Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2019 (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
28
Favori
138.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nerde çalışıyosun ne iş yapıyorsun mekatronik müh. bitmek üzere tavsiye bekliyorum
  • sarorhan kullanıcısına yanıt
    Bir Anadolu şehrinde programcılık işi yapıyorum. çalışan kişi için y.içinin artık bitik olduğunu düşünüyorum o yüzden benim tavsiyeler sadece y.dışı üzerinedir. Mekatronik Almanyanın y.dışı elemanlara work permit verdiği meslek grubudur. Almanya'nın y.dışı elemanlarda aradığı meslekleri belirttiği bir "Pozitif Liste" sayfası vardır, o sayfada Mekatronik hep geçer ve o listede her meslek için "Genel" ve "Deneyimli / Uzman" şeklinde 2 kategori vardır. Örneğin Yazılım Geliştirme mesleğinde "Deneyimli / Uzman" kategorisi seçilidir , yani bu yeni mezun ve deneyimsiz Yazılım geliştirme elemanı değil, deneyimli / uzman yazılım geliştirme elemanı arıyoruz demektir.mekatronik te Genel kategorisi seçili ise bu ön şartı karşılıyorsun demektir. Fakat ciddi ciddi work permit başvusuru yapmayı düşünürsen biraz Almanca da bilmen gerekebilr, o konunun detayını bilmiyorum fakat Internette birçok dil öğrenme kaynağı mevcut.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar Gemi makineleri işletme mühendisi yok mu hiç?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ghost Buster kullanıcısına yanıt
    Evet. Makine Mühendisiyim. SDÜ'den mezunum. Erasmus tecrübem var ve 1 yıl kontrol müh. olarak Diyarbakır'da asteğmenlik yaptım. 8. ana jet üssü galeri ve teshin merkezlerinin hakedişlerini yaptım. Akıcı derecede ingilizce konuşup yazabiliyorum ama belgelenmiş bir dil puanım yok. Yüksek lisansı bıraktım. 1 yıldır da havuz mekanik tesisat ve aquapark-ısı pompaları satış sorumlusuyum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Bir Anadolu şehrinde programcılık işi yapıyorum. çalışan kişi için y.içinin artık bitik olduğunu düşünüyorum o yüzden benim tavsiyeler sadece y.dışı üzerinedir. Mekatronik Almanyanın y.dışı elemanlara work permit verdiği meslek grubudur. Almanya'nın y.dışı elemanlarda aradığı meslekleri belirttiği bir "Pozitif Liste" sayfası vardır, o sayfada Mekatronik hep geçer ve o listede her meslek için "Genel" ve "Deneyimli / Uzman" şeklinde 2 kategori vardır. Örneğin Yazılım Geliştirme mesleğinde "Deneyimli / Uzman" kategorisi seçilidir , yani bu yeni mezun ve deneyimsiz Yazılım geliştirme elemanı değil, deneyimli / uzman yazılım geliştirme elemanı arıyoruz demektir.mekatronik te Genel kategorisi seçili ise bu ön şartı karşılıyorsun demektir. Fakat ciddi ciddi work permit başvusuru yapmayı düşünürsen biraz Almanca da bilmen gerekebilr, o konunun detayını bilmiyorum fakat Internette birçok dil öğrenme kaynağı mevcut.
    Hangi şehirde çalışıyorsun, ne kadar alıyorsun. Trafik var mı?

Cevapların güzelse şirkette yer var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Pink

su an part time calistigim icin 550 dolar kazaniyorum ayda

Alıntıları Göster
    Hocam Ortalama-ortalama üstü bir yerde bilgisayar okuyan adam sizin gibi olması için ne yapması lazım? İyi ingilizce çalışarak internetten mi öğrenmeli? Mit standfordun derslerini mi yapmalı?
  • xentios kullanıcısına yanıt
    Maalesef sehir bilgisi veremem, sebebi de forumda ülke gündemi bölümünde sert siyasi ve dini söylemlerim olduğu için profilimi gizli tutmak istediğim için. Foruma GSM onaysız girme imkanı olsaydı, ülke gündemi bölümüne anonim profil ile diger bölümlere başka profille girerdim ve o profil üstünden tüm detayları iletebilirdim. Yani sorunun kaynağı maalesef forum. Nitekim o yüzden Anadolu'da yaşıyorum diyorum :)

Ancak şu bilgileri verebilirim: Maaşım asgari fakat ctsi mesaisi yok + sabah / akşam kart basma yok, serbest büro ortamı var ve çalışanların 2. bir iş yapmasına müsaade ediliyor. Bu açıdan bakıldığında asgari x3 veren fakat sıkı kurallar uygulayan yerlerden daha iyi. Trafik var fakat toplu taşıma kullandığım için sıkılmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Maalesef sehir bilgisi veremem, sebebi de forumda ülke gündemi bölümünde sert siyasi ve dini söylemlerim olduğu için profilimi gizli tutmak istediğim için. Foruma GSM onaysız girme imkanı olsaydı, ülke gündemi bölümüne anonim profil ile diger bölümlere başka profille girerdim ve o profil üstünden tüm detayları iletebilirdim. Yani sorunun kaynağı maalesef forum. Nitekim o yüzden Anadolu'da yaşıyorum diyorum :)

Ancak şu bilgileri verebilirim: Maaşım asgari fakat ctsi mesaisi yok + sabah / akşam kart basma yok, serbest büro ortamı var ve çalışanların 2. bir iş yapmasına müsaade ediliyor. Bu açıdan bakıldığında asgari x3 veren fakat sıkı kurallar uygulayan yerlerden daha iyi. Trafik var fakat toplu taşıma kullandığım için sıkılmıyorum.
    Maaş önemli değil, istanbul gibi kalabalık olmayan bir yer istiyorum. Bilişim %90 zaten hep istanbulda. Trafik varsa kötü bende toplu taşıma kullanırım ama sonuçta toplu taşımada aynı trafikten geçiyor.(metro hariç)

Edit:Bu arada şehirden seni nasıl bulacaklar. Burdur kadar küçük olsun isterse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xentios -- 31 Ekim 2019; 18:40:42 >

• xentios kullanıcısına yanıt
    İst 'da bilişim işleri var fakat yaşam zor. Benim şehirde trafik var evet fakat İst trafiği ile karşılaştırsak yok. Var deme sebebim eskiden seyrek araç geçen yerlerde artık tren gibi geçiyor, bol araç ve coğu dizel pis duman çıkarıyor ama sonuçta trafik akıyor.

Burdur demişken aslında şöyle bir planım var. Avrupa'dan freelance remote-job alabilecek konuma gelirsem yüksek € degeri sayesinde Anadolu'daki ufak ama güzel bi şehre gidip insanlardan uzakta bi evde yaşamak...

• Şuanda piyasa sıkışık ödeme sıkıntısı iş yükü olmama sıkıntısı var güncel durumda malum inşaat çöktü gerek tecrübeli çalışanlar gerekse yeni 2-3 yıllıklar dışarıda artık iş kovalamak zorunda yada yandaş tanıdık varsa bilemem o bile çözüm değil.

Diğer mühendisliklere gelirsek şuan tek iş yapan yazılım tecrübe durumuna göre alacağın para değişir şehrede bağlı durum fakat baştada dediğim gibi güncel durum piyasal iyi olmadığından istenen noktada değil çoğu şey bazı durumlarda kişiler işini kaybetmemek için duruma razı bile davranabiliyor piyasalar düzelirsek nasıl olacak bilmem dağa sağlıklı bir şey söylenebilir zira ben 10-12 yıllık tecrübeli olan mühendislerin bile ortada işsiz kaldığını gördüm piyasalar kötü resmen ülke dışına gitmeye zorluyor.

Çoğu insan elindekini kaybetmemek için razı geliyor en iyi ihtimal bir olay patlak vermezse 2020 sonrası düzelir deniyor ama güven yok bence.

• İzmir'de makine mühendisi olarak bir ar-ge firmasında çalışıyorum. İş hayatında 7. yılım, aldığım para da 7-8k arasında. Özellikle İzmir'de çok ölü bir piyasa var. Yeni mezun iseniz asgari ücrete bile razı olmanız gerekebilir. (Keşke böyle bir durumda olmasaydık). Ama özel sektörde de makine mühendisliği ilk yıllarda pek para etmiyor. Tabi savunma sanayi firmalarında değil iseniz ya da isim yapmış aşırı kurumsal bir firma değil ise.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trkgncr

İzmir'de makine mühendisi olarak bir ar-ge firmasında çalışıyorum. İş hayatında 7. yılım, aldığım para da 7-8k arasında. Özellikle İzmir'de çok ölü bir piyasa var. Yeni mezun iseniz asgari ücrete bile razı olmanız gerekebilir. (Keşke böyle bir durumda olmasaydık). Ama özel sektörde de makine mühendisliği ilk yıllarda pek para etmiyor. Tabi savunma sanayi firmalarında değil iseniz ya da isim yapmış aşırı kurumsal bir firma değil ise.
    Bu ülkede mühendis olacaksan savunma sanayide çalışacaksın ben bunu anladım.

Yeni mezun savunma sanayide basliyanlar 7-8k alıyor. Tabii en iyi sirketler bunlar

Bu şirketlerde odtu,Bilkent, Hacettepe, itu mezunu alıyor genelde

Daha alt üniversite için genelde 3.0+ ortalama istiyor(gazı,Ankara,DEÜ,ege,Eskişehir vs)

İnönü mezunu olup aseldanda başlayan gördüm (hiç tecrübesi yok, yeni mezun)

Dumlupınar mezunu olup havelsanda başlayan gördüm(yeni mezun hiç tecrübesi yok)

Ulan benim 1,5 senedir ıssız gezen arkadaşım var bu adam da boş değil ha ALES 91 yds 85 adamın. Torpiline tüküreyim ne diyeyim

Yani bu şirketlere giremeyenler bence yurtdışında iş bulmalı. Alım gücü yüksek her türlü buradaki yaşam standartina göre 3-4 kat arttar

7 sene tecrübeye göre 7k az bence.

• Özelde 2200 - 2500 TL arası.

• kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    Savunma sanayi tabi mühendisin hakkını en sağlam veren sektör. 7-8k bence de az, yetmiyor zaten şu devirde. Enflasyondan önce iyiydi de bir anda herşey pahalılaşınca işin rengi değişti. Bakalım önümüz zam dönemi 9k'ları görürsek iyi diyorum. İzmir şartlarında da zor zaten düzgün maaşlı bir iş bulmak. Ankara'da çalışmaya başladım. Daha düşük maaşla İzmir'e geldim. Pişman mıyım ama? Değilim tabi
  • Birkaç sayfa okudum da İzmir'dekilerin iş bulamama ve bulduğu işlerin ücretleri hakkındaki serzenişlerini gördüm.
    İzmir'de sanayi yok arkadaşlar boşuna aramayın.Benim gençliğimde Bornova'nın dışlarında,Bayraklı-Salhane civarlarında (eskiden Karşıyaka'nın dışı oluyordu buralar) fabrikalar vardı.Şehir büyüdükçe buralar ya kapandı ya da taşındı.
    Şu an 2 tane ana bölge var Çiğli ve Torbalı.Torbalı bence İzmir'in değil Aydın'ın sanayisi.
    İzmir'in sanayi Manisa'dır.Elektrik,Elektronik,Makine,Endüstri gibi bölümlerden mezun arkadaşlar Manisa piyasasını kovalasın.Türkiye'nin en büyük firmaları ve dünyanın en büyük firmalarının Türkiye şubelerinin Manisa OSB'de fabriakaları mevcut.
    Gıda ve Metalurji-Malzeme mezunlarına da Kemalpaşa-Turgutlu taraflarını öneririm.
    Yazılımcıların ise işi zor çünkü yazılım işi için illaki bir fabrikaya gerek yok,apartman dairesinde kendi işini yapan yerler de var.Böyle iş yapanların çoğunluğu İstanbul'da ve Ankara'da.İzmir'de yazılım işi bulmak gerçekten zor ve verilen paralar komik rakamlar.
    Yazılımcılar kızacaklar belki ama sizin işleri Elektronikçilere veriyorlar.Hem yazılımcı hem elektronikçiye toplam 15 bin tl vereceğime yazılım bilen elektronikçi bulurum 10 bin tl veririm diye düşünüyor patronlar

• İzole Bant kullanıcısına yanıt
    Dediğinize yüzde yüz katılıyorum. Çiğli bile küçük sanayi esasında. İzmir'in asıl sanayisi Manisa tabi ki. O da direkt vergi muafiyetinden kaynaklanan bir durum. Ama olsun be hocam, en azından İzmir'de kafamız rahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkgncr -- 6 Kasım 2019; 13:49:23 >
  • up

• ..

• up

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.