Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
18.539
Cevap
721
Favori
828.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu site aracılığı ile aldığım King Tsk 1813 Espresso Makinesi'nı satmak istiyorum çünkü,
    Evde zaten filtre kahve makinam var ProLine
    Bir de Tchibo kampanyasından Cafissimo alınca King boşa çıkmış oldu.
    Mutfakta yer işgal ediyor.
    Ürün 08/01/2011 faturalıdır garantisi devam ediyor toplasanız 10 kere kahve yapmadım zaten.
    İlgilenenler PM atsın görüşelim teşekkür ederim
  •  '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poyrito -- 6 Ekim 2012; 0:38:42 >
  • Amasya'dan yeni kahve setim.

• Benim sinbo filtre kahve makinem var ama pek memnun değilim tadından 25liraya almıştım bir çok çeşit kahve - filtre değiştirdim ama istediğim tadı yakalayamadım
    geçen sene thy de bi kahve ikram etmişlerdi gerçekten çok güzeldi onun tadını arıyorum . Çok kahvekolik biri olmasamda hergün - gün aşırı yapıyorum , çözünür kahvelerin tadını sevmiyorum . Yeni bir makine olarak ne tasiye edersiniz ?
  • o anlik kahve miktarlarini cekirdek kahveden cekerek iciniz,afiyetler !
  • quote:

Orijinalden alıntı: 67sam55

Benim sinbo filtre kahve makinem var ama pek memnun değilim tadından 25liraya almıştım bir çok çeşit kahve - filtre değiştirdim ama istediğim tadı yakalayamadım
    geçen sene thy de bi kahve ikram etmişlerdi gerçekten çok güzeldi onun tadını arıyorum . Çok kahvekolik biri olmasamda hergün - gün aşırı yapıyorum , çözünür kahvelerin tadını sevmiyorum . Yeni bir makine olarak ne tasiye edersiniz ?

Bende de aynı makineden var ve gayet güzel kahveler içiyorum.

- Kağıt filtre mutlaka kullanın, içinden çıkan plastik filtreyi kaldırın bir yerlere, kullanmayın.
    - Doğru miktarda kahve kullandığınızdan emin olun. (Her kupa için 1,5 ölçü kaşığı kahve atıyorum)
    - Kahveyi mümkün olduğunca taze çekin. Çekilip beklemiş kahvenin tadı hemen kaçar. Sinbonun blender kahve çekme makinesi var, ondan kullanıyorum.
    - Kahve cam sürahiye dolar dolmaz hemen almayın, 5-6 dk. orada ısınmasını bekleyin (bu kısım belki de makineye özel)
    - Damak tadınıza uygun kahve çekirdekleri alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Benim sinbo filtre kahve makinem var ama pek memnun değilim tadından 25liraya almıştım bir çok çeşit kahve - filtre değiştirdim ama istediğim tadı yakalayamadım

- Kağıt filtre mutlaka kullanın, içinden çıkan plastik filtreyi kaldırın bir yerlere, kullanmayın.
    - Doğru miktarda kahve kullandığınızdan emin olun. (Her kupa için 1,5 ölçü kaşığı kahve atıyorum)
    - Kahveyi mümkün olduğunca taze çekin. Çekilip beklemiş kahvenin tadı hemen kaçar. Sinbonun blender kahve çekme makinesi var, ondan kullanıyorum.
    - Kahve cam sürahiye dolar dolmaz hemen almayın, 5-6 dk. orada ısınmasını bekleyin (bu kısım belki de makineye özel)

Süper yöntemler
    Ben de Darty'den aldığım ProLine için uygulayım. İçinde iğrenç plastik filtre var pisleniyor yıkaması zor.
    Evde deneyeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Teşekkürler yorumunuz için ;
    dediğiniz maddelerin çoğunu ben de yapıyorum şimdi dediğiniz gibi kendi filtresiini çıkarıp 5-6 ısınmasını bekliyerek deneyeceğim .

• Belki 5-6 dk biraz fazla oldu ama kesinlikle beklenmesi gerekiyor, onu belirteyim. Çünkü sırf bu sebeple ilk yaptığım kahveler soğuk ve lezzetsizdi. Elbette 30 liralık bu makine A kalite değil ama tipik kahve ihtiyacını rahatlıkla karşılıyor.
  • arkadaşlarrrrrr , kahve fidanımda yeni yapraklar çıkmaya başladııııııı masallahhhh walla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sevenhillli

arkadaşlarrrrrr , kahve fidanımda yeni yapraklar çıkmaya başladııııııı masallahhhh walla

bi ara fotosunuda bekleriz. gübre kullanıyor musunuz ? yarasa gübresi bitkilerde acayip işe yarıyor deniyor. kullananların yorumları mucize olduğu şeklinde. bende alıp evdeki bitkilerimde deneyeceğim.

türkiyede henüz yeni keşfedilmiş ama amerikada felan 1800 lü yıllardan beri kullanılıyormuş.
  • gübre yok kendi toprağında ama suyuna ilaç atıyorum vitamin ve 2 haftada 1 suluorumki fazla gelebilio , yapraklarda hafif sararma olmuştu fısfıs ilaç kullandım , düzene girdi yarın foto ekliycm minik çıkan yaprağımızı

edit : arkadaşlar yaprak çıktı yaaa onu gösterem dedimmmm bakın ufacıkk daha bebek yaaaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sevenhillli -- 13 Ekim 2012; 14:21:32 >

• tchibo'da kahvelerde çarşambaya kadar %50 indirim var.
  • gecen hafta,arada gundeme gelen katki suruplarindan (kahve yonune deginilmemis) cok secenekler gordum,ayrica arzuya gore kullanilabilecek aksesuarlarda vardi !
    kuru kahveci mehmet efendi'nin sokaginda.
    hasircilar cad. eminonu no 65-67 - 0212 5134242
    www.nuanspasta.com
    Nuans Online Store - Nuans Online Store - Bar ve Pasta Malzemeleri
    http://www.nuanspasta.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 17 Ekim 2012; 9:01:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sevenhillli

gübre yok kendi toprağında ama suyuna ilaç atıyorum vitamin ve 2 haftada 1 suluorumki fazla gelebilio , yapraklarda hafif sararma olmuştu fısfıs ilaç kullandım , düzene girdi yarın foto ekliycm minik çıkan yaprağımızı

edit : arkadaşlar yaprak çıktı yaaa onu gösterem dedimmmm bakın ufacıkk daha bebek yaaaa

Bir yandan kurumalar, öte yandan yeni yapraklar. Bakalım savaşı hangi taraf kazanacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: theturx

tchibo'da kahvelerde çarşambaya kadar %50 indirim var.

Bugün dahil midir acaba? İş yerime yakın olan forum girişini kapattıkları için gidememiştim Pazartesi günü.
    Mecburen iş çıkışı gideceğim eğer bugün indirim varsa.
  • Merhaba arkadaslar;
    Espresso makinasinda kahveyi pota koyduktan sonra kahveyi sikistirmak icin kullandigimiz asagidaki olcu kasigini nereden temin edebilirim; kahveyi potta duzgun bir sekilde sikistirmak istiyorum ama boyle bir aparatim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurel

Merhaba arkadaslar;
    Espresso makinasinda kahveyi pota koyduktan sonra kahveyi sikistirmak icin kullandigimiz asagidaki olcu kasigini nereden temin edebilirim; kahveyi potta duzgun bir sekilde sikistirmak istiyorum ama boyle bir aparatim yok.

o kaşık plastik ve düzgün basınç uygulanıp düzgün tamp yapmak çok zor. portafiltrenin içindeki sepetin çapına göre uygun tamper almanız gerekli. 51-58 mm arası oluyor. makinenizin marka modelini internetten araştırıpta sepetin ölçüsünü bulabilirsiniz sanırım.

tamper dediğim şey linkteki üründen. tamperler birkaç çeşit oluyor ahşap saplılar biraz daha ucuz oluyor. pahalı gelebilir ancak kahvelerin ne kadar farkettiğini görünce iyi ki almışım diyeceksiniz. kesinlikle plastik tamperlerden uzak durun.

• Arkadaşlar Grinder ihtiyacı olan varsa Tchibo marka grinderımı satıyorum. Sorunsuzdur, kutusu ve faturası durmaktadır. Daha başka bir sistem kullandığım için satıyorum. Almanya üretimi bir alettir. Dişlileri "conical burr " değil flat burr'dur.

Burr-Dişli yapısı :

İstediğim fiyat : 60 TL . Garantisi 08.12.2012 tarihine kadar geçerli. PM den ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 19 Ekim 2012; 22:34:08 >

• @hayabusa+
    Hocam bilgi ve link için teşekkürler. Biraz pahalı bir aparatmış :)
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.