Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.539
Cevap
721
Favori
828.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.ripley

Tüm sayfaları okuyamadım ama filtre kahve önerisi istiyorum kahve içmeyi seviyorum ama uyku kaçırmayı sağlayacak türden sert olursa sevinirim tchibo veya starbucks düşünüyorum kahve dünyası ve jacobs kullandım hangi ürünleri tavsiye edersiniz ?

tabiki taze kahve

Fakat çok sert istediğiniz için şu kahve dikkatimi çekti denemedim ama açıklaması dikkat çekici :)

www.kahvefabrikasi.com
    Sayfa Bulunamad�
    http://www.kahvefabrikasi.com/kahveler?product_id=126

: Robusta kahveleri genelde değerlendirmeye almıyoruz. Robusta kahvelerin kafein oranı daha yüksektir (3 katı kadar) Robusta kahvenin espresso yapımında kremaları daha yüksek rengi daha koyudur. Cappuccino olarak diğer kahveler ile harmanlandığında kahve tadı daha fazla belirginleşmektedir. Genelde kaliteli bir Robusta'dan nötr olması beklenir (tat vermemesi, sadece kahvenin gövdesini ve rengini arttırmasını bekleriz). Ancak bu Robusta'da hafif de olsa Çikolatamsı verilere de ulaşabilirsiniz içerken.

Bu kahveyi özellikle gece dersini çalışmak isteyen öğrenciler, sabah işe gitmeden uyanmak isteyenler veya uzun araba yolculuğuna çıkmak isteyen kahve severlere yönelik harmanlanmıştır.

DİKKAT !!! Yüksek tansiyonu olan, kalp çarpıntısı olan veya hamile olanların "Kafeinsiz" kahvemizden içmeleri tavsiye edilmektedir, Robusta kahveyi tavsiye etmiyoruz.

ancak filtre kahveye uygun mu değil mi yazmamış sitenin sahibine ya siteden yada kahve forumundan ulaşmayı deneyin

@Sevenhillli

Daha önce kahve forumundan bikaç üye kahve fidanı yetiştirmekle uğraşıyordu çok denemeler yapmışlardı ancak hatırladığım kadarıyla başarılı olunamamıştı. Onlar direkt çekirdekten yetiştiriyordu ama ya güneş fazla geliyordu ya güneş az geliyordu fidan ölüyordu. Aslında benimde merakım var bu işe. Bende bi ara fidan almayı düşünüyorum ama sanırım 3-4 senede meyve veriyor tabi o zamana kadar sağ kalırsa :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 22 Ağustos 2012; 5:32:35 >

• Merhabalar;
    Bu bölüm googleda çekirdek kahve arararken buldum.Benim öğrenmek istediğim birkaç şey var cahillikten kaynaklı olarak ve bu kahve olayı biraz sır gibi
    1 - Filitre kahve denilen şey tam olarak nedir?(Standart aldığımız çekilmiş kahveden farklı çay gibi demlemidir?) Ne gibi farkı vardır? tamam aroma olarak farkı var başka ne
    2- filitre kahve ve french press ile yapılan kahvenin arasındaki fark nedir ? Filitre kahve ile french press olmaz mı?
    3- hangi kahvenin french press hangi kahvenin filitre için uygun olacağına nasıl karar vereceğiz.
    4- ben aroma olarak french vanilya ve irish cream tadı çok hoşuma gider.Bu gibi kahve çekirdeklerini nasıl bulacağız ? bir kaç yerde var ama çok uyduruk geldi 250 gr 11 tl gibi bide ucuz diye kazık yemeyelim.Sonuçta gurme değilim .
    5- kahve makinesinin kahvesini beğenmiyorum(nedense tam ısıtmamış soğuk kahve içiyor muşum gibi hissettim)(marka fakir in çekirdeği kendi öğüten makinesinden denedim.)linki şudur

vallaha fazla oldu bu soruları bir cevaplayın daha aklıma takılan soruları sizin gibi bilgisi olan kişilerden öğrenmek isterim.

• Pek çok kez sorulmuştur ; ama özellikle Gold Selection Tchibo kahveleri için sorum ; bazen indirim oluyor toptan alıyorum..Zira zaten günde en az 2-3 kupa içiyorum..
    Nescafe'lerin tüketilme süreleri aşağı yukarı ne kadar olmalı ? Bozulmaz belki ama tadı,aroması değişir..Ayrıca zaman zaman buzdolabında saklıyorum..Saklamalı mı
  • fidanı haftaya alıorum , yetistirme olayı çok zor kaldıki surede 3 yada 4 sene . Neyse heves iste bakalm . Konumuz gercek kahve keyfi o yuzdn kahveye sut katılmasna son derece karsıym ama tabi Zevk olayı. Sorulara aksam cvp vercm ama bu konuyu okuduktn ve tattıktan sonra nescafe yada jabobstan tat alınablecene inanmıorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nescafe'de en aromali,en guvenli tazelik 2gr'lik stick. ama en yuksek fiyata!

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
  • bugun yalıkavak bodrumda kahve diyarı dıe bı yer acılmıs bıyerlerde wardı hatırlamadım ama bugun 50 gr lık Turk kahvesı aldım az once ıctım guzeldı walla tadıııı . hele arcelık telve ıle yapılınca tadına doyum olmuor arkadas yaaaa . soncu kahve dıyarıda ıyıyymıs begenmem dıe 50 gr almıstım zaten yakınımda ıyı oldu acılması walla
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalpiranha

Merhabalar;
    Bu bölüm googleda çekirdek kahve arararken buldum.Benim öğrenmek istediğim birkaç şey var cahillikten kaynaklı olarak ve bu kahve olayı biraz sır gibi
    1 - Filitre kahve denilen şey tam olarak nedir?(Standart aldığımız çekilmiş kahveden farklı çay gibi demlemidir?) Ne gibi farkı vardır? tamam aroma olarak farkı var başka ne
    2- filitre kahve ve french press ile yapılan kahvenin arasındaki fark nedir ? Filitre kahve ile french press olmaz mı?
    3- hangi kahvenin french press hangi kahvenin filitre için uygun olacağına nasıl karar vereceğiz.
    4- ben aroma olarak french vanilya ve irish cream tadı çok hoşuma gider.Bu gibi kahve çekirdeklerini nasıl bulacağız ? bir kaç yerde var ama çok uyduruk geldi 250 gr 11 tl gibi bide ucuz diye kazık yemeyelim.Sonuçta gurme değilim .
    5- kahve makinesinin kahvesini beğenmiyorum(nedense tam ısıtmamış soğuk kahve içiyor muşum gibi hissettim)(marka fakir in çekirdeği kendi öğüten makinesinden denedim.)linki şudur
    http://www.hepsiburada.com/liste/fakir-cafe-passion-cekirdekli-ve-toz-filtre-kahve-makinesi/productDetails.aspx?productId=mtfakcafepassion&categoryId=22005&SKU=MTFAKCAFEPASSION

vallaha fazla oldu bu soruları bir cevaplayın daha aklıma takılan soruları sizin gibi bilgisi olan kişilerden öğrenmek isterim.

1-filtre kahve gerçek kahve çekirdeğinin öğütülmesi sonucu farklı edevatlarla yapılan (makina,french press)
    bir kahve türüdür
    2-aradaki fark filtre kahve makinasından damıtılan su buhar yoluyla ve belli bi sıcaklıkta çıktığı için daha
    aromatiktir buhar havaya karışır ve evi kahve kokusu sarar ;french presste ise çekilmiş kahve sürahisinde kaynamış suyu ekleyerek 3,4 dk. bekleyerek elde edilen bir metottur bunda kıvamı tutturmak biraz zordur ustalık ister tavsiyem ketıldaki kaynamış suyu 1,2 dk bekletmeniz çok kaynar olduğu için kahvenin tadını bozabiliyo
    3-makineye uygun olan çekirdekleri french pres içinde olur her türlü kahve çekirdeği olur
    4-baristasepeti veya kahvefabrikası com gibi sitelerden bulabilirsin kaliteli aromaları
    5-kahve makinaları bi çoğunun sıcaklığı aynıdır ki aromasını hissetmek için öyle üretiyolar ama hayır ben kaynar ağzımı yakan bi kahve istiyorum diyosan french presste yapmanı öneririm kahveni senin için uygun olanı bu...umarım yardımcı olabilmişimdir

• @ metalpiranha
    uygula kurtul,uzme kendini !

• vallahi teşekkür ederim bu soruları cevapladınız için ben french press alacağım bu anlatılanlara göre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalpiranha

vallahi teşekkür ederim bu soruları cevapladınız için ben french press alacağım bu anlatılanlara göre

bencede en iyisi frencpree cunku ıstegıne gore yaparsın ama guzel marka al bodum olabılır mesela starbucklarda satılıo memnunum ben hatta al alıncada ne dılersen ıc ucretsız verıolar lar . kahve olarak da yıne starbuckstan sumatrayı tercıh ederım . cektırırrırsın hepsoını ama son 50 grımını turk kahvesı ıcın cektır onu cezvede yaparsın mıss gıbıbııı
  • ewt arkadaşlar fidanı aldım bakalım yarın kargoya verilc bakalım nasıl yetiştireceğim .
  • Ben nestle kahve alıp içmekten bıktım, cappuccino,ekspresso, kahve içmek için ne almam gerekiyor? Kahveleri çekirdek halinde alıcağım
    Bir öğütücü ile hepsini yapabilir miyim?
    Yada kahve makinasıda mı almam lazım?
    Birde kahve makinaları öğütme yapabiliyor mu? Çekirdek halinde atabilirmiyiz
  • sagdan,soldan duyumlarla,baska bi forumda okumalarla bizzat denemeden bekle gor ne guru tavsiyeleri alacaksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 29 Ağustos 2012; 10:36:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BurdaPunklarVar

Ben nestle kahve alıp içmekten bıktım, cappuccino,ekspresso, kahve içmek için ne almam gerekiyor? Kahveleri çekirdek halinde alıcağım

http://forum.donanimhaber.com/m_52382437/mpage_9/f_/key_//tm.htm#64081436
  • quote:

Ben nestle kahve alıp içmekten bıktım, cappuccino,ekspresso, kahve içmek için ne almam gerekiyor? Kahveleri çekirdek halinde alıcağım

niyetine girdigimde GAGGIA UNICA ve DeLonghi ECAM 23210 alttaki iki urundede deneme yaptim.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

http://www.youtube.com/watch?v=fvmELLsJhfI&feature=related

yaklasik bir yildir delonghi'yi kullaniyorum 360€.cok memnunum.
    ayni makinenin 1-2 ust modelleri ElectroWorld'a var.
    cekirdek ogutucusu,aktif karbonlu su yumusatici filtreli,super urun.
    ayni makine cok isabetli cappucino yapabiliyor.
    ama sut kopurtucunun temizlenmesi cok zahmetli.
    sut kopurtucu 13 agustos'ta bu topicte konu ettim,bi goz at.
    bu makineler kucuk isletmelerde profesyonel lezzete bile hitab edebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 29 Ağustos 2012; 20:34:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

quote:

niyetine girdigimde GAGGIA UNICA ve DeLonghi ECAM 23210 alttaki iki urundede deneme yaptim.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

http://www.youtube.com/watch?v=fvmELLsJhfI&feature=related

yaklasik bir yildir delonghi'yi kullaniyorum 360€.cok memnunum.
    ayni makinenin 1-2 ust modelleri ElectroWorld'a var.
    cekirdek ogutucusu,aktif karbonlu su yumusatici filtreli,super urun.
    ayni makine cok isabetli cappucino yapabiliyor.
    ama sut kopurtucunun temizlenmesi cok zahmetli.
    sut kopurtucu 13 agustos'ta bu topicte konu ettim,bi goz at.
    bu makineler kucuk isletmelerde profesyonel lezzete bile hitab edebiliyor.

delonghi'nin bu modelini nerden alıdınız ben bulamadım internetten.

• @arel.gr

hocam biraz şans yüzüme güldü tam french presimin yere düşürülüp kırıldığı günün ardına

Edit: koyduktan sonra baktım da tam bu makine olmayabilir bu baya kalitesiz bir şeye benziyormus yarın marka model yazıp söyleyeceğim.

şu şekilde bir kahve makinesi hediye edildi dayım almış kullanmamış verdi bana

ancak marka model bilmiyorum öğrenince onlarıda yazacağım ve de su akıtma problemi varmış soğuk su konulan yere sıcak su koymuşlar

1 öncelikle bu sorunu nası çözebilirim?

2 bu tarz makinelerde hangi kahveler yapılmaktaydı ben şimdiye kadar sadece french ve türk içtiğim için bilgim yok bilgilendirirseniz sevinirim

birde belki deneyen vardır ama ben yeni denedim hoş bir olay olduğunu düşünüyorum kahve yaparken karamelli türk kahvesi yapmak için şekeri eritip kahvei o şekile yapınca güzel bir aroma oluyor bence ama şekeri ayarlarken dikkat edin çok şireye dönebiliyor

afiyet olsun ve şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubai -- 29 Ağustos 2012; 23:47:31 >

• @BurdaPunklarVar

tr'de yoktu,disaridan getirdiler her iki makineyide.
    alt ve ust modelleride vardi.
    ElectroWorld'de sanirim yardimci olurlar.
    Rubai'nin bahsettigi bununla alakali degil.
    alttaki linkte tr de en ust modellere yer verilmis,pahali ve kopurtme axesuarli olarak.
    ne amaclaniyorsa?
    http://www.delonghi.com/tr_tr/family/superautomatic/
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.