Şimdi Ara

Gerçekten Gerizekalı Mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
6.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ders çalışırken , insanlarla konuşurken gerçekten gerizekalı olduğum ortaya çıkıyor. Anlamakta güçlük çekiyorum. Matematiği doğal olarak yapamıyorum. Diğer dersleride zor anlıyorum. Zeki olunca ne olur açarsın soruyu aklına şunu yapayım şöyle iyi olur diye yüzlerce fikir gelir.Ama bende o yok iq um bayağı düşük olmalı. 9. sınıfta kafama biraz fazla darbe aldım o yüzden mi böyle oldum ? Doğuştanda olabilir anne tarafı zeki ama baba tarafı keko yav. Srekli bilgisayar oynamak yüzünden olmuş olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Monody -- 1 Ağustos 2016; 0:54:10 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gerçekten Gerizekalı Mısınız?

Giriş: Dersleri anlamakta zorlanmak, hayal kırıklığına neden olabilir ve "Gerizekalı mıyım?" gibi sorulara yol açabilir. Ancak dersleri anlamakta zorlanmanın gerizekalılığı göstermediğini bilmek önemlidir.

Dersleri Anlama Zorluğu Nedenleri:

• Dikkat Eksikliği: Dikkat eksikliği, derslere odaklanmayı zorlaştırabilir ve anlama sorunlarına yol açabilir.
    • Öğrenme Güçlüğü: Disleksi veya diskalkuli gibi öğrenme güçlükleri, belirli dersleri anlamada zorluğa neden olabilir.
    • Öğretim Yöntemi: Bazı öğretim yöntemleri, bireysel öğrenme tarzlarına uygun olmayabilir ve anlama sorunlarına yol açabilir.
    • Stres ve Kaygı: Stres ve kaygı, bilişsel işlevleri bozabilir ve öğrenmeyi zorlaştırabilir.
    • Yetersiz Uyku: Yetersiz uyku, konsantrasyonu ve hafızayı bozabilir ve anlama sorunlarına katkıda bulunabilir.

Gerizekalılık Belirtileri:

Gerizekalılık, bilişsel işlevlerde önemli bir düşüşle karakterize edilen nadir bir durumdur. Gerizekalılığın belirtileri şunları içerir:

• Bilişsel becerilerde önemli bir düşüş
    • Sosyal ve iletişimsel becerilerde bozulma
    • Günlük yaşam etkinliklerini gerçekleştirmede zorluk

Sonuç:

Dersleri anlama zorluğu, gerizekalılığın bir belirtisi değildir. Dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü veya diğer faktörler anlama sorunlarına neden olabilir. Anlama zorluğu yaşıyorsanız, bir öğretmen, danışman veya öğrenme güçlüğü uzmanı ile konuşmak, altta yatan nedenleri belirlemenize ve bunlarla başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Unutmayın ki akademik zorluklar, zihinsel kapasitenizin bir ölçütü değildir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mark Selby

Evet
    Hayır
  • Pas
  • Yaşin kaç kardeşim troll değilsen neden böyle düsünüyosun.
  • stabiliter S kullanıcısına yanıt
    17 yaşındayım. Anlama güçlüğü çekiyorum.Matematiği yapamıyorum. Sadece o değil hoca sözel bir dersi anlatıyor diyelim dinlesem bile anlayamıyorum. Evde tek başıma oturup çalışmam gerekiyor. Bir şey eksik yav o eksiklik mal olmamdan kaynaklaıyor. IQ testi yaptırabilsem keşke.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stabiliter

Yaşin kaç kardeşim troll değilsen neden böyle düsünüyosun.
    Rest
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gerizekalı mı bilmem ama tam bir malsın
  • Ders çalışmayıp başarı bekleyen bir tipsin gerizekalı falan değilsin.
  • Ders dinlerken geçmiş anılarını oyunları vs düşünerek dinlersen zaten anlayamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barni Moloztaş

Pas
    Şu ülkede sayısal zekası olmayan insanlara "gerizekalı" muamelesi yapılması muazzam komik olay ya ( not : sayısalım iyidir )
    Her insanın farklı bir yeteneği vardı, bak en basitinden belki senin doğanda çok iyi bir baba olmak vardır, bu kötü bir şey mi? Belki senin çocuğun çok başarılı bir insan olacak. Herkesin bir yeteneği özelliği vardır mutlaka, doğru alanlara yönelmek en önemlisi.
  • Monody kullanıcısına yanıt
    Dikkat eksikligin var ilac kullanman şart.
    Kardeşim ıq testine felan inanma. Bana ilgim olmayan birşeyi 80 kere anlat anlamam , ilgim olan şeyi çabucak anlarim insan oğlu böyledir. İster sözel , ister sayısal anlamayabilirsin bu zekanı belli etmez ki. Ama ben malım felan diyosun bu azmini , zekanı belli edebilir. Herkes okuycak diye birşey yok ki bence gayet rahat bir şekilde sende okuyabilirsin. Emin ol arkadaşlarında hemen herseyi tık anlamıyor ve iyi bir lisedeysen onlarda evde hiç çalişmiyorum diyeni 3 saat çalışıyodur.
  • Ders çalışmıyorum demedim. Çalışsam da yapamıyorum. Edebiyat , tarih gibi dersler ezbere dayalı olduğu için sıkıntı yapmaz ama matematik olmuyor. Karekök 0 kitabındaki sorular en kolay sorulardır. Onları yapamadım diye en sonunda sinirlenip kitabı yırttım. İntiharı bile düşünüyorum artık canımı çok sıkıyor bu durum.

@heisenbergün asistanı

Dinlemeye çalışsam da olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Monody

Ders çalışmıyorum demedim. Çalışsam da yapamıyorum. Edebiyat , tarih gibi dersler ezbere dayalı olduğu için sıkıntı yapmaz ama matematik olmuyor. Karekök 0 kitabındaki sorular en kolay sorulardır. Onları yapamadım diye en sonunda sinirlenip kitabı yırttım. İntiharı bile düşünüyorum artık canımı çok sıkıyor bu durum.

@heisenbergün asistanı

Dinlemeye çalışsam da olmuyor.

bir yeteneğin varmı ?
  • Moonel M kullanıcısına yanıt
    Yok sıradan insandan bile daha sıradanım. Bir tek bilgisayar oyunlarına ilgim var onda da başarılı değilim.

@moonel

olabilir yarın araştırayım onu
    Matematik yapamıyorum diye intihar edilir mi, yapmayın hocam.
  • quote:

Yok sıradan insandan bile daha sıradanım. Bir tek bilgisayar oyunlarına ilgim var onda da başarılı değilim.

@moonel

bilgisayar oyunlarında iyiysen işi büyüt , bilgisayar oyunları sayesinde zengin olanlar var.
  • quote:

@moonel

zeki olmakla değil antremanlı olmakla akla fikir gelir
  • Büyüyünce ne iş yapacağım? Bir tek polis veya asker olabilirim.

@yarra bandı

o işler öyle kolay olmuyor. Oyun yapmaktan bahsediyorsan orası aşırı zor. Youtuber olsam kim beni izleyecek?

-rüzgargibigeçti-

anlama güçlüğü çekmekle antremanın bir ilgisi yok bence.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.