Şimdi Ara

Gerçek Linux çekirdeği Windows alt sistemine entegre ediliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Satya Nadella yönetimi altında açık kaynak dünyasına adeta zeytin dalı uzatan Microsoft önemli hamleler yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda kopya Linux çekirdeği ile masaüstünde Linux dağıtımlarını çalıştırmayı mümkün hale getiren Microsoft şimdi gerçek Linux çekirdeğini entegre etti.

Daha iyi performans

Normalde kopya Linux çekirdeği ile bir nevi emülatör tarzında Linux dağıtımları masaüstünde tecrübe edilebiliyordu. Insider programında yer alan kullanıcılara dağıtılan son yapıda Windows Subsystem for Linux 2 özelliği de yer alıyor.

Ayrıca Bkz.Fotoğraf filmleri küllerinden doğuyor

Sistem kaynaklarına daha direkt erişim sağlayabilecek bu yeni çekirdek, Linux uygulamalarının daha hızlı açılmasını ve daha verimli hafıza kullanımını sağlayacak. Kullanıcılar çekirdek ile ya Microsoft Store’dan bir dağıtım kurarak ya da dışarıdan indirip kurulum yaparak etkileşime geçebilecek.

Yeni Linux çekirdeğinin etkisini ise ilk kurulumlar sonrasında testler ve karşılaştırma sonuçları sonrasında görebileceğiz. Yakın zamanda ilk etkileşimler internete düşmeye başlayacaktır.

• zamaninda steve balmer sirket icin bir memoda linux microsoft icin en buyuk tehditdir diye bir aciklamada bulunmustu. o zaman akilli telefonlar tabletler yoktu tabi.

• Windows tamamen açık kaynak yapılıp Linux üzerine kurulu ücretsiz bir sistem olmalıdır ve hiçbir ticari amaç gütmemelidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    şimdi değil, o sebepten böyle rahatlar.

• WSL-1 emülatör gibi falan değildi, sadece Linux sistem çağrılarının bir kısmı Windows çekirdeğine konulmuştu. Basit uygulamalar emülasyon olmaksızın çok hızlı şekilde(entegre edilen çağrıları yeterli bulanlar) çalışıyordu. Şimdi kendileri sistem çağrısı yazmak yerine, hazır linux çekirdeklerini yine emüle etmeden çalıştırabilir hale getirmişler ve bu sayede çalışmayacak uygulama hemen hemen kalmadı görünüyor. Muhtemelen linux çekirdeği çalıştığında istediği tüm çağrıları Windows çekirdeki doğrudan çalıştıracak.
    LXContainers(Docker) ile linux dağıtımlarının yaptığını kendi aralarında yaptığını Windows Linux çekirdeği için yapıyor olacak bir nevi. Bu da olabilecek en düşük RAM ve CPU gücü ile Linux'ü Windows içinde çalıştırmak demek.
    (emülatörde çağrılar bir başka çağrıya dönüştürülüyordu, burada o yok)

• quote:

Orijinalden alıntı: balcis

şimdi değil, o sebepten böyle rahatlar.
    denize dusen yilana sarilir. su an tablet ve telefon ekosisteminden gelen cok daha buyuk bir tehdit ile karsi karsiyalar.
  • bence bu zeytin dalı değil..
    Microsoft; Windows üzerinde linux kullanımına izin vererek kullanıcıların linux'e geçip windows'tan kopmalarını önlemek istiyor. böylece kullanıcılar windows kullanmaya devam edecekler. ince düşünülmüş bir taktik
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Guzel gelismeler. Android te Linux tabanli ... Windows catisi altinda bircok detayda son kullanici icin ciddi faydalari olacaktir. Guzel gelisme.

• Aslında tersi lazım fakat Windows kapalı kaynak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılımın geleceği adına machine learning, deep learning, quantum computing vb. şeyler Linux tarafında açık kaynak olması sebebiyle çok hızlı büyüdü ve gelişti, Microsoft bunlara yetişemeyeceğini anlayınca aldı Linux'u Windows'un içine koyuyor. Çakal bir hamle, iş görür.

• quote:

Orijinalden alıntı: raxetul

WSL-1 emülatör gibi falan değildi, sadece Linux sistem çağrılarının bir kısmı Windows çekirdeğine konulmuştu. Basit uygulamalar emülasyon olmaksızın çok hızlı şekilde(entegre edilen çağrıları yeterli bulanlar) çalışıyordu. Şimdi kendileri sistem çağrısı yazmak yerine, hazır linux çekirdeklerini yine emüle etmeden çalıştırabilir hale getirmişler ve bu sayede çalışmayacak uygulama hemen hemen kalmadı görünüyor. Muhtemelen linux çekirdeği çalıştığında istediği tüm çağrıları Windows çekirdeki doğrudan çalıştıracak.
    LXContainers(Docker) ile linux dağıtımlarının yaptığını kendi aralarında yaptığını Windows Linux çekirdeği için yapıyor olacak bir nevi. Bu da olabilecek en düşük RAM ve CPU gücü ile Linux'ü Windows içinde çalıştırmak demek.
    (emülatörde çağrılar bir başka çağrıya dönüştürülüyordu, burada o yok)

Hocam, yani Windows üzerinde gerçek performansıyla Linux kullanabilecek miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kreat -- 13 Haziran 2019; 19:32:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sikintilar genel olarak Kernel kaynakli degil zaten. Su igrenc Registry yuzunden. Ondan kurtulup yine ayarlarin program bazinda saklandigi sisteme donseler sorunlarin buyuk kismindan kurtulacagiz. Hem kullanicilarin hem de programlarin birbirinden yalitilmasini imkansiz hale getiriyor bu şapşik sistem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tensi -- 14 Haziran 2019; 5:40:40 >
  • docker Ubuntu container oluşturup volume veriyordum, geçenlerde wsl kullandım, güzeldi.

• Zeki Müren'de bizi görecekmi? (Yaklaşımıyla) soruyorum.

Linux yapı x86/64bit uygulamalır çalıştıracakmı?
    Bildiğim kadarıyla Linux yapı x86 da çalışmıyor. (Hem donanım Hemde oyun, yazılım falan filan...)

• Eğer gerçekten o kadar fark olursa android in sonu olur, tamam Windows Phone da androidden daha hızlıydı ama kapalı ve kişiselleştirilemiyordu ayrıca dışarıdan uygula a yüklenemiyordu o yüzden kaybetti ama huawei de sonuçta android tabanlı yani apk yüklenebilir bu çok fark yaratır....

• Microsoft doğru yolu buldu sonunda. şu işletim sisteminide artık ücretsiz yapması gerek. extra yazılımlar ücretli olmalı sadece. ama rakibi olmadığı için dayıyor yıllardır

• kreat kullanıcısına yanıt
    Evet. deneme yaptığımda WSL-1 neredeyse sıfır kaynak kullanıyordu. (Normalde sanal makine ile basitçe bir bash çalıştırabilmek için yarım gigabyte RAM kullanırken sadece 1-2 megabyte yetiyordu. Yani çekirdeği tamamen yüklemek gerekmediği gibi emulatörün kaynak kullanımı da yoktu.)
  • Bir ara BSD kullanmaya heveslenmiştim.
    BSD'lere Linux çekirdeği kurulup, sistem çağrıları yapılabiliyordu ve Linux çekirdeği ile çağırılan uygulamalar "native" gibi çalışıyordu.
    İçeriği okuyunca ilk aklıma bu geldi.

Yapay zeka, veri madenciliği, bulut sistemler derken yeni teknolojiler GNU/Linux üzerine yapılandı.
    Pazardan ve teknolojiden geri kalmamak için Microsoft bunları yapmak zorunda.
    Microsoft'un sunucu piyasasından çekilme ihtimalinin de yüksek olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 20 Haziran 2019; 22:42:28 >
  • Linus Torvaldos abimize buradan selam ediyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.