Teşekkürler hocam. Bu arada grundig ksm 4330 aldım geçtim. Yeter bu kadar kararsızlık en azından bir heves ise fazla uçmamış oldum :) Electrolux da güzel duruyordu ama fiyatı biraz daha yüksek. Şimdilik portafiltresi yeterli olur mu bilmiyorum ama uyumlu bulmak biraz zor gibi. Hayırlısı bakalım. |
'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (926. sayfa)
-
-
Hayıtlı olsun hocam bende de aynı ürün var. Nasıl ilk izlenimleriniz kaç liraya aldınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben timemore c3 ü yeni gümrük kanunu çıkmadan önce 1600 tl ye almıştım vergi dahil. O zamanlar zpersso öğütücüler de amazonda baya uygundu . Artık o imkanlar da kalmadı
Selamlar.manuel el değirmeni alıcam.kingrinder-timemore-1zpresso.hangi marka daha başarılı.yardımcı olursaniz sevinirim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fiyat aralığınız nedir? Ve hangi amaçla kullanacaksınız? V60 filtre demleme için mi? Espresso için mi?
5-10bin arası.espresso için .teşekkurlr
Öncelikli amaç espresso ise hiç düşünmeden Kinu M47 alabilirsiniz. Kinu M47 bu konuda en iyisi diyebilirim ve filtre, V60 filtre, french press, moka pot, Türk kahvesi gibi tüm kahve türlerinde de rahatlıkla öğütüm yapabilirsiniz. Sadece espresso için de değil yani.
Dems Coffee, Kinu'nun Türkiye distribütörü. Classic, Simplicity, Rebel, Phoenix ve Titan modelleri var M47'nin. Phoenix içlerinde en çok plastik parça barındıran versiyonu ama hepsinde kullanılan öğütücü ve öğütme mantığı aynı.
Titan çok pahalı toplam 2000'e yakın adet üretilen versiyonu, gereksiz ve zaten stokta da yok Türkiye'de. Classic her tarafı neredeyse metal olan versiyonu o da stokta yok şu anda. (Stoktayken 13.500 TL'ydi birkaç hafta önce)
Benim tavsiyem Rebel versiyonu olur, 10.900 TL şu anda. Yurt dışı fiyatı ile fiyat tamamen aynı bu arada, yurt dışında da 300 Euro.
Rebel versiyonu, Titan versiyonunda yer alan gövdedeki yatay metalik çizgili dizayna sahip, bence daha şık duruyor. Bu dizayn farkı dışında Classic vs ile neredeyse aynı kaliteye sahip, sadece üst kısımda plastik bir bölge var, onun dışında Classic ve Simplicity ile tamamen aynı. Simplicity ise 10.500 TL. Phoenix en ucuzu 8.500 TL ama onun öğütücü kısmında da bazı plastik parçalar var.
Bunların haricinde 1ZPresso'nun özellikle Espresso için ürettiği 8 mikron hassasiyetli J-Ultra modeli de var ama stokta yok şu anda. Ama Kinu M47 ondan da önde espresso konusunda çünkü 2-3 Mikrona kadar inebililiyor adımlar arasında ayar yapabilme çözünürlüğü, bu da espresso için ince ayar yapma konusunda inanılmaz esneklik sağlıyor.
Kinu M47'nin avantajları ve dezavantajlarını şöyle özetleyeyim:
Avantajları:
1- Stepless bir dizayna sahip olduğu için (yani sadece belirli sayıda kademeye ve klik noktasına sahip olmadığı için), ayar tekerini çevirerek istediğiniz aralıkta sabitleyerek 2-3 Mikrona kadar ince ayar yapmaya olanak sağlıyor. Espresso için piyasadaki en iyi manuel değirmen olmasının sebebi de bu.
2- Tank gibi bir dizaynı var, aşırı sağlam. Alman üretimi olduğu belli.
3- Sadece espresso için değil, her tür kahve için kullanılabilir.
Dezavantajları:
1- Çevirme kol dizaynı 1Zpresso, Timemore, Comandante ve daha birçok diğer modeldeki gibi pratikçe takıp çıkarılabilir şekilde dizayn edilmemiş, kolu elle çevirebildiğiniz bir vida mekanizmasıyla öğütücüye takmanız ve çıkarmanız gerekiyor,
2- Öğütücünün üst kapağı olmadığı için, öğütürken üst kısımdan dışarı kahve parçacıkları saçılabiliyor, her zaman olmaz ama özellikle az kavrulmuş ve orta kavrulmuş nispeten koyu kavrumlara göre daha sert olan çekirdeklerde bu durum görülebiliyor. Bunun için 3D baskı ile Kinu modellerine kapak tasarımları var (200-300 TL civarı sanırım) onlardan biri alınabilir.
3- Bahsedeceğim bu dezavantaj sadece Kinu'ya özgü değil, el değirmenlerinin tamamı için geçerli. Eğer günde birden fazla kez espresso içiyorsanız öğütmek bir süre sonra yorucu olabilir. Çünkü espresso boyutunda öğütüm yapmakla, filtre kahve boyutunda öğütüm yapmak arasında 2 kat zaman farkı var. Kinu M47 yine bu konuda içlerindeki en hızlı değirmenlerden ama yine de sürekli espresso içiyorsanız elektrikli bir değirmen almak daha mantıklı olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaturanga -- 21 Kasım 2024; 8:24:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam bende timemore c3 var kinue 47 nin bu değirmene göre üstünlükleri baya fazla mıdır? ben de v60 ve espresso için kullanıyorum c3 ü. kinue kaç gömlek üstün diyebiliriz c3 den.
-
Hocam V60 için bir şey diyemem eğer aldığınız çıktılardan memnunsanız değirmen değiştirmeniz gereksiz olabilir ama espresso için Kinu M47 nin en büyük artısı stepless (basamaksız) bir dizaynı olduğu için aldığınız espresso çok yavaş veya çok hızlı akıyorsa aradaki bir kademeyi bulma ihtimaliniz daha yüksek. Mesela diyelim C3 ün 10.klikinde çok yavaş, 11.klikinde (rakamları sallıyorum C3 ün kademe mantığını bilmiyorum) biraz hızlı akıyorsa arada başka kademe olmadığı için ince ayar yapma şansınız yok demektir.
Ama Kinu'da arada bir yerlerde durabiliyorsunuz. Normalde her kademesi arasında (her bir çizgi arasında 10 mikron oynuyor, her bir rakamı arasında değil) ama arada da durabildiğiniz için çözünürlük 2-3 mikron hassasiyete kadar ayarlanabilir.
300 tl normalde 600 küsür
trendyol.comCalibre Coffee Fellow Farms, Inmaculada, Colombia Fiyatı, Yorumları - Trendyolhttps://www.trendyol.com/Calibre-Coffee/Fellow-Farms--Inmaculada--Colombia-p-874831680?boutiqueId=61&merchantId=258530&adjust_t=mk12x3o_m4o2h83&adjust_tracker_limit=999999999&utm_source=share&utm_medium=product_free&adjust_campaign=product_free_202411276_TR&utm_term=14182129&utm_campaign=874831680&link_userID=14182129&adjust_adgroup=14182129&adjust_creative=874831680&link_contentid=874831680
-
546 TL yazıyor. Takip ederseniz 250 TL indirim kuponu veriyor, ama alt sınır 2000 TL.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 27 Kasım 2024; 13:20:11 > -
Af edersiniz ama ürün çok saçma bir durumda. Satın alacaksın ama kaç gr kahve olduğu hiçbir yerde geçmiyor.
-
Hocam anlık indirime girmişti 300 tl iken aldım kahve forumunda baya övgü ile bahsedilmiş. Bugün 12 de.bitti galiba indirim tekrar geliyor ama.
Kaç gram ama? Sitede yazmıyor.
-
Calipre kahveleri 200 gram dır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ben 250 diye almıştım aka kendi sitesinde 200 gozukuyor kilo 1500 e geliyor inşallah özel bir kahvedir
Teşekkürler gruba sık giremiyorum. 4500 TL Amazondan aldım. İlk izlenimler biraz uğraştırıcı daha önce espresso içmedim tam bilemiyorum açıkçası.
Öğütücüm yeni geldi denemeler yapıyorum :) Bir ara iade edip philips 2200 mı alsam dedim sonra vazgeçtim :) Böyle git geller yaşıyorum :) Bir arkadaş daha iyi diyor diğeri otomatikler kötü espresso veriyor diyor. Açıkçası philipsler hoşuma gitmiyordu ama en alt modeli belki yeterli olur diye düşünüyordum. Lakin temizliği iç aksamı kahvenin içinde dolaşması, seramik öğütücü, daha kolay arıza yapabilme ihtimali ve daha kötü espresso gibi bir ton sebep yüzünden biraz da uğraşmak belki keyifli olur diye yarı manueli seçtim. Günde 1 2 tane içmek için uğraşmak çok sorun olmaz ama yeter ki iyi bir espresso deneyimi yaşayabileyim. Şu aralar sütlü ve amerikano fena değil ama espresso tam ölçüsünü yapamadım sanırım.
Tamper de aldım basınçsız sepette bakalım onlar gelsin nasıl bir fark olacak. wdt ve levere gerek yok diyorlar bu cihazlar için en azından. Puck iyi olabilir belki bilmiyorum. Hepsi de pahalı şeyler :)
aliexpress.KINGrinder Assembly/P1/P2 hafif manuel el kahve değirmeni montaj tutarlılığı ile Consistency pot damla için paslanmaz çelik - AliExpress 15https://tr.aliexpress.com/item/1005007174296564.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.21ef3d12zjMR9k&gatewayAdapt=glo2turKingrinder dışı plastik ama sert bir plastiği var yani beni rahatsız etmedi. Tabi pahalı olanlarda plastik olmuyor ama bu fiyata fiyat performans olduğunu youtube da birçok yerde okudum izledim.
-
Zamanında almak lazımmış :) Git gide eskinin kalitesine erişemez hale geldik.
-
Cok tesekkur tavsiyeniz icin 🙏🏽
AliExpress'te az önce şunu buldum:
182,46TL | Dahili pil şarj elektronik tartı dahili otomatik zamanlayıcı üzerine dökün Espresso akıllı kahve ölçeği mutfak tartıları 3kg 0.1galiexpress.Built-in battery charging Electronic Scale Built-in Auto Timer Pour Over Espresso Smart Coffee Scale Kitchen Scales 3kg 0.1g - AliExpress 15https://tr.aliexpress.com/item/1005005373909691.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=6000207904365&aff_fcid=8852046651d046f68888b220421e139f-1733675853370-02037-_oFUrM1n&tt=MG&aff_fsk=_oFUrM1n&aff_platform=default&sk=_oFUrM1n&aff_trace_key=8852046651d046f68888b220421e139f-1733675853370-02037-_oFUrM1n&shareId=6000207904365&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=05fa7832f904461095cc945769c8074f&afSmartRedirect=y&gatewayAdapt=glo2tur
Bir ara bimden aldığımız tartı değil mi bu, şimdi biz kaliteli birşey mi aldık yoksa Çin malı sıradan bir tartı mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X