Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024 (335. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
19 Misafir (10 Mobil) - 9 Masaüstü10 Mobil
5 sn
6.806
Cevap
248
Favori
1.678.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
54. Sırada  bugün en iyi #12
Sayfa: önceki 333334335336337
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam doğru diyorsunuz lisans 1. Sınıfım daha çok zaman var 

computer vision düşünüyorum, önerilere açığım. Siz boun cmpe mezunuydunuz hangi alanda çalışıyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Johnwick10 J kullanıcısına yanıt

fintech mi?

• dream games new grad yeni yıl zammıyla birlikte 200k olmuş %33 zam

• 35 yaşında itü uçak veya odtü havacılıkdan dereceyle mezun olursam savunma sanayiisinde iş bulabilir miyim?

• Johnwick10 J kullanıcısına yanıt

Hangi alan hocam

• idontremember İ kullanıcısına yanıt
    Otomotiv

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    ERP yazılımları üzerine hocam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kassady kullanıcısına yanıt

Hocam anlatamazsınız... Mühendis camiası kadar pasif, birbirinin kuyusunu kazan başka bir topluluk yok. Doktorlar, öğretmenler hepsi haklarını aldı devletten, adamlar tarikat gibi birbirlerini dışarıda tutuyor. Özlük hakkı olarak artık mühendislik vasat bir meslek, öğretmenin veya hemşirenin bile yarısı değildir ortalamada. TR'deki afili global firmalarla da görüştüm, mesela yıllık izin fix 14 gün, bir kişinin bile itiraz ettiğini görmedim, hatta ben sorunca IK afallamıştı. Çalışma sürelerinde de dengi mesleklere kıyasla zirvede olmasına daha girmedim bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenshin17 -- 12 Ocak 2025; 14:33:35 >
  • kenshin17 kullanıcısına yanıt

Altina imzamı atarım. Herkes isinde bir numara olduğuna inanıyor. Altta kalanın canı çıksın mantığı var mühendislikte. Ayrıca patrondan çok patronculuk barındıran ve sendika işini "gomunist işi" görüp 80 lerin kafasıyla hareket eden sözde eğitimli özde kör cahil bir topluluk. Örneğin makine muhendisleri olarak toplanalım istanbulda 70 k nın altına kimse çalışmasın denebiliyor mu ? Denemiyor. Aynisini ogretmenelr doktorlar hemsireler avukatlar isciler memurlar yapiyor. Yapamayan tek grup muhendisler. Bunun kimseye dokunmuyor olusu dokunuyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 12 Ocak 2025; 16:19:45 >
  • mghfreud M kullanıcısına yanıt

Doktorların sendikalaşması ve haklarını araması 5-10 senelik bir olay değil 2000 lerin başından beri mevcut. Ayrıca sayıyla bir ilgisi yok bu işin. Öğretmenlerden milyonlarca var onlar nasıl sendika kuruyor? Veya sağlık işçileri hemşireler? Düz memurlar? Avukatlar? Hepsinin sendikası var hepsinin sayısı bol.

Market daha düzgün çözüyor dediğin istanbul gibi biyerde 2 senedir işsiz kalmış bir mühendisi alıp 30 k maaş vererek bunu çözüyor dediğin gibi. Üstelik çalışan bu maaşı beğenmezse kapıda 25 k ile çalışmayı bekleyen mühendis diplomalı işsizler ordusu dolu. Sendika burda devreye girer. Sen benim sendikama bağlı bir mühendisi istanbul gibi biyerde isterse en kötü üniversiteden olsun X TL altına çalıştıramazsın der.

Sizin yaptığınız bu yorum top seviyedeki %5' in konusu dostum. Olası bir hak yenmesi durumunda geri kalan %95' e ihtiyacınız olacak ama kamuoyu oluşturmak için. Bilginiz olsun.

• Öğretmen, doktor, avukat bunun gibi mesleklerin bir komünitesi vardır en kötü sosyal olarak bir şeyler elde edersiniz. Mühendislik artık beyaz yaka grubu içerinde olduğu için alelade bir çalışandır vir topluluğu ve mesleki aidiyeti yoktur bu yüzden de sosyal olarak çok zayıfır. Adamı bir ömür yapayalnız bile öldürebilir abartmıyorum. Üstelik ekstra sorumluluk yüklenir ve hakkını alamaz. 30 yaşına geldim fena da kazanmıyorum ama bu mesleği ilk fırsatta bırakacağım bunun için şimdiden hazırlık yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sub-Zer0 -- 12 Ocak 2025; 20:7:11 >
  • Sub-Zer0 kullanıcısına yanıt

Mühendislerin de bir komitesi oluyor aslında. Siz ne mühendisisiniz.

• Kassady kullanıcısına yanıt

Hocam, oğretmenlik vs local meslekler. Global rekabete açık degiller. Mühendislik öyle değil. Senin çalıştığın şirket, eğer devlet tarafından korunmuyorsa, dünya ile rekabet etmek zorunda. Başka biri senden daha verimli yapiyorsa, tutunamazsin piyasada.

Sen aylık 60-100 bin tl lik değer üretebiliyorsan, şirketten sana 100 bin vermesini bekleyemezsin. Şirketler hayır kurumu ya da devlet değiller, verirlerse batarlar.

Senin piyasaya göre değerin 50 binken, sen 30 bine çalışıyorsan, sana piyasa değerini veren yere git. Ama sana 30 binden fazla veren yer yoksa, iki olasılık var:

1) senin piyasa değerin 30 bin (çok büyük olasılıkla bu geçerli)

2) piyasa senin değerini yanlış olcuyor. Bu durumda git şirket kur. Piyasa sana 30 bin değer biçerken 50 bin değer çıkarabiliyorsun bu olaydan. Al sana büyük bir iş firsati.

• mghfreud M kullanıcısına yanıt

hocam anladığım kadarıyla arkadaşın anlattığı sorun 50klık mühendisin 30kya çalışıyor olması değil 30klık mühendisin 30kya çalışıyor olması. onun bakış açısına göre ne olursa olsun 30k bir maaş olmamalı, bir mühendis mantıken ilkokul mezunu memurlardan daha çok maaş almalı. anlaşılır bir bakış açısı ancak karşı argüman olarak sen şirketlere insanlara hak etmedikleri maaşları vermeye zorlarsan şirketler de türkiye'de iş kurmaz, yatırımlar çekilir. doktorları örnek vermiş kendisi, ancak doktor kaybetmeyi göze alamayız ülke olarak, o yüzden işveren olarak devlet, doktorlara fazla maaş vermeyi göze alabilir. ama bir start-up türkiyedeki mühendise muhtaç değil, işyerini kapatıp daha uygun bir ülkede kurabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alexander Volg Zangief -- 13 Ocak 2025; 1:8:2 >
  • Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt

Evet hocam. Arkadaş doktorları örnek vermiş. Doktorlar eylem yaptıkları için ya da organize oldukları için mi maaşları arttti son 3 senede? Hayır. Patir patir gidiyorlardı. Onu durdurmak için arttırdılar. Yeterince doktor olsaydı piyasada, o artış olacak mıydı?

Arkadasin asil istemesi gereken devletin eğitim sistemini düzeltmesi, mezun mühendislerin aylık 30 binlik değer üretebilen aşırı vasat mühendisler olmasını eleştirmek yerine kolaya kaçıyor. Ülke de bu yüzden geri zaten. Çoğu da hem vasat, hem de hak etmediğini, yani başkasının hakkını, yemek istiyor.

• TEB'de bilgisayar mühendisi , developer veya elektrik-elektronik mühendisi olarak çalışanların maaş aralığı hakkında bilginiz var mı acaba arkadaşlar?

• deryunesi D kullanıcısına yanıt

Maaş olarak bilgim yok fakat IT icin gorusme yapmıştım. Görüşme sonrası teb dışarıdan göründüğü kadar büyük ve profosyonel gelmemişti bana. Maaş teklifi konusunda da aynı şey geçerli. Ölçek olarak çok daha küçük bankaların yaptıklari teklife paralel teklif yapmışlardı. Ofis zorunluluğu ve izinlerin zorunlu oalrak belli dönemlerde kullandırılmasi sebebiyle kabul etmemiştim. Zaten yilda 14 gun izin var birakin da istedigim gibi kullanayim. Bayramlari baglayip 10 güne çıkarmak nedir? Zaten heryer ve herşey saçmalık derecesinde pahalı o dönemde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 13 Ocak 2025; 13:2:49 >
  • 
Sayfa: önceki 333334335336337
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.