Şimdi Ara

Gerçekten inanmaya çalıştım. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
2
Favori
12.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Naci_Balkavan

Dini etkiler hariç tutarak sadece mantıkla yazacağım. Bu Dünya , bu sistem ve bu evrende ne varsa bir zamanlar yoktu bunu ilkokul çocukları da biliyor artık. Tüm bunlar yokken bilim insanları bir açıklama yaptılar "bigbang". Hiçbir şey yokken oraya kimin koyduğu belli olmayan 1 Hidrojen atomu varmış bu patlamış da yıldızlar ve sistemler oluşmuş. Buna inanmak aslında şu cennetin tapusunu dağıtan şahsiyetlere inanmaktan farksız. 1 atomu laboratuvarlarda aynı uzay şartlarını sağlayıp çok defa patlattılar. Yaydığı enerji 10 üzeri eksi milyon gibi yok denebilecek bir enerji.

Büyüklüğü Dünya'nın trilyon katı yıldızları şöyle bırak bir hidrojenin patlaması sadece dünyadaki bir çakıl taşının oluşmasını bile sağlamaz. Yahu mantıken 1 atomun hacmi belli yayacağı enerji belli. Komik olmayın. Bilim insanları din dışı bir düşünceyi oluştururken bile şu dediklerim şöyle dursun o ilk Hidrojen atomunun nereden geldiğini açıklayamıyor ve sadece bu konuya mahsus saçmalıyorlar.

Bir yaratıcının olduğu kesin. Bir yaratıcı varsa "ben böylesine devasa bir evren ve sizleri laf olsun diye yarattım şimdi ne haliniz varsa görün" de kesinlikle demez kusura bakmayın. Bir anne baba bebek doğunca benden bu kadar ne halin varsa gör derse, bir öğretmen sınıfa siz öğrencilerimi yerleştirdim artık ne haliniz varsa görün derse yaratıcı da anca o zaman der. Din gerçekliği ortada. Şu an geçerli olan 1 dinin olduğu kesin. Onu arayıp bulup o dinin sahibinin bıraktığı varislerinden doğru öğrenmek asıl mesele.
    Tapucularla ayni metodolijiye sahip olan sensin noktacilar degil.
    Zira noktacilar kesin boyle oldu demiyor.
    Eldeki verilerle an kubvetli teori bu diyorlar..
    Dini egip bukenler gibi son yillarda bilimi egip bukup ustinden yurumeye baslayanlar turedi..
    Carl sagan uzman ekiple hezegen cevresindeki uydularin spectrumlerina bakip 9 tanesi hakkinda nasaya rapor verdi.
    Bilim ilerleyince 8 tanesi hakkinda cok yuksek isabet 1 tanesi hakkinda ise cok yanildigi ortaya cikinca ben anlamam boyle demistim demedi.
    Dogrudur dedi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sonic.Storm kullanıcısına yanıt
    Ilginç olan şu, bizim gibi robotlar dunyada rahat/en rahat yaşayan kısım iken sizin aydınlanmış kesimin burnu pislikten çıkmıyor. Hangisi yanlış yapıyor acaba? Tersten bir aydınlanma gelmiş olabilir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Rahatı 60 yaşından sonra elden ayaktan düşünce görürsün. Bütün herşeyini dünyaya bağlamanın verdiği güç belki sana bi 60 yıl daha kazandırır

Öyle diyorsun da bak gavurlara, adamlar 60indan sonra hayata başlıyor.

60dan sonra elden ayaktan kesilmek geri kalmış, kabile gibi yaşayan, semer vurulmasına izin veren, fakir bölgelerin ülkelerin insanı için geçerli. Adamların 80ligi senin 50lik adamdan daha dinç.

İyi de gavur dediğin adamlarda da zaten ölüm sonrası inancı var. Ona rağmen insanlar ölümden korkuyor. Ya siz ne yapacaksınız

Onların haberi var mı peki?

Ben ölünce kurda kuşa yem olacağım

Aklıma bunu getirdin

Dikkat et fetöcü olma

Ama adamın suratını görünce ayetler var ayetler diyen çocuğun yaşlanmış halini gördüm o da kendinden çok emindi.

Bu konuda ayet yok ama gerçekten sen bir ıspanaktın şinasi (jeopol)

Öyle deme.

Şimdi genetik analiz yaptırsak hepimizde az da olsa ıspanak geni çıkar.

Yani hepimiz ıspanağız

Vücudumuzdaki su miktarını düşünürsek ıspanaktan çok hıyarız sanki

Kafir ne demek?

• murat1981pls kullanıcısına yanıt
    Ne için sordun? Küfür içinde olan, inkarcı demek.

Nasil inkarci nasil kufur icinde? Küfür icinde olmak nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat1981pls -- 4 Nisan 2019; 19:19:46 >
    - Hakkı görmeyen ve örten. İyilik bilmeyen.
    - Allah'ı inkâr eden. Dinsiz. İmanın esaslarına veya bunlardan birine inanmayan. Mülhid.
    - Allah'ı veya Allah'ın bildirdiği kesin olan şeylerden birini inkâr eden kimse.
    - Hakk'ı tanımayan, bilmeyen,
    - Allah'ın varlığına ve birliğine inanmayan.
    - Küfreden, küfredici.
    - İyilik bilmeyen, nankör.
    - İslâmiyette inanılması lâzım olan şeylerin hepsine veya birine inanmayan, dînin emirlerini beğenmeyen, hafife alan, alay eden.
    - Îmansız.
    - Îman esaslarına inanmayan.

EURODMC
    index.php#ceviri - Osmanlıca Türkçe Sözlük, lügât, لغت
    https://www.luggat.com/index.php#ceviri

Hah işte bak.. Gercegin ustunu orten nankor gormezden gelen, Allah i hayatinin ikinci sirasina atan.. Yani ben ateistim diyenlere bakmayin siz bal gibide Allah i var ve bir bilirler..

Arkadaş dışarıdan salak gibi mi görünüyorum? Sonsuz gücü olan ve beni sonsuza kadar yakabilecek bir tanrının olduğundan emin olsam niye Müslüman olmayayım?

• Vallahi onu sana ve senin gibilere sormak lazim, sizler aslinda kafir(görmezden gelen, nankör, Allah a kafa tutanlar) sınız.. Siz yaratıcı bana her şey versin ama hayatıma karışmasin diyenlersiniz..

Boş yapma konumu kirletme.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.