Şimdi Ara

Gerçekten Aynalı ve Aynasız Fotoğraf Makinaları Arasında Kalite farkı Varmı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
3
Favori
4.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: by_reso

Vala ben açık sözlü biriyim karşımdaki ister alınsın ister alınmasın ben doğruyu söylerim.
    Adam daha estantane nedir diafram nedir mod düğmesi nedir bilmiyor gitmiş 70d almış üstüne üstelik sizinde dediğiniz gibi sözde ustaların tavsiyesi ile 24-105mm almış gelmiş forumda "arkadaşlar çektiğim fotoğraf bembeyaz çıkıyor, burda Av Tv yazıyor bunlar nedir ? Benim ki M de duruyor bunlara çevirirsem bişey olurmu?" diyor.yani bu kişiye karşı kabalaşmadan asla cevap veremem ben
    Yanlız bunun sorumluları o sözde ustalardır. İnsanları öyle bi yönlendiriyorlar ki sanki canikon alırsan tamamdır artık en iyi fotoğrafçı sensin havası veriyorlar.

O kadar acımasız olmamak lazım. Herkesi aynı ekonomik seviyede düşünmemeli. Belki bu hobiye bugün ilgi duyup başlamış ve de "Almışken iyi bir şey alayım" düşüncesi ile bir kompakt vs. alıp zaman ve para masrafı yapmamış bir kişidir. Bu ayarları öğrenmesi ilgilenir ise 1-2 hafta sürer, tecrübe kazanması da vaktini ayırabiliyor ise 1-2 hafta daha sürer. 1 ay sonra çoğu ayarı bilen bir orta sınıf d-slr sahibi olur. Aynı aşamayı kullanıcı ayar modları olan 800-1.200 liralık bir kompakt da alsa yaşayacaktı bu kişi. Sonrasında da belki 2-3 aylık kısa bir sürecin devamında bu makinanın iso performansı zayıf vb. gibi bir çok eksiği nedeni ile yenilemek isteyecekti. Yani bütçesi uygun diye bir kişi "tam kare" gövde ile ilk adımı atsa bu kişiye kötü gözle mi bakalım ! ? Bence doğru bir bakış açısı değil. Hatta bu biraz da şeye benziyor, hani çıraklıkta neler çekti ise aynı zorlukları kendinden sonraki nesil çıraklara yaşatmayı bir görev bilen kalfa yada usta. Askere ilk gittiğinde üst devrerlerden gördüğü zulmün aynısını yada çoğunu kendinden sonra gelenlere yaşatmak gibi ezik bir ruhun bulabildiği en ufak fırsatta ötekileri ezerek kendisini yücelttiğini zannetmesi !

"Ben sıfırdan başladım ve neler çektim, neler" deyip de senden sonra gelecek her kişiye "Sen de sıfırdan başlayacaksın ve benim çektiklerimi çekeceksin" demek çok acayip bir haldir. O ise elimizden geldiğince ve bilgimizin yetebildiği kadarı ile insanlara yardımcı olup bildiklerimizi paylaşmamızın nedeni nedir ? "Onlar bizim gibi yanlış yollara sapıp uzun yollar kat etmesinler, daha çabuk sürede benim seviyeme gelsin ve beni de geçsinler" düşüncesidir(benim için bu böyle). O sebeple de ben dha ömründe deklanşöre basmamış bir kişi "tam kare" sistem de alsa çok şaşırmam, çok gapirsemem. Tek merak ettiğim şey bilerek alıp-almadığı konusu olur. Gerçi o bile çok önemli bir sorun olmaz. Çünki teknoloji her an en sağlam iradeli ve de çok iyi bildiğini düşünen kişileri bile kandırabilir. İşte belki 2 senedir insanlara kullanıcıların taraflı, duygusal ve fanatizm içi yorumlarını dikkate almayın, inceleme siteleri size alacağınız ürün hakkında çok daha doğru ve gerçekçi bilgiler sunuyor diye ulaşabildiğim her ortamda yazmam bu "USTA" dediğiniz kişilerden sebep büyük hüsranlar yaşamamaları içindi tüketicinin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Nisan 2016; 15:52:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Vala ben açık sözlü biriyim karşımdaki ister alınsın ister alınmasın ben doğruyu söylerim.
    Adam daha estantane nedir diafram nedir mod düğmesi nedir bilmiyor gitmiş 70d almış üstüne üstelik sizinde dediğiniz gibi sözde ustaların tavsiyesi ile 24-105mm almış gelmiş forumda "arkadaşlar çektiğim fotoğraf bembeyaz çıkıyor, burda Av Tv yazıyor bunlar nedir ? Benim ki M de duruyor bunlara çevirirsem bişey olurmu?" diyor.yani bu kişiye karşı kabalaşmadan asla cevap veremem ben
    Yanlız bunun sorumluları o sözde ustalardır. İnsanları öyle bi yönlendiriyorlar ki sanki canikon alırsan tamamdır artık en iyi fotoğrafçı sensin havası veriyorlar.

O kadar acımasız olmamak lazım. Herkesi aynı ekonomik seviyede düşünmemeli. Belki bu hobiye bugün ilgi duyup başlamış ve de "Almışken iyi bir şey alayım" düşüncesi ile bir kompakt vs. alıp zaman ve para masrafı yapmamış bir kişidir. Bu ayarları öğrenmesi ilgilenir ise 1-2 hafta sürer, tecrübe kazanması da vaktini ayırabiliyor ise 1-2 hafta daha sürer. 1 ay sonra çoğu ayarı bilen bir orta sınıf d-slr sahibi olur. Aynı aşamayı kullanıcı ayar modları olan 800-1.200 liralık bir kompakt da alsa yaşayacaktı bu kişi. Sonrasında da belki 2-3 aylık kısa bir sürecin devamında bu makinanın iso performansı zayıf vb. gibi bir çok eksiği nedeni ile yenilemek isteyecekti. Yani bütçesi uygun diye bir kişi "tam kare" gövde ile ilk adımı atsa bu kişiye kötü gözle mi bakalım ! ? Bence doğru bir bakış açısı değil. Hatta bu biraz da şeye benziyor, hani çıraklıkta neler çekti ise aynı zorlukları kendinden sonraki nesil çıraklara yaşatmayı bir görev bilen kalfa yada usta. Askere ilk gittiğinde üst devrerlerden gördüğü zulmün aynısını yada çoğunu kendinden sonra gelenlere yaşatmak gibi ezik bir ruhun bulabildiği en ufak fırsatta ötekileri ezerek kendisini yücelttiğini zannetmesi !

"Ben sıfırdan başladım ve neler çektim, neler" deyip de senden sonra gelecek her kişiye "Sen de sıfırdan başlayacaksın ve benim çektiklerimi çekeceksin" demek çok acayip bir haldir. O ise elimizden geldiğince ve bilgimizin yetebildiği kadarı ile insanlara yardımcı olup bildiklerimizi paylaşmamızın nedeni nedir ? "Onlar bizim gibi yanlış yollara sapıp uzun yollar kat etmesinler, daha çabuk sürede benim seviyeme gelsin ve beni de geçsinler" düşüncesidir(benim için bu böyle). O sebeple de ben dha ömründe deklanşöre basmamış bir kişi "tam kare" sistem de alsa çok şaşırmam, çok gapirsemem. Tek merak ettiğim şey bilerek alıp-almadığı konusu olur. Gerçi o bile çok önemli bir sorun olmaz. Çünki teknoloji her an en sağlam iradeli ve de çok iyi bildiğini düşünen kişileri bile kandırabilir. İşte belki 2 senedir insanlara kullanıcıların taraflı, duygusal ve fanatizm içi yorumlarını dikkate almayın, inceleme siteleri size alacağınız ürün hakkında çok daha doğru ve gerçekçi bilgiler sunuyor diye ulaşabildiğim her ortamda yazmam bu "USTA" dediğiniz kişilerden sebep büyük hüsranlar yaşamamaları içindi tüketicinin.

vala ben olaya sizin gibi bir psikiyatri olarak yaklaşamıyorum bunun için çok büyük sabır lazım gerçekten allah yardımcınız olsun
    benim şahsi görüşüm daha mod düğmesini bilmeyen gidip de makina almasın kardeşim. en azından almadan önce alacağın makinanın bi kaç vieosunu izle, indir netten k. klavuzunu onu oku ne bileyim bişeyler yap be kardeşim.
    her neyse benim demek istediğim hep bilmeyen bu konuda hiç bilgisi olmayan kesim direk gidip canikon alıyor. aynasız alan kişi zaten büyük ihtimalle artık bu konulara vakıf olmuş bunları aşmış kişilerdir.

az önce arkadaşın düğünündeydik makinayı götürmüştüm yanım da takı takılırken ben de arkadaşın bi fotosunu çekeyim dedim gizliden. (malum ordaki fotoğrafçı izin vermiyor başkasının çekimine) neyse tam arkadaş geçti koydum gözümü vizöre odak noktasını arkadaşın yüzüne getircem diye ben ayarlayana kadar adam çekti fotoyu çıktı gitti bile. sinirden orda makinayı yere vuracaktım!
    ya bi odak noktası seçeceksin tuşa basacaksın da noktalar çıkacak da sonra üstteki tekerlek ile sağ sol yapcaksın alttaki yön tuşları ile yukarı aşağı yapacaksın da odak noktası seçeceksin. böyle bir saçmalık olurmu!!
    nx30 da nereye odak istiyorsan oraya dokun koy gözünü vizöre çek anın da. gözünü vizöre koyduğun an otomatik ekranı kapatıp vizöre veriyor. ama bu tanklar da öyle değil ekrandayken farklı odak sistemiymiş de vizördeyken farklı odak sistemiymişte sizin yapacağınız teknolojiye .........

• Ben de o kadar sabırlı ve dayanıklı da değilim. Öyle adam almış da bir el kitabını açıp okumuyor hemen forum konusu açıyor ise pek hoşlandığımı söyleyemem .
    Öyle miymiş gerçekten odak olayı, LCD'den belirlediğin odak noktasını vizörden baktığın an göremiyor musun ! ? Sıfırlanıyor mu bir nevi ? Abi bunca zaman 650D , 700D, 100D falan az-biraz elime alıp 3-5 kare çektim de öyle hallerini inceler gibi kurcalamadım hiç. Demek ki bu hani bir de en çok kullanıcısı olan marka ya kullanıcıları ser veriyor ama sır vermiyorlar :) Hiç üründe ne gibi eksi yönler var kozmik odaya hapsediyorlar ! Asıl benim merak ettiğim bir Canonist olarak siz neden öyle gizemli bir fanatik gruba girmek varken böyle kendinizi aforoz ettiniz . Abi gir bir Canonik guruba koy fotoyu anında 10 şakşak alırsın. 500pigs.com'a mesela... Gerçi 70D'nin de pabuç dam yolunda 80D çıktı ya ;) İşte o çoğunluk yüzünden millet de kanıyor.

• quote:

Ben de o kadar sabırlı ve dayanıklı da değilim. Öyle adam almış da bir el kitabını açıp okumuyor hemen forum konusu açıyor ise pek hoşlandığımı söyleyemem .
    Öyle miymiş gerçekten odak olayı, LCD'den belirlediğin odak noktasını vizörden baktığın an göremiyor musun ! ? Sıfırlanıyor mu bir nevi ? Abi bunca zaman 650D , 700D, 100D falan az-biraz elime alıp 3-5 kare çektim de öyle hallerini inceler gibi kurcalamadım hiç. Demek ki bu hani bir de en çok kullanıcısı olan marka ya kullanıcıları ser veriyor ama sır vermiyorlar :) Hiç üründe ne gibi eksi yönler var kozmik odaya hapsediyorlar ! Asıl benim merak ettiğim bir Canonist olarak siz neden öyle gizemli bir fanatik gruba girmek varken böyle kendinizi aforoz ettiniz . Abi gir bir Canonik guruba koy fotoyu anında 10 şakşak alırsın. 500pigs.com'a mesela... Gerçi 70D'nin de pabuç dam yolunda 80D çıktı ya ;) İşte o çoğunluk yüzünden millet de kanıyor.

ben öyle marka fanatikliği yapmam asla kendim kullanıyor dahi olsam. bir odak yapacağız diye 4 tane düğme ve her birini bi kaç defa kullarak yapıyoruz böyle bi saçmalık olabilir mi ya.! teknolojinin bu kadar ilerlediği çağda yaşıyoruz dokunmatik ekran yapmışsın bırak da nereye istiyorsam oraya dokunarak odaklayayım kardeşim bunu vizörden neden ayırıyorsun ? bunu ayırmanın mantığı nedir ? madem vizörden çok hızlı odak yapabiliyorum bu sistemi neden ekranda da kullanmıyorsun ? bi nx mini dahi dokunduğun yere anında odaklayabiliyorken sen neyin kafasını yaşıyorsun canon ? allah senin belanı versin canon

• yok abi yok ben nx30 dan sonra hangi aynalıyı alsam da memnun kalmayacağım belli. alıştık tabi nx30 daki hıza başka hangisini alsam kablumbağa hissi veriyor
    resmen ferrariyi satıp şahin aldım yeminle
    dikkat ettiyseniz tüm şikayetlerim hız ile alakalı. ben de diğerleri gibi direk canon ile başlasaydım sizin de dediğiniz gibi o gruplara katılmış memnun mutlu geçinip giderdim. ama ben attan inip eşşeğe bindiğim için haliyle hızdan şikayetçiyim
    neyse buda bana ders olsun bir musibet bin internet yorumuna bedelmiş
    bugün siteden çok güzel bir takas teklifi geldi de fiyat beni çok aşıyordu malesef arkadaşın biri d750 ile takas teklifi yaptı ama yanın da çok kaliteli ve pahalı lensleri vardı tek satış yapmıyormuş o yüzden olmadı sağlık olsun.

• by_reso kullanıcısına yanıt
    Belki biliyorsundur, birde şöyle dener misin? DSLR da çabuk olmak ve işi şansa bırakmak istemiyorsanız merkez odak noktasını kullanabilirsiniz, analog SLR dan kalma alışkanlık isterse 1000 odak noktası olsun hep merkez odağı kullanırım. Hedefi merkez odakla yarım deklanşör ile netleyin, sonra yarım deklanşörü bırakmadan kadrajı ayarlayın ve çekin gitsin. Maximum 1/10 saniye, hedefi kaçma şansınız yok. Vizör ve ekran her iki durumda da bu teknik işe yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Belki biliyorsundur, birde şöyle dener misin? DSLR da çabuk olmak ve işi şansa bırakmak istemiyorsanız merkez odak noktasını kullanabilirsiniz, analog SLR dan kalma alışkanlık isterse 1000 odak noktası olsun hep merkez odağı kullanırım. Hedefi merkez odakla yarım deklanşör ile netleyin, sonra yarım deklanşörü bırakmadan kadrajı ayarlayın ve çekin gitsin. Maximum 1/10 saniye, hedefi kaçma şansınız yok. Vizör ve ekran her iki durumda da bu teknik işe yarar.

sizin dediğiniz tripod da evet olur ama elde çekim de odağı kesinlikle kaşırırsınız. ister istemez bi kaç milim öne veya arkaya kaçar odak o çok riskli girmem ben o işe.
    Makro çekmiyorsan birkaç milim ileri geri hareketin hiçbir etkisi olmaz, dene bir, işe yaradığını göreceksin.
  • Kesin olmamakla beraber ben bildiğimi yazayım gerisini siz araştırın 70D 'de odak noktasını tekrar seçmek zorunda kalmanız DSLR makinelerin çalışma prensibinden kaynaklanıyor büyük ihtimal DSLR makinelerde canlı önizleme modunda ayna kalkar ve görüntü direk sensöre düşer (aynasız mantığı) 70D de durum nasıl bilemem ama çok değil bir önceki nesil Canonlarda Canlı önizlemeye aldığınızda makine çok zor netlerdi (çünkü Phase dedect Af çalışmıyor)
    Daha geniş bilgi için :
    Photography Life
    How Phase Detection Autofocus Works
    https://photographylife.com/how-phase-detection-autofocus-works

Vizörden netleme yaparken ayna yardımıyla netleme yaparsınız kısacası vizörden netlerken netleme noktasını göremememizin nedeni vizörden netleme ile canlı önizlemeden netlemenin çalışma prensibinin farklı olması

Samsungta ise ayna olmadığı için vizörden de ekrandan da netleme prensibi aynı olay bu büyük ihtimal :)

• quote:

...

En çok 1 hafta sonra buradaki yorumlarınız forumun derinliklerinde kaybolup gidecek. Yine bir çoğunluk paso millete bunları önerecek :)
    - Nikon mu , Canon mu, gövdede AF motoru yok diye de Canon deyip vericekler eline vatandaşın yine yeni bir tane daha. O da en iyisini aldığını düşünerek sizin bu eleştirdiğiniz şeyleri "Vuah süper bir şey bak vizörde böyle yapıyor LCD'ye geçince de şöyle yapıyor" diye düşünecek
    - 1 ay sonra ise yeni soranlara "Ben kullanıyorum, çok da memnunum, kesinlikle bunu al" diyecek
    - ilk lensini aldıktan sonra bu sefer kit lensinden memnun olmayan birisi düştü mü piyasaya hemmen 17-50 al denilecek

Böyle sürecek bu hikaye. Siz eğer ki "Bu gerçeği nasıl göremezler" diye insanınızın yolunmasına susmayıp da bu konuda her fırsatta fikrinizi söyleyip insanınızın kazıklanmaması düşüncesi ile sadece doğruları, bilgiyi ve kanıtları ile paylaşmaya kalktığınızda da size iftiralar edilecek, size "FANATİK" denilecek, siz bilgi naklettiğiniz için bilgi değil sizin şahsınıza iftira ve hakaretler ile saldırılacak.

3 senedir yaşıyorum bunları, kimi zaman haftada 3-5 kez, kimi zaman günde 3-5 kez böyle iftira ve hakaretleri kolayca yazıveriyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asarhaddon

Kesin olmamakla beraber ben bildiğimi yazayım gerisini siz araştırın 70D 'de odak noktasını tekrar seçmek zorunda kalmanız DSLR makinelerin çalışma prensibinden kaynaklanıyor büyük ihtimal DSLR makinelerde canlı önizleme modunda ayna kalkar ve görüntü direk sensöre düşer (aynasız mantığı) 70D de durum nasıl bilemem ama çok değil bir önceki nesil Canonlarda Canlı önizlemeye aldığınızda makine çok zor netlerdi (çünkü Phase dedect Af çalışmıyor)
    Daha geniş bilgi için :https://photographylife.com/how-phase-detection-autofocus-works

Vizörden netleme yaparken ayna yardımıyla netleme yaparsınız kısacası vizörden netlerken netleme noktasını göremememizin nedeni vizörden netleme ile canlı önizlemeden netlemenin çalışma prensibinin farklı olması

Samsungta ise ayna olmadığı için vizörden de ekrandan da netleme prensibi aynı olay bu büyük ihtimal :)

hocam bu anlattıklarınızı biliyorum zaten benim demek istediğim NEDEN ? neden ekrandan geç odak yapan bir sistemi kullanıyorsun kardeşim ? madem aynasızlar ekrandan çok hızlı odaklıyor sen neden aynı sistemi kullanmıyorsun ? 200 tl ye satılan nx mini bile bunu yapabiliyorken senin 4 bin tl lik cihazın neden bunu yapamıyor ? vizörden hızlı netleme yapabiliyorsun da ekrandan neden yapamıyorsun ? ekrana verince sadece ayna kalkıyor tamam ne hoş odaklamak istediğim yere dokunayım vizöre geçince sadece aynayı indir niye başka değişiklikler yapyorsun ? niye tekrar odak noktası seçmek zorunda bırakıyorsun beni ? hadi tamam bunları yapıyorsun neden hala ustayım diye geçinen karaktersiz şerefsizler hala senin aynasızdan daha iyi olduğunu söyleyip milleti yanlış yönlendiriyor ? sen bu trollere maaş mı veryon ? durum böyle iken bu insanlar neden hala gözünü açıp bunları sorgulayamıyor ? öyle ya bu ülkenin %50 sinde sorgulama mekanizması yok zaten neyse....

• quote:

quote:

...

En çok 1 hafta sonra buradaki yorumlarınız forumun derinliklerinde kaybolup gidecek. Yine bir çoğunluk paso millete bunları önerecek :)
    - Nikon mu , Canon mu, gövdede AF motoru yok diye de Canon deyip vericekler eline vatandaşın yine yeni bir tane daha. O da en iyisini aldığını düşünerek sizin bu eleştirdiğiniz şeyleri "Vuah süper bir şey bak vizörde böyle yapıyor LCD'ye geçince de şöyle yapıyor" diye düşünecek
    - 1 ay sonra ise yeni soranlara "Ben kullanıyorum, çok da memnunum, kesinlikle bunu al" diyecek
    - ilk lensini aldıktan sonra bu sefer kit lensinden memnun olmayan birisi düştü mü piyasaya hemmen 17-50 al denilecek

Böyle sürecek bu hikaye. Siz eğer ki "Bu gerçeği nasıl göremezler" diye insanınızın yolunmasına susmayıp da bu konuda her fırsatta fikrinizi söyleyip insanınızın kazıklanmaması düşüncesi ile sadece doğruları, bilgiyi ve kanıtları ile paylaşmaya kalktığınızda da size iftiralar edilecek, size "FANATİK" denilecek, siz bilgi naklettiğiniz için bilgi değil sizin şahsınıza iftira ve hakaretler ile saldırılacak.

3 senedir yaşıyorum bunları, kimi zaman haftada 3-5 kez, kimi zaman günde 3-5 kez böyle iftira ve hakaretleri kolayca yazıveriyorlar.

aynen öyle malesef. bi önceki mesajımda da belirttiğim gibi çoğunluğu cahil bir kesimden oluşmuş olsa bile destekledikleri marka olsun başka bişey olsun o her zaman en iyidir mantığıyla yaşamak bu ülkenin kaderi olmuş malesef.
    sonra sizin benim gibi sorgulamaya kalkışan kişiler de FANATİK, pararlel vb.. diye yaftalanır yakın da

• hocam senin de bu konuda bilgilerini almak isteriz bi kaç yorumda senden alalım
  • Hocam vizöre gelen görüntü de aynadan geliyor o yüzden olmaz Canon hibrit vizör patenti aldı geçen belki de bu durumlar için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asarhaddon

Hocam vizöre gelen görüntü de aynadan geliyor o yüzden olmaz Canon hibrit vizör patenti aldı geçen belki de bu durumlar için

canon boşa masraflara giriyor nasılsa kitlesi çok güzel adam tenekeyi fotoğraf makinası diye her türlü satar bu kitleye yani. özellikle bizim ülke de canikon anayasanın ilk 3 maddesi haline getirilmiş
  • Arkadasimiz iyi açiklamis. Fark ayna ise, sebep de o gibi geliyor zaten insana dogal olara ama açiklamasi ne bunun dediginizde arkadasimizin açikladigi bence de uygun görünüyor. "Neden yapilmiyor 4.000 liralik makinada bu ?" sorusu üreticiye ise orasini bilemiyorum net olarak ama gördügümüz ne kadar dogru-ne kadar yanlis bilemeyerek sunca mesajdan sonra herhalde "E bu hali ile bile en çok satan oluyor ise ve gelir anlaminda rakibi olmayinca ne diye kastirsin ki kendisini ?!" Ancak bir gün gelir de pazar payi olarak 3'üncü duruma falan geriler ise o zaman gerçekten birseyleri iyilestirmeye çalisir. Iste tam da bu noktada bir yönden de bu elestirmeyen, öven, fanatik kisiler nedeni ile üretici üzerinde daha iyisini üretmek için bir sebep görmüyor ve baski hissetmiyor.

Bakin, Olympus PM2(PL5) çikis tarihi 2012'dir ve 1 önceki yilin modeline göre çok büyük derecede "sensör" ve genel sistem performansi artisi saglamistir. Inkar edilen 10'larca inceleme ve testte Canon'un 70D'sinden bile sensörü daha basarilidir !
    www.dxomark.com
    Canon EOS 70D - DxOMark
    http://www.dxomark.com/Cameras/Canon/EOS-70D

www.dxomark.com
    Olympus PEN E-PM2 - DxOMark
    http://www.dxomark.com/Cameras/Olympus/PEN-E-PM2

O ise Canon'un 2011'de çikarttigi 600D'den beri bakarsak mesela,

Hani tamam zerre ilerleme olmus diyelim de fanatik, inkarci vs. demesinler, kanitli gerçegi söyleyelim. Tahminim Canon'un en çok satan serisidir bu "yüz"+D ve "on"+D serisi. Buradan cebi doldurdugu için de ürünleri genel anlamda ciddi adimlar atacak sekilde ileri tasimadigi gün gibi ortada. Millete kurcalayacak ufak tefek yenilikler veriyor iste sadece, "Oyalanin siz bunlarla" der gibi.

Samsung NX serisinde ne yapmis, bakalim...

www.dxomark.com
    Samsung NX500 - DxOMark
    http://www.dxomark.com/Cameras/Samsung/NX500

Tabi bu olaya bir açidan , sadece sensör gelisimi açisindan bakmak oluyor. Biliyoruz ki salt sensör basarisi bir çok detayin birlikte ortaya çikarttigi "iyi bir fotograf makinasi" olma konusunda en önemli etken degil. Fakat önemsiz de degil, abartmadan yerine koyacak olur isek "en önemli" degil, "önemli" bir unsurdur. Belki bu durum Nikon ve Pentax kanadinda da benzerlik tasiyor olabilir, ona da bakmak lazim. Yine ayni sekilde sunu da düsünmek ve arastirmak gerekir, bazen 2-3 yil sensör konusunda ciddi gelisimler olmayabiliyor her markada. Fakat burada daha geriye gidilir ise örnegin Canon 500D'nin dahi sensörü ile 70D'nin sensör basarisi arasinda 10 puanlik bile fark yok, minicik bir fark var !
    www.dxomark.com
    Canon EOS 70D vs Canon EOS Rebel T2i, EOS 550D or Kiss X4 vs Canon EOS 500D, DIGITAL REBEL T1i or Kiss Digital X3
    http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Canon-EOS-70D-versus-Canon-EOS-550D-versus-Canon-EOS-500D___895_645_586

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Nisan 2016; 21:59:56 >

• jiddi kullanıcısına yanıt
    yani daha bu konulara hiç girmedik bile sadece hız konusunu tartıştık. hadi hızı geçtim madem nx30'un 3 kat ağırlığında bir makinayı benim boynuma asıyorsan o zaman o makinadan daha kaliteli fotoğraf vermelisin bana. aynı kalite de fotoğraf vereceksen ne anlamı var o zaman seni tercih etmenin ?
    Benim söylediğimi denedin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Benim söylediğimi denedin mi?

hocam sizin dediğinizi daha önce çok denedim ama netlik kaybı yaşadım her seferin de. bu dediğiniz geniş açı çekimler de sıkıntı yaratmaz ama 50mm ve üstüne çıkıldığı an çok sıkıntı yaratıyor. fotoğrafa baktığım da netlik hep başka yerlerde oluyor gözler flu çıkıyor.
    Bütün fotoğrafları öyle çekiyorum, tele objekfifler dahil daha bir gün fokus kaçırmadım. Nikon F3, Petri, Zenit 122, Lubitel2 gibi çeşitli manuel odaklı makineler kullandım, eski makinalarda merkez odaktan başka odak noktası zaten yoktu. Sanırım fotoğrafı çekerken çok sallanıyorsun, ayaklarını sağlam basarsan bir sorun olmaz. Ancak konuya çok yakınsan ve diyafram 1.4, 1.8 gibi değerlere açılabiliyorsa hafiften fokus kaçabilir, o zamanda tripod yada ağaç, duvar gibi bir yere dayanma imkanı yoksa diyaframı kısarak sorunu çözebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.