Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.539
Cevap
721
Favori
828.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üstteki mesajın aynısı bilgisayar azizliği takılmadan ötürü hep aynı gitmiş editledin. Pardon...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uiq -- 5 Eylül 2012; 1:12:39 >
  • @mnyx hiç bir fikrim yok makine hakkında
  • quote:

Orijinalden alıntı: uiq

Merhaba sayın kahfe severler;
    Kahve konusunu severim. Kullandığım makine "saeco nina" üst segmentte iyi bir makinedir tavsiye ederim.
    Bu arada makine alacak arkadaşları şaşırtacak yarın enterasan birşey yazacağım. Şimdilik aşşşağıdan makineleri inceleyin.

Benim makine: Nina
    2.Makine: Aromia

ve şu soruyu kendinize sorun bu paraya bu makine alınır mı?

Saeco Espresso Nina Cappuccino RI9355 > 138,20€ kdv'siz
    Saeco Aromia Inox RI9376/01 > 130,00€ kdv'siz

ne fiyat bunlar,galacticultralux olsalar gerek.anonym ureticilerin 50€ kategorisi urunler.
    segmentte filan olduklari yok.philipsin saeco'ya yaptirdigi seriler,cargo'larida ucretsizmis pehhh.hizaya gelin,oyuna degil !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 5 Eylül 2012; 10:43:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mnyx

quote:

Orijinalden alıntı: arandur

@mnyx filtre kahve yaparken kağıt kullanımını aksatma. Her ne kadar cihazları kendinden filtreli diye satsalar da o kağıt lezzeti ve kızamı çok değiştiriyor.

tamam hocam önerini dikakte alıcam peki mu marka iyimidir yanında süt köpürtücüsüde var Morphy Richards 47060

en ucuzunu al,her seferinde yeni kagit filtre kullan.orjinal metal filtreyide dekor yap.

Morphy Richards 47060 - kopurmus sut'un kivamini gormeden he deme,temizlenmesi illet olabilir. 53,00€ kdv'li

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 5 Eylül 2012; 10:57:15 >
  • selamlar bir sorum daha olacak ireas cream aromalı kahve şurubu aldım kahveyi hazırlarken bunu kullanmanın bir sırası şekli varmı yoksa kahveyi hazırlayıp direk içinemi döküyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sevenhillli

Arkadaşlar fidan geldi , bakalım ne yapabilcm , kapalı balkona koydum camları kapadım . panjurları açtım . 3günde 1de sularım ama dayanamıyorum ara sıra ıslatıorum :)

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Arkadaşlar malum bilirsinizzz , kahve fidanım war , bazı yaprakların uclarında kahverengi olmaya başladı kurudu gibi aldım seraya götürdüm nesi var dedim kadın sağolsun inceledi filan iyi bişiyi ok yaprak biti var dedi ilaç verdi sonra vitamin toprağı değiştirmeye gerke duymadı , yeni geldiği için yerini aramıştırda dedi , sanırım çok huysuz fidanım aman duymasın heeee komiğinize gitck ama bitkiler ile konusmak onları mutlu ediyormusss . neyse ilacı filan verdim fidanıma seneye bu zmanlar kahve tohumu anca alabilckmişim sanırım :S

• gelde bu forumu sewme !!!!
  • Hocam içinde kahve keyfi geçen ve kahveyi öven şarkılar dinlettir, şaha kalkar o çiçek Sen başarırsan sırada bekliyoruz, evde kahve çekirdeği yetirtireceğiz.

@mnyx şurup kullanmadım ama pişirdikten sonra dökülür diye tahmin ediyorum.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar fidan geldi , bakalım ne yapabilcm , kapalı balkona koydum camları kapadım . panjurları açtım . 3günde 1de sularım ama dayanamıyorum ara sıra ıslatıorum :)

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Arkadaşlar malum bilirsinizzz , kahve fidanım war , bazı yaprakların uclarında kahverengi olmaya başladı kurudu gibi aldım seraya götürdüm nesi var dedim kadın sağolsun inceledi filan iyi bişiyi ok yaprak biti var dedi ilaç verdi sonra vitamin toprağı değiştirmeye gerke duymadı , yeni geldiği için yerini aramıştırda dedi , sanırım çok huysuz fidanım aman duymasın heeee komiğinize gitck ama bitkiler ile konusmak onları mutlu ediyormusss . neyse ilacı filan verdim fidanıma seneye bu zmanlar kahve tohumu anca alabilckmişim sanırım :S

hocam bu bitki için özel koşulları sağlamazsanız (belli sıcaklık,belli nem vs.) bitki yaşasa bile meyve vermeyebilir. iü.de biyoloji okuyorum, bizim botanik bahçesinin serasında vardı bundan.epeyce de büyüktü ama oranın özel koşulları sürekli takip ediliyordu. isterseniz botanik birimini arayıp detaylı bilgi alın.

• bu sartlarin gundem yasam ortaminda saglanmasi mumkunmu ?
  • benim verdiğim genel bir bilgi. kahve bitkisi için durum nasıldır bilemiyorum. özel koşullara ihtiyaç duyabilir.
  • anlasildi,meyvesizde olsa bitkinin yesilligi yeter
  • arkadaşlr , cıcekcı bayan bunu yetyıstırenler bır heves ıcın yada hava ıcın yetısıtırır dedı hava ıcın yetıstıren ler havasını alır heves ıcın yetıstırnler uzulebılır dedı , yetıstırm k zor dedı , cocuk gıbı walla , memleketını soledı sımdı aklıma gelmıo ama oralalr gıbı yapman gerebılır ortamı cok hassastır dedı bakalım bugun ılaclı suladıom ben 2-3 gunde bır suuluodum ama ffazla suluomusum hafta 1 sulamak lazımmıs . bırde sprey alıp yaprakklala ılac sıkıcm yaprak bıtıı ıcın
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnyx

selamlar bir sorum daha olacak ireas cream aromalı kahve şurubu aldım kahveyi hazırlarken bunu kullanmanın bir sırası şekli varmı yoksa kahveyi hazırlayıp direk içinemi döküyoruz

starbucksta kahveyi koymadan önce bardağa 2 pompa oranında koyduklarını görmüştüm. pompalarıda satılıyor 10 tl felandı kahve sitelerinde. Şuruplar ml olarak koyulduğundan rahatlık olur. sanırım 1 kez pompalamak 10 ml felan akıtıyordu
  • kahve fabrikasından sipariş vermiş hocalarım bir bakarsa sevinirim acaba kahve fabrikasından kapıda ödeme ile kahve sipariş edebiliyor muyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubai

kahve fabrikasından sipariş vermiş hocalarım bir bakarsa sevinirim acaba kahve fabrikasından kapıda ödeme ile kahve sipariş edebiliyor muyum

daha önce söylemiştim kendisi kahve forumunda masterbarista nickiyle bulunmakta. biz siparişi forumda özel mesaj yoluyla veriyoruz direkt kendisinden ama sitede kapıda ödeme yok sanırım. ancak genelde siparişi gönderdikten sonra ödeme alıyor. siz neden kapıda ödeme istiyorsunuz acaba ? internet bankacılığınız yok mu ? ayrıca kapıda ödeme olunca kargo firmaları ekstra ücret alıyor. mesela yurtiçi 6 TL gönderim + 6 TL kapıda tahsilat ücreti alıyor. o yüzden böyle ufak fiyatlı ürünlerde kapıda ödeme olmuyor genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 16 Eylül 2012; 21:39:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayabusa+

quote:

kahve fabrikasından sipariş vermiş hocalarım bir bakarsa sevinirim acaba kahve fabrikasından kapıda ödeme ile kahve sipariş edebiliyor muyum

daha önce söylemiştim kendisi kahve forumunda masterbarista nickiyle bulunmakta. biz siparişi forumda özel mesaj yoluyla veriyoruz direkt kendisinden ama sitede kapıda ödeme yok sanırım. ancak genelde siparişi gönderdikten sonra ödeme alıyor. siz neden kapıda ödeme istiyorsunuz acaba ? internet bankacılığınız yok mu ? ayrıca kapıda ödeme olunca kargo firmaları ekstra ücret alıyor. mesela yurtiçi 6 TL gönderim + 6 TL kapıda tahsilat ücreti alıyor. o yüzden böyle ufak fiyatlı ürünlerde kapıda ödeme olmuyor genelde.

ya öğrenci olunca kredi kartı bulmak zor yani internet bankacılığım yok şimdilik

ptt ye yollanan ödemeli kargolarda da ekstra ücret alıyorlar mı bilginiz var mı yoksa illa kart mı arayım birilerinden?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hayabusa+

quote:

ya öğrenci olunca kredi kartı bulmak zor yani internet bankacılığım yok şimdilik

ptt ye yollanan ödemeli kargolarda da ekstra ücret alıyorlar mı bilginiz var mı yoksa illa kart mı arayım birilerinden?

eğer şerif beyin ptt hesabı varsa + 1.5 TL yoksa + 3 TL alırlar. (geçen sene bu fiyatlardı)

üniversite öğrencisi olduğunuzu düşünerek öğrenci için verilen "masrafsız" kredi kartlarını tavsiye ediyorum. yada 18 yaşını geçtiyseniz işte.. mesela işbank işte üniversiteli kartından alın hem kredi kartı hemde internet bankacılığı hayli işinize yarıyacaktır.

eğer kredi kartı almak istemiyorsanız Ptt posta çeki hesabı denilen yani ptt kartı alın. ptt hesapları olanlara online olarak sanırım ücretsiz para gönderimi vardı. atm lerdende gönderiliyor. atm den çok cüzi bişey kesiyorlar sanırım. benim hesabım var öyle birşeyler deniyordu ama hiç para göndermedim şifreyi bile unuttum.

ancak şerif bey ptt ile gönderim yapar mı veyahut ptt posta çeki hesabı var mıdır kendisine sormanız lazım

• konuda tecrübeli arkadaşlardan evimde kullanacağım, düzgün bir filtre kahve makinesi önerisi bekliyorum...
    Biraz araştırma yaptım .. lakin özellikle programlanabilir olmanın bana getirisi pratikte yaanıyor mu bilemedim.. (sabah kalktıgın hazır kahve ve kahve kokusu güzel.. ama evden cıkma telaşı içinde nolur bilemedim....)..
    Bunun dışında özellikledikkat edilmesi gereken noktalar varmı (filtre, yapı, marka veya surahi tercihi .. metal, cam vs...)

Çok yoğun oalrak kullanacagımı sanmıyorum lakin dandik bir şeyde istemiyorum ...
    Fakir Cafe Passion anladıgım kadarıyla çekirdeğide çeki, taze çekilmiştenkahve yapabildigi için ilginç geldi...
    Delonghi.. Russell Hobbs, Bosh, Philips...
    Marka model önerisi olursada iyi olur... Bütçe belirlemedim ama sadece filtere kahve makinasına sanırım çok anormal rakkamlar baglamanın anlamı olmaz..
  • Şerif Bey'in Kahve Fabrikası'nda internetten sattığı çekirdek kahveler ne kadar dayanıyor acaba? Filtre kahve makinesi için 3lü promosyon kahvelerden almayı düşünüyorum. Gerçi şu anda promosyonlu 3x170 gr satışı var mı bilmiyorum.

Edit Büdüt:Kendi soruma kendim cevap vereyim: Önceki sayfalarda yazdığına göre valfli poşette 1 ay dayanıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 5 Ekim 2012; 16:46:45 >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.