Şimdi Ara

Gerçekten inanmaya çalıştım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
2
Favori
12.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ama olmadı arkadaşlar. İnanmak istedim, bazen kabul edemediğim şeyleri bile yorumlayarak mantığa hale getirmeye çalıştım ama belli bir yerden sonra kıvıramadım.
    Ölümden çok korkuyorum. Bu yüzden baskıcı da olsa bir dine inanmayı çok isterdim, çünkü sonsuz boşluk kavramı beni çok ürkütüyor. Ben öldükten sonra yokolmak istemiyorum.
    Şu anda inanmasam da hala inanmaya çalışıyorum ama olmuyor, yapamıyorum.
    Tavsiyeleriniz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dinde bunun bir cezası var mı? demişsin..
    dini bilmediğin araştırmadığın belli..
    dini bilmiyorsun sonra "çok çelişki var" diyorsun..yazmışsın ya inanmak istedim olmadı diye, ben senin inanmak istediğine inanmıyorum, bunu yazana konumu kirletme demeye hakkın yok, eleştiriye gelemiyorsan konu da açmayacaksın, millet burada senin istediklerini göre yazmak zorunda değil!!
    inanmak isteyen inanır..çelişki varmışş..bilgi çok yakın artık, zilyon tane kaynak var aç öğren, ben senin inanmak isteyip de inanmadığına inanmıyorum var mı itirazın?
    Peki kitabı yazan canı isteyen çelişki görsün diye bilinçli yazmış ise?

Ben çok uğraştım inanmamaya ancak her çelişki gibi görünen konuda/ayette başka bir bakış açısı ile bakıldığında
    çelişkinin de olmadığını gördüm.

Sonunda pes ettim bir insan bu kadar zekice bir kitap yazamaz diye ve yeniden iman ettim.

Sen inanmak istersen inanırsın, inanmak istemezsen inanmazsın. Aynı ayete bakıp hem çelişki hem çelişki görmeme söz konusu neticede.

Tavsiye edilen kitapları değil de kitabı/Kur'anı oku mümkünse birkaç farklı mealle karşılaştırmalı olarak. Çelişki gördüğün yerleri araştır bak bakalım farklı açıklamaları var mı imiş.

Tefsir de bazen işe yarar bu arada.

Sen seçeceksin inanıp inanmamayı sonunda ne olursa olsun ama
    Kur'an'ı okuyup, mantıksız bulanlara da "Tefsir oku hadis oku" demek neyin kafasıdır bilmem.

Kamer Suresi 17. ayet (Diyanet İşleri Başkanlığı çevirisi): Andolsun biz, Kur’an’ı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan?

Kitap kendi diyor kolaylaştırdık diye. Ama anlamayanı tefsire hadise yönlendiriyorlar. Bu kitabı herkes anlamayacaksa, bu kitap bütün insanlığa indiyse, evrenselse, niye bunu sen ben anlayamıyoruz da, illa hacı hocaya gidiyoruz? Hacı hoca dediklerinizin her birinin de ayrı görüşü var zaten. Ortada bir kitap var, bin tane meal var. Hocaların bile ne dediği belli değil. Herkes eğip büküyor bir yerden. Gidip başkalarının fikirleriyle kendime din oluşturacağım illa.

Bunu diyince de Kur'an'ı Arapça okuyacaksın derler. Bir Kutsal kitabın anlamı, başka bir dile çevrilince bozuluyorsa, o kitap kutsal falan değildir. Madem her şeye gücü yeten bir tanrıdan bahsediyoruz, bu Tanrı, herkesin okuduğu zaman doğru, tam manasıyla anlayabileceği bir kutsal kitap gönderebilir. Ama yapmamış.
  • 1- Aslında hatalı okuma yapıyor ve yanlış açıdan düşünüyor olabilirsin.
    2- Allah'a çok az inansan bile hiç ibadet etmemişsindir. Bu da dini tecrübe yaşamadığın anlamına gelir. Bu şekilde Allah'ı bilmen de çok zordur.
    3- Bazı şeylere gereksiz çok takıntı yapıyor olabilirsin. Takıntılarından kurtulabilirsin.
    Tavsiyem ise: sabredip Allah'a teslim ol. Sebeplere bağımlı kalıp tevekkülü unutma. Yine unutma ki: Allah'ın zihnini okumak sadece boş çabadan ibaret.

• eşom21 kullanıcısına yanıt
    Çok çelişki var

• Sen bu cesaret ve pisiruklikla yarina cubbe giyersin.
    (Nasil psikolojik ters baski yapiyorum ama)..
    Zeki insanin inanmasi mumkun olamaz..
    Yanliz degilsin.
    Ey kafirler.
    Bu atayist kardesinize bi mrhb deyin..

• quote:

Orijinalden alıntı: eşom21

1- Aslında hatalı okuma yapıyor ve yanlış açıdan düşünüyor olabilirsin.
    2- Allah'a çok az inansan bile hiç ibadet etmemişsindir. Bu da dini tecrübe yaşamadığın anlamına gelir. Bu şekilde Allah'ı bilmen de çok zordur.
    3- Bazı şeylere gereksiz çok takıntı yapıyor olabilirsin. Takıntılarından kurtulabilirsin.
    Tavsiyem ise: sabredip Allah'a teslim ol. Sebeplere bağımlı kalıp tevekkülü unutma. Yine unutma ki: Allah'ın zihnini okumak sadece boş çabadan ibaret.
    Zihnini okumak bos caba ama zihnin urunu kurani anlamak gorev oyle mi...
    Valla ha cem yilmazla kapisirsinoz..

• Kurt düştü bir kere geri dönüş yok,hoş geldin aydınlanmaya

• inanmak istemiş, at yalanı seveyim inananı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mr.jk M kullanıcısına yanıt
    Kirletme konumu, beni kendin gibi sanma. Düşünmekten kafayı yiyecek hale geldim ben. İnanmazsan da inanma, inanmana ihtiyacım yok.
    Trolluk yok bir şey yok gelip yalancı yaftası yapıştırıyorsunuz. İnandığın dinde bunun bir cezası var mı?

• korkulacak bir şey yok youtube da kurzgesagtın iyimser hiççilik diye bir videosu var izlemeni tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Kirletme konumu, beni kendin gibi sanma. Düşünmekten kafayı yiyecek hale geldim ben. İnanmazsan da inanma, inanmana ihtiyacım yok.
    Trolluk yok bir şey yok gelip yalancı yaftası yapıştırıyorsunuz. İnandığın dinde bunun bir cezası var mı?
    dinde bunun bir cezası var mı? demişsin..
    dini bilmediğin araştırmadığın belli..
    dini bilmiyorsun sonra "çok çelişki var" diyorsun..yazmışsın ya inanmak istedim olmadı diye, ben senin inanmak istediğine inanmıyorum, bunu yazana konumu kirletme demeye hakkın yok, eleştiriye gelemiyorsan konu da açmayacaksın, millet burada senin istediklerini göre yazmak zorunda değil!!
    inanmak isteyen inanır..çelişki varmışş..bilgi çok yakın artık, zilyon tane kaynak var aç öğren, ben senin inanmak isteyip de inanmadığına inanmıyorum var mı itirazın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 1 Nisan 2019; 12:2:22 >

• mr.jk M kullanıcısına yanıt
    Yok bilader inanmana da ihtiyacım yok 😉

• İnsan aklının karanlıkları zindanları var. O karanlığa girmek ve kişiyi oradan çıkarmak ciddi bir meşgaledir.

Bi insanı tanımak ne kadar mümkün? Eşini tanıdığını zannedersin yıllarca aynı yastığa baş koyarsın her şeyi paylaşırsın?

Sonra bi gün bakmışsın boşanmışsın. Her şey bitmiş. Bu kişi sana en yakın olan kişi idi.

Gerçekten tanıyabilmiş olsan sırf o güzel hatıralar adına arkadaşça kalmak isteyeceğin kişi bu.
    Çocuklarının annesi evinin bekçisi.

.....
    Sonra bi bakıyosun ki aslında Kendini de tanımamışsın. Beklentileri farklılaşmış bir insana evrilmişsin.

...........

Kişiyi kafanızdaki oluşturduğunuz imajlar çerçevesinde tanımlarsanız bu kişi size ırayan veya ıraksayan bir ışın demeti iken sizdeki oluşan görüntü(ayna tesiri) kadar anlam ifade eder. Siz esasen kendinizin başkalaştığını düşündüğünüz bir hali gösterirsiniz.

.........

Atomik bir yapı var. Siz bir şeyi bölerseniz o da size aynısını yapar. Siz birleştirirseniz o da sizi birleştirir.
    Buna kainatın tınısı veya her inancın zaman mekan adalet ediyor anlayışı diyelim. Herkes bi şekilde diğerine hak yeme doğru ol vs derken bu inanış tan ve bir kısım sonuçlardan etkilenmiştir

.............

Bu nedenle siz kainata bir beyan sunduğunuz bi şekilde o beyan sizden sorgucu olabilir. Söylediğini sana döndüreceğim gibi.

Burayı okuyorum düşündüğüm şeylerin yazıldığını ya da yazılanın sonradan tarafımca yaşandığını görüyorum. Şüphesiz şekilde insan üstü bi varlığın kes kopyala yapıştır yapıp tesbih tanesi gibi bir zamansallığı oluşturduğu açık.

Bu nedenle kişi ya oyuncudur ya da senarist. Ancak yönetmenin izin verdiği kareyi oynayabilme adına ancak ve ancak figüran mesabesinde olduğunu bilmeli.

.........

Buna yaratıcı dememek mümkün ancak seni zorunlu varlık yapan süreci inkar manasız.

.........

Kısaca varoluş sancısı çektim diyen çekmiştir ya da çekecektir.

• Kutsal kitapların tasfirlerini al baK kutsal kitap değil veya meali sadece tefsir okay büyük bir aydınlanma geçirip bizden biri olucaksın .We are jedi ..

Gerçekten inanmaya çalıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 1 Nisan 2019; 14:5:32 >
  • hocam çelişkilerini sorsana direkt böyle nasıl yardımcı olalım?Aristo taa o zamanda aklıyla Tanrı var demişse bizde düşünebiliriz

benim kafamı en çok 5000 din olması kurcalıyor dünyada bu aralar
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Tanrı yok demiyorum. Dine inanmıyorum.
    Ayrıca Aristoyla ne alaka? Felsefe, bilim gibi kesin doğruları olan bie konu mu? Aristo da insan değil mi, illa o tanrıya inanıyor diye bizim de inanmamız lazım? Platon da Zeusa Poseidona inanıyordu, Platon'un Aristodan ne farkı var?

• Eline çayını al, arkana yaslan, "dikkatli" bir şekilde şu videoyu izle.

şurada ise konuşmayı özetliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF1B88FA0 -- 1 Nisan 2019; 21:36:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Tanrı yok demiyorum. Dine inanmıyorum.
    Ayrıca Aristoyla ne alaka? Felsefe, bilim gibi kesin doğruları olan bie konu mu? Aristo da insan değil mi, illa o tanrıya inanıyor diye bizim de inanmamız lazım? Platon da Zeusa Poseidona inanıyordu, Platon'un Aristodan ne farkı var?
    sen mesajımı anlamamışsın

bu kadar offansif olmana gerek yok

istersen bir daha oku cevapla yoksa benim diyecek bir şeyim yok yazdıklarıma alakasız bir cevap vermişsin
  • Kardeş İslam dini, Allah ve ahiretle ile ilgili her merak ettiğin soruya cevap bulabileceğin tek yegane eser bence Risale-i Nur Külliyatı'dır internet'ten araştır eminim sorularına cevap bulacaksın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reis , bu düşünceler altında kalan kişi sen değilsin....

Tolstoy 'da bunları düşündü yaşadı...

Tolstoy "İtiraflarımı" oku veya YouTube sesli kitabı var dinle

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kardeş İslam dini, Allah ve ahiretle ile ilgili her merak ettiğin soruya cevap bulabileceğin tek yegane eser bence Risale-i Nur Külliyatı'dır internet't en araştır eminim sorularına cevap bulacaksın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.