Yeniyıl zammı belli oldu mu ? |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024 (334. sayfa)
-
-
Net mi? -
Bilgisayar mühendisi 8 yıllık tecrübe ile net maaş 80 bin tl. -
Bu bahsettiğiniz bir suç aslında. Rekabete aykırı ve rekabet kurumu soruşturmasında çıkarsa şirketin başına büyük bela açar. Yani böyle bir anlaşma yapılması kanunen yasak. Fakat gelelim gerçeklere, zaten Türkiye’de büyük şirketlerin çoğu bir holding grubuna ait, sallıyorum Anadolu gibi, Koç gibi… o yüzden kendi içlerinde tabii ki zıplayamazsın.
-
İl bilgisi ve title olmadan bir anlamı olmuyor bu rakamların. Yazan arkadaşlar İl, title ve yılda kaç kez zam yapıldığını da yazabilir mi?
-
Suçluk bir durum yok adını ve formatını değiştirip centilmenlik anlaşması koymuşlar kanuna takilmaması için. Neden ben vestel'den koc a gecemeyeyim veya turkcell e thy ye ? Bu bunu onluyor iste. Şuanda da herkesin çalışmak istediği birçok büyük firma yapıyor bunu.
Burda sendika dedigimde ise herkes isverenden once reddediyo sanki kendi maaşı düşecekmiş gibi.
Yarın öbürgün olası bir küçülmede size o yüksek maaşları veren firmalar türlü mobbing ve tacizle işten tazminatsız çıkarılmanızı sağlayınca da " sendika ne yeaa 200 k aliom sendikali olup da sutcu imam mezunu gibi 50 k mi alayim " mesajlarınızı tekrar okursunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 8 Ocak 2025; 13:35:34 > -
Teşekkürler paylaşımınız için, hangi il?
-
İşte bu yüzden sendika olmaz bizim sektörde. Herkes aşırı bencil ve ne oldum delisi olmuş. Doktorları gerçekten takdir ediyorum, onlarda da çok uçuk kazananlar var fakat çıkıp biz eşitlenecek miyiz diye saçma argümanlarla karşı çıkmıyorlar. Aile hekimleri şuanda grevde haklarınıda alacaklar eminim. -
Aynen katiliyorum bu sebeple surekli doktor ornegi veriyorum. Aylik 80 k alan doktor da sendikali ama baska bir doktor ameliyat basi 80 k aliyor o da sendikali. Maas farklari sendikali olmayacagi anlamina gelmiyor. Aile hekimleri protesto veya gosteri yaptiginda veya hekime siddet sebepli protesto gosteri yapildiginda ameliyat basina 80 k alan doktor " banane napiyolarsa yapsinlar ben deli gibi para kazaniyorum isim tikirinda " demiyor.
Muhendislikte bu yok ve ciddi bir ego ve bencillik var. Herkes esinin benzerinin olmadigini dusunuyor. Hicbir zaman hakkinin yenilecegine inanmiyor.
Niş ve ozel yetenek gerektiren esdegerinin bulunmadigi bir pozisyondaysan zaten maasini hak ediyorsundur.
Muhendislik odalari ise aidat toplama ve cay kahve merkezlerine donusmus.
Neredeyse her meslek sendikasi en azindan bir taban maas belirleme konusunda mutabik kalabilirken ve kimse bunun altina calismiyorken sadece muhendislikte bu olaya patrondan once calisanlar karsi cikiyor. Acınası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 8 Ocak 2025; 15:40:42 >
-
Brütte %25 civarı artışım oldu.
-
Hala yeterince doktor yok piyasada. 5-10 seneye bu açık kapanacak. O zaman tekrar konuşalım.
Baz maaş belirlensin diyorsun. Market bunu düzgün ve daha verimli şekilde çozuyor uzun vadede. Az maaş olunca kimse o alani tercih etmez, mühendis arzı düşer, şirketler maaşları arttırmak zorunda kalır.
Şuan da olan benzer zaten. Mühendisler yurtdışına gidince, iyi mühendis arzi azaldı, savunma sanayi 2-3 sene önce güzel maaşlar vermeye başladı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 8 Ocak 2025; 23:6:59 > -
Ya herkes neler yazıyor. Konunun amacı sapıtılmış. mühendisilik, şehir, maaş, zam oranı yazacaksınız sadece. Millet destan yazmış -
Savunma sanayi Abdullah Gül Üniversitesi Bilg. Mühendisliği mezunu yazılımcı giriş maaşı aylık net 73k TL.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X