Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2019 (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
28
Favori
138.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: İzole Bant

Birkaç sayfa okudum da İzmir'dekilerin iş bulamama ve bulduğu işlerin ücretleri hakkındaki serzenişlerini gördüm.
    İzmir'de sanayi yok arkadaşlar boşuna aramayın.Benim gençliğimde Bornova'nın dışlarında,Bayraklı-Salhane civarlarında (eskiden Karşıyaka'nın dışı oluyordu buralar) fabrikalar vardı.Şehir büyüdükçe buralar ya kapandı ya da taşındı.
    Şu an 2 tane ana bölge var Çiğli ve Torbalı.Torbalı bence İzmir'in değil Aydın'ın sanayisi.
    İzmir'in sanayi Manisa'dır.Elektrik,Elektronik,Makine,Endüstri gibi bölümlerden mezun arkadaşlar Manisa piyasasını kovalasın.Türkiye'nin en büyük firmaları ve dünyanın en büyük firmalarının Türkiye şubelerinin Manisa OSB'de fabriakaları mevcut.
    Gıda ve Metalurji-Malzeme mezunlarına da Kemalpaşa-Turgutlu taraflarını öneririm.
    Yazılımcıların ise işi zor çünkü yazılım işi için illaki bir fabrikaya gerek yok,apartman dairesinde kendi işini yapan yerler de var.Böyle iş yapanların çoğunluğu İstanbul'da ve Ankara'da.İzmir'de yazılım işi bulmak gerçekten zor ve verilen paralar komik rakamlar.
    Yazılımcılar kızacaklar belki ama sizin işleri Elektronikçilere veriyorlar.Hem yazılımcı hem elektronikçiye toplam 15 bin tl vereceğime yazılım bilen elektronikçi bulurum 10 bin tl veririm diye düşünüyor patronlar
    İzmir'de en yağlı iş turizm ve zeytin yağı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Mühendis adaylarına sesleniyorum..

An itibari ile Türkiye'de 184 üniversite var. Mühendislikte ilk 15'te olmayan bir ünde iseniz dayınız yoksa ya asgari ücretle ya da bir tık üstü maaşa sürüneceksiniz ya da işsiz kalacaksınız.

Ha ben Dumlupınar mezunu olup 0 iş tecrübesi ile havelsana giren bilgisayar mühendisi biliyorum , Malatya İnönü mezunu olup 0 tecrübe ile aselsana giren biliyorum Kırıkkale üni mezunu olup 0 tecrübe ile taiye giren biliyorum. Bunlar gerçek uydurmuyorum bak. Bunlar nasıl girebildi onun cevabıni bilmiyorum. Benim üniversite siralamasi 20 bin olup 91 ales 80 YDS puanı alıp 2 sene ıssız olan eem mezunu arkadaşım var.

Eğer ilk 15te bir unide ve ortalamanız 3.0+ ise İngilizcenin iyi ise hayatınız kurtuldu. 5-6-7 bine başlarsınız

Eğer ilk 15te bir unide ortalamanız 2.5 altı ise yine riskli. Büyük ihtimalle 3 bine iş başı yapacaksınız ya da işsiz gezeceksiniz.

Bu yorumlarım genellemedir. İstisna durum olabilir.

Ama dört altın değerinde tavsiye

1) İlk 15te bir unide okuyun
    2) not ortalamasını 3.0+ yapın
    3)ileri düzey ingilizce öğrenin
    4) bölümü uzatmayın

Başka hiçbir şey yapmanıza gerek yok inanın bak bu dediklerimi unutmayin abi tavsiyesi sincablar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    Ozel ve devlet komple 184 mu hocam?

• BigMuffin kullanıcısına yanıt
    Evet

• Silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mergen57 -- 15 Şubat 2020; 17:44:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mergen57

Silindi
    2020 yılında alacağım maaş 7000 TL
  • Mercedes ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lichking26

Mercedes ?
    Anlayamadım pardon ?

• 2020 piyasası için:https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/141591455

• Styx01 S kullanıcısına yanıt
    Çalıştığınız firma mercedes mi ?

• 9800 TL, 2sene 3
    Ay tecrube

• politiks kullanıcısına yanıt
    hangi üni ve hangi bölüm
  • Bilgisayar
    Muhendisligi,istanbul ticaret universitesi

• quote:

Orijinalden alıntı: politiks

Bilgisayar
    Muhendisligi,istanbul ticaret universitesi
    Hangi alanda çalışıyorsunuz ?

• Bankanin teknoloji biriminde, altyapi sistem muhendisi

• trkgncr kullanıcısına yanıt
    Hocam Ankara'da nerede çalışıyorsunuz, şartlar nasıl?

• Logan Kolverine kullanıcısına yanıt
    Şu Ankara'da işe başlayıp İzmir'e transfer oldum hocam yaklaşık 6 yıl önce. Firma aynı firma. Bir de firma adı falan vermeyeyim, şimdi forumda tanıdık manıdık çıkar maaşlar belli olmasın o yüzden. Ar-Ge sektörü diyeyim sadece.

Şartlara gelecek olursak hafta içi 8:30 - 18:00, hafta sonu tatil. Mesai derdi yok, anca iş yetişmezse ister kal ister evden devam et. Ama belli bir saate kadar da mesai ücreti yok zaten. İzinleri istediğin gibi kullanabiliyorsun sıkıntı yapılmıyor. 1-2 ayda bir şehir dışına çıkmak gerekebiliyor. Maaş olarak bence yeterli seviyede benim 6 yıl doldu 10k. Seneye 12-13 falan görürüz. Kötü değil ama bir savunma sanayisi kadar da değil. Oralarda 15k'lar veriliyor bu kadar sene tecrübeye. Yemek ücreti de maaştan ayrı olarak yatıyor.

Şu an da evden çalışıyoz tabi şu anki şartlar malum.
  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    hangi universite,lisans bilgi verebilir misiniz

• TOBB ETÜ, Makine Mühendisliği
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.