Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.539
Cevap
721
Favori
828.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • anladım hocam yani bayileri arıp sorun diyosunuz elde kalanlar varsa ürün fakat internette kendi sitesinde fiyatı şöyle
    www.bekoyetkilisatici.com
    Beko|Beko Beyazeşya|Beko Led tv|Beko Klima|Beko Ankastre
    http://www.bekoyetkilisatici.com/BEKO-Beko-BKK-2170-Beko-Espresso-ve-Cappuccino-Makinesi_1404.html#0

bayilerde bu fiyattan satmazmı acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: hayabusa+

kahveler.net forumunda MasterBarista nickiyle yazan şerif başaran var. kendisi kahve zincirlerindeki baristaların eğitimlerini verir aynı zamanda uluslararası barista şampiyonalarında hakemlik yapar.bildiğim kadarıyla kahvedeki uzmanlığıyla türkiyenin en iyisi. kendisinin siteside var kahvefabrikasi.com ancak sitesi üzerinden sanırım yeşil çekirdek satmıyor. forumda mesaj yoluyla sipariş verenler var. fiyatlar tamı bilmiyorum ancak kilo olarak alırsanız ortalama olarak yarı yarıya hatta daha ucuzada gelebilir. çekirdeğine göre değişir. yurtdışından da alabileceğiniz siteler var ancak türkiyeden almak daha ucuza gelecektir.

Teşekkür hocam bi özel mesaj attım bakalım. Bir de bu sözen değirmenle espresso ve french press nasıl çekebiliyoruz satılan yerlerde sadece türk kahvesine uyumludur diyor. Bir ayarı falan mı oluyor modifiye mi ediliyor?

• bende kahveyi çok seviyorum daha genç bir içiciyim ve öğrencilik hali olarak sadece filtre kahve yapabildiğim jacobs un bir aleti var almanya dan bir tanıdık benim için kahve getirmisti kaliteli bir kahvem var sayılır yani bu kahve ile anlattığım makine yardımıyla nasıl kahveler yapabilirim en verimli nasıl kullana bilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnyx

anladım hocam yani bayileri arıp sorun diyosunuz elde kalanlar varsa ürün fakat internette kendi sitesinde fiyatı şöyle
    www.bekoyetkilisatici.com
    Beko|Beko Beyazeşya|Beko Led tv|Beko Klima|Beko Ankastre
    http://www.bekoyetkilisatici.com/BEKO-Beko-BKK-2170-Beko-Espresso-ve-Cappuccino-Makinesi_1404.html#0

bayilerde bu fiyattan satmazmı acaba

baktığınız site bekonun resmi sitesi değil. adı üstünde yetkili satıcı diyor. ayrıca belirtmiştim elinde kalanlar 100-150 liradan ne kadara tutturabilirse satıyor ancak elinde kalanı bulabilmeniz önemli çünkü devamı yok. ben 100 liraya buldum aldım. 120 liradan 150 liradanda bulup alan var.

www.beko.com.tr
    Yetkili Satıcı
    http://www.beko.com.tr/yetkili-saticilar.html

bu adresten bayileri bulup arıyabilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: drturbulance

quote:

kahveler.net forumunda MasterBarista nickiyle yazan şerif başaran var. kendisi kahve zincirlerindeki baristaların eğitimlerini verir aynı zamanda uluslararası barista şampiyonalarında hakemlik yapar.bildiğim kadarıyla kahvedeki uzmanlığıyla türkiyenin en iyisi. kendisinin siteside var kahvefabrikasi.com ancak sitesi üzerinden sanırım yeşil çekirdek satmıyor. forumda mesaj yoluyla sipariş verenler var. fiyatlar tamı bilmiyorum ancak kilo olarak alırsanız ortalama olarak yarı yarıya hatta daha ucuzada gelebilir. çekirdeğine göre değişir. yurtdışından da alabileceğiniz siteler var ancak türkiyeden almak daha ucuza gelecektir.

Teşekkür hocam bi özel mesaj attım bakalım. Bir de bu sözen değirmenle espresso ve french press nasıl çekebiliyoruz satılan yerlerde sadece türk kahvesine uyumludur diyor. Bir ayarı falan mı oluyor modifiye mi ediliyor?

sözenin tüm değirmenleri türk kahvesi ve espresso kalınlığında öğütebiliyor ancak hepsi french press kalınlığında öğütemiyor ince kalıyor. sonuçta mekanik ve el işçiliği olduğu için hepsinde aynı ayarı tutturamıyorlar. fakat sözenin üretim yerine (eminönünde) gidip french press kalınlığında kahve götürüp ayar yaptıranlar varmış. sözeni direkt ordan alıp ayar yaptırabilirsiniz eğer istanbuldaysanız. değilseniz benim gibi birini gönderip aldırabilirsiniz. yada direkt kahveler.net teki MasterBarista ya ulaşın. O sözenleri toplu alım yapıyor elinde french presse uygun olabilir yada sipariş verebilir

quote:

Orijinalden alıntı: Rubai

bende kahveyi çok seviyorum daha genç bir içiciyim ve öğrencilik hali olarak sadece filtre kahve yapabildiğim jacobs un bir aleti var almanya dan bir tanıdık benim için kahve getirmisti kaliteli bir kahvem var sayılır yani bu kahve ile anlattığım makine yardımıyla nasıl kahveler yapabilirim en verimli nasıl kullana bilirim?

hatırladığım kadarıyla o jacops un aleti french press idi (resimdeki mi ? ). Yukarıda anlattığım gibi french press e uygun sözen marka el değirmeni satın alarak kahveler yapabilirsiniz.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 13 Ağustos 2012; 22:56:08 >

• Orijinalden alıntı: Rubai

bende kahveyi çok seviyorum daha genç bir içiciyim ve öğrencilik hali olarak sadece filtre kahve yapabildiğim jacobs un bir aleti var almanya dan bir tanıdık benim için kahve getirmisti kaliteli bir kahvem var sayılır yani bu kahve ile anlattığım makine yardımıyla nasıl kahveler yapabilirim en verimli nasıl kullana bilirim?

hatırladığım kadarıyla o jacops un aleti french press idi (resimdeki mi ? ). Yukarıda anlattığım gibi french press e uygun sözen marka el değirmeni satın alarak kahveler yapabilirsiniz.

evet hocam odur işte karışım olur tadı hoş bir tarif olur var mı yoksa en güzeli sade yanına bitter midir?

bende su an hazırlanmıs filtre kahve var el değirmeni almadan onları bitiririm gibi geliyor

• @rubai french press konusunda sana çok aydınlatıcı bilgiler sunamam malesef. french pressim olmasına rağmen malesef kullanmıyorum.

ama daha önce açıkladığım gibi çok lezzetli kahveler içebilmek için taze kahve ve içeceğiniz zaman öğütülmüş kahve elde etmeniz gerekir. 1. sınıf kahve bu kriterlerde gerçekleşir. aksi halde kahve aromalarını hemen hemen yitirdiği için kahvede lezzeti tam olarak bulamazsınız. taze kahve olayını keşfetmeden önce aldığım kahveler hala duruyor. taze kahveyi içtikten sonra o kahveleri kahve diye içesi gelmiyor insanın. size abartıyorum gibi gelebilir ancak bu söylediklerime sonra hak vereceğinize eminim.

french press konusunda daha önce kendisinden bahsettiğim Şerif Başaranın şöyle bir yazısını buldum. Aklınıza takılan yerleri kendisine sorabilirsiniz. Cevaplamaktan çekinmez.

kahveler.net
    Hata | Kahveler.Net : kahve forumu
    http://kahveler.net/kahve-nasil-yapilir/6-french-press.html

• quote:

@rubai french press konusunda sana çok aydınlatıcı bilgiler sunamam malesef. french pressim olmasına rağmen malesef kullanmıyorum.

ama daha önce açıkladığım gibi çok lezzetli kahveler içebilmek için taze kahve ve içeceğiniz zaman öğütülmüş kahve elde etmeniz gerekir. 1. sınıf kahve bu kriterlerde gerçekleşir. aksi halde kahve aromalarını hemen hemen yitirdiği için kahvede lezzeti tam olarak bulamazsınız. taze kahve olayını keşfetmeden önce aldığım kahveler hala duruyor. taze kahveyi içtikten sonra o kahveleri kahve diye içesi gelmiyor insanın. size abartıyorum gibi gelebilir ancak bu söylediklerime sonra hak vereceğinize eminim.

french press konusunda daha önce kendisinden bahsettiğim Şerif Başaranın şöyle bir yazısını buldum. Aklınıza takılan yerleri kendisine sorabilirsiniz. Cevaplamaktan çekinmez.

haklısınız hocam taze çekilmiş için bir değirmen alacağım en yakın zamanda

şimdi tarsusta yaşamakta olduğumdan sadece kahve üzerine bir satım noktası bulunmuyor ben bu değirmeni avmlerde bulunan hangi mağazada bulabilirim?

ya da internet için güvenilir bir site önerirseniz de olur

• quote:

quote:

@rubai french press konusunda sana çok aydınlatıcı bilgiler sunamam malesef. french pressim olmasına rağmen malesef kullanmıyorum.

şimdi tarsusta yaşamakta olduğumdan sadece kahve üzerine bir satım noktası bulunmuyor ben bu değirmeni avmlerde bulunan hangi mağazada bulabilirim?

gene aynı şekilde kahveler.net ten MasterBarista nickiyle yazan şerif başarana ulaşmanızı öneririm. daha önce bahsetmiştim o imalatçısından toplu alımlar gerçekleştiriyor. sizin imalatçıya ulaşma imkanınız olmadığından onun aracılığı ile french presse uygun sözen el değirmeni elde edebilirsiniz. söze dışında kesinlikle ve kesinlikle başka değirmen önermiyorum. bunun sebeplerine girmiyorum çünkü uzun daha önce çok tartışıldı siz bana güvenin.

• quote:

quote:

french press konusunda daha önce kendisinden bahsettiğim Şerif Başaranın şöyle bir yazısını buldum. Aklınıza takılan yerleri kendisine sorabili

ne tur kahve icin degirmen istiyorsun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

quote:

quote:

french press konusunda daha önce kendisinden bahsettiğim Şerif Başaranın şöyle bir yazısını buldum. Aklınıza takılan yerleri kendisine sorabili

hocam annem kahve yaparken gördü merak mı sardın kahveye dedi evet dedim işte bir değirmen alacağım dedim dur dedi kendi değirmenini çıkardı verdi artık yaş sebebiyle çarpıntı filan içmeyi bıraktı birde sigarayı hatırlattığı için içmiyormus.

baya şaşırdım bilmiyoıdum annem de hep içermiş ama eskiden

yani şimdilik gerek kalmadı değirmene öğütülmemiş kahve olayını da sırayla çevremde satılan tüm kahveleri önce deneyeceğim

sizin önereceğiniz öğütülmemiş markaları var mı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam annem kahve yaparken gördü merak mı sardın kahveye dedi evet dedim işte bir değirmen alacağım dedim dur dedi kendi değirmenini çıkardı verdi artık yaş sebebiyle çarpıntı filan içmeyi bıraktı birde sigarayı hatırlattığı için içmiyormus.

yani şimdilik gerek kalmadı değirmene öğütülmemiş kahve olayını da sırayla çevremde satılan tüm kahveleri önce deneyeceğim

daha önceden bahsettim gerçek kahvenin taze kahve olduğundan. kahve markalarının kahveleri aylar öncesinden kavrulmuş olduğundan bayat. taze kahveyide birkaç tane sitede bulabilirsiniz onlar sipariş verdiğiniz gün kavurup yolluyor. bunlardan en iyisi kahvefabrikasi.com .... kahveler.net MasterBarista nickiyle yazdığını söyledim. Siz ne tür kahve seviyorsanız kendisine forum üzerinden özel mesaj gönderin. Oda size özel harman hazırlayabilir veya şu çekirdek iyi bir seçim olur der. Ne içmek istediğinize göre çekirdek değişir yani.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    @Rubai

icime hazir en leziz cekirdek bu.bence

carrefourSA'larda var 250gr - yaklasik 33euro > 1kg.

her seferinde icimlik miktar oguteceksin.en ucuz bununla pisirceksin
    bialetti double porsiyonluk kural,1 veya 4 luk degil.
    ventilsiz olursa kopuk alamazzsin.
    benzer ucuz china'da var,ventilsiz.
    yedek conta imkani olsun.
    temizlemek icin bekle,soguk suyun altina sokma.
    DARTY'lerde var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 21 Temmuz 2013; 20:40:23 >

• Orijinalden alıntı: arel.gr

@Rubai

icime hazir en leziz cekirdek bu.bence

carrefourSA'larda var 250gr,33€ civari.

her seferinde icimlik miktar oguteceksin.en ucuz bununla pisirceksin
    bialetti double porsiyonluk kural,1 veya 4 luk degil.
    ventilsiz olursa kopuk alamazzsin.
    benzer ucuz china'da var,ventilsiz.
    yedek conta imkani olsun.
    temizlemek icin bekle,soguk suyun altina sokma.
    DARTY'lerde var

çok teşekkürler hocam alıp deneyeceğim

birde 2 sorum var yolda yürürken gördüm bu kuruyemişçilerde satılan kahve var ya tarsusta kahvesi çok beğenilen bir kuruyemişçi var oradan çekilmemiş çekirdek alıp deneyeceğim bir acaba sonuç nasıl olacak

birde fındık olsun kakao olsun o tarz bir yağ alsam kahveme damlalıkla çok az miktarlarda damlatsam güzel bir reha elde eder mi yağın suda çözünmeyeceğini düşününce etkisi nasıl olur kestiremedim

• @arel.gr

illy carrefoursa da gerçekten 33 euro mu ? kendi sitesinde 21.5 TL üstelikte kargo ücretsizmiş.

Ben denemedim fakat kullananların söylediğine göre taze kahveye en yakın kahveymiş. Fakat tazeliğini koruması için kutuya çeşitli maddeler katıyorlar dendikten sonra hiç denememeye karar verdim. Taze kahvede aynı fiyat neden daha alt sınıf olan hazır kahve alacaksınız ki ?

İlly hakkındaki yorumlar aşağıda

• @ hayabusa+
    pardon,yanlis 33euro kilosuydu.

kutuda,hic bi katki oldugunu sanmiyorum.
    en seffaf izahatta uzerinde aciklamasi var.
    bi defasinda italyanin demecini izlemistim,sanirim carpitilmis.
    ''kutunun ozgun icerigini,aromanin on plana cikmasi icin dunyanin en kaliteli arabica cekirdeklerini katarak olusturuyoruz'' gibi aciklmaydi.
    alirsan sayet,kutuyu actigin an burnunu kutuya sok,o an oyle bi mutluluk veriyor ki,baska bi diyardasin.cikartmak istemiyorsun.
    en son 6 aylik fiyat 250gr mi > 6,82euro,fabrika cikisli ambalaj 250gr x 24kutu=6kg - son kullanma 2014 sonu.
  • @ Rubai
    dediklerin yagsa netice alamazsin sanirim.kavrulmus aferin olmayan cekirdek ogutulmeden bunlarla aromalandiriliyor.
    boyle hazirlanmis espresso cekirdek ''Caffe Motta La Créme Grani'' kullandim fakat iciminde lezzete yansimiyordu.
    http://www.caffe-motta.ch/les_cafes_motta.html
    bu amac icin farkli aroma ozellikli suruplar var,750ml siselerde sanirim ve ucuzda degiller.
    gloria jeans bu suruplari arzuya gore servislerinde kullaniyordu,bu sekilde aromalari deneyebilirsin.
  • @arel.gr

forumda okuduysanız illy kullanıp yorum yapan kişi kahve gurmesidir. espresso yu sek ve şekersiz içer aromalarını tek tek sayar. şahsen ben sütsüz içmem. sek içsem bile aromalarını tespit edebilecek kadar damak tadım kuvvetli değil.

kendisinin illy ile ilgili şöyle bir açıklaması olmuş "Şerif Bey'in nitelikli kahvesi sınıfında kesinlikle değil"

bence sizde şerif beyden kahve alıp deneyin. ikisini karşılaştırın :)

hepsini geçtim tazesi varken tazeliğini korumaya çalışan kahveyi almak hemde aynı paraya almak bana çok mantıklı gelmiyor.

şerif bey hakkında şöyle bir yazı buldum

Star.com.tr
    STAR - Haberler, Son Dakika, Haber, Son Dakika Haberleri
    http://www.stargazete.com/pazar/kahveler-yarisiyor-haber-245653.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 16 Ağustos 2012; 21:29:23 >

• iste web,iste dunya piyasasi serif beyde kutulasin onuda deneyelim.
    espresso bende sek iciyorum,aromalari sayamam,o yazdi,bu dediylede bilemem!
    simdilik illy deyim,tazeligini kutuya ufleyerek sagliyorsa takdir gerekli .koftenin hesabi hep paraya goredir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 16 Ağustos 2012; 21:47:25 >
  • iyide kutulamak sadece göze hoşgelen birşeyden öte değil ki. şuan dünyada kahveyi taze şekilde muhafaza edebilmenin en iyi yolu valfli poşetlerde muhafaza etmektir. tek yön valfli poşetlerde içerisindeki hava dışarıya çıkar ve dışarıdan oksijen giremez. böylelikle kahvenin bayatlama süresi en uzun şekline gelmiş olur. basit gibi görünen sistemden bugünün şuan kabuledilir en iyi teknolojisi :)

bu arada şerif beyin imalathanesinden, forumda paylaştığı fotoğraf. kendisi bu şekilde paketliyor.

kaynak:
    kahveler.net
    Hata | Kahveler.Net : kahve forumu
    http://kahveler.net/kahve-cekirdekleri/138-yeni-3lu-kampanya.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 16 Ağustos 2012; 22:23:39 >

• Arkadaşlar ortaya bir beyin fırtınası atayım. Vakumlu kaplar var kapattıktan sonra havasını alıyorsunuz. Bunlarla kahveyi daha uzun süre taze tutmak mümkün olur mu? Teoride olur gibime geliyor? Bahsettiğim şeyler şöyle şeyler:

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.