Şimdi Ara

Gerçek Uzman Sorusu (Donanım / Win7)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar herkese öncelikle merhaba benim gercektende uzman bakış açısına ihtiyacım var şu anda 3 aydır bilgisayarımdan nefret etme noktasına geldim sorunlarımı yazayım size

intel core2quad q9550 2.83Ghz 12mb. cache cpu
    asus p5ql se mainboard
    4gb. (2*2) kingston 800 mhz ram
    1,5 tb. seagate hdd
    palit 1gb. 9600gt 256bit ekran kartı
    400w kasa
    donanıma sahip bilgisayarımda (işlemci ve ekran kartından çok memnunum)

windows 7 ultimate 64 tr işletim sisteminde çalışan kullanıyorum
    - şimdii bazen bilgisayar windows ekranında hoşgeldiniz yazısında takılıyor mecburen reset atmak zorunda kalıyorum
    - kimi zaman ağdan herhangi eskiden sürekli yaptığım 10gb. 4gb. fark etmez bi bilgi kopyalamaya başlayınca diğer işlemlere devam ederken msn explorer kullanımı gibi işlemlerde pc çok fazla kasılıyor duraksıyor (eskiden böyle bir sıkıntı hiç olmazdı)

hdd imi yeni taktım kopyalamadı gariplik ve bazen sistemin sanki offline dan online geçiş yapar gibi duraksaması hala devam ediyor öncedende 1 haftalık 1,5tb 0 hdd im aynı sıkıntıyı yapıyordu zaman zaman. örnek 48gb. lık bluray bi görüntü dosyasını kendi bilgisayarımda ext. disk e kopyalarken sistem kitleniyor ve reset atmak zorunda kalıyorum ama hdd i söküp başka bir bilgisayar takarsam sorunsuz aktarım yapabiliyorum gibi.

bilgisayarımın ekrankartı vs. donanım driver ları güncel ve sistem güncellemeleri eksiksiz bu bilgiyi vermek isterim.artık bu sorunlar çok canımı sıkıyor anakart ı değiştirdim önceden sli asus bir anakart kullanıyordum. dediğim gibi 1,5tb lık hdd i söküp 1tb. lık hdd taktım aynı. bilemiyorum hdd lerin bölge kafa atması kendini stoplar gibi devir düşürmesi çözemiyorum ve çok sıkılıyorum bu durumdan power supply sorunumudur watt ı düşükmü geliyor sorun nerde bilemiyorum

(önceden 32bit win7 ult. kullanıyordum takılma hdd sorunları o sistemde de yapıyordu.)

Lütfen yardımlarınız esirgemeyin arkadaşlar

• Voltaj ve ısı değerleri nedir? everest programı ile bir kontrol edin. Açılışta mı sorun oluyor yoksa bir süre çalıştıktan sonra yeniden başlatınca mı?
    Bir de Ram leri tek olarak kullanın bakalım.
  • Güç kaynağının markası ne?

Oyunlarda sıkıntı varmı? Reset vs?
    Anakartının biosu güncelmi?
    Farklı sata portlarına takmayı denedinmi disk'i?

Gibi sorulara cevap aramak gerekli.
  • 1- İşletim sistemi sorunlu olabilir.
    2- Sistemi arka planda meşgul eden programlar olabilir.
    3- Harddiskiniz 5400rpm'lik verimi düşük bir disktir, çok performans beklemeyin.
    4- Ramleri farklı kombinasyonlarla (tek/dual) farklı slotlara takarak deneyin.
    5- Sata kablosunu ve portlarını değiştirerek deneyin.,
    6- Harici diskiniz E-Sata değilse std. usb disk ise aktarımlar yine zaman alır.
  • yanıtlara genel bir cevap sondan basa doğru

Colonel GUILE
    - sistem arka planda meşgul eden bir uygulama bulunmamakta
    - hdd 7200rpm performs değerleri incelemiştim gayet başarılı bir tablosu vardı
    - anakart üzerinde 2 slot var zaten
    - sata portlarını farklı yerlerde de denemiştim.

hapocod
    - Frisby 400w güç kaynağı kullanıyorum
    - Tüm oyunlarda sıkıntısız oynuyorum. nfs II cod black ops vs. hiç reset atma gibi bir sorun yaratmadı.

SeYYaH-1
    - Sorun açılışta hoşgeldiniz ekranında bazen takılıyor. Ama sistem genel çalışmasında ağdan data kopyalarken filan makine kendini kaybedebiliyor. genel açıklamayı soruda yazmıstım.

şimdilik yanıtlarınıza bu cevabı verebiliyorum. ilginiz içinde tşk. ediyorum tekrar
  • Yeniden bir işletim sistemini kur bence
  • Anakartın sürücülerini tekrar kurmanızı ve ram ayarlarının düzgünce yapıldığını kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Varsa virüs tarama programınız, onuda belli dosya türlerini tarayacak şekilde ayarlayın.

Ayrıca işletim sistemini sıfırdan kurmak ve 7200RPM iyi bir HDD almak sorunlarınızın azalmasını sağlayacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bütün (özellikle ağ üzerinden) kopyalama sıkıntısının temel sebebi Eset Smart Security olabilir.
    Bu arada gerçek bir uzman değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Process64 -- 24 Aralık 2010; 16:43:51 >
  • Kullanmakta oldugunuz bios versiyonunu yazar mısınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

Bütün (özellikle ağ üzerinden) kopyalama sıkıntısının temel sebebi Eset Smart Security olabilir.
    Bu arada gerçek bir uzman değilim.

konu başlığı biraz dikkat çekmek içindi :)

konu sadece ağdan kopyalama değil üstadım. bu arada eset smart security kullanmıyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mojo9
    konu başlığı biraz dikkat çekmek içindi :)
    konu sadece ağdan kopyalama değil üstadım. bu arada eset smart security kullanmıyorum :)

O zaman diğer arkadaşların da dediği gibi temiz bir Windows kurulumu yapmayı deneyin. Oynanmış (modifiyeli, kendinden cracklı vs.) işletim sistemlerini kullanmayın. Bir de teracopy ile kopyalamayı deneyin.
  • Aynı sorun benim eski gigabyte anakartta vardi köprüler yanmis fps azaliyordu kopyalama yapmıyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.