Şimdi Ara

Gerçekten Aynalı ve Aynasız Fotoğraf Makinaları Arasında Kalite farkı Varmı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
3
Favori
4.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu nasıl bir fotoğraf?
    titretmişsin net bir çekim yapmamışsın

fotoğrafçılık temelin yok. kalkmış ayna soruyorsun.

önce temel basit fotoğraf çekimlerini öğrenmen gerek.
    elinde 15.000tl lik makine bile olsa iş sende bitiyor.
    makinayı vezir de edersin rezil de.
  • sadistica kullanıcısına yanıt
    Ne kızıyosun..?
  • freelyman_1980 F kullanıcısına yanıt
    O fotoğrafın kimse için bi önemi yok benim için önemi makinayla ilk çektiğim fotoğraf olmasıdır.Nasıl insanlar olduk tahhammülsüz konuşma tarzları bile değişti.Yani çekerken titretiyorsam ayna soramammı? Benin felsefem zaten pahalı olan iyi olan değildir...
    Hayirli olsun o zaman makinan. Kullandikca anlayacaksin aynasiz aynali farkini

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_reso

Ben olayı kendi tecrübemle anlatayım. nx300 ve nx30 kullanıyordum daha önce. nx30 u çok beğenmiştim süper bi cihaz gerçekten. bi delilik yapıp canon 70d ye geçtim şunu açıkca söyleyebilirim 70d nx30'un yanından dahi geçemez.
    nx30 daki o hafiflik taşınabilirlik o hız o kolay hızlı ulaşılabilir menüsü ve tuşları hele hele o fotoğraf kalitesi 70d de kesinlikle yakalayamadım bi türlü. aynalıya geçtiğime de geçeceğime de bin pişman oldum ve hemen satılığa çıkardım cihazı. tam kare cihaza geçmezsem kesinlikle biran önce aynasıza geçicem. sürekli boynumda bir tank ile dolaşmaktan gına geldi artık. bari o taşımaya değip de kaliteli fotoğraf çekse dert yanmicam.
    sürekli nette aynasızları kötüleyip dslr öve öve bitiremeyen sözüm ona ustalar'ın yorumlarına aldanarak bi sevda ile dslr ye geçiş yaptık lanet olsun bi insan bu kadar da yanlış yönlendirilmez ki kardeşim..!! ayıptır ya..!! kullanmadığı bi cihazı kalkıp yerden yere vuruyorlar söz de ustalar..!! ne anlıyorsunuz şu marka fanatikliğinden anlamıyorum. ben samsung'u hiç sevmem sırf sevisi yüzünden de iyice nefret ettim hatta ama yine de yiğidi öldür hakkını yeme. body olarak 70d asla bi nx30 değildir olamaz da. ama samsung'un servisi ile yaşadığım sorundan dolayı samsung'a bi daha asla geçmem şahsen. sony a7r veya a7 m2 ye geçmeyi çok istiyorum ama epey pahalı fiyatları. a6000 çok övülüyor oda bazen kafamı karıştırmıyor değil ama onun da tipini hiç beğenmiyorum. teknosa da bi ara kurcalamıştım biraz cihaza kamera demeye bin şahit lazım
    tasarımından nefret etmiştim o gün ama kullanmadığım için kalkıp da cihaz hakkın da yorum yapmıyorum bazı söz de ustalar gibi.

şimdi bakın bu konu da yaptığım ilk yorumum alıntı yapıyorum. şimdi bu yorum da zorunuza giden tam olarak ne oldu bi bakalım. aman allahım oda ne canon kötülenmiş
    olurmu hiç böyle bişey canikon eksik yönleri devlet sırrıdır bunları ifşa edemezsin!! HAİN, PARALEL!! hep dış mihriklı hızlı odaklı aynasızların işi bu
    bi anda kendimi facebook'un bir siyası parti grubu'nda hissettim. bu troller sadece twitter, facebook da var sanıyordum ama burda da varmış meğer.
    hiç birinin elin de delil yok kanıt yok kalkmış marka avukatlığı yapıyorlar. adam nx30 kullanmamış ama kullanan kişinin kalkıp nx30'u aynalıya karşı övmesi zoruna gidiyor.
    mod kadranını bilmiyor demişim bu hakaretmiş. bak bak bak!! oysa ben orda mod kadranını bilmiyor dedikten sonra "SUÇ ONUN DEĞİL, ONU YANLIŞ YÖNLEDİREN SÖZDE USTALARDA" demiştim. çünkü öyle bir hava veriliyor ki sanki canikon aldığın an tamam artık usta fotoğrafçısın sen ya mod kadranını ne yapcan abi canon var elin de ya bitmiştir olay. hele bir de yanına L serisi lens aldın mı tamamdır en kral fotoğrafçı sensin.

neymiş adama allah belanı versin demişim. eğer ki birisi kalkıp blog açıp da bir cihaz hakkın da hep övgü ile bahseder ve ben de buna güvenip de o cihazı alıyorsam, sonra olay hiç de onun öyle aham şaham anlattığı gibi değil de bir çok eksik yönlerinin olduğunu fark ediyorsam. benim o adama "allah belanı versin" demem en doğal hakkım ve en hafif yorumdur.

sonra. he canon pahalı demişim!! nasıl böyle bişey yaparım!! vala kardeşim biz trollük den ek gelir sağlayamıyoruz malesef para konusu en önemli etken bizim için.

her neyse, kısaca şunu son söyleyeceğim şudur; ben delillerle kanıtlarla konuşuyorum. madem bi markanın avukatlığını yapacaksanız delille kanıtla gelin.!
    elin de hiç bir delil hiç bir kanıt yok kalkmış avukatlık yapıyor. bu trollük değil de nedir ?
    kullanmadığın bir cihaz hakkın da elin de kanıt olmadan konuşmak trollük değil de nedir ?
    bak ben a6000 hiç kullanmadım ama kalkıp da testi yapılmış vidoları delil olarak ortaya koydum. sizin eliniz de ne var bi de onları görelim ?
    hadi getirin bir tane 70d'nin nx30 ve a6000 den daha hızlı daha ucuz daha daha hafif ergonomik (ki bu imkansız) daha kaliteli fotoğraf çektiği bir test video su o zaman ben de burda herkesin önün de sizden özür dileyim.
    yani boş muhabbetler yapmayın, boşa laf kalabalığı yapmayın varsa deliliniz koyun ortaya BUYRUN.!!

Edit:
    unutmadan bide 70d kullanıcılarına linç girişimi var denmiş. ee ben kendim şu an 70d kullanıcısıyım zaten
    kimsenin linç girişimine maruz kalmadım. ammaaa ben kalkıp da sırf kullanıyorum diye fanatikliğini yaparsam, sağda solda eksik yönlerini anlatan kişilere saldırırsam tabiki de bana karşı linç girişimi olur ve hak etmiş olurum zaten

bakın @ARroWCoLT arkadaşımız başından beri hep yardımcı olmaya çalıştı çünkü adamın elin de 70d benzeri 700d var ve kullanmış biri olarak bilgi sahibi olduğu için kendi uyguladığı yöntemi bana da tavsiye etti. ben de o şekil de kalite kaybı yaşadığımı belirttim.
    yani adam cihazı kullandığı halde kullanmamış troller kadar avukatlığını yapmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_reso -- 25 Nisan 2016; 20:42:11 >

• by_reso kullanıcısına yanıt
    quote:

hadi getirin bir tane 70d'nin nx30 ve a6000 den daha hızlı daha ucuz daha daha hafif ergonomik (ki bu imkansız) daha kaliteli fotoğraf çektiği bir test video su o zaman ben de burda herkesin önün de sizden özür dileyim.

İşte asıl sorun buradaki cümlende yatıyor. 70d veya herhangi bir başka DSLR, nx30 veya a6000 gibi bir aynasızdan daha ucuz mudur bilemem, daha ergonomik midir tartışılır ama daha hızlıdır, bu kesin. Ama iş daha kaliteli fotoğraf çekmeye gelince orada bir dur demek lazım. Diyelim ki nx30 70D'ye göre daha kaliteli fotoğraf çekiyor, ne farkedecek? Çünkü burada önemli olan 70D'nin daha kaliteli olup olmaması değil, amatörü geçtim profesyonel seviyede bile ihtiyaç duyulacak kalitede fotoğraf çekmek için yeterli kalite sunmasıdır. Eğer 70D gibi bir makinanın çektiği fotoğraf kalitesi sana yeterli gelmiyorsa o zaman sorun makinada değil sendedir. Tabi aynı koşullar sadece 70D için geçerli değil, RAW çeken ve lensi değiştirilebilen herhangi bir Crop veya FF sensörlü gövde için aynı sözler söylenebilir ve hemen hepsi gerek amatör, gerekse profesyonel kullanım için yeterli kaliteyi sunacaktır. Hayır, bunun daha ötesinde ne türlü bir kalite beklentisi var onu çözemedim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

quote:

İşte asıl sorun buradaki cümlende yatıyor. 70d veya herhangi bir başka DSLR, nx30 veya a6000 gibi bir aynasızdan daha ucuz mudur bilemem, daha ergonomik midir tartışılır ama daha hızlıdır, bu kesin. Ama iş daha kaliteli fotoğraf çekmeye gelince orada bir dur demek lazım. Diyelim ki nx30 70D'ye göre daha kaliteli fotoğraf çekiyor, ne farkedecek? Çünkü burada önemli olan 70D'nin daha kaliteli olup olmaması değil, amatörü geçtim profesyonel seviyede bile ihtiyaç duyulacak kalitede fotoğraf çekmek için yeterli kalite sunmasıdır. Eğer 70D gibi bir makinanın çektiği fotoğraf kalitesi sana yeterli gelmiyorsa o zaman sorun makinada değil sendedir. Tabi aynı koşullar sadece 70D için geçerli değil, RAW çeken ve lensi değiştirilebilen herhangi bir Crop veya FF sensörlü gövde için aynı sözler söylenebilir ve hemen hepsi gerek amatör, gerekse profesyonel kullanım için yeterli kaliteyi sunacaktır. Hayır, bunun daha ötesinde ne türlü bir kalite beklentisi var onu çözemedim?

hocam siz benim önce ki mesajlarımı okumadınız galiba. benim 70d den tek şikayetim zaten hızlı olmaması. sizin hızlı dediğiniz sadece vizör de ama ekrana gelince orda duracaksın. ekrandan 70d odaklayana kadar nx30 10 tane fotoğraf rahat çeker. bütün mesajlarım da benim isyanım buydu zaten "ekrandan yavaş odaklaması" yoksa benim başka bir şikayetim olmadı. sadece aynasıza göre daha ağır, daha pahalı, ve daha yavaş olması (ekrandan) başka da bir şikayetim olmadı. fotoğraf kalitesin de aynasızdan hiç bi üstünlüğü yoktur. varsa örnek fotoğraf karşılaştırmasına bakmak isterim.

70d alıp da optik AF sistemi yerine sensör bazlı yavaş AF sisteminden şikayetçi olmak da oldukça garip şimdi. DSLR'lerin zaten mantığına aykırı bişey, söylediğiniz LCD ekran üzerinden odaklama sistemi zaten fotoğraftan çok video için DSLR'lere eklenmiş bir özelliktir, kaldı ki bir insan makinedeki hızlı odaklama sistemi yerine neden yavaşını kullanmak ister anlayamadım, hele ki LCD ekranların görünmesini zorlayacak aşırı güneş ışığıyla dolu yaz ayları yaklaşırken. Valla kimmiş şu 70D'yi öneren ustalar merak ettim şimdi.
  • quote:

70d alıp da optik AF sistemi yerine sensör bazlı yavaş AF sisteminden şikayetçi olmak da oldukça garip şimdi. DSLR'lerin zaten mantığına aykırı bişey, söylediğiniz LCD ekran üzerinden odaklama sistemi zaten fotoğraftan çok video için DSLR'lere eklenmiş bir özelliktir, kaldı ki bir insan makinedeki hızlı odaklama sistemi yerine neden yavaşını kullanmak ister anlayamadım, hele ki LCD ekranların görünmesini zorlayacak aşırı güneş ışığıyla dolu yaz ayları yaklaşırken. Valla kimmiş şu 70D'yi öneren ustalar merak ettim şimdi.

şimdi bi aynasız bile ekrandan hızlı af yapabiliyorken 70d de olmamasını garipsememi garipsemeniz de oldukça garip gerçekten
    illa hep vizörden mi çekim yapcaz ? bazen ekrandan çekim yapmak gerekiyor o zaman ne yapcaz sigara yakıp odaklamasını mı beklicez ?
    yerdeki bir böceği çekmek için yerler mi yatcaz ? neden ekrandan hızlı odak istemek garip oluyor onu anlamış değilim ? video çekerken çok güzel hızlı odaklayabiliyor ise ekrandan fotoğraf çekerken de yapsın ? yani ekrandan hızlı odak istemek garip mi gerçekten ya ben şimdi bi garipsedim kendimi

• Optik vizör isteyen dslr alır, live view den hızlı odakla çekim yapmak isteyen aynasız alır. Dslr alıp ta bu neden böyle dersen almadan önce araştırmadın mi derler adama. Sat 70d yi 3 tane nx30 al, nasıl olsa 2. elleri uygun, kurtulmuş olursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    mesela şu fotoğraf;
    500px.com/photo/148806931
    bunu geçenler de 70d ile çektim bakina yerden bi 5-10cm yüksekteydi. şimdi bu fotoğrafı vizörden nasıl çekebilirim ? çekebilmem için yere uzanmam gerekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Optik vizör isteyen dslr alır, live view den hızlı odakla çekim yapmak isteyen aynasız alır. Dslr alıp ta bu neden böyle dersen almadan önce araştırmadın mi derler adama. Sat 70d yi 3 tane nx30 al, nasıl olsa 2. elleri uygun, kurtulmuş olursun.

heh işte bunu anlatmaya çalışıyorum. almadan önce araştırdım ama hiç bi yerde ekrandan odağı çok yavaş berbat diyen bir tane yoruma denk gelmedim.
    artı dslr de ekrandan hızlı odak istemek suç mu ? markanın böyle bi sistem yapması imkansız mı ? biz burda aynalı aynasız kıyaslaması yapıyoruz. neden dslr'de ekrandan hızlı odak olmaması bir eksikliktir, zayıf yönüdür demiyorsunuz da "git o zaman aynasız al" diyorsunuz ? ben burda marka fanatikliği yapmıyorum zaten bi önceki mesajımda da bi daha asla samsung kamera almam demiştim. yani samsungu da eleştiriyorum canonu da eksik zayıf yönü olan her markayı eleştiririm hiç biri babamın şirketi değil.
    bura da asıl mesele şu; hem vizörden hem ekrandan hızlı odak yapan aynasız, sadece vizörden hızlı odak yapan dslr den daha avantajlı değilmidir ?
    durum böyle iken fotoğraf kaliteleri de aynı olmasına rağmen daha hafif ve daha ucuz olanı tercih etmek ve bu konuda yardım isteyen insanları ona yönledirmek daha mantıklı değilmidir ?

• Internet konulari trolleyen insanlarla dolu. Bunu bilinçsiz yapanda var bilinçli olarak bu işi üstlenmiz kişulerde var. Adamlara birşey anlatamazsın anlamaz.
    Cepten çıkana bakmak lazım. DSLR tabiki yılların deneyimi ama aradaki fiyat farkı iki makinayla çekilen fotoğrafların farkına değiyormu. Çok kişi taniyorum zamaninda almış evinde bir kösede eşşek kadar makinayı taşiyamayan ve coguda arti olarak compact makina almışĺar ve kullanmiyirlar. Ama zamaninda aynasiz hafif bir makina alsalardi hem masraf etmiyecek hemde kaliteli fotoğraf cekeceklerdi. Profesyonelsen zaten makinan önemli degildir amatörsen yönlendirme cok onemlidir ve cebinden cikacak para önemliyse mantikli olani almalisin degilmi? Benimde nette kizdigim bu aslinda dogru ve yonlendirici bilgi yok her firum trollenmis hatta o kisinin istedigi disinda bi makina kullaniliyorsa tabir su oluyor"o kadar para vermissin aptallik etmissin"...

Bu konuyu bu yuzden acmistim ama konu yine gelip tikaniyor bu isin orta yolu yok gibi duruyor ve yonlendirme olmuyor. Siz diyorsunuz odaklama yavaş adam diyor vizörden kullan. Ne gereği var ekrandan tek tıkla cekim yapmak dururken? Bu konu izar gider.

Ben burdan makina alacaklara şunu öneriyorum;
    1-kesinlikle forumlardan arstirmasinlar,cunku bi mali alan onun fanatigi oluyor taki satana kadar ve yanlis yonlendiriliyor
    2-alacagi urunu internette ornek fotograflarina baksinlar ve fotograf sitelerinde takip etsinler
    3-verecegi paraya degecegine inandiklari mali alsinlar ozellikle uzman goruslerine guvenmesinler hatta gidip yakindan inceleyerek makinayi tanimaya calissinlar

Benim icin nx300 yeterli hatta fiyat olarak beni hic sarsmadi ha kalacakmi bu bende tabiki hayir ilerde degistirecem ama ne alacam buna karar verene kadar hem isin esprisini anlamak hemde bu isi gercekten devam ettirebilirmiyim sorusuna cvp bulana kadar kullanacam. Ve inanin forumlarda arastirarak ikinci makinayi almayi dusunmuyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu tür fotoğrafları çekmek için illa yere yatmanız veya LiveView'dan bakmanıza gerek yok, bakmadan da gözkararı çekim yapılabilir, düzgün çıkmadıysa ekrandan bakılıp yenisi çekilebilir ya da seri çekimle iyi çıkanı kullanılabilir, bir sürü yöntemi var. Aynı şekilde haberleri izlediğinizde etrafını gazeteci ordusu kaplamış önemli bir kişinin fotoğrafının nasıl çekildiğine dikkat edin, çoğu medya mensubu makinayı havaya kaldırıp kalabalığın üstünden bakmadan gözkararı çekim yapar. İlla döner ekran felan şart değildir. Ha çok daha önemli bir pozdur, düğün öncesi çekimlerdeki gibi çeşitli önceden planlanmış sahnelerden biridir, fotoğrafçılar yere bile uzanırlar o pozu düzgün alabilmek için, profesyonellik biraz da bunu gerektirir, utanma sıkılma, müşteriler bana güler mi demek yoktur.
    Burada devreye kullanıcının ne istediği giriyor. Her zaman elektronik vizör, hafif gövde avantajlıdır denemez. Elektronik vizörde görüşünüz makine ne algılıyorsa o dur, optik vizörün avantajlarından biri makinenin dinamik aralığı dışında kalan cisimleri de gözle görebilmektir mesela. Gölgede kalan bir cismi evf den bakınca algılayamayabilirsin ama optik vizörde ne ise onu görürsün, gerekirse pozlamayı arttırırsın. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.
    Ama tabiki hem aynalı olsa, hem live view den hzlı odak olsa çok iyi olur ama yapmıyor adamlar, teknolojiyi yavaş yavaş satıyorlar, belkide ileride aynasızlarla başedebilmek için böyle bir sistem olacaktır.
    Ayrıca şöyle bir durum da var, vahşi yaşam-ornito fotoğrafı çeken biri aynasızda zorluk çeker. m43 sistemde leica 100-400mm haricinde benim bildiğim adam gibi lens yok, olsa da kompakt gövdede 2 kg lens nasıl taşınır tartışılır.
    Yada düğün, dış çekim vs. yapanlar için de bu durum geçerli, aynasız ff gövdelerde açık diyaframlı lensler hem çok pahalı, hem seçenek az ve bokeh veren lensler oldukça hacimli ve ağır.

• quote:

Bu tür fotoğrafları çekmek için illa yere yatmanız veya LiveView'dan bakmanıza gerek yok, bakmadan da gözkararı çekim yapılabilir, düzgün çıkmadıysa ekrandan bakılıp yenisi çekilebilir ya da seri çekimle iyi çıkanı kullanılabilir, bir sürü yöntemi var. Aynı şekilde haberleri izlediğinizde etrafını gazeteci ordusu kaplamış önemli bir kişinin fotoğrafının nasıl çekildiğine dikkat edin, çoğu medya mensubu makinayı havaya kaldırıp kalabalığın üstünden bakmadan gözkararı çekim yapar. İlla döner ekran felan şart değildir. Ha çok daha önemli bir pozdur, düğün öncesi çekimlerdeki gibi çeşitli önceden planlanmış sahnelerden biridir, fotoğrafçılar yere bile uzanırlar o pozu düzgün alabilmek için, profesyonellik biraz da bunu gerektirir, utanma sıkılma, müşteriler bana güler mi demek yoktur.

peki hiç bu kadar zahmete girmesek, tıpkı aynasızlarda ki gibi istediğin yere dokunduğun an hemen odaklasa herşey daha güzel olmaz mı ? bunun eksik zayıf yönü olduğunu biz kullanıcılar her fırsatta her platform da dillendirsek o marka da ona göre kullanıcı ihtiyacını karşılamaz mı ? ama her kullanan kalkp da "ekrandan odaklama mı olurmu yaa" derse adamlar da tabiki de yapmaz. yani bir aynasız kullanmış ve aynasızdan dslr ye geçmiş bir kullanıcı olarak bunun eksikliğini hissediyorum bunu da böyle bir başlıkda dile getirmek istedim.

quote:

Siz diyorsunuz odaklama yavaş adam diyor vizörden kullan. Ne gereği var ekrandan tek tıkla cekim yapmak dururken?

Özellikle şu kısma cevap vereyim. Her üründe olduğu gibi fotoğraf makinaları da ihtiyaca göre alınmalı, yukarıda çekomastik'in de belirttiği gibi vizörden çekim yapmak isteyen DSLR, gövde arkası LCD ekrandan çekim yapmak isteyen ise aynasız tercih etmeli. Kalkıp da LCD ekrandan çekim yapmak isteyen biri kalkıp da DSLR almışsa yanlış tercih yapmıştır, nokta. Vizörden çekim yapmak derken de yanlış anlaşılmasın, optik vizör AF ayna ve prizmalar ile DSLR'lerin AF sistemine gönderilen görüntüyü gösterir, yani DSLR'lerde ayrı ve özel bir AF alıcısı ve işlemcisi bulunur. Aynasızlar ve DSLR'lerin LCD ekranlarında yapılan AF sistemi ise bizzat sensör üzerindedir ama DSLR AF sistemleri kadar hızlı ve kararlı değildir. Örneğin bu konuda en iyi başarıma sahip Sony A6300 halen bir hızlı bir DSLR'den örneğin 7D Mark II'den hızlı ve iyi AF yapamaz. E hal böyleyken arkadaşa neden şikayetçi olduğu yavaş AF sistemini önerelim? Ya makinasını satıp ihtiyacına uygun bir makina alacak ya da elindeki ekipmanı düzgün kullanmayı öğrenecek.

E firmalar bu ihtiyacı gördükleri için aynasız sistemleri çıkardılar ya zaten. Ben şunu anlamıyorum, neden illa DSLR'den aynasız özellikleri istiyorsunuz, direkt aynasız alsanız ya? Bir üstteki mesajımda açıkladım, aynanın kendisi hem optik vizöre görüntü gönderir hem de AF sensörüne. Eğer profesyonel düzeyde yüksek AF performansı istiyorsanız aynalı DSLR kullanacaksınız, yok ben LCD ekran üzerinden AF yapmak istiyorum denirse de zaten aynaya ihtiyaç kalmıyor, adamlar da bunu DSLR'den çıkarınca aynasız sistem çıkmış ortaya. E sorun nedir? Sorun sizin ihtiyaçlarınız ve firmaların ub ihtiyaçlara uygun ürünler piyasaya sürmüş olmalarına rağmen inatla o iş için tasarlanmamış bir ürünü o iş için kullanma arzunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Burada devreye kullanıcının ne istediği giriyor. Her zaman elektronik vizör, hafif gövde avantajlıdır denemez. Elektronik vizörde görüşünüz makine ne algılıyorsa o dur, optik vizörün avantajlarından biri makinenin dinamik aralığı dışında kalan cisimleri de gözle görebilmektir mesela. Gölgede kalan bir cismi evf den bakınca algılayamayabilirsin ama optik vizörde ne ise onu görürsün, gerekirse pozlamayı arttırırsın. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.
    Ama tabiki hem aynalı olsa, hem live view den hzlı odak olsa çok iyi olur ama yapmıyor adamlar, teknolojiyi yavaş yavaş satıyorlar, belkide ileride aynasızlarla başedebilmek için böyle bir sistem olacaktır.
    Ayrıca şöyle bir durum da var, vahşi yaşam-ornito fotoğrafı çeken biri aynasızda zorluk çeker. m43 sistemde leica 100-400mm haricinde benim bildiğim adam gibi lens yok, olsa da kompakt gövdede 2 kg lens nasıl taşınır tartışılır.
    Yada düğün, dış çekim vs. yapanlar için de bu durum geçerli, aynasız ff gövdelerde açık diyaframlı lensler hem çok pahalı, hem seçenek az ve bokeh veren lensler oldukça hacimli ve ağır.

yukarlar da bir mesajım vardı silinmiş galiba. orda yanen şu şekil de yazmıştım "eğer sütüdyo yada yüksek zoom gerektiren kuş ve spor çekimi yapılacaksa kesinlikle dslr alınmalı" diye. ama bunun harincin de bence aynasız daha mantıklı olur. benim görüşüm budur.
    vizöre gelince ben nx30 vizörünü çok beğeniyordum hele o döner olması harikaydı. şahsen bana göre optik vizörden daha iyi bu biraz zevk meselesi tabi.
    vizörden odaklama olarak 70d nx30'a göre biraz daha hızlı tabi öyle aham şaham çok fark edilir bi hız değil yani öyle çok da hissedilir derecede değil.
    ama nx30 da nereye odak istiyorsam oraya dokunuyordum hemen gözümü vizöre koyar koymaz ekran kapanıyordu vizör devreye giriyordu ve odak hala aynı yerdeydi bu müthiş bişey 70d de bu olsa tadından yenmez.
    ben nx30 da hıza alıştığım için 70d bana çok yavaş geliyor. vizöre bakcam da odak noktası seçmek için bi kaç tuş seçicem de vs.. vs.. ama nx30 böyle değildi işte çok seriydi. bu alışkanlığı unutmak biraz zaman alıcak.

• quote:

E firmalar bu ihtiyacı gördükleri için aynasız sistemleri çıkardılar ya zaten. Ben şunu anlamıyorum, neden illa DSLR'den aynasız özellikleri istiyorsunuz, direkt aynasız alsanız ya? Bir üstteki mesajımda açıkladım, aynanın kendisi hem optik vizöre görüntü gönderir hem de AF sensörüne. Eğer profesyonel düzeyde yüksek AF performansı istiyorsanız aynalı DSLR kullanacaksınız, yok ben LCD ekran üzerinden AF yapmak istiyorum denirse de zaten aynaya ihtiyaç kalmıyor, adamlar da bunu DSLR'den çıkarınca aynasız sistem çıkmış ortaya. E sorun nedir? Sorun sizin ihtiyaçlarınız ve firmaların ub ihtiyaçlara uygun ürünler piyasaya sürmüş olmalarına rağmen inatla o iş için tasarlanmamış bir ürünü o iş için kullanma arzunuz.

neden hem optik vizör hem ekrandan hızlı odak bi arada olmasın ? bunu isteyen kullanıcı ne yapcak peki ?
    ben zaten satışa koydum cihazı aynasıza geçeceğim de şimdi hangisine geçicez ona karar veremedim malum sütten ağzımız yandı artık netteki yorumlara güvenilmiyor.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.