Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.543
Cevap
720
Favori
831.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arel.gr

quote:

Orijinalden alıntı: endabah

peki bu ürünün içerisi plastik mi? yani herhangi bir plastik koku veya tadı var mı?

filtre kahve neticede kestanesuyu,pahali makineye gerek yok,tavsiyelere gore plastikya kokmayan en ucuzundan bi tane alcaksin.fakaaat nihai lezzet,aroma icin mutlaka birde cekirdek ogutucu.

o zaman önerebileceğiniz ucuz ve plastik kokmayan makineler var mı?
  • yillaaaar once BRAUN - KF400 'ü kullanirdim artik takibimde degiller !

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
  • Kahve makinami nihayet aldım bugün.Media markt delonghilerde indirim yapmıştı ICM30 modelini 80 liraya aldım.Aklımda tchibo almak vardı aslında kısmet bunaymış.Eve getirdikten sonra bikaç defa sade suyla çalıştırdım kokusu gitti daha sonra ilk kahvemi yaptım.Tadını beğendim sıcaklığı iyi sayılır ılık değil yani.Dikkat ettiğim bir diğer özellik de damlatmamasıydı umarım ilerde bir sorun çıkmaz.Tek sevmediğim yanı sürahisinin camı çok ince her an kırılacakmış gibi duruyo yıkarken falan dikkat edecez artık.
    Daha pahalı bir ürün almaya gerek duymadım evde tek kahve içen benim bu makina bile fazla büyük aslında 12 fincan kapasitesi varmış ! Daha küçük modellere baktım ama en küçüğü 10 fincandan başlıyordu.Neyse azar azar yapım içerim artık

• gorunumu guzel,delonghi'ler bu alanda iyiler,olumsuzluk ihtimali zayif....
    cekirdek kullanirsan evde baskalarida kahveye yonelir !

• Kapsüllü olduğundan insanlar seçenekler arasından çıkarıyor sanırım Tchibo modellerini.Kapsül doldurmak biraz zaman alsa da napalım işimizi görüyor hem filtre hem espresso yaptığı için tercih ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 16 Haziran 2013; 13:52:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arel.gr kullanıcısına yanıt
    Şimdilik memnunun makinadan en çok önem verdiğim iki özelliği sağlıyor ( kahveyi sıcak çıkarması ve damlatmaması ).Kahve olarak jacops monarch içiyorum şuanda kokusu nerdeyse hiç yok mecburen öğütücü alıcam gibi görünüyor.
  • Sentez* kullanıcısına yanıt
    Kahveniz çok güzel görünüyor afiyet olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nisan001

Kahveniz çok güzel görünüyor afiyet olsun.

Teşekkürler hocam.Filtre kahve olarak ben de Monarch aldım ilk kutuyu açtığımda mükemmel bir koku vardı ikinci gün koku falan kalmadı hatta kötü kokmaya başlamıştı allahtan 4 bardaklık kaldı.Bir de Tchibo öğütülmüş deneyeceğim bakalım.Sitede çekirdek satılmayınca öğütücü alsam da işime yaramayacak Konya'da öğütülmüş filtre kahveyi zor buluyorum çekirdek bulamam sanırım.

• @Sentez* Dostum internetten Mehmet Efendi filtre kahve alın derim. Onun kokusu çok iyi ve bayatlamıyor. Ben İstanbul'a gittikçe yerinden alırım ama hepsiburada sitesinden de almışlığım var. Hizlial satıyor şu anda. Çekinmeden al derim, Tchibo ve Jacops'tan daha iyi bence. Starbucks kadar iyi değil ama o da çok pahalı zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

@Sentez* Dostum internetten Mehmet Efendi filtre kahve alın derim. Onun kokusu çok iyi ve bayatlamıyor. Ben İstanbul'a gittikçe yerinden alırım ama hepsiburada sitesinden de almışlığım var. Hizlial satıyor şu anda. Çekinmeden al derim, Tchibo ve Jacops'tan daha iyi bence. Starbucks kadar iyi değil ama o da çok pahalı zaten.

Teşekkürler dostum dikkate alacağım.

• Ben bu konuyu dana önce nası görmedim
  • Delonghi ECAM 'lar için uygun, doldurulabilir jura su filtresi ve 15 defalik aktif karbon granül ambalaji.

50,99€uro adrese teslim.

tek kullanimlik urun yaklasik 13€uro + nakliye
    makineyi kireçlenmeye karşı en iyi koruma ve uzun ömür,mükemmel kahve, optimum lezzet

http://jura-service-franken.de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 22 Eylül 2013; 12:03:27 >

• arkadaşlar malum merak ediyorsunuzdur , kahve fidanım ne oldu ?

hala yaşıyor evet ama çok az sulamışım yapraklar sarardı bende korktum , botanikçiye götürdüm , çok az sulamışsınz dedi bende 3-4 haftada 1 dedim çok az dedi 2 haftada 1 sulayın dedi . şimdi öle yapıcam . orta taraflardaki yapraklar kurudu hep , adam kopardı filan . dedim kötü bişi yok dimi dedim yok dedi ama ne çok nede az sulayın dedi . toprağını değiştirdim az . belki topraktaki vitamin azalmıştır die .Neyse şuan tepesinde 7-8 yaprakla devam ediyor .

Geçen kız arkıma dedim bak kahve fidanı dedim . Yok artık daha neler dedi . yok dedim gerçekten kahve fidanı dedim. Kokladı olamaz gerçekten kahveymiş dedi , ilk defa bende koklıyım dedim kahve kokuo walla

Neyse arkadaşlar , şimdi bir tane daha sipariş vericem yazlık için bodrumda ekicem bakalım . KArgoyla ewe kadar gidiyor zaten .

DİKİM

Kahve ağacı dikildikten 3 yıl sonra meyvesini vermeye başlar ve 30- 40 yıl boyunca da devam eder. Toprak bakımından seçici değildir. Drenajın iyi yapılmış olması yeterlidir.

SULAMA

Evinizde bakacağınız kahve fidanlarınıza hafta da iki kere sulama yapmanız yeterli olacaktır. İlk sulama tam sulama, ikinci sulama yarım sulama olmalıdır. Tam sulama suyu verip toprak suyu çektikten sonra tekrar aynı miktarda su verilerek yapılır, yarım sulama bir kez su verilip toprak suyu emdikten sonra sulamayı kesmekle yapılır.

BUDAMA

Kahve ağacı 8-10 metreye kadar uzamaktadır. Meyveleri daha rahat toplayabilmek için sürekli budanarak 4-5 metre boyutlarında tutulur.

• Dostum iyi güzel ama bu konuda tam bir rehber yazarsan çok daha verimli ve gazlayıcı olacaktır
  • Arkadaşlar bilmiyorum denediniz mi ama resimdeki kahveden elde ettiğim espressonun tadı tchibo craftig'e göre oldukça güzel.Daha yumuşak ama daha hoş bir aroması var.250 gramı 18 lira bana biraz tuzlu gelse de kutusu hatrına almıştım kahvelerin bayatlamaması için güzel bir kutu düşünülmüş.Tadını da oldukça beğendiğimden buldukça alacağım artık.Kipalarda bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 2 Temmuz 2013; 16:50:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

Arkadaşlar bilmiyorum denediniz mi ama resimdeki kahveden elde ettiğim espressonun tadı tchibo craftig'e göre oldukça güzel.Daha yumuşak ama daha hoş bir aroması var.250 gramı 18 lira bana biraz tuzlu gelse de kutusu hatrına almıştım kahvelerin bayatlamaması için güzel bir kutu düşünülmüş.Tadını da oldukça beğendiğimden buldukça alacağım artık.Kipalarda bulabilirsiniz.

Bende bunu deneyecektim ama illy cafe de 29tl gibi fiyatı vardı ,kipa da dediğiniz fiyata ise oradan alayım .

• Konya merkez Kipada 18 lira hocam kahvenin diğer yerlerdeki fiyatından haberdar değilim dediğiniz fiyata ise kipa güzel bir kampanya sunmuş.İndirim etiketi de göremedim üstelik normal fiyatı bu görünüyordu.Ah bir de sadece kafeinsiz kalmasa iyiydi.Son kullanım tarihlerine 3 ay kalmış bu arada.
    @coupe96
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

Kapsüllü olduğundan insanlar seçenekler arasından çıkarıyor sanırım Tchibo modellerini.Kapsül doldurmak biraz zaman alsa da napalım işimizi görüyor hem filtre hem espresso yaptığı için tercih ettim.

bende de tchibo var , kapsül nasıl dolduruyorsunuz? anlatırsanız sevinirim...

• Kahvseverler merhaba, ben de forum sayesinde amatör kahve keyfimi bir adım daha götürmek istedim ve okuduklarımdan sonra ilk önce bir sözen el değirmeni aldım. Espresso makinem olmadığı için şimdilik Türk kahvesiyle idare ediyorum. Sonra 4.8 V luk ucuz bir matkap aldım el değirmenimi yarı-otomatikleştirmek için ama olmadı, çevirmeye gücü yetmedi Sonra Bosch' un 9.6 luk PSR960 matkabını aldım ve işe yaradı, artık kol gücüne çok gerek kalmadan kahve öğütebiliyorum.

Şimdiyse fiyat-performans ürünü bir espresso makinesi arıyorum. Malum Beko'nun BK-2170 modelini çok aradım ama sıfırını bulamadım. Onun yerine fiyatı max 500' e kadar, BK-2170 alternatifi olabilecek bir makine tavsiye eder misiniz?

Şimdiden teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.