumtel'in bir kahve tartısı gelmişti, onun muhabbeti dönüyor hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chaturanga C kullanıcısına yanıt
    Gramaj bu kadar elzem mi ki? Hangi kahve makinaları için bu

• 
Sayfa: önceki 921922923924925
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.