ttkom vodafonedaki genel müdürlük maaşlarını bilen var mı 1-2 senelik çalışan için |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024 (328. sayfa)
-
-
Socar mühendis maaşları nasıl -
Dostlar çevrenizde emekli olan (EYT veya normal emekli) ve maaş alan emekli mühendis var mı? Genelde ortalama mühendislerin emekli aylığı ne kadar oluyor?
-
Tufe beklentisi yillik 45.28, temmuzdaki 24.73 ile arasindaki fark %16.4-16.5… Sizce azicik daha arttirip %20 zam alir mi SS?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eapantherea -- 21 Aralık 2024; 20:3:11 > -
inş.
-
Bir dönem savunma sanayii çalışanlarının koşarak gittiği, Almanya'da bulunan uçan taksi geliştiren Lilium şirketi herkesi işten çıkarmış.
business ınsiderLilium entlässt fast alle Mitarbeitendenhttps://www.businessinsider.de/gruenderszene/automotive-mobility/lilium-entlaesst-fast-alle-mitarbeitenden/ -
Valla şaka maka ben de gitmeyi düşünüyorum bazen Avrupa’ya her gün bir vergiyle zam haberiyle uyanmak ayda 1k Euro kira vermek suyu çok yüksekten ödemek arabalara bir sürü para ödeyip her gün trafikte beklemek ev alıp çarpık kentleşmeye dahil olmak. Saka olarak söylemiyorum ama Avrupa’yla aynı pahalılık seviyesine ulaştık keşke pahalılık herkes için olsaydı da %1’lik kesim dediğimiz parayı nasıl kazandığı belli olmayan tipler de bizim yaşadığımız durumdan etkilenseydi. Adamlar porscheyle Mercedes Maybachlarla gezip çok lüks yerlerden sıfır ev alabiliyorlar ki yani bu normal bir çalışan içini geçtim ben ayda 5k Euro alıyorum brüt olarak benim için dahi mümkün değil evet Avrupa’da da mümkün değil belki ama mortgage var orada en azından ve orada bu kadar ev arzı yok buraya adam boş yer buldu mu gökdelen dikiyor trafiği yolları deprem riskini umursamadan. İstanbul’un her tarafı gökdelen oldu şaka maka.
-
Hocam o dediklerin, bırak aydabrut 5k Euro’yu, aylık brüt 50k Euro kazansan da mümkün değil İstanbul’da.
-
Hocam ben de onu diyorum işte çok çılgın para kazanan insanlar var ben yolda S580 maybach gördüm bu arabanı maaşlı çalışanın alabilmesi imkansız. Ben bunu kıskandığım için vs ben de istiyorum manasında demiyorum ama ortalama bir ev alabilmek için hani yıkılması zor refah güzel bir yerde olan ömür boyu çalışmak gerekiyor neredeyse üstelik yani dediğim gibi ben iyi maaş aldığımı düşünüyorum 2 senelik mühendisim sonuçta.
-
Zaten hocam burda maybach e binmek için en az 40-50 milyon Euro varligin olmalı. O varlığı maaşla Türkiye’de biriktiremezsin.
-
Şirkette 50 - 55 yaşlarında bir yönetici var. Ev ve araba kredisi 5 sene önce bitmiş. Şimdi rahata çıktım ama çocuğun masrafları var diyor. Maalesef ailenizden bir şey kalmadıysa ve kendi işinizi yapmıyorsanız çalışarak ortalama bir hayat kurabilirsiniz. Lüks araba ve evleri unuttun.
Maaşınızın 1/3'ü kadar evde kiraya çıkabilirsiniz. Yine 1/3 kadar birikim ya da kredi ödeyebilirsiniz. Kalanıyla da günlük maliyetlerinizi karşılarsınız. Zamlar sürekli enflasyona endeksi. Base maaşınız her şeyi belirliyor. İyi bir base maaş için de gideceğiniz şirketi ikna etmeniz gerekiyor katma değerinin hakkında. Sonuçta size yatırdığının çarpanı kadar katma değer bekliyor şirket.
Diğer bir trick ise remote çalışma elde edip İstanbul'a yakın ucuz kentlerde yaşam kurabilirsiniz. O zaman yatırım oranınız artar.
Tabii boş şeylere de para harcamayın. Pahalı telefon, gereksiz yurt dışı tatilleri lüks otellere para gömerseniz yatırım imkanını kaçırırsınız. Paranızı dikkatli harcayın.
-
30 yaşında fabrikada vardiyalı çalışan, bakımcı amcaoğlum evi yillar önce krediyle. Daha yeni 0 araba aldı. Eşi de çalışmıyor. (Aile yardımı illa olmuştur ama çok değil)
Sizin yönetici parasını nasıl harcamış merak ediyorum
-
Maaşım şu an 50 bin ama ben de yeni araba aldım krediyle. Ve evim de var. Aile yardımı her şeyi belirliyor maalesef. Bir de küçümsemek gibi olmasın ama Bağcılar'dan ev almak ile Kadıköy'den ev almak arasında fark var baya. Fabrika işçileri genelde kalburüstü semtlerde oturmuyor. Belirli meslek grubundaki insanlar belirli semtleri hedefliyor. Buradaki mühendis arkadaşların hiçbiri Esenyurt'ta oturmak istemez ve kredi çekip de ev almaz diye düşünüyorum.
Teoride bir adam tek maaşla 30 yaşında ev ve araba alabiliyorsa bu ülke kalkınmış demektir. Gelir adaletsizliği yok demektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 22 Aralık 2024; 19:39:18 > -
Hocam lüks ev bence villadır yalidir hadi müstakil ev de diyelim. Ama 1+1 bir ev 10 milyon tl olur mu?
Ben şuan maasimin 3’te birini kiraya veriyorum ve Kadıköy’de falan da oturmuyorum yani umraniyede oturuyorum. Gerçekten söylüyorum bu ülkede çok büyük sorunlar var evet bütün dünya sorunlu şuanda ama onlar bir şekilde çözüm buluyorlar Türk devleti ise onlarla değil vergilerle meşgul oluyor sürekli.
-
Ülke bozuk maalesef.
-
microsoft türkiye ofisinde yazılım mühendisleri çalışıyormuş, maaşları bilen var mıdır?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X