Bir kişinin bile fikri yok mu arkadaşlar ya? |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024 (332. sayfa)
-
-
Hızlıca okudum ve dikkatimi iki şey çekti. 0 sosyallik ve çok para kazanma isteği. Sosyal olmadan iş hayatında barınmak pek kolay değil. O yüzden sosyal olmadan çok para kazanmak çok zor. -
çok teşekkür ederim cevabın için öncelikle çok saol
sosyallik konusunuda değineyim sosyal olmak çok kolay girdiğim ortamlarda ortama adapte olmak kolay mı sanıyorsun dersleri yüksek vermeyi abim ancak şuanda bir dışarı çıksam gezsem biryeri binlik olurum malesef onun içinde benim ailemin ekonomik durumu o kadar yok zaten ben alıştım ders çalışmaya ama okul içersinde sosyallik ile alakalı sorunum yok girdiğim her ortama hemen adapte olmaya çalışırım olurumda şimdiye kadar bir problem yaşamadım
bana ne gibi tavsiyeler verirsin acaba
-
Sosyalliği para harcamak olarak düşünme. Hepimiz o öğrencilik yıllarını yaşadık. Para harcamadan da ortama adapte olabiliyorsan sıkıntı yok zaten. Benim alanım makine. Verebileceğim tek tavsiye parayı ön plana koyma. Önceliğin para olursa motivasyonun çabuk bitebilir. Onun yerine ne yapıyorsan yap yaptığın işi iyi yaptığın ve insanlarla samimi bir ortam kurduğun sürece para zaten kendiliğinden geliyor. Ama 3 yıl sonra, ama 5 yıl sonra. O yüzden çok yüklenme kendine. -
anladım çok teşekkür ederim çok saolun yinede değerli yorumunuz için dedilerinizi kulak arkası yapmayacağımdan emin olabilirsiniz yeniden teşekkür ederim :)
-
Sosyal olmadan iş hayatı ne demek anlamadım. İş hayatındaki sosyallikten mi bahsediyorsunuz?
-
İş ortamı içerisinde sosyal olmak -
Ben 3 yıldır profesyonel olarak çalışıyorum ve bu dediğinizi hiç görmedim iş yerlerimde. Remote çalışırken kesinlikle böyle bir şey olmuyor, zaten uzaktan denilince insanlar evlerinden çıkmak istemiyorlar.
-
Ayda bir Kadıköy'e içmeye gidiyoruz ekipçe.
-
quote:
Orijinalden alıntı: scientiaAyda bir Kadıköy'e içmeye gidiyoruz ekipçe.
Öyle bir yerde çalışmadım hiç çok üzülüyorum açıkçası.
Ekibin yaş ortalaması 35-40 arası olduğu için muhtemelen. En genç benim maalesef.
-
Biz remote çalışırken online oyun partileri düzenliyorduk. Yine sosyal bir ortam oluşturmaya çalışıyordu insan kaynakları. 10 yıldan fazladır çalışıyorum. Bunca zamandır gördüğüm şu oldu. Kovulan insanlar sadece sosyal ilişki kurmayı beceremeyip sürekli gergin ortam oluşturanlardı. Tabi yüz kızartıcı suç falan filan onları saymıyorum. -
Allah'a Allah sizin İK demek ki önemsiyormuş. Şuan çalıştığım yerde sıfır sosyallik var. Hatta çalışanlara bakıyorum sosyalliği falan unutmuşlar yani.
-
İnsan sevdiği işi yapmalı diyorlar ya en azından yaptığı işi sevmese de çalıştığı yeri sevmesi önemli. O yüzden sosyal bir çalışma ortamı şart. -
quote:
Orijinalden alıntı: trkgncr
İnsan sevdiği işi yapmalı diyorlar ya en azından yaptığı işi sevmese de çalıştığı yeri sevmesi önemli. O yüzden sosyal bir çalışma ortamı şart.Elbette sosyallik önemli ama ben çalıştığım yerlerde hep remote çalıştığım için bu durumu yaşayamadım, biraz bir şeyler yapmak için teşvikler de yapıyorlardı ama o da yılda 1-2 defa max. Zaten remote olduğu için herkes A şehrinde veya B şehrinde yaşıyor gelme imkanları da olmuyor. Bence böyle şeylerin de göz önüne alınması gerekiyor fakat çoğunlukla umursanmıyor. Benim tespitim ise bekar / yalnız kalan bireyler özellikle remote'a adapte olamıyorlar ve bildiğin çöküyorlar. Ben çok gördüm böyle kişileri. (Mesela ben)
-
Tam olarak burada ne kastediliyor onu hala anlamadım hocam yani maske takıp herkesle samimi olmaya çalışmak mı sosyallik yoksa iş yaptığın kişilerle açık ve güler yüzlü bir iletişiminin mi olması?
Siz ne dersiniz?
-
Öncelikle merhabalar rica etsem o kadar yorum yazdım bana yardımcı olma ihtimaliniz yok mu acaba?a
-
1 Tane veled var babası merso çekmiş elaleme pokemon üniden mezun olmuş diye ahkam kesiyor he deyin geçin.
-
iş dışında dolu dolu bir sosyal hayatınız yoksa iş yerinde sosyallik çok önemli.
4 senedir remote çalışıyorum, bir önceki iş yerimde takım 10 kişiydi, yaş 24-30 arasıydı. sohbet muhabbet akıp gidiyordu, bir sorun çıktığında eğlenerek bakıyorduk. gerçek hayatta bir tane etkinlik bile yaptırmadı şirket.
şuan çalıştığım şirkette takımda 5 kişiyiz ama ben hariç 4ü başka takımlarla ilgileniyor ve hiç birinin sosyallik umurunda değil, kendi hayatlarına odaklanmışlar yada kendi iş arkadaş grupları var onlarla takılıyor. şirket tonla para harcayıp etkinlik yaptırıyor, uçakla gidip orada 4-5 gün sosyalleşiyorsun evine geri dönünce herkes yine kendi köşesine çekiliyor. çalıştığım yerin yarısı türk yarısı yabancı. yabancılar kendi ortamını kurmuş takılıyorlar, bizim türklerde o ortamda yok. awk şirketinde zaten kadın yok, yabancıların arasında bile kadın yok. yaş ortalaması yüksek. yaş ortalaması ne kadar yüksekse o kadar sıkıcı oluyor şirket.
böyle olunca iş yerinde resmen zaman geçmiyor, geçse de değersiz oluyor çünkü sıkıcı.
2 yıldır buradayım 2 yıl nasıl dayandım şaşırıyorum, düşününce kendimi övüyorum dayanabildiğim için, yani böyle bir mental sınav yaşayacağımı hiç beklemezdim. iş dışında sosyal hayatınız aktif değilse dikkat edin remote iş seçerken. sosyallik olarak önemli ayrıca bir sorun çıktığında arkadaş olarak gördüğün biriyle uğraşmak farklı, soğuk bir tip ile uğraşmak farklı oluyor.
üstteki arkadaş bekar yalnız olanlar çöküyor demiş, aynen öyle ama bekar yalnız + aktif sosyal hayatı olmayanlar diyeyim ben. ben 2 senede çöktüm. baya burnout olmuş durumdayım, iş konusunda hedeflerim falan yok artık öyle garip bir şey.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 6 Ocak 2025; 14:20:17 >
-
Güneş enerjisi sektöründe çalışan var mı beyler? şantiye şefleri ve proje müdürleri maaşları nasıl şu an TR de ? biraz taradım genelde yazılımcılar var, ama şansımı deneyeyim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X