Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (337. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: TiesTorN , Saint Ralph Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 25 Misafir (9 Mobil) - 18 Masaüstü9 Mobil
5 sn
6.845
Cevap
248
Favori
1.682.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
12. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 335336337338339
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun paragraflarla tartışmaya harcadığınız vakti ve enerjiyi mesleğinizle ilgili bir şeyler öğrenmeye harcasanız belki de niye bu kadar az maaş alıyorum diye hayıflanmayacaksınız .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • balamir. B kullanıcısına yanıt

Sen tıpta değil misin olm daha 1. Sınıfsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heidinindedesi kullanıcısına yanıt
    Aynı konuyu birkaç sayfa önce başka bir arkadaşa tavsiye olarak verdim. İş hayatında kimse iletişim kurmayı beceremeyen insanlarla çalışmak istemiyor. Bir şekilde cvdeki özellikleri ile işe girmeyi başarabilmiş ama içeride sürekli iletişim kaynaklı sorun çıkaran insanlar bile bir şekilde gönderiliyor zaten. O yüzden birkaç sayfa önce başka bir arkadaşa tüm zamanını derslere yüklenerek harcamana gerek yok, sosyal becerilerini geliştirmeye de zaman harcamalısın demiştim. Bu genç arkadaş da anlatmaya çalıştığım durumun canlı örneği olmuş.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yazılımcılık için söylüyorum bu sektörde olanlar bilirki uzun yıllar social awkwardness meslek olarak karşılığı olduk bu son yıllarda azalsa da hala asgari düzeyde iletişim becerisi sizin için yeterli o kadar ki müşteriler bir kenara diğer ekiplerle elzem olmadığı sürece konuşmazsınız ya da konuşturmazlar bunun için bile ayrı meslek grupları vardır

Bunlar bir kenara yapılan işleri yazılımcılar bilir o kadar önemli ve kritik olmasına rağmen yazılımcılık ego yarışının en az olduğu arkadan iş çevirme hiyeraşik düzen saçmalıklarının neredeyse olmadığı bir meslektir istisnalar olabilir tabi

zaten bu kadar stresin olduğu bir işte kimse gideyim de şu junior ı zorbalıyım demez tam tersine biz de seninle aynı yoldan geçtik deyip destek olur motivasyon verilir ama bireysellik de mevcuttur bu bir gerçek ve bir senior size sorduğunuz soruya googlela diye cevap veriyorsa bunu gerçek bir yazılımcı olun diye yapıyordur yoksa bu kadar açık kaynakların olduğu meslek grubunda kim niye bilgi saklasın

ve soyledigim gibi ego bu işte tutunmanızı çok zorlaştırır kimse sizi şirketin bütün database’ini sildiniz diye işten çıkarmaz(siz yine de silmeyin) ama ciddiyetsiz saygısız biri olduğunuz için çıkarılırsınız ve mesleki deneyiminiz onların gözünde hiç olur

Özetle bir işyerinde tutunabilmeniz için yazılımcılara özel bir sosyallik gerekli mi evet

• Hic duyum var mi ss ile ilgili? Dogrudan 15.75 mi verecekler yoksa 1-2 tik iyilestirilmis mi olacak?

• eapantherea kullanıcısına yanıt
    Maaşlar dolar bazında zaten iyi seviyede görüşü var yukarıda direkt 15.75 verirler diye düşünüyorum. Agiye de en fazla 1000 lira eklerler. Duyum değil görüş ve beklenti bu yönde maalesef.

• firfave F kullanıcısına yanıt
    Tam senaryo yazmışsın. Her gün birkaç toplantı yapıyorum bir yazılımcı olarak

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Yaptığın toplantılarda test satış ya da planlamayı falan sen yapıyorsan çalıştığın şirket bu işi yapacak elemanları alamayıp sana yaptırıyor demek ya da yok bir problem çözümü için yapıyorsan bunu en başta yazdım zaten gerektiği durumlarda toplantı yapılıyor neye istinaden senaryo yazmışım kurumsal firmalarda tüm süreçler böyle işler zaten?

• firfave F kullanıcısına yanıt

şöyle senaryo yazmışsın; yazılımcılara toplantı yaptırmıyorlar vs.. diyorsun. gerçek öyle değil:

bir fortune 500 firmasına çalışıyorum. yeterince kurumsaldır heralde? amerika'nın en büyük şirketlerinden biri. fortune 500 dediysem, ilk 100 civarında, öyle söyleyeyim.

planlamayı geçtim, geliştirme sistemlerinde bir sorun olursa onun için bile kılımı kıpırdatmıyorum. mesela türkiye'ye çalışırken bunlara da bakardım. burada devopsçular, sqlciler falan (sistemin hangi ilgili kısmıysa) bakıyor o işlere.

toplantılarda sadece müdürlerim, ekip arkadaşlarım ve fonksiyonel danışmanlarla muhattap oluyorum. iş analistleriyle bile muhattap olduğum çok seyrektir. son kullanıcı ile hiç muhattap olmam, bir kere biri teklif etti, reddettim. ama bu değil ki senin söylediğin gibi toplantı olmayacak. geçmişte o tarz projelerde de çalıştım ama küçük izole ekiplerle oldu, o tarz çalışmalar da yok değil var. ama sen bir genelleme yapıp programcılar böyledir demişsin, değil. verimliliğimi düşürüyor evet ama adamların umrunda değil. o zaman benim de umrumda değil, ingilizcem gelişiyor. ama bazen de gerçekten çok toplantı yapmanın faydasını da görüyorum. bazen bir işi yanlış anlamış oluyorum ya da başka bir sebeple bir noktada buluşamamış oluyoruz. toplantıda çözüyoruz.

neyse amma yazmışım.  

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Aslında aynı şeyi söylemek istedim yanlış anlaşılma varsa şöyle düzeltiyim

Tabiki bir konu üzerine konuşulur çözümü tartışılır iletişim becerimiz yok dedim de o kadar da değil :D ama satış, proje yönetimi, analistlik gibi ekstra insan ilişkileri kabiliyeti isteyen işlerde görevlendirilmeyiz

Toplantılar da yazılımcılar için genelde durum tespiti üzerine oluyor uzun uzun plaza diliyle yapılan sunumlar konuşmalar istesek de yapamayız genelleme yapıyorum yine ama bence öyle çoğumuz online çalışıyoruz zaten toplantılarda da small talk yapamamak bizi kötü bir yazılımcı yapmaz :D

Sonuç olarak, ben de uzattım biraz ama bu yazıyı da sosyal becerinin ne kadarı yeterlidir diye konuşuluyordu onun için yazmıştım saygı korunduğu ve kendini yeteri kadar ifade edebildiğin sürece çok fazlası gerekmez demiştim hala da aynı düşüncedeyim

• İnşaat M.
    • Yapı Denetim
    • Kontrol Mühendisi
    • Eskişehir
    • Yeni Mezun
    • Asgari

Ben değil, bir arkadaşımın bilgileri..

• Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt

iyi ortalama + top 7 üni dışında giren görmedim yazılımcı olarak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryo41 -- 18 Ocak 2025; 4:13:22 >
  • Highgarden H kullanıcısına yanıt

hocam gömülü yazılım alanında ilerlerseniz sizin için daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu arada tebrik ederim gerçekten çok azim vermişsiniz. Peki bir şey soracağım türkçe mühendislikten ingilizceye geçince nasıl alıştınız ve hazırlık okudunuz mu? Boğaziçi Üni de ders saydırma konusunda nasıl oldu? Hacettepe zaten saydığı için boğaziçi otomatik mi saydı onları?

• Merhabalar yeni mezun veya 1-2 senelik fabrika endüstri vb gibi sektörlerde çalışan elektrik elektronik mühendisi arkadaşlar şehir ve maaş hakkında bilgi verebilirse sevinirim. Sağdan soldan duyduğunuz emin olmadığınız bilgileri paylaşmazsınız buradaki herkes için daha iyi olur kendi maaşınızı veya teyit ettiğiniz maaşları paylaşınız lütfen .

• Ryo41 kullanıcısına yanıt

bu dediğin product rollerinde doğru, swe’de %80 doğru, unity dev’de %50 doğru, design’da %0 doğru.

• Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt

Aslında o mesajımda dream games software engineer için demek istemiştim. O zaman doğru biliyormuşum. Yazılımcı olarak dan kartım swe idi. Peki ortalaması kötü olan ne yapacak hocam? Bazı okullar dışardan kolay gibi görünse de zor. Top 15 dışında konuşuyorum

• Ryo41 kullanıcısına yanıt

ortalama kısmını fark etmemişim. şu ana kadar hiçbir oyun firmasının ortalama sorduğunu duymadım. productçılara bile sormuyorlar. önemsedikleri şeyler: okul/bölüm, çözdürdükleri case study, o case studyi nasıl anlattığın.

unity dev konusunda çok daha esnekler, unityi hatmetmiş birinin üniversitesine bakmıyorlar.

• 
Sayfa: önceki 335336337338339
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.