Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.539
Cevap
721
Favori
828.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @drturbulance daha önce kahveler.nette bu konu tartışılmıştı. bahsettiğiniz üründe gündeme gelmişti. konuyu 3 yönden ele alalım. birincisi hiç pratik değil ikincisi ise kaba kahveleri koyduğunuzda bütün tanelerin oksijenle temas etmesine neden olacaksınız. üçüncüsü kapağı her kapatıp açtığınızda sürekli havayı çekmekle uğraşacaksınız. ayrıca havanın tamamının çekilip çekilmeyeceğinden emin değilim. sonuçta sert bir cisim olduğundan poşet gibi büzülüp havayı dışarı atamaz.

kahve üreticilerinin hemen hemen hepsi tek yön valfli pakette gönderiyor zaten. üstteki resimde paylaşmıştım. o pakette muhafaza edebilirsiniz ekstra birşeye gerek yok zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayabusa+

iyide kutulamak sadece göze hoşgelen birşeyden öte değil ki. şuan dünyada kahveyi taze şekilde muhafaza edebilmenin en iyi yolu valfli poşetlerde muhafaza etmektir. tek yön valfli poşetlerde içerisindeki hava dışarıya çıkar ve dışarıdan oksijen giremez. böylelikle kahvenin bayatlama süresi en uzun şekline gelmiş olur. basit gibi görünen sistemden bugünün şuan kabuledilir en iyi teknolojisi :)

bu arada şerif beyin imalathanesinden, forumda paylaştığı fotoğraf. kendisi bu şekilde paketliyor.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

kaynak:
    kahveler.net
    Hata | Kahveler.Net : kahve forumu
    http://kahveler.net/kahve-cekirdekleri/138-yeni-3lu-kampanya.html

tek yonlu valf'in gorevi gercekten yazida belirtildigi gibimi ?

• evet aynen öyle
  • quote:

@drturbulance daha önce kahveler.nette bu konu tartışılmıştı. bahsettiğiniz üründe gündeme gelmişti. konuyu 3 yönden ele alalım. birincisi hiç pratik değil ikincisi ise kaba kahveleri koyduğunuzda bütün tanelerin oksijenle temas etmesine neden olacaksınız. üçüncüsü kapağı her kapatıp açtığınızda sürekli havayı çekmekle uğraşacaksınız. ayrıca havanın tamamının çekilip çekilmeyeceğinden emin değilim. sonuçta sert bir cisim olduğundan poşet gibi büzülüp havayı dışarı atamaz.

kahve üreticilerinin hemen hemen hepsi tek yön valfli pakette gönderiyor zaten. üstteki resimde paylaşmıştım. o pakette muhafaza edebilirsiniz ekstra birşeye gerek yok zaten.

@ drturbulance
    bu kaplar kahvelerin orjinal folio posetlerine gore daha cok vacumlu ortam olustururlar,ama ac,kapa angaryasi cok.
    1kg kahveyi cekirdek haliyle ozelligini yitirmeden posetini katlayarak bir ay ve az ustu suredelerde rahatlikla tuketebilirsiniz.daha uzun sure acilip kapanmadan korunacaksa kaplar uygun olur,tecrube yazinizida burda,donanimhaber forum'da bekleriz.kahveler.net'te degil

orjinal folio posetlerde tek yonlu valf in de gorevi ambalaja hava sokmadan kahve cekirdeginin aromasini tuketiciye koklatarak teshiri icin var,giren havayi cikarmak icin degil.
    bu forumda uyelere,misafirlere dogru bilgileri paylasmak amaciyla yaziyoruz,kahveler.net'te,saga,sola ziyaretci anotlamak icin degil.

saygilar !!!!!!!

• valla tek yönlü valf sistemini anlamadım ama bana şimdiye kadar gelen poşetlerde de açtığımda da bütün kahve oksijenle temas ediyordu. bunlarda edecek. bir fark yok. aksine her seferinde havayı çektiğim için daha uzun süre dayanacak. evet angaryası çok ama her zaman içen biri de değilim. angaryası çekilirse daha uzun süre taze tutulur kanısındayım. kışa doğru başlayacağım şu an şehir dışındayım. evde mısır patlatma aleti var. yeşil çekirdek ve sözen değirmenimle bunu alıp voltran oluşturmayı düşünüyorum . elimde de daha önceden carrefourun espresso makinesi vardı. umarım tadıyla kahve içebilirim. deneyimlerimi de tabii ki burada paylaşırım. geldiğimiz yeri unutmayız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drturbulance -- 17 Ağustos 2012; 23:45:00 >

• @arel.gr

sayın çok bilmiş kardeş, bu konuda milleti bilinçlendirmeye başladığımdan beri rahatsız olduğunun farkındayım. bunun sebebide daha önce yarım yamalak bilginle milleti bilgilendirme havasındayken benim gelip milleti gerçek bilgilerle tanıştırmam oldu.

tek yön valf konusunda şu söylediklerini kahve gurmeleri görseler siteyi komple kapatırlar herhalde

Valf konusunda benim yaptığım açıklamaları şerif bey yaptı defalarca. Bizde ondan öğrendiklerimizi yayıyoruz. 2000 kahve eğitmeni arasından dünyanın en iyi eğitmeni seçilmiş şerif başaran hiçbir şey bilmiyor, sen ondan iyi biliyorsun ve kahve koklatmak için yaptıklarını diyorsun insanlar taze kahve sitelerinden kahve sipariş ederken valfli poşete ekstra para veriyor neden acaba ? yoksa evine gelen kahveyi evinde dışından koklamak için mi :)

taze kahve hakkında hiç bilgin yok bu yüzden kendi doğrularını kendine saklasan bilgi kirliliğine sebebiyet vermeden insanlara hizmet etmiş olursun :)

forum konusuna gelince, kimseye zorla gidin üye olun demedim. elimizde şerif bey gibi bir kaynak varken milletin yararlanması için adres gösterdim. bizim gibi tüm gönüllülerin çabası şu forumdan 1 kişiyi de olsa gerçek kahveyle tanıştırıp ülkemizin kahve kültürünü artırabilmek. kahveyi avrupaya dünyaya yayan biziz ancak kahve kültürümüz yok. foruma kimisi hiçbirşey bilmeden geliyor birşeyler öğreniyor gidiyor oda çevresine öğretiyor, çevreside kendi çevresine derken ülkemizin kahve kültürüne büyük hizmet etmiş oluyoruz hiç bir maddi getirisi olmadan.

bundan sonrada hangi forumda olursa olsun benden bilgi isteyen herkese elimden geldiğince yardımcı olmaya hazırım, olacağımda....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 18 Ağustos 2012; 0:13:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: drturbulance

valla tek yönlü valf sistemini anlamadım ama bana şimdiye kadar gelen poşetlerde de açtığımda da bütün kahve oksijenle temas ediyordu. bunlarda edecek. bir fark yok. aksine her seferinde havayı çektiğim için daha uzun süre dayanacak. evet angaryası çok ama her zaman içen biri de değilim. angaryası çekilirse daha uzun süre taze tutulur kanısındayım. kışa doğru başlayacağım şu an şehir dışındayım. evde mısır patlatma aleti var. yeşil çekirdek ve sözen değirmenimle bunu alıp voltran oluşturmayı düşünüyorum . elimde de daha önceden carrefourun espresso makinesi vardı. umarım tadıyla kahve içebilirim. deneyimlerimi de tabii ki burada paylaşırım. geldiğimiz yeri unutmayız

yukarıda resimde gördüğünüz kahvelerin etiketlerinin üstünde dikkat ettiyseniz yuvarlak bir şekil var. orada tek yön çıkışlı valf var. poşeti açtığınızda elbetteki oksijenle temas edecek. önemli olan paketi kapattığınızda içerisinde havanın kalmaması. bu paketlerde kapattıktan sonra elinizle sıktığınızda poşetin içindeki tüm kalan hava valften dışarı çıkıyor.

mesela şuan elimde olan kahveyi kavuralı 1 ay olmuş ama hala taptaze duruyor. acemilik zamanlarımda 15 günde bayatlatıyordum kahveyi :)

• quote:

quote:

valla tek yönlü valf sistemini anlamadım ama bana şimdiye kadar gelen poşetlerde de açtığımda da bütün kahve oksijenle temas ediyordu. bunlarda edecek. bir fark yok. aksine her seferinde havayı çektiğim için daha uzun süre dayanacak. evet angaryası çok ama her zaman içen biri de değilim. angaryası çekilirse daha uzun süre taze tutulur kanısındayım. kışa doğru başlayacağım şu an şehir dışındayım. evde mısır patlatma aleti var. yeşil çekirdek ve sözen değirmenimle bunu alıp voltran oluşturmayı düşünüyorum . elimde de daha önceden carrefourun espresso makinesi vardı. umarım tadıyla kahve içebilirim. deneyimlerimi de tabii ki burada paylaşırım. geldiğimiz yeri unutmayız

yukarıda resimde gördüğünüz kahvelerin etiketlerinin üstünde dikkat ettiyseniz yuvarlak bir şekil var. orada tek yön çıkışlı valf var. poşeti açtığınızda elbetteki oksijenle temas edecek. önemli olan paketi kapattığınızda içerisinde havanın kalmaması. bu paketlerde kapattıktan sonra elinizle sıktığınızda poşetin içindeki tüm kalan hava valften dışarı çıkıyor.

mesela şuan elimde olan kahveyi kavuralı 1 ay olmuş ama hala taptaze duruyor. acemilik zamanlarımda 15 günde bayatlatıyordum kahveyi :)

Anladım evet bu da mantıklı bir sistem ama içeride halen pozitif basınç var yani tamam içerideki havayı alıyoruz ama halen içerideki hava basıncı dışarıdaki atmosfer basıncına eşit çünkü vakum olmadıkça atmosferden daha düşük bir basınç elde edemezsiniz. Hava daha az olduğu için bozulma oranı azalıyor, vakumlu kaplarda ise sanırım daha fazla havayı dışarı çıkarma olanağımız var. Böylece sanki her seferinde sanki yeni paketlenmiş gibi kahveyi mühürleyebiliyoruz. Olmadı ikisinide denerim imkanım oldukça nasılsa kap yemeklerde de kullanılıyor bozulma süresini uzatmak için. Angaryası çok gelmezse bir deneyeyim benim gibi devamlı kahve içmeyenler için sanırım daha uzun süre muhafaza edebiliriz.

• @drturbulance

zaten havayı vakum gibi tamamen dışarı çıkartamazsınız. zaten içindeki havayı hepten yok etseniz bayatlama gibi bir kavram olmaz :)

kahve satın alacaksanız 250 gram almaya özen gösterin en ideali budur. valfli poşette 1 ay tazeliğini korur. 500 gram bile alsanız 2 x 250 gram şeklinde alın.

ama 1 kiloluk alacaksanız birazını valfli poşete aktarır geri kalanını o gösterdiğiniz vakumlu kaba koyarsınız. böyle daha mantıklı görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 18 Ağustos 2012; 0:20:36 >
  • quote:

tek yonlu valf cekirdek kahvelerin cogunun folio paketlerinin on yuzunde,distan belli olmayan 1cm capinda dairesel plastik,ventil mekanizmasidir.
    bu ambalajlar hava icerirler,ogutulmus filtre kahvelerin paketi misal tam vacumlu degiller.
    on yuzdeki ventilin uzerindeki folyoyu hafifce kaldirip paketi burnunuzun hizasinda pakete biraz baskiyla icerideki havayla kahvenin aromasindan koklamis olursunuz.hava veya gaz cikartmak icin degil.
    paketi fazla preslemeyin,bizden sonraki ilgili musteriyede bi miktar hava kalsin.
    bu aroma test'i illaki yapilmalidir kurali yok,sadece detay.
    espressoda su onemli detay,kaliteli sise suyu veya aktif karbon filtrelenmis olmasi onemli.

afiyetler !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 19 Ağustos 2012; 1:12:15 >

• quote:

iyide kutulamak sadece göze hoşgelen birşeyden öte değil ki. şuan dünyada kahveyi taze şekilde muhafaza edebilmenin en iyi yolu valfli poşetlerde muhafaza etmektir. tek yön valfli poşetlerde içerisindeki hava dışarıya çıkar ve dışarıdan oksijen giremez. böylelikle kahvenin bayatlama süresi en uzun şekline gelmiş olur. basit gibi görünen sistemden bugünün şuan kabuledilir en iyi teknolojisi :)

bu arada şerif beyin imalathanesinden, forumda paylaştığı fotoğraf. kendisi bu şekilde paketliyor.

kaynak:
    kahveler.net
    Hata | Kahveler.Net : kahve forumu
    http://kahveler.net/kahve-cekirdekleri/138-yeni-3lu-kampanya.html

Ben bunlardan aldım, valfli poşetteki sorun bunların diğer yüzü tamamen şeffaf, benim bildiğim kahveyi nemden, ışıktan, ve havadan uzak tutmak. Bunda ki ışık problemini biraz daha araştırcam. Tam ve doğru bilgi almak için Şerif beyi aradım fakat ulaşamadım malum bugün cumartesi, en kısa zamanda doğru bilgi adına kendisine ulaşıp danışcam.

• yoldayım şuan kahve krizndym wala .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sevenhillli

yoldayım şuan kahve krizndym wala .

ilk molanda dogru kahveye isabetle,saglikli bayramin,trafigin rahat olsun!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 18 Ağustos 2012; 13:37:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

quote:

yoldayım şuan kahve krizndym wala .

ilk molanda dogru kahveya isabetle,saglikli bayramin,trafigin rahat olsun!!!

eywallah kardes yollar felaket , herkes ıcin hayırlsı olsun. Hala icemedm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm sayfaları okuyamadım ama filtre kahve önerisi istiyorum kahve içmeyi seviyorum ama uyku kaçırmayı sağlayacak türden sert olursa sevinirim tchibo veya starbucks düşünüyorum kahve dünyası ve jacobs kullandım hangi ürünleri tavsiye edersiniz ?
  • Ewt arkadaslar h.sonunda doğru sipariş vereceğim artık canıma tak etti kahvemi kenbdim yetiştircm ama çok zaman alıck biliyorum ayrıntıları paylaşayıım sizlerle

burdan alıcam :http://www.efidanmarketim.com/Kahve-Fidani-Coffie-Arabica-25-45-cm,PR-266.html
  • @ Sevenhillli

gayet pozitif tesebbus,meyve elde edebilecegin sera tipi ortam filan benzer durum gerekmeyecekmi ?
  • quote:

@ Sevenhillli

gayet pozitif tesebbus,meyve elde edebilecegin sera tipi ortam filan benzer durum gerekmeyecekmi ?

yazın bodrumda olabılır , ama ondan once saksıda yetıstırcm buyumeyue basladıgı anda topraga ekerım cocukken kanatlarımın altında oluck
  • quote:

quote:

@ Sevenhillli

yazın bodrumda olabılır , ama ondan once saksıda yetıstırcm buyumeyue basladıgı anda topraga ekerım cocukken kanatlarımın altında oluck

peki toprak,dis ortamin kural kriterleri kapsiyormu,cok heyecan verici.burdan takipciyim.
  • walla kardes toprKTA SORUN olabılır cunku kahve fıdanı az nemlı bır toprak ıstyıromus sanırım o yuzdnde arada bır fısfıslatmak gerekecek bır cocuk gıbı bakmak degıl bır bebek gıbı bakmak gerek o yuzdn bellı bır sure saksıda buyutmeyı dusunuroum sonra bodrum bahceye ekecegım arastırmama gore buranın ıklımı yeterlı olabılırmıs sadece yazın 2-3 ay cok sıcak dıger zamanlarda yagmurlar war zaten bunun yanında sıcaklık derecesıde ıyı buranın bakalım ama bebek buyuyene kadar saksı zamanı kargo gelınce gerkelı duzetlmelerı yapıp bır vesıkalık alırım artık :)
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.