Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024 (332. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: idontremember , karmalonso , karmalonso Daha Az
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 20 Misafir (4 Mobil) - 17 Masaüstü6 Mobil
5 sn
6.653
Cevap
246
Favori
1.641.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
94. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 329330331332333
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Highgarden

----------------------------------------------ARKADAŞLAR LÜTFEN OKUR MUSUNUZ RİCA EDİYORUM-----------------------------------------------------------

öncelikle merhaba arkadaşlar benden büyük abilerimin ablalarımın benimle olan arkadaşlarımın değerli fikirlerini almak için bu yazıyı yazıyorum herbirinizin fikirleri benim için çok önemli gerçekten bu yazıyı yazmamın artık gerektiğini düşünüyorum öncelikle kendimden bahsedeceğim bana bundan sonraki süreçte yol gösterirseniz gerçekten çok mutlu olurum teşekkürler (burada belirttiğim üniversteler eş üniversteler olacaktır direkt kendimden bahsetmeyeceğim gizli kalmak istiyorum izninizle eş üniverstelerden kastım mesela şırnak üniverstesi bilgisayar mühendisliği okuyorum diyeceğim ancak kafkas üniverstesi bilgisayar mühendisliği okuyor olacağım bunu belirteyim öncelikle teşekkürler)

öncelikle ben zamanında üniverste sınavına girince açıklanan sonucum 2 milyona yakındı tyt sıralamam zira liseden zor mezun oldum lise ortalamam yani diploma notumda geçme sınırındaydı mezuna kalmak zorunda kaldım mezuna kalınca gerçekten matematikte sadeleştirmeyi bile bilmiyordum halen hatırlıyorum çok fazla çalıştım mezuna kaldıktan sonra gelen sıralamam mühendislik barajını geçince zor yerleşebileceğimiz bir üniverstenin elektrik elektronik mühendisliğiydi daha sonra buradan kurtulmam lazım diye düşündüm çünkü boşuna okuyamazdım böyle üniverstelerden mezun olunca işsiz kalacağımı biliyordum çünkü üniversteye yerleşince yine bu siteyi takip ediyordum ilk başta çok sevindim mühendis olucam diye ancak bir mühendis abimin yorumuna denk geldim şöyle diyordu zaten üniverstesi kötü olan biri boşuna mühendislik okur olan 4 senesine olur diyordu çok çalıştım azmettim yatay geçiş yaptım ortalamam 3.90 lardaydı benden sonra gelenin 2.70 felandı bu barajı geçince yerleştiğimiz üniversteden kurtuldum bunun yerine 2. sınıfı sakarya üniverstesi elektrik elektronik mühendisliğinde okudum yine bu siteye girince top üniversteler harici mühendislik okunmaz diye yazı okudum yine azmettim 2. sınıf sonunda ortalamam 3.85 civarındaydı yine yatay geçiş yaptım 3. sınıfta ama bu sefer bana göre çok iyi olan üniversteye geçtim bunada hacettepe üniverstesi elektrik elektronik mühendisliği diyebilirim burada da 3. sınıfı bitirdim ancak bu sitede yine şöyle yorumlar okuyordum itü odtü gibi üniversteler olmadıktan sürece mühendislik okunmaz diye yazılar okudum haliyle moralim bozuldu yine çok çalıştım 3. sınıf sonunda da yine ortalamam 3.85 civarındaydı yine 4. sınıfta yatay geçiş yaptım şuanda da 4. sınıfın güz dönemini bitiriyorum şuanda bulunduğum üniversteye boğaziçi üniverstesi elektrik elektronik mühendisliği diyebilirim burdan sonra daha iyi bir yer olmadığını düşünüyorum bu bölüm için yine çok çalışıyorum tabiki bu süreçte derslerimi hep saydırdım ve 0 sosyalik oldu üniverste hayatımda 3 ay tatillerde de yazılım çalıştım ilk ilk başlayınca python js html css c c++ c# gibi standart yazılım çalıştım daha sonra bu siteyi takip ettim js html ve css çalıştım şuanda çok temel bir düzeyde bir web sitesi kodlayabilirim ama dediğim gibi çok temel yani çok bir bilgim yok desem yeridir onun haricinde normal derslerime çalışıyorum zaten hep seçmeli ders ve projeler felan kaldı hiçbir yere gitmedim sadece üniverste hayatımda ders çalıştım ve artık drs çalışmaya alıştım 3 ay tatillerde de ders çalıştım şimdi yaklaşık 2 3 hafta sonra güz dönemi bitiyor 1 aya yakın bir tatile gireceğiz bu süreçte yine yazılım çalışacağım ancak nasıl bir yol izlemem gerektiğini gerçekten bilmiyorum hep youtubeden videolar izledim üniverstede de üniverste sınavında da hayatım hep böyle geçti sizlerden hayatımı yönlendirmeniz için yardımcı olmanızı istiyorum hocalarıma soruyorum hepsi kendi alanlarının en iyisi olduğunu sölüyorlar haliyle bende bir sonuca varamadım bu konuda ayreten 2 mühendislik yapmak istiyorum çünkü çok para kazanmak istiyorum hem elektrik elektronik hem de yazılım mühendisliği yapmak istiyorum lütfen nasıl bir yol izlemem gerektiğini söyler misiniz bu sene son sınıfım mezun olacağım ama nasıl bir yol izlemem gerektiğini emin olun bilmiyorum lütfen bana yazılım alanında nasıl ilerlemem gerektiğini söyler misiniz birde şuan bulunduğum üniverstede yazılıma yönelmiş akademisyen hocam yok hepsi kendi alanında ilerliyor lütfen bana bir yol gösterirmisiniz ben sosyallik olamadan ilerlemek istiyorum hayatımda bu konuda kesin kararım kendimi en iyi şekilde geliştirebileceğim şekilde lütfen bana yol gösterir misiniz zira ben elektronik derslerinde zorlandığım kadar yazılım çalışırken asla zorlanmadım taa ilk başlarken çok zordu ama mantığı anlayınca artık zor gelmiyor lütfen bu konuda bana yardımcı olursnaız çok memnun olurum

Bir kişinin bile fikri yok mu arkadaşlar ya?

• Highgarden H kullanıcısına yanıt
    Hızlıca okudum ve dikkatimi iki şey çekti. 0 sosyallik ve çok para kazanma isteği. Sosyal olmadan iş hayatında barınmak pek kolay değil. O yüzden sosyal olmadan çok para kazanmak çok zor.
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

çok teşekkür ederim cevabın için öncelikle çok saol

sosyallik konusunuda değineyim sosyal olmak çok kolay girdiğim ortamlarda ortama adapte olmak kolay mı sanıyorsun dersleri yüksek vermeyi abim ancak şuanda bir dışarı çıksam gezsem biryeri binlik olurum malesef onun içinde benim ailemin ekonomik durumu o kadar yok zaten ben alıştım ders çalışmaya ama okul içersinde sosyallik ile alakalı sorunum yok girdiğim her ortama hemen adapte olmaya çalışırım olurumda şimdiye kadar bir problem yaşamadım

bana ne gibi tavsiyeler verirsin acaba

• Highgarden H kullanıcısına yanıt
    Sosyalliği para harcamak olarak düşünme. Hepimiz o öğrencilik yıllarını yaşadık. Para harcamadan da ortama adapte olabiliyorsan sıkıntı yok zaten. Benim alanım makine. Verebileceğim tek tavsiye parayı ön plana koyma. Önceliğin para olursa motivasyonun çabuk bitebilir. Onun yerine ne yapıyorsan yap yaptığın işi iyi yaptığın ve insanlarla samimi bir ortam kurduğun sürece para zaten kendiliğinden geliyor. Ama 3 yıl sonra, ama 5 yıl sonra. O yüzden çok yüklenme kendine.

anladım çok teşekkür ederim çok saolun yinede değerli yorumunuz için dedilerinizi kulak arkası yapmayacağımdan emin olabilirsiniz yeniden teşekkür ederim :)

Sosyal olmadan iş hayatı ne demek anlamadım. İş hayatındaki sosyallikten mi bahsediyorsunuz?

• idontremember İ kullanıcısına yanıt
    İş ortamı içerisinde sosyal olmak

Ben 3 yıldır profesyonel olarak çalışıyorum ve bu dediğinizi hiç görmedim iş yerlerimde. Remote çalışırken kesinlikle böyle bir şey olmuyor, zaten uzaktan denilince insanlar evlerinden çıkmak istemiyorlar.  

Ayda bir Kadıköy'e içmeye gidiyoruz ekipçe.  

• quote:

Orijinalden alıntı: scientia

Ayda bir Kadıköy'e içmeye gidiyoruz ekipçe.  

Öyle bir yerde çalışmadım hiç çok üzülüyorum açıkçası.  

Ekibin yaş ortalaması 35-40 arası olduğu için muhtemelen. En genç benim maalesef.

Biz remote çalışırken online oyun partileri düzenliyorduk. Yine sosyal bir ortam oluşturmaya çalışıyordu insan kaynakları. 10 yıldan fazladır çalışıyorum. Bunca zamandır gördüğüm şu oldu. Kovulan insanlar sadece sosyal ilişki kurmayı beceremeyip sürekli gergin ortam oluşturanlardı. Tabi yüz kızartıcı suç falan filan onları saymıyorum.

Allah'a Allah sizin İK demek ki önemsiyormuş. Şuan çalıştığım yerde sıfır sosyallik var. Hatta çalışanlara bakıyorum sosyalliği falan unutmuşlar yani.

İnsan sevdiği işi yapmalı diyorlar ya en azından yaptığı işi sevmese de çalıştığı yeri sevmesi önemli. O yüzden sosyal bir çalışma ortamı şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trkgncr

İnsan sevdiği işi yapmalı diyorlar ya en azından yaptığı işi sevmese de çalıştığı yeri sevmesi önemli. O yüzden sosyal bir çalışma ortamı şart.

Elbette sosyallik önemli ama ben çalıştığım yerlerde hep remote çalıştığım için bu durumu yaşayamadım, biraz bir şeyler yapmak için teşvikler de yapıyorlardı ama o da yılda 1-2 defa max. Zaten remote olduğu için herkes A şehrinde veya B şehrinde yaşıyor gelme imkanları da olmuyor. Bence böyle şeylerin de göz önüne alınması gerekiyor fakat çoğunlukla umursanmıyor. Benim tespitim ise bekar / yalnız kalan bireyler özellikle remote'a adapte olamıyorlar ve bildiğin çöküyorlar. Ben çok gördüm böyle kişileri. (Mesela ben)  

Tam olarak burada ne kastediliyor onu hala anlamadım hocam yani maske takıp herkesle samimi olmaya çalışmak mı sosyallik yoksa iş yaptığın kişilerle açık ve güler yüzlü bir iletişiminin mi olması?

Siz ne dersiniz?

• Mr.Prestige kullanıcısına yanıt

Öncelikle merhabalar rica etsem o kadar yorum yazdım bana yardımcı olma ihtimaliniz yok mu acaba?a

• 1 Tane veled var babası merso çekmiş elaleme pokemon üniden mezun olmuş diye ahkam kesiyor he deyin geçin.

• iş dışında dolu dolu bir sosyal hayatınız yoksa iş yerinde sosyallik çok önemli.

4 senedir remote çalışıyorum, bir önceki iş yerimde takım 10 kişiydi, yaş 24-30 arasıydı. sohbet muhabbet akıp gidiyordu, bir sorun çıktığında eğlenerek bakıyorduk. gerçek hayatta bir tane etkinlik bile yaptırmadı şirket.

şuan çalıştığım şirkette takımda 5 kişiyiz ama ben hariç 4ü başka takımlarla ilgileniyor ve hiç birinin sosyallik umurunda değil, kendi hayatlarına odaklanmışlar yada kendi iş arkadaş grupları var onlarla takılıyor. şirket tonla para harcayıp etkinlik yaptırıyor, uçakla gidip orada 4-5 gün sosyalleşiyorsun evine geri dönünce herkes yine kendi köşesine çekiliyor. çalıştığım yerin yarısı türk yarısı yabancı. yabancılar kendi ortamını kurmuş takılıyorlar, bizim türklerde o ortamda yok. awk şirketinde zaten kadın yok, yabancıların arasında bile kadın yok. yaş ortalaması yüksek. yaş ortalaması ne kadar yüksekse o kadar sıkıcı oluyor şirket.

böyle olunca iş yerinde resmen zaman geçmiyor, geçse de değersiz oluyor çünkü sıkıcı.

2 yıldır buradayım 2 yıl nasıl dayandım şaşırıyorum, düşününce kendimi övüyorum dayanabildiğim için, yani böyle bir mental sınav yaşayacağımı hiç beklemezdim. iş dışında sosyal hayatınız aktif değilse dikkat edin remote iş seçerken. sosyallik olarak önemli ayrıca bir sorun çıktığında arkadaş olarak gördüğün biriyle uğraşmak farklı, soğuk bir tip ile uğraşmak farklı oluyor.

üstteki arkadaş bekar yalnız olanlar çöküyor demiş, aynen öyle ama bekar yalnız + aktif sosyal hayatı olmayanlar diyeyim ben. ben 2 senede çöktüm. baya burnout olmuş durumdayım, iş konusunda hedeflerim falan yok artık öyle garip bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 6 Ocak 2025; 14:20:17 >

• Güneş enerjisi sektöründe çalışan var mı beyler? şantiye şefleri ve proje müdürleri maaşları nasıl şu an TR de ? biraz taradım genelde yazılımcılar var, ama şansımı deneyeyim.

• 
Sayfa: önceki 329330331332333
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.