Şimdi Ara

Gerçekten Aynalı ve Aynasız Fotoğraf Makinaları Arasında Kalite farkı Varmı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
3
Favori
4.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şimdi aynasiz modellerin fiyati düştü. Misal sony a6000. Giris seviyesi canon(700d) yada nikon (5300) den iyi değil mi? Günlük kullanan birine yani kit lena takip ötesine gecmeyen biri icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emresalvation -- 30 Nisan 2016; 14:58:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emresalvation

Şimdi aynasiz modellerin fiyati düştü. Misal sony a6000. Giris seviyesi canon(700d) yada nikon (5300) den iyi değil mi? Günlük kullanan birine yani kit lena takip ötesine gecmeyen biri icin.

Nerede ise Sony a6000'e kompakt muamelesi yapacak gibi olmuş bu yorumunuz da... Elbette, dediğinizi anladım. Düşündüğünüz gibi de bakılabilir ama söylediğiniz modellerden eksi yönleri daha az olup artı yönleri daha çoktur. "Kit lens" de müthiş bir kavramdır forumda. Kör acemi, safkan çaylak, hiçbirşeyden anlamayan lensi falan gibi manalarda kullanılıyor bu "kit lens" :) Yani kit lensin var ise bir nevi "ölsene sen yahu" (Tabi ben de şu anda bu yorum ile vur dedik öldürdün yapıyorum) gibi bir ifade amaçlı kullanılıyor.

Bu durum için birşeyler yazdım, karşılaştırmalar yaptım , bir göz atılır ise sanırım ki biraz olsun bu forum ortamındaki "kit lens" kötülemesi fikrinin ne kadar da saçma olduğuna dair fikir edinilebilir.
    Öncelikle bu forumdan bir kaynak , 18-55 kit lensler ile çekilmiş fotolar başlığı -http://forum.donanimhaber.com/m_58072200/mpage_16/tm.htm
    Bu konuya sadece 18-55'leri değil her markanın kit lenslerini katmak gerek diye düşündüm.

Sonra kit lens ile neler yapıldığına kendimden örnekler,
    fotoptik.blogspot.com
    Vizörüm de yok, 12mp., kit lens ! 2x çarpan, 2 yönlü IS vay benim halime !..
    http://fotoptik.blogspot.com/2016/04/vizorum-de-yok-12mp-kit-lens-2x-carpan.html

...ve bir de kit lens + "dandik" gövde karşısında üst sınıf d-slr gövde + 500$ ve üstü lensli sistem ile bir karşılaştırma derlemesi
    fotoptik.blogspot.com
    İyi fotoğraf çekmek için daha iyi fotoğraf makinası gerekiyor ise bunlar ne ?
    http://fotoptik.blogspot.com/2016/04/iyi-fotograf-cekmek-icin-daha-iyi.html

Benim bunca zaman gördüğüm ve sizlerin de görebileceğiniz gibi 4-5.000 lira masraf edip kit lensten kurtulup üst sınıf bir gövde alan daha iyi fotoğraf çekiyor yada daha iyi fotoğrafçı oluyor diye bir şey gerçek değil. Hatta sanki insanlara "Zorla para harcatmak isteyen bir sistem" kurulmuş gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 19 Mayıs 2016; 11:31:39 >

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Kit lens kullanicisi derken bütçem yok makina ile ne geliyorsa onunla devam edeceğim anlaminda.yoksa 18-55stm lensim var zoom veya makro gibi ozel cekimler haricinde her isimi goruyor memnunum. sonynin ozellikleri cazip geldi 650d den gecmeyi dusundum ama sony nin kit lensini fazla kotuledir karsilastirmalarda canon 18-55 in gerisinde.malum lensleride pahali. Supheye dustum.

• quote:

Orijinalden alıntı: emresalvation

Kit lens kullanicisi derken bütçem yok makina ile ne geliyorsa onunla devam edeceğim anlaminda.yoksa 18-55stm lensim var zoom veya makro gibi ozel cekimler haricinde her isimi goruyor memnunum. sonynin ozellikleri cazip geldi 650d den gecmeyi dusundum ama sony nin kit lensini fazla kotuledir karsilastirmalarda canon 18-55 in gerisinde.malum lensleride pahali. Supheye dustum.

Hangi kit lensi iyi diyorlar ki ? Sony a6000 24mp. ve her yönden daha iyi sensörü ile eğer Canon 18-55'ten geri ise bile tamamlar bence.

Bakalım bir Sony a6000 + 16-50 ile acemiler şöyle günlük kullanım için aldıkları bu ikiliden neler çıkartmışlar ?

Gerçekten Aynalı ve Aynasız Fotoğraf Makinaları Arasında Kalite farkı Varmı
    Whisky Galore by ScottSimPhotography, on Flickr

Black Friday Loot by Romeo Banias, on Flickr

Old Montreal by Nicolas Bourque, on Flickr

Day care by MES Photography, on Flickr

Untitled by John Allen, on Flickr

DSC00198 by Orhan Kılıç, on Flickr

Plaza de España, detail by Andrea Boggio, on Flickr

Daha çok var da, siz bakın, sayfayı şişirmeyeyim... Şöyle -
    Fakat bazılarının detaylarına dikkat etmek gerekiyor, ekleyen 16-50 bölümüne eklemiş ama şaşırıp başka lensle çektiği fotoyu ekleyen olabiliyor. Ben de yapıyorum bazen bu hatayı şaşırıp da...

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler ilginiz için. Epey karamsara baglamistim. Makinami satabilirsem alacağım Aynasiz bir makina. Gönlüm sonyden yana ama olmpus da mantikli geliyor.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.