< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
dinde bunun bir cezası var mı? demişsin..
dini bilmediğin araştırmadığın belli.. dini bilmiyorsun sonra "çok çelişki var" diyorsun..yazmışsın ya inanmak istedim olmadı diye, ben senin inanmak istediğine inanmıyorum, bunu yazana konumu kirletme demeye hakkın yok, eleştiriye gelemiyorsan konu da açmayacaksın, millet burada senin istediklerini göre yazmak zorunda değil!! inanmak isteyen inanır..çelişki varmışş..bilgi çok yakın artık, zilyon tane kaynak var aç öğren, ben senin inanmak isteyip de inanmadığına inanmıyorum var mı itirazın? |
Peki kitabı yazan canı isteyen çelişki görsün diye bilinçli yazmış ise?
Ben çok uğraştım inanmamaya ancak her çelişki gibi görünen konuda/ayette başka bir bakış açısı ile bakıldığında çelişkinin de olmadığını gördüm. Sonunda pes ettim bir insan bu kadar zekice bir kitap yazamaz diye ve yeniden iman ettim. Sen inanmak istersen inanırsın, inanmak istemezsen inanmazsın. Aynı ayete bakıp hem çelişki hem çelişki görmeme söz konusu neticede. Tavsiye edilen kitapları değil de kitabı/Kur'anı oku mümkünse birkaç farklı mealle karşılaştırmalı olarak. Çelişki gördüğün yerleri araştır bak bakalım farklı açıklamaları var mı imiş. Tefsir de bazen işe yarar bu arada. Sen seçeceksin inanıp inanmamayı sonunda ne olursa olsun ama |
Önce şunu anlayın:
Hiç kimse hayatı boyunca inandığı dinden bir anda hiçbir sebebi yokken vazgeçmez. O yüzden bana "kafir, Allaha karşı geliyor, nankör" diyenlere gülüp geçiyorum. |
Çok çelişki var
|
Kirletme konumu, beni kendin gibi sanma. Düşünmekten kafayı yiyecek hale geldim ben. İnanmazsan da inanma, inanmana ihtiyacım yok.
Trolluk yok bir şey yok gelip yalancı yaftası yapıştırıyorsunuz. İnandığın dinde bunun bir cezası var mı? |
Bazen bende keşke her şeyden bir haber olan saf bir dindar olsaydım.Saf saf yaşaydım diyorum.Tıpkı büyüklerim gibi...
Sonra yüzüme su çalınca kendime geliyorum ![]() Öğrenmek,araştırmak,merak beni hayata tutan tek şey ![]() |
kuranı yeniden keşfettiğini sanıp gerçek islam bu değilci nurcular da geldiğine göre vur davulcu davula..
![]() şunu suraya bırakıvereyim.. belki bi farkındalık yaratırız.. ![]() |
Hayali varliklara ve bunlara biat edenlere inanmayin. Bilimin isiginda yuruyun ki karanliktan cekinmeyin.
|
Kur'an'ı okuyup, mantıksız bulanlara da "Tefsir oku hadis oku" demek neyin kafasıdır bilmem.
Kamer Suresi 17. ayet (Diyanet İşleri Başkanlığı çevirisi): Andolsun biz, Kur’an’ı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan? Kitap kendi diyor kolaylaştırdık diye. Ama anlamayanı tefsire hadise yönlendiriyorlar. Bu kitabı herkes anlamayacaksa, bu kitap bütün insanlığa indiyse, evrenselse, niye bunu sen ben anlayamıyoruz da, illa hacı hocaya gidiyoruz? Hacı hoca dediklerinizin her birinin de ayrı görüşü var zaten. Ortada bir kitap var, bin tane meal var. Hocaların bile ne dediği belli değil. Herkes eğip büküyor bir yerden. Gidip başkalarının fikirleriyle kendime din oluşturacağım illa. Bunu diyince de Kur'an'ı Arapça okuyacaksın derler. Bir Kutsal kitabın anlamı, başka bir dile çevrilince bozuluyorsa, o kitap kutsal falan değildir. Madem her şeye gücü yeten bir tanrıdan bahsediyoruz, bu Tanrı, herkesin okuduğu zaman doğru, tam manasıyla anlayabileceği bir kutsal kitap gönderebilir. Ama yapmamış. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 1 Nisan 2019; 12:2:22 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 1 Nisan 2019; 14:5:32 > |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |