Şimdi Ara

Gerçekten Gerizekalı Mıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
6.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hiç başlamadığın için farkında değilsin
  • Kardeşim benim bak derdini ne güzel anlatmışsın demekki zekanda sıkıntı yok
    Belkide temelin yoktur derslerin bu yüzden kötüdür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sigara gibi bi hastalık var sende. PC + TV + TELEFON beynin hızlı çalışmasını durduruyor. Aynılarını yaşadım senin gibi , 9. 10. sınıfta resmen maldım. rüyamda pc oyunları görüyordum. Bir şeyleri sık sık unutuyordum dersleri dinlemek işkence oluyordu hep uyuyordum sonra birden dedim ki bu iş böyle olmaz.
    Oyunlarımı Sildim , Tv bıraktım . onun yerine kitap okumaya başladım. hafif hafif zihnimi çalıştırmaya başladım. ufak ufak derse katılmalar felan derken aylar geçtikçe ilerleme kazandım. Birden olmadı ama uzun vadede kendimi düzene soktum.Şöyle düşün zamanla zihnini kolaya alıştırıyorsun ve paslanıyor o pası atmak içinde yavaş adımlarla kendini çalıştırıyorsun.
    Burda asıl mesele irade. Kendi iradene sahip çıkıp dediğim gibi yola koyulursan herşey olur
  • 5 yaşındaki çocuk bile derdini anlatır. Zeka derslerde ortaya çıkıyor.

@korkusuzmo

TV izlemiyorum ve telefon kullanmıyorum. Sadece bilgisayar onda da oyunu pek oynamıyorum artık. Saedce nette dolaşıyorum.İşe yarayacaksa bırakayım mal gibi gezmekten iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Monody

Ders çalışmıyorum demedim. Çalışsam da yapamıyorum. Edebiyat , tarih gibi dersler ezbere dayalı olduğu için sıkıntı yapmaz ama matematik olmuyor. Karekök 0 kitabındaki sorular en kolay sorulardır. Onları yapamadım diye en sonunda sinirlenip kitabı yırttım. İntiharı bile düşünüyorum artık canımı çok sıkıyor bu durum.

@heisenbergün asistanı

Dinlemeye çalışsam da olmuyor.

Problemi anladım. Sorunu tek başına çözmeye çalışıyorsun. Bunun yerine yapamadığın soruları arkadaşlarına ve öğretmenlerine çekinmeden sormalısın. Bunu mu yapamadın gibi tepkiler verenlere değil gerçek arkadaşlarına sor. Soru 2+2 dahi olsa sana anlayana kadar anlatırlar. İnternetten çözen Ada'm gibi sitelere üye olup birçok kitabın çözümüne ulaşabilirsin. Bu arada yarım saat çalışıp 100 bekleyen tiplere benziyorsun. Son gün çalışmak yerine hergün yarım saat tekrar yap özellikle matematik için aşırı faydalı olur. 1 saatte işlenen konuyla ilgili soru çöz yükseldiğini fark edersin. Bu arada tarih biyoloji edebiyat gibi derslere ezber gözüyle bakarsan üni sınavında çakarsın. Ezber unutulur. Öğrenmen gereken şeyleri bağdaştırma yöntemiyle öğren ve sadece mantığını kavra. Bunları yaptığın halde başarılı olamıyorsan sorun sende değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aynı ben

• Bende de var bu his çoğu zaman, sebebini bilmiyorum ama. Bir yere gittiğimde mal gibi oturuyorum, muhabbeti devam ettirmeye bir isteğim olmuyor. Belki daha doğrusu söylenenleri tam anlayamayıp konuyu oradan devam ettiremiyorum. Bir oyun oynarken de aynı, doğru zamanda basamıyorum vesayre. Bana en yakın ihtimal dikkat eksikliği gibi geliyor. Çünkü her insanın otomatik olarak yaptığı şeylerde zorlanıyoruz, bence olay ders çalışmaktan daha derin bi mevzu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.