Şimdi Ara

Modern otomatik acil fren sistemleri, öncekilere fark attı: İşte testin sonuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Modern otomatik acil fren sistemleri, öncekilere fark attı: İşte testin sonuçları
    Otomatik Acil Frenleme sistemleri on seneden uzun süredir otomobillerde yer alıyor ve giderek yaygınlaşıyor. Yeni yapılan bir teste göre bu sistemler artık eskisinden çok daha iyi çalışıyor.

2024 model araçlar büyük fark attı

Amerikan Otomobil Birliği'nin (AAA) yaptığı testte, 2024 model otomobillerde yer alan acil frenleme sistemleri, 2017-2018 gibi çok daha eski olmayan modellerden çok daha başarılı sonuçlar elde etti.

AAA, 2017 Jeep Grand Cherokee, 2018 Nissan Rogue ve 2018 Subaru Outback'i, 2024 modelleriyle karşılaştırarak 19 km/s, 40 km/s ve 56 km/s hızlarda otomatik acil frenleme testleri gerçekleştirdi. Elde edilen sonuçlar çarpıcıydı. Yeni modellerin tamamı bu hızlarda çarpışmadan kaçınmayı başardı. Eski modeller ise 19 km/s hızda çarpışmaların yalnızca %73'ünü önleyebildi. Bu oran 40 km/s hızda %47'ye ve 56 km/s hızda %33'e düştü. Bütün hızlardaki ortalama başarı oranı ise %51 oldu.

Modern otomatik acil fren sistemleri, öncekilere fark attı: İşte testin sonuçları
    Tüm yeni modeller 56 km/s'a kadar olan hızlarda çarpışmayı önleyebildiğinden, araştırmacılar otomatik frenleme sisteminin yeteneklerinin sınırlarını zorlamaya karar verdiler. 72 km/s hızda gerçekleştirilen testte, dört aracın üçü öndeki sahte araca çarpmadan durabildi. 89 km/s hızda gerçekleştirilen son testte ise hiçbir araç çarpışmadan kaçınamadı.

Testler, modern otomatik acil fren sistemlerinin gelişmiş kameraları ve sensörleri sayesinde çok daha yetenekli olduğunu gösteriyor. AAA'nın otomotiv mühendisliği araştırma direktörü Greg Brannon, gelişmelerin övgüye değer olduğunu ancak sistemlerin daha yüksek hızlarda çalışması için üzerinde çalışılması gerektiğini söyledi.

Ayrıca Bkz.Ford CEO'sundan Xiaomi SU7'ye övgü dolu sözler

Modern otomobillerde artık önemli bir bileşen olarak görülen otomatik acil frenleme sistemleri, ABD'de Eylül 2029'a kadar bütün binek otomobillerde zorunlu olacak. Bu sistemlerin 100 km/s hıza kadar çalışabilmesi ve gün ışığı ve karanlıkta yayaları tespit edebilmesi gerekecek. Bu sistemin yürürlüğe girmesiyle, ABD'de yılda en az 360 hayatın kurtulacağı ve 24.000 yaralanmanın önüne geçileceği tahmin ediliyor.

Kaynak:https://www.carscoops.com/2024/10/modern-automatic-emergency-braking-systems-are-light-years-ahead-of-their-predecessors/

• 1 kere başıma geldi ama harika bir özellik-özellikle şehir içinde yoğun iş gününde dalanlar için.100 km hızla giderken aracı 25 km civarı bir hızda çarptırdı. belkide hayatımı kurtardı

• CoreXXX kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun. Özel değilse hangi araçta marka model yıl olarak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 25 Ekim 2024; 13:24:22 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Otomatik vites ehliyeti kaldırılıp otomatik ve otomatik acil fren sistemi olan araç kullanma ehliyeti gelmeli.

• gun kullanıcısına yanıt
    özel değil. Mazda cx-5 2018.
    artık Türkiyede satışı yok bu markanın maalesef.
    yedek parçası pahalı diye tutulmuyor

• O kadar destek sistemine rağmen yepyeni arabaları çarpışan arabalara çevirdi bu millet. 2-3 yaşında arabaların değişmeyen boyanmayan yeri kalmamış. Allah tan destek sistemleri var!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NOSTOY -- 25 Ekim 2024; 16:30:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NOSTOY N kullanıcısına yanıt

Düz yolunda gidiyorsun gelip arabaya vuruyorlar. Sen ne kadar mükemmel sürersen sür diğerleri berbat sürdüğü müddetçe kaza kaçınılmaz oluyor.

Örnek;

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159851483

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 25 Ekim 2024; 17:1:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CoreXXX kullanıcısına yanıt
    peki günlük hayatta kullanımı zorlaştıran anlamsız-saçma sapan frenler yapıyor mu? bir de kapatılabiliyor mu?

• 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    sırf arabada otomatik fren sistemi var diye mi ehliyet alınacak. Daha saçma birşey duymadım

• estf kullanıcısına yanıt

ilk soru hayır ikinci soru evet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cricet -- 25 Ekim 2024; 20:22:38 >
  • estf kullanıcısına yanıt
    tabiki kapatılıyor. sıkışık trafikde sorun olabiliyor diye duydum ama ben sorun yaşamadım eğer sizin hızınız ile önünüzde giden aracın hızı yakınsa pek saçmalamıyor. gerçi ben pandemide sattım 2 yıldan biraz fazla kullanmadım çok fazla deneyimim yok

• Otomatik ehliyeti olanlar çarpışan arabadan hallice araba kullandıkları için böyle bir öneride bulundum. Biri fren yerine gaza basıp sana çarparsa o zaman mantıklı mı değil mi anlarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu otomatik acil fren sisteminin boş yolda durduk yere fren yaptığını ve ciddi kazalara yol açtığını söyleyen çok insan var. Örnek bir haber.

Modern otomatik acil fren sistemleri, öncekilere fark attı: İşte testin sonuçlarıtürkiye gazetesi
    Türk mühendis Tesla'ya dava açtı! Hukuk mücadelesini kazanınca aldığı kararla şaşırttı
    https://www.turkiyegazetesi.com.tr/gundem/turk-muhendis-teslaya-dava-acti-hukuk-mucadelesini-kazaninca-aldigi-kararla-sasirtti-1067764
  • Çok güzel bir sistem. Bizde de zorunlu koyulması lazım

• sistem güzel ayrıca ielerleyen zamanlarda araçlar için şehir içi dışı hız tabelasına göre kendi hızını ayarlayan araçlar olursa kaza riskleri azalır,ceza alma olayları azalır.sistem park ederkende mesafe ayarı için kullanılıyor çarpa az oluyor.

• Why Shy kullanıcısına yanıt

Bende kaza yaptım (arkadaki çarptı, yavaş hızda gerekmeyen bir ani fren yaptı sistem), günden beridir illetim hepsine (ACC hariç).

Özellikle otomatik şanzımanların çağında aktif güvenlik sistemleri kesinlikle olmalı ama kesinlikle default kapatılabilmeli. dikkatli ve iyi otomobil kullanan hiç kimse yan koltukta ayaklarında pedallar olan, direksiyona karışıp duran bir sürücü kursu hocasıyla seyahat etmek zorunda değil.

• Arabamda Bu özellik var olsaydı hem kaskom hem de arabam daha güzel olurdu :(

• 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    Çok komiksin hiç güleceğim yoktu sesli güldüm fikrin berbat

• Why Shy kullanıcısına yanıt

ben dün öyle bir şey gördüm sanırım. araba anlamsızca boş yolda frenledi. kaldırımdan yürüyordum .içindeki adamn davranışlarından ne olduğunu anlamadığını sezdim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.