Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024 (325. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Murat Burç Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 17 Misafir (4 Mobil) - 14 Masaüstü4 Mobil
5 sn
6.530
Cevap
238
Favori
1.598.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 323324325326327
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cryptix Ph.D

Ben hiç kıskanmıyorum şahsen. Nedenini söylemeyeyim ayıp olur. Hayatta her şey akademik başarı değil.

Bunları kıskanmanıza gerek yok zaten her dönemde böyle nerd tipler vardır, akademi ile, çalıştığı konu ile kafayı bozmuş vs.

Adamda kafada saç kalmamış o yaşta.  

• Çalıştığım yerde senior kalmadı :/ Sizce fırsat mı dezavantaj mı?

• scientia kullanıcısına yanıt

layoff mu yoksa ücret sebepli vs. ayrıldılar mı ? Ben fırsat olarak değerlendirirdim iki türlü de bu arada

• Stewartteoremi kullanıcısına yanıt

Başka yerden daha iyi teklif aldılar.

o yerlerden teklif almaya çalışıp ücret zammı talep etmek mantıklı olur mu acaba

• Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt

Senior olunca belki ama şu an benim şirkete pek katkım yok. Eğitim alıyorum resmen.  

Hocam öncelikle şunu sormanız lazım kendinize, hayatınızdan memnun musunuz? Akışınız iyi mi? Geçinebiliyor musunuz?

Zaten bu anlamda işin size katkısı yoksa, direk değiştirmeyi planlayın.

Eğer memnunsanız koşullu olarak şirketlerle görüşebilirsiniz, mesela kırmızı çizgi bir maaş diliminiz olur onun altı olursa görüşmem gibi. Planınızı böyle çizebilirsiniz bence.

ne kadar deneyiminiz var, maaşınız ne kadar memnun musunuz?

• idontremember İ kullanıcısına yanıt

Gelir derdim yok. Maaş da esasında çok umrumda değil. İş öğrenme peşindeyim ama maaşım 50 bin şu an. Kime söylesem küçümsüyor. Öğretmen de o kadar alıyor diye burun kıvırıyorlar. Geçindirme aracından ziyade gösterge olmuş durumda. O yüzden ister istemez insan yüksek maaş peşinde koşuyor. Ama şimdilik şart değil çünkü sektör becerim çok zayıf. Okulda teknik manada eğitim aldım ama şirketlerde bambaşka şeyler var. Entegrasyon mühendisi var mesela. O ne demek diye sormak zorunda kaldım :/

Şimdilik memnunum. Tek şikayetim kendimi geliştirmek için zaman kalmıyor. Evden çalışsam bile mesai sonrası baya yorulmuş oluyorum. Burada en azından 2 ya da 3 yıl çalışmayı planlıyorum. Zaten çok iş değiştiren bir tip değilim.

• cictatanga C kullanıcısına yanıt

Bu pozisyonda deneyimim yok. %50 network %50 yazılım geliştirme ilerliyorum. Maaşım 50 bin. Maaşın adil olduğunu düşünüyorum.

mezun olduğunuz okulu bilmiyorum ama junior için 50k top okul mezunları için ortalama zaten. iş dışında da mülakat bazlı çalışmalar yaparak 1. senenin sonunda daha yüksek maaş kovalamaya başlardım yerinizde olsam.

• Tübitak Bilgem'de çalışan mühendisler ve yeni başlayanlar kaç civarı alıyor bilginiz var mı?

• balamir. B kullanıcısına yanıt

Haha güzel ve kısmen haklı bir yorum.

Mühendislik çok geniş branşları kapsayan ana bir tanım.

Google çalışanın branşı farklı halı fabrikasında çalışanın branşı ve hedefi, kendini geliştirmesi farklı.

Türkiyede'ki üniversitelerin temel mühendislik bölümleri (makine-elektrik v.s.) genel manada mühendisten ziyade "endüstri insanı" yetiştiriyorlar.

Nedir bu endüstri insanı ? Evinizde kullandığınız tuvalet kağıdından, deterjandan, buzdolabından bindiğiniz aracın farına, egzozuna vites, topuzuna, gittiğiniz dişçideki ekipmanın üretimine-tasarlanmasına kadar her yerde çalışan-çalışabilen alt-orta-üst düzey idareci ve teknik kabiliyeti olan insan demek.

Mühendisliği sadece ss de çalışan yada yazılım endüstrisinde çalışan insanlar olarak görmek doğru olmaz, hayatın herkese sunduğu fırsatlar ve şartlarda aynı değil. Okulda çok ciddi idealler, heveslerle kendi yetiştirip şuan "saat 5 olsa da eve gitsem, pff yarında çocuğun kreş toplantısı var" moduna geçmiş on binler, yüzbinlerimiz var.

Mekanik ustası arkadaşın yaptığı yorumda şöyle haklılık payı var. Top üniversitelerin kendini iyi yetiştirmiş öğrencilerini hariç tutarak; bizim eğitim sistemimiz çok havada ve kağıt üzerinde kalıyor.

Bir makine mühendisi eğer hidrolik makinelerle ilgili bir işteyse ve daha bir valfin nasıl çalıştığını, içini, bağlantısını, sızdırmazlık elemanlarının türlerini-tiplerini, hatta nasıl ölçülmesi gerektiğini bilmiyorsa kağıt üzerindeki devre bilgisinin, hesabi bilginin ederi bir yere kadar oluyor.

Endüstride bir mühendis kendine bağlı teknik elemanı yönlendiremezse, o kabiliyet ve bilgisi yok ise ne yazık ki değer ve saygı görmez.

Türk endüstrisinde; eğer 30 yıllık ustaya bunu böyle yapacaksın diyecek donanımınız yoksa okuduğunuz okulun ve diplomanın da etkisi sadece ofiste masada oturabilmek olur, fazlası değil. Satıştır, planlamadır v.s. farklı. Teknik-Üretim-Tasarım odaklı konuşuyorum.

• IBM için fikri olan var mı

hocam ne kadar zamanda senior olacağınızı düşünüyorsunuz

• FarukGöksen kullanıcısına yanıt
    Yapma yav oyle miymis
  • Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt
    2 yıl.

Sen mi 2 yılda senior olacaksın yoksa 2 yıllık tecrübe ile mi senior olunacağını düşünüyorsunuz tam anlamadım.

• idontremember İ kullanıcısına yanıt
    Yöneticimin tahmini. 2 yılda senior yaparız seni demişti.

Kaçıncı yılın olacak onu anlamadım.  

• 
Sayfa: önceki 323324325326327
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.