Şuan tamamen remote bir işteyim ama brüt alıyorum. Yani maaşım değişiyor. 20 civarı alıyorum. Yemek şirkette var. Yolu ise bilmiyorum tam olarak veriyorlar mı ama servis var. Ben on site iş arıyordum açıkçası zira ev çok sıkıcı oluyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED5D10718 -- 26 Ekim 2022; 11:8:38 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (32. sayfa)
-
-
Ben evde çalışmaya alıştığım için aynı parayı veriyorlarsa, daha iyi bir şirket bile olsa yüz yüze olduğu için teklif kabul etmiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kimya Mühendisi 6 ay tecrübe
Bursa
Otomotiv komponentleri üreten bir firma
Net 12500 tl/ay
Yilda bir performans primi
Özel sağlik sigortası
Ikramiye yardim bilmemne ile aylık ortalaması 16 bine yakın
İyi alıyorsun. Tekirdağ / Çorlu Çerkezköy de tekstil fabrikalarında mühendis o kadar para alamaz yeni başlangıçta.
-
Arkadaşlar enerji mühendisleri ne alıyor bilgisi olan?
Aslında daha az teklif edeceklerdi ama kendileri ulastikları için bu net maasın altına calismayacagimi söyledim. Mulakatlar da iyi gectigi icin muhtemelen kabul ettiler. Pozisyona uygunlugunuzdan eminseniz ve öyle bir profil cizerseniz bence maas beklentisini belirtip biraz diretmek faydali olabiliyor.
Argede misiniz
Evet
Dostlar özelde olup da banka promosyonu alabilen var mı memurlar gibi? Bir tek ekşide kimya üzerine çalışan firma vermiş çalışanlarına diye okudum özel sektörde.
Arkadaşım 2,5 yıllık tecrübesi var. 25k brüt yıllık 1 maaş prim alıyor.
-
Bizim maaş garantiden akbanka geçince promosyon almaya başladık ama çok komik bir rakam. Yıllık 2bin gibi bir şeydi. 7bin alanlar var.
Hocam patronlar vermiyormuş çoğunlukla ben de haberlerde görünce merak ettim. Veren pek bir yer yok, genelde devlette 20-30k arası 3 senelik anlaşmayla vermişler.
Okul neresiydi hocam
canımı sıktı....
-
Ben de önce Almanya'da çalışıp sonra memlekete dönen birisi olarak yurt dışı pişmanlıktır diyorum :) Asıl yurtdışında liyakatsizliği hissedersiniz, yönetici pozisyonu almanız, yükselmeniz daha zor, bir iş verirler 50 yıl sadece onu yaparsın.
1500 dolara PPP olarak baktığında 30 bin liraya denk gelmez, 10-15 bin lira çıkar bu arada ;)
TR'de 20-30 arası kazanan birisinin aynı hayat kalitesini Almanya'ya taşıması için 3-4 bin euro kazanması gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuna222 -- 5 Kasım 2022; 12:23:53 > -
Odtü hocam
Ben de 3.sinifim odtü che
Şahsen Almanyayı bilmiyorum. Bildiğim ve emin olduğum tek konu alman şirketlerinin yurtdışından birisini getirecekse en az vermesi gereken para 48 bin eurodur. Bu minimal fiyattır aksi takdirde vize çıkaramazlar gelen kimse.
PPP nedir onuda bilmiyorum. Tek diyeceğim hayatının en az 16 yıl master la birlikte 18-20 yıl eğitim almış ve dil bilen insanlara verilen para çocuk parası türkiyede bundan net bir şekilde eminim.
-
Söylediğiniz 48 bin euro örneğinin altında çalışmasına rağmen Türkiye den giden çok insan oldu çevremde. 2000-2500 civarı aldıkları maksimum maaşlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X