Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.539
Cevap
721
Favori
828.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tchibodan sicilian espresso herkese tavsiyemdir. Mutlaka deneyin, biz iki kahve hastası arkadaş olarak öğütüp french press ve makina'da yapıyoruz. Yanlış hatırlamıyorsam bu yılın mayıs yada haziran paketlemeleri kahveler, yani baya tazeler. Denemek isteyenler kaçırmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çimuanos

Tchibodan sicilian espresso herkese tavsiyemdir. Mutlaka deneyin, biz iki kahve hastası arkadaş olarak öğütüp french press ve makina'da yapıyoruz. Yanlış hatırlamıyorsam bu yılın mayıs yada haziran paketlemeleri kahveler, yani baya tazeler. Denemek isteyenler kaçırmasın.

20 günü geçtikten sonra bi tazelik kalmıyor malesef. hazır paketlerde vakumlamayla çok az bir tazelik kalıyor oda paketi açar açmaz oksijenle temas edene kadar.

taze kahvenin bir kez tadını alırsanız birdaha ne tchibo ne starbucks kahvesi içersiniz bu kadar iddaalı konuşuyorum. daha önce belirttiğim gibi sipariş verdiğiniz gün kavurup kahvenizi gönderen yerler var. 250 gr 18 tl den başlıyor tamam fiyat kahve zincirlerinin bayat kahvesine göre pahalı ancak kahve tamamen zevk işi. parası arttıkça kalitesi ve haliyle lezzeti artıyor :)

taze kahvenin görsel olarak farkını en net şekilde espresso da görebilirsiniz. taze kahvenin üstü bol miktarda sarı köpük olur. aşağıdaki videoyu izlerseniz taze kahvenin nasıl köpürdüğünü görebilirsiniz

Jean Boucheryoutube
    3 Shots of Espresso
    http://www.youtube.com/watch?v=jp7GMWiDNIs

• Aşağıdaki videoda ise taze kahvenin akışını göreceksiniz. (bayat kahvede bu görüntüyü elde edemezsiniz hem köpük olmaz hem hızlıca akar gider)

Sırf bu görüntüyü elde edebilmek için bende portafiltrenin altını kestim kahvenin o güzel akışını zevkle izliyorum

jepyracoyoutube
    Espresso shot(Jason Blend)
    http://www.youtube.com/watch?v=q6-BPQLOafo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 12 Ağustos 2012; 18:52:25 >

• O birrrrrr Müdawimmmmmmmmmmm

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
  • O tadı bir kez aldıysa bir daha süt müt beğenmez bu kedi
  • arkadaşlar benim bi filtre kahve makinam var tchibodaki tüm fçekirdekleri makinam göre çektirp denedim fakat pek keyyif alamadım içiminden kahvemi sütlü içmeyi severim fakat normal süt koyunca o mekanalrda aldığımz gibi lezzetli olmuyor orda sütü makinada buharla köpürterek koyuylar sanırım sadece böyle bi makina varmı sütü buharla köpürtmek için yoksa illa espresso makinası alıp onun yanınıdaki buhar üfleyen çubuğumu kullanamlıyım ve uygun fiyatlı espresso makinası önerrirmsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayabusa+

quote:

Orijinalden alıntı: Çimuanos

Tchibodan sicilian espresso herkese tavsiyemdir. Mutlaka deneyin, biz iki kahve hastası arkadaş olarak öğütüp french press ve makina'da yapıyoruz. Yanlış hatırlamıyorsam bu yılın mayıs yada haziran paketlemeleri kahveler, yani baya tazeler. Denemek isteyenler kaçırmasın.

20 günü geçtikten sonra bi tazelik kalmıyor malesef. hazır paketlerde vakumlamayla çok az bir tazelik kalıyor oda paketi açar açmaz oksijenle temas edene kadar.

taze kahvenin bir kez tadını alırsanız birdaha ne tchibo ne starbucks kahvesi içersiniz bu kadar iddaalı konuşuyorum. daha önce belirttiğim gibi sipariş verdiğiniz gün kavurup kahvenizi gönderen yerler var. 250 gr 18 tl den başlıyor tamam fiyat kahve zincirlerinin bayat kahvesine göre pahalı ancak kahve tamamen zevk işi. parası arttıkça kalitesi ve haliyle lezzeti artıyor :)

taze kahvenin görsel olarak farkını en net şekilde espresso da görebilirsiniz. taze kahvenin üstü bol miktarda sarı köpük olur. aşağıdaki videoyu izlerseniz taze kahvenin nasıl köpürdüğünü görebilirsiniz

Jean Boucheryoutube
    3 Shots of Espresso
    http://www.youtube.com/watch?v=jp7GMWiDNIs

Ben uzun süredir kahve tüketen biri olarak bunları zaten biliyorum, iyi kahveye ulaşabiliyorum, piyasa da ki ulaşabileceğiniz, ortalama ve biraz üstü kalite de, denediklerim içinde en taze olanının tavsiyesini verdim, Scilian'ı normal french press kalınlığından biraz daha ince şekilde öğüterek, f. press tüketmenizi tavsiye ederim, şu anda tchiboda bulunanların içinde en taze ve en güzel kahvedir bence.

• starbucks a göre çok daha iyidir tchibo nun kahvesi haklısınız. starbucksın kahveleri hem çok bayat hemde haddinden fazla kavrulmuş oluyor kömür gibi.

taze kahve kimisinin bütçesine uygun gelmiyor. onun içinde yeşil (çiğ, kavrulmamış) çekirdek alıp kavurmayı önerebilirim. yeşil çekirdeğin fiyatı çok uygun oluyor. kavurmak için ise iki yöntem var. birincisi sinbo mısır patlatma makinelerini ufak bir modifiye ile uygun hale getirenler var. ikincisi ise kavurma makineleri var sanırım 300-400 tl civarında.

ancak kavurmak çok basit bir iş değil. çünkü kavururken çekirdeğe uygun ayarda kavurmak (az-orta-çok) ve yakmamak gerekli. kahveyi kavurduktan sonrada hemen soğutma işlemi oluyor çünkü için için kahve yanmaya devam ediyor. aynı zamanda tüm tanelerin aynı şekilde kavrulması gerekli(homojen) kavurmayı düzgün şekilde yapabilmek zamanla tecrübe kazanarak elde edilen birşey.

mesela aşağıdaki videoda mısır patlatma makinesiyle kavurmayı izleyebilirsiniz

videopostmasteryoutube
    Roasting Coffee Beans with An Air Popcorn Popper
    http://www.youtube.com/watch?v=qGM_ZNOyZRE

aşağıdaki videoda ise kavurma makinesiyle yapılan kavurmayı izleyebilirsiniz

Matt Zyoutube
    Roasting Coffee Beans in a Gene Cafe
    http://www.youtube.com/watch?v=-xP7VpixiXo

• quote:

starbucks a göre çok daha iyidir tchibo nun kahvesi haklısınız. starbucksın kahveleri hem çok bayat hemde haddinden fazla kavrulmuş oluyor kömür gibi.

taze kahve kimisinin bütçesine uygun gelmiyor. onun içinde yeşil (çiğ, kavrulmamış) çekirdek alıp kavurmayı önerebilirim. yeşil çekirdeğin fiyatı çok uygun oluyor. kavurmak için ise iki yöntem var. birincisi sinbo mısır patlatma makinelerini ufak bir modifiye ile uygun hale getirenler var. ikincisi ise kavurma makineleri var sanırım 300-400 tl civarında.

ancak kavurmak çok basit bir iş değil. çünkü kavururken çekirdeğe uygun ayarda kavurmak (az-orta-çok) ve yakmamak gerekli. kahveyi kavurduktan sonrada hemen soğutma işlemi oluyor çünkü için için kahve yanmaya devam ediyor. aynı zamanda tüm tanelerin aynı şekilde kavrulması gerekli(homojen) kavurmayı düzgün şekilde yapabilmek zamanla tecrübe kazanarak elde edilen birşey.

videopostmasteryoutube

Matt Zyoutube

yeşil kavrulmamış çekirdeği nereden bulabiliriz peki? Tchiboda starbucksta hiç rastlamadımda. Bir de fiyatları ne civarda uygun derken yarı yarıya mı farkediyor uğraşmaya değer mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: drturbulance

quote:

starbucks a göre çok daha iyidir tchibo nun kahvesi haklısınız. starbucksın kahveleri hem çok bayat hemde haddinden fazla kavrulmuş oluyor kömür gibi.

videopostmasteryoutube

Matt Zyoutube

yeşil kavrulmamış çekirdeği nereden bulabiliriz peki? Tchiboda starbucksta hiç rastlamadımda. Bir de fiyatları ne civarda uygun derken yarı yarıya mı farkediyor uğraşmaya değer mi?

oralarda bulmanız imkansız zaten.

kahveler.net forumunda MasterBarista nickiyle yazan şerif başaran var. kendisi kahve zincirlerindeki baristaların eğitimlerini verir aynı zamanda uluslararası barista şampiyonalarında hakemlik yapar.bildiğim kadarıyla kahvedeki uzmanlığıyla türkiyenin en iyisi. kendisinin siteside var kahvefabrikasi.com ancak sitesi üzerinden sanırım yeşil çekirdek satmıyor. forumda mesaj yoluyla sipariş verenler var. fiyatlar tamı bilmiyorum ancak kilo olarak alırsanız ortalama olarak yarı yarıya hatta daha ucuzada gelebilir. çekirdeğine göre değişir. yurtdışından da alabileceğiniz siteler var ancak türkiyeden almak daha ucuza gelecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mnyx

arkadaşlar benim bi filtre kahve makinam var tchibodaki tüm fçekirdekleri makinam göre çektirp denedim fakat pek keyyif alamadım içiminden kahvemi sütlü içmeyi severim fakat normal süt koyunca o mekanalrda aldığımz gibi lezzetli olmuyor orda sütü makinada buharla köpürterek koyuylar sanırım sadece böyle bi makina varmı sütü buharla köpürtmek için yoksa illa espresso makinası alıp onun yanınıdaki buhar üfleyen çubuğumu kullanamlıyım ve uygun fiyatlı espresso makinası önerrirmsiniz

aradigin kopurtucu

arzum AR 362 Latte

bagimsiz kapakli cup sayesinde artan sutu buzdolabindan tekrar kullanabilyorsun.
    5 aydir kullaniyorum,soguk secenegide var,mukemmel !
    ideal sut %1,5 yagli

http://www.youtube.com/watch?v=vvprQLcklOQ&feature=related
    islevsel olmadigina dair de video var,dikkate alma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 13 Ağustos 2012; 1:47:28 >

• cevap için teşekkürelr bende araştırırken şöyle bişey buldum
    Nettpazar.com
    Nettpazar.com
    http://www.nettpazar.com/sut_kopurtucu

buda videosu
    iş görür herhalde

• quote:

cevap için teşekkürelr bende araştırırken şöyle bişey buldum
    Nettpazar.com
    Nettpazar.com

buda videosu
    iş görür herhalde

bununla sadece kopuklu (classic) sicak nescafe ve harika kopuklu nescafe soguk frappe yapabilirsin.hem ona pilmi dayanir,kanma videoya.
    her ikisindede once granul toz kahveyi az miktarda 15 ml,3-4 °C soguk su ile kopurtuyorsun.sicak veya soguk su ilavesi sonradan.
    yillardir 220V modelini kullaniyorum,yinede sut kopurtmek icin gucu yeterli degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 13 Ağustos 2012; 2:41:32 >

• anladım hocam olsun fiyatı uygun bunu alıcam yine dediğin şekildede kullanırım peki normal mutfak robotu oldukça güçlü onda köpürtemezmiyiz sütü
    ayrıca o köpürtücüye ufak bi modifikasyon yapıp 12v ile dönme hızını ve gücü arttırabilirim sanırım onuda deniycem
  • quote:

anladım hocam olsun fiyatı uygun bunu alıcam yine dediğin şekildede kullanırım peki normal mutfak robotu oldukça güçlü onda köpürtemezmiyiz sütü
    ayrıca o köpürtücüye ufak bi modifikasyon yapıp 12v ile dönme hızını ve gücü arttırabilirim sanırım onuda deniycem

mutfak robotuda kopurtuyor,ama yorucu ve merdanesi bu is icin degil,kopuk hizli sonuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 13 Ağustos 2012; 2:47:15 >
  • anladım hocam biraz deniyeyim ben sonucları yazarım

filtre kahve makinam dandik sanırım çok yıllar önce almıştık eski bayağı iş görürmü sizce çalışıyor sorunsuz ama kahvelerden aldığım tadı etkilermi metal filtreliwww.hipernex.com/pro.aspx?CID=3421&IID=7414
  • quote:

cevap için teşekkürelr bende araştırırken şöyle bişey buldum
    Nettpazar.com
    Nettpazar.com

buda videosu
    iş görür herhalde

o alette süt köpürtür. pil konusunda sıkıntı olmaz zaten pek gücü yok sadece hafif bir titremeyle çalışıyor. ama dikkat ettiyseniz videodaki starbucks ürünü sitedeki çin malı. aynı güçte olmayabilirler.

bu arada diğer sorularınızı yanıtlayım.

süt köpürtmek için bir diğer alternatif french press aleti olabilir. (starbucksta bodum marka 50 tl + ücretsiz 2 kahve içebilirsiniz) hem kahve yapıp içersiniz hemde saniyeler içerisinde süt köpürtebilirsiniz. 4-5 defa pompalayınca acayip bir köpük oluyor tavsiye ederim. ancak şunu unutmamak gerek. bu tür aletlerde sütü cezvede ısıtıp aletin içine koymak gerekiyor.buda ekstra zahmet ve bulaşık demek. süt köpürtme makineleri sütü kendisi ısıtıyor. aslında sizin için en ideali espresso makinesi

ucuzunu sormuşsunuz alabileceğiniz en iyi ve en ucuz makine beko 2170. daha önceki mesajlarımda açıkladım bu aleti bulmanız çok zor. çünkü bu aleti italyan gaggia üretmişti değeri bilinince mağazalarda tükendi. ben geçen sene şansıma buldum hemde 100 liraya. 200 lirayada alan var liste fiyatı 300 ün üzerinde. şöyle yapabilirsiniz bekonun internet sitesinden bayilerin numaralarını alıp tek tek telefon edin bulursanız hiç düşünmeden koşa koşa gidin alın. daha önceki mesajlarımı okursanız ne demek istediğimi anlarsınız ayrıntıya girmiyorum.

bir diğer alternatif ise tchibo nun sattığı kapsül makineleri. buhar çubuklusu 200 tl. asıl olması gereken fiyatın çok altında bunun sebebi ise kapsül satıp kapsülden kazanmak.
    kendi kapsülünden başkasıda olmuyor ancak bununda yolunu bulmuşlar. kapsülü açıp kendi kahvenizi koyuyorsunuz.

http://www.youtube.com/watch?v=2JFua52SOes

makineyi kullananlardan pişman olan duymadım ancak manuel makine kadar iyi sonuç alınabiliyor mu bilemiyorum. fakat manuel makinede kahve yapmak biraz daha uğraştırıcı bu alet otomatik. sadece kapsüle kahveyi koyup tuşuna basmanız yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 13 Ağustos 2012; 4:31:21 >

• ilginiz ve cevabınıza teşekkür ederim dedğiniz beko makinaya baktım bekonun sitesinde 300tl üzerindeydi benim için fazla şimdilik eski makinamla idare ediyorum yakında yenilycem .elik hazneli düşünüyorum sıcak tutması açısından köpürtme olayında o aleti bir deniycem fiyatı uygun french pressde deniyebilirim ayrıca süt ısıtma konusus evet zahmetli fakat mikro dalga fırında birkaç sn ısıtmaya yetiyor :) biraz daha pratik ocak yerine vidodaki aleti bende fark ettim starbucks oldğnu ama denemeye değer kargo ile birlikte 12tl geliyor uygun bence bir deniyeyim bu şekilde tatmin olmazsam paraya kıyıp bir espresso makinası alıcam konuyu okuyorum saaatlerdir sondan başladım başa doğru gidiyorum gözlerim yoruldu iyice çif görüyorum artık
  • starbucks logolu cirpicida china fason imalattir.
    buhar ufleyen kopurtuculerde sut birikintisi tutmayacak sekilde imal edimis olmasina itina gosterin.
    http://img442.imageshack.us/img442/1554/hd505701imsglobal.jpg bu olmasin.

opsiyonel doldurma plastik kapsulleri alttaki 19 bar basincli
    Krups Nespresso Espresso Cappuccino Coffee Machine F896
    kullandim,orjinal kapsuller gibi tatmin edici degil.

• @mnyx

beko artık espresso makinesi satmıyor. dediğim gibi elinde kalmış biryer bulursanız 100 liraya felan alabilirsiniz. çünkü o makineyi gaggia üretti sadece üstüne beko logosu basıldı. normalde aynısı 400 küsür dolardı yanılmıyorsam. Daha öncede açıkladığım gibi beko 7-8 yıl önce 300-400 liradan satmaya çalıştı elde kaldı. Sonra kahve gurmeleri milleti bilinçlendirince elde kalanlar biranda tükendi. Ancak genede sağda solda bulanlar olabiliyor şansınızı deneyin kesinlikle. cappucino dan machiatodan mahrum kalmayın :)
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.