Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.539
Cevap
721
Favori
828.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: theturx

bu sıcaklarda zor oluyor kahve içmek buz falan atsak dolaba koysak nasıl olur? ya da farklı bir yolu var mıdır soğuk ve güzel bir tat elde etmenin?

buzlu mocha,frappucino var yapmasını bilmen lazım onuda yoksa starbucks'a gitmen gerekiyo
  • quote:

bu sıcaklarda zor oluyor kahve içmek buz falan atsak dolaba koysak nasıl olur? ya da farklı bir yolu var mıdır soğuk ve güzel bir tat elde etmenin?

espresso makineniz varsa iced americano yapabilirsiniz, starbucksta görmüştüm, normal hazırlanan americano üzerine buz atıp veriyolar pek bi numarası yok yani:)
  • şöyle bi' şey buldum en kısa zamanda deneyeceğimhttp://www.sihirliyemektarifleri.com/buzlu-kahve-nasil-yapilir/
  • Selam

Kahve makinası almayı düşünüyorum.

Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?

Ayrıca Davidoff kahve deneyen arkadaşlar varım içinizde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baba Zaman

Selam

bütün konu kahve ve kahve makineleriyle ilgili zaten. bütçeniz nedir?
  • quote:

şöyle bi' şey buldum en kısa zamanda deneyeceğimhttp://www.sihirliyemektarifleri.com/buzlu-kahve-nasil-yapilir/

Basitmiş, bunu ben de deneyeceğim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Baba Zaman

Selam

bütün konu kahve ve kahve makineleriyle ilgili zaten. bütçeniz nedir?

200-300 essında eşime sormam lazım, kendisi bana doğum günü hediyesi alacak :)

Nesspresso falan baktım ama fiyatları çok uçuk geldi bana tabii bu iş makinayla bitmiyor, iyi kahve çekirdiği ayrıca, nasıl farklı kahveler yapılabildiği, her makinayla farklı kahve yapılabilirmi vs.

Bir sürü sorum var esasında.

Hergün nescafe gold içmekten sıkıldım açıkcası o yüzden farklı şeyler arıyorum

• 200-300 civarı bi bütçeniz varsa delonghi ve tchibo modellerine bakmanızı tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar merhaba.burada böyle bir başlığı görünce şaşırdım doğrusu.Ben de -bir zamanlar bu işi yaptığım için herhalde- kahve hastasıyım.
    Türk kahvesi başta olmak üzere her tür kahveden içmeye çalıştım.Kahve makinalarında ise genelde cafelerde Lavazza'nın da sattığı Saeco makinalardan var (hediye esasen). Kahve severlerin arasında olmak güzel ben de buralardayım.
  • quote:

200-300 civarı bi bütçeniz varsa delonghi ve tchibo modellerine bakmanızı tavsiye ederim.

Tchibo'da tek bir model var bildiğim kadarıyla.

O modellerde de sadece Tcihbo kapsülü kullanıyıyor, farklı çekirdekte kahve denemenize olanak aklımoyr.

Delonghi'de hangi modeli önerirsiniz.

Yada soruyu şöyle sorayım.

Hangi kahve makinasında, hemen hemen her türlü kahveyi yapabilirim.
  • quote:

şöyle bi' şey buldum en kısa zamanda deneyeceğimhttp://www.sihirliyemektarifleri.com/buzlu-kahve-nasil-yapilir/

Hazırlaması oldukça kolay ve tahminimden de güzel sonuç aldim. Aksam buzlu kahve keyfi sürerdi. Buzdan kahve oldugu icin içmesi biraz zaman aldı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar öğütücülü makinaların fiyatları ne aralıkta arkadaşlar ?
  • John's Coffee kullanan var mı? Öğtücülü makineler en ucuz 250 den başlıyordu en son.
  • sabahları koyu bir kahve nin yerini hic bişey tutamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: forever_king

sabahları koyu bir kahve nin yerini hic bişey tutamaz

aynennnnn , az önce fazılbeyden çekirdek türk kahvesi aldım yarın sabah işe gitmeden çekicmmm , gerisimiiii tek kelimee ileee keyifff
  • Merhabalar arkadaşlar.

Kahveler konusuna çok kafa yoran birisi olarak acemi arkadaşlara biraz bilgi vermek isterim.

EĞER GERÇEK KAHVE İÇMEK İSTİYORSANIZ ;

1) Hangi tür kahve içiyorsanız için (espresso, filtre kahve, türk kahvesi vs.) kahve yeni kavrulmuş (taze) olmalı. ( yeni kavrulan kahve çekirdeği 1 haftadan sonra bayatlamaya başlar 15-20 gün tazelik tadı bulabilirsiniz)

2) Kahve çekirdeği öğütüldükten yaklaşık 3 dakika sonra aromasını yitirmeye başlar. Dolayısıyla kahveyi çekirdek olarak satın alıp, içeceğiniz sırada yalnızca içeceğiniz kadarını öğütmenizi öneririm.

3) Kahveden düzgün bir aroma elde edebilmek için kahvenin homojen şekilde öğütülmesi gerekir. Bunu da sözen marka el değirmeni ile elde edebilirsiniz.

4) en ucuz düzgün kahve elde edilebilecek makineler ?

espresso için : beko 2170 (piyasada bulmak zor) asıl markası gaggia. bekonun sadece logosu var :) bayilerde artık yok ancak elinde kalmış olan yerler olabiliyor. onlarda aynı ürünü 100-400 lira arasında tutturabildiklerine satıyorlar.

prench press için:sadece "bodum" markası. starbuckslarda satılıyor fiyatı 50 tl. en ucuz starbucks diye biliyorum.

en en önemlisi taze kahve. taze kahveyle tanıştıktan sonra başka kahve içmeyeceksiniz...

türkiyede nitelikli taze kahve kavuran yerler var birkaç tane. malesef parmakla sayılacak kadar az. internetten sipariş verebileceğiniz 2-3 tane site var. siparişi verdiğiniz gün kahveyi kavuruyorlar.

benim tavsiye edebileceğim site kahvefabrikasi.com

şimdilik benden bu kadar.

sorularınız olursa sorabilirsiniz. uzman değilim sadece sizler gibi meraklıyım. gurmeleri özenle takip ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 7 Temmuz 2012; 20:07:43 >

• bu arada kahve forumunda bu işin gurmesi arkadaşlar var. oradaki yazılanları takip edebilirsiniz.

Kahveler.Net : kahve forumu
    Kahveler.Net : kahve forumu
    http://kahveler.net

• Fiero'nun çekirdek kahvesi varmış diye duydum; filtre ile makinede deneyen var mı acaba?
  • değerli dostlar ben 4 yıldır Tchibo'da çalışıyorum....
    Cafissimo- Cafissimo Duo ve kahveyle ilgili sorularınıza elimden geldiğince yanıt vermeye çalışırım;)
  • Kahve iyidir. Ama Türk kahvesi ve Nescafe'den sıkıldım artık, evde kolayca yapabileceğim kahve önerileri arıyorum.

Ha bu arada, alın beyler ikramım olsun.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.