Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024 (330. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: fefatihfe Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 23 Misafir (7 Mobil) - 17 Masaüstü7 Mobil
5 sn
6.670
Cevap
246
Favori
1.643.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
46. Sırada  bugün en iyi #11
Sayfa: önceki 328329330331332
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 55k + Yemek şu an yıl ortası zam yapmadı firma. Yazılımcıyım 4. Senem. Yılbaşından sonra da olsa olsa 80-90k civarı olur gibi.

Yapı Kredi Java geliştiricisi arıyormuş. Pzt görüşmem var. Ne kadar alıyorlar çalışan varsa paslasın ona göre bi beklenti sunacağım
  • Hesher kullanıcısına yanıt

Hocam tecrüben ne, hangi alanda çalışıyorsun? Ben uzaktan Amerika’ya çalışıyorum. Amerika, Kanada, İngiltere ve Hollandaya uzaktan çalışan arkadaşlar var. Yıllık brüt min 36k Euro’dan başlıyor. Alana göre çok uçuk rakamlar olabiliyor.

Genelde Amerika yüksek ama Hollanda ve ilgilteredeki finans kuruluşları da iyi sözleşmeler önerebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 27 Aralık 2024; 20:2:1 >
  • Angelica kullanıcısına yanıt

Sektör nedir? Bir de hangi şehir?

• ikotti kullanıcısına yanıt

Doğrudan kendi kadrosuna mu alıyor YK yoksa outsource olarak mı görüşeceksiniz? YK büyük banka olmasına rağmen maaşları piyasaya çok farklı değildi. Görüşme sonrası siz de izlenimlerinizi burada yazabilirseniz çok iyi olur.

• mghfreud M kullanıcısına yanıt

Hocam indeed ve linkedin gibi yerlerden başvurmama rağmen dönüş alamıyorum sizin önerebileceğiniz özel bir yöntem var mı bir bölgeye göre ya da ülkeye göre mi arama yapmalı bir network mü sağlamalıyım tecrübem iki yıl kurumsal yerde çalışıyorum ingilizce speaking 6.0, alan full stack sadece bana uyan ilanlara başvuruyorum java tecrübem varken python ilanına başvurmuyorum örneğin, sizce tecrübe yetersizliğinden mi dönüş alamıyorum

Yapı kredi Sabit maaş değil. Teklif yapmanız lazım. 4. Senenizde ben 120den asagi çalışmam özellikle İstanbul’da ikamet ediyorsanız.

• idontremember İ kullanıcısına yanıt

Sabit maaş değil derken brüt maaş mı veriyor?

Hocam cevap icin tesekkurler, su an backend yaziyorum, 1 sene ML engineer, 2.5 sene backend tecrubem var su an

Hocam 36k euro aylik ne kadar ediyor net olarak? Yurt disina calisinca vergi muafiyeti gibi bir sey vardi yanlis hatirlamiyorsam. Sizce su an 36k ile ise girersem, ne kadar aylik net maas gecer?

Aklimda finans var benim de biraz, HFT olabilir belki

Hocam 3.5 sene tecrübeye HFTde güzel maaşlar alabilirsiniz eğer çok iyi matematik bilginiz varsa.

36k Euro aylık net 2500 Euro’ya geliyor yaklaşık. Bu arkadaş kendi bagkur primini yatırıyordu sanırım (minimumdan yatırınca aylık 200 Euro dedi diye hatırlıyorum ama uzun zaman oldu konuşalı). Gelir vergisi de en son %80 muafiyetliymis. (Gelirinin %20 si üzerinden gelir vergisi hesaplaniyor). Bu nedenle gelir vergisi %7-8 gibi bir şey oluyor.

Bu olay şirkete göre değişiyor. Benim durumumda, uzaktan Amerika ofisine çalışmama ragmen, çalıştığım şirketin Türkiye’de satış ofisi var. O yüzden contractor olarak değil de, Türkiye bordrosunda, tam zamanlı olarak calistirmayi tercih ettiler. O yüzden, uzaktan Amerika’ya çalışmama ragmen %40 üzeri vergimi veriyorum maalesef. Diğer örnek de, uzaktan Hollanda’daki bir HFT ye çalışan arkadaş var. Yıllık milyon Euro ya yakın kazaniyor. %10dan az vergi veriyor.

Tesekkurler hocam bilgiler icin, 2500/3000 bayagi iyiymis... yukselince turkiyede baya ciddi paralar kazanabiliniyor gibi duruyor o zaman

• firfave F kullanıcısına yanıt

Hocam şirketleri araştırıp, direk o şirketlere başvurun. Bir de hft vs alanlarında headhunterlar var. Onlarla da calisabilirsiniz güçlü akademik geçmişiniz varsa. HFT ve Crypto trading şirketleri full stack developer arıyor ama full stack yanında en az bir alanda daha baya iyi olmalisiniz. (Probability/time series analysis/machine learning vs gibi)

Benim kişİzel ilgilendigim alanlarda (daginik sistemler, big data infra, hft) şu ara maalesef az tecrübelileri çok almıyorlar. Hatta bazı büyük faang şirketleri amerikada alımı durdurdu. Sadece Hindistan vb (low cost) ülkelerde alım yapiyorlar.

Bu bahsettigim maaşlar Türkiye maaşları değil. Global şirketlerin uzaktan calistirdiklarina önerdikleri sözleşmeler.

Türkiye’de de bu ara maaşlar iyi. Yeni yıl itibari ile, ortalama seniorlar 120-160 arası almaya başlayacak İstanbul’da. 4-5 sene tecrübeye 4000 Euro üzeri maaş çok az Avrupa ülkesinde var.

Hatta 10k Euro üzerine denk gelen maaşlar bile var (çok nadir tabi ki). Bu ara maaşlar çok iyi burda. Turkiyedekiler bunu degerlendirsin.

Birkac aya dovizi saldiklarinda bu durum boyle kalmayacak fakat

yazılım bitiyor hocam.

sağlam akademik geçmişi olan yazılımcılar master/doktora yapsın. kötü yerlerden mezunlar veya alaylılar alternatif iş baksın arsa falan kovalayın.

max 2-3 sene ömrü kaldı sektörün.

• Baykar çalışma şartları,maaşlar,yan haklar vb. hakkında bilgisi olan var mı?
  • iş analisti maaşı bilen var mı
  • idontremember İ kullanıcısına yanıt

Kim ne koparırsa onu alıyor sanırım. İstanbuldayım evet ve kafamda 100-110 vardı. Bakalım artık mülakattan geçersem anormal şeyler olmazsa olacak gibi duruyor. Çalışma şartlarında mobbing vs. çok duydum ama bu konu hakkında bilginiz var mı acaba

• Kassady kullanıcısına yanıt

Yapı Kredi Teknoloji için bir danışmanlık firması ulaştı bana. Önce bu danışmanlık firmasıyla mülakat olacak, geçersem yapı kredi ile bir mülakat daha olacağını söylediler hocam

Outsource olarak ayrı bir firma değil benim anladığım doğrudan yk teknoloji için arıyorum dedi danışmanlık firması. Gelişmeleri haberdar ediyor olurum. Girersem maaşı da söylerim belki birine fikir verir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikotti -- 28 Aralık 2024; 15:44:52 >

İyi geçer umarım. Ne zaman görüşme?

4 yıl deneyimli yazılımcıya 55k maaş? Şaka olmalı?

Şaka değilse hemen başka iş ara. Bankalar 100k+ veriyor şu an 3+ yıla.

• 
Sayfa: önceki 328329330331332
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.