Şimdi Ara

Gerçekten inanmaya çalıştım. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
2
Favori
12.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tek ayetle dinden çıkacak halim yok. 2.5 yıldır sorguluyorum, her an her gece. Sayısız şey okudum. Cımbızlama da yapmadım.
    Deist olduğumdan beri daha da kötüleştim. Müslüman olduğumda en azından bir güvencem, zor anımda sığınacak bir dayanağım vardı. Ama artık ben ölüm, yokolma korkusundan uyuyamıyorum bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kütahyalı 77 kullanıcısına yanıt
    Risale-i Nurlar, İslami ilimler öğrenmek istiyorsan biraz iyi olabilir diyeceğim ama günümüz Türkçesi olmadığı için anlamak zor. İslami ilimler için onun yerine başka şeyler okunabilir.
    Din felsefesi öğrenmek için okumak istiyorsan vakit kaybı.

• Anksiyete mi bilmiyorum ama bende zaten uzun süredir kaygı duyma, endişe çok. Geleceğimi düşünmekten hayattan zevk alamıyorum. Geleceğe düşünmekten anı yaşayamıyorum.

• Anksiyete olursa cok sıkıntı ablamdan biliyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Umarım olmaz. Ablanız için çok geçmiş olsun

• Eyw

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Olmuyor, yapamıyorum" dediğin şeyler ne bilmiyorum ama şu kanaldaki videoları tavsiye ederim. Sade bir dille hoş bir anlatımı var. Belki dinledikçe aklına yeni kapılar açabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 2 Nisan 2019; 2:25:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Tek ayetle dinden çıkacak halim yok. 2.5 yıldır sorguluyorum, her an her gece. Sayısız şey okudum. Cımbızlama da yapmadım.
    Deist olduğumdan beri daha da kötüleştim. Müslüman olduğumda en azından bir güvencem, zor anımda sığınacak bir dayanağım vardı. Ama artık ben ölüm, yokolma korkusundan uyuyamıyorum bile.
    Irade ve ozguvenin ne denli saglam oldugunu anliyorsun.
    Insanin kendi kendini tanimasi iyidir..
    Sorgulamaya devam et.
    Dusun bakalim evrenin gervekten yaraticisi varsa bile sen ben gibi bi canliyi magaraya cagirip adamim sensin der mi..

• "Onu tanıyan ve itaat eden, zindanda dahi olsa bahtiyardır. Onu unutan, saraylarda da olsa zindandadır, bedbahttır..."

İnsanın, biri maddi diğeri manevi olmak üzere iki bedeni vardır. Maddi beden malum cesedimizdir. Maddi ortamlara göre zevk ve elem duyar. Manevi bedenimiz ise kalp, ruh, akıl ve vicdan gibi manevi azalardan mürekkep bir mahiyettedir. Maddi beden sıkıntı içinde iken, manevi beden inşirah ve rahatlık içinde olabilir. Bir çok büyük zat Allah için maddi sıkıntı çekmekten lezzet duymuşlar. Burada elemi çeken maddi beden iken, lezzeti duyan manevi bedendir.

Mesela, bir evliya nefsini ıslah ve terbiye sadedinde yapmış olduğu riyazet ve çilede, maddi bedeni müthiş bir sıkıntı ve elem içinde iken, gönül dünyası gayet inşirah ve rahat içinde olabiliyor.

Hakiki saadet ve huzur imandadır. Zira Allah insanın mahiyetini ancak iman ve ibadet ile tatmin olacak şekilde tasarlamıştır. İnsan bunun dışında tatmin ve huzur bulamaz. Yukarıda izah ettiğimiz gibi, kafir maddeten bolluk ve rahat içinde olabilir, ama hakiki anlamda manevi huzur ve itminanı asla bulamaz. Evet, Onu unutan, saraylarda da olsa zindandadır, bedbahttır...

sorularlarisale.com
    "Onu tanıyan ve itaat eden, zindanda dahi olsa bahtiyardır. Onu unutan, saraylarda da olsa zindandadır, bedbahttır..." Açıklar msınız? | Sorularla Risale
    https://sorularlarisale.com/onu-taniyan-ve-itaat-eden-zindanda-dahi-olsa-bahtiyardir-onu-unutan-saraylarda-da-olsa-zindandadir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 2 Nisan 2019; 3:37:41 >

• Gerçekten inanmaya çalıştım.

• Derinlemesine bir düşünmeni istiyorum;
    İnsandaki akıl,düşünce ve irade 80 yılda yok olmamalı,bu birikimin yok olacağına inanmıyorum, olmayacak zaten.
    Diğer türlü, varlığın hiç bir anlamı yok.

Kainattaki düzeni düşündüğümde, sadece bir kum tanesi olan dünyadaki 7.6 milyar insandaki bir çift gözdeki mükemmellik,ve maddenin çekirdeğindeki proton-nötron-elektrondaki kusursuzluk,DNA yapısındaki sır.

Kesinlikle bir düzenleyici var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperhan52 -- 2 Nisan 2019; 2:59:29 >

• "İman hem nurdur, hem kuvvettir. Evet, hakikî imanı elde eden adam, kâinata meydan okuyabilir ve, imanın kuvvetine göre, hâdisâtın (hadiselerin, olayların) tazyikatından (sıkıştırmalarından, baskılarından) kurtulabilir. "Tevekkeltü alâllah (Allah'a dayandım ve güvendim)" der, sefine-i hayatta (hayat gemisinde) kemâl-i emniyetle (tam bir emniyet ve güvenle), hâdisâtın dağlarvâri (dağlar gibi) dalgaları içinde seyran eder (hareket eder)."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 2 Nisan 2019; 3:52:53 >

• konuyu açan arkadaşı vesvese basmış
  • Hiçbir şeyden korkma kardeşim. Allah'a iman et, ona tevekkül et teslim ol, sırtındaki yükleri bırak, sonra arkana yaslan, şu dünya gemisinde yolculuğun keyfini çıkar, rahatına bak. Canlı, cansız tüm yaratılanlar da senin gibi yolcu.
    Dünya sebep sonuç ilişkisi üzerine yaratılmış. Sebepler kısmında tercihlerini doğru yaptıktan sonra sonuçları dert etme. Sen yolcusun, geminin bir kaptanı olduğunu bil, ona güven rahat et, yolculuğun keyfine bak. Yoksa gücünün yetmeyeceği şeyleri düşünür, işin içinden çıkamaz, kendini hasta edersin.

Geçmiş geçti gitti, kötü günler geçirdiysen hepsi geçti gitti, şükret. Gelecek de madem henüz gelmedi, doğru gemide olduğuna inanıyor ve kaptanına da güveniyorsan gerisi senin düşüneceğin, dert edeceğin, iraden dahilinde olan şeyler değil. Geminin limana yanaşırken ne olacağını düşünüp kendini sıkıntıya sokma, çünkü gemiyi limana yanaştırıp seni karaya ulaştırma görevi başkasının. Sana sunulan hizmetlerden (nimetlerden), gemi sahibinin izin verdiği ölçüde yararlanıp keyfine bak. Onun izni dahilindeki herşey keyfine kafi gelir. Gemideki kuralları çiğnemeden her türlü hizmet ve nimetten yararlanabilirsin, keyfine bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 2 Nisan 2019; 3:42:9 >

• Senin görmediğin, bilmediğin şeylerden kaygılanman, endişe edip yaşadığın andaki düzenini bozman, tecrübesiz başarısız bir komutana benzer. Daha düşmanı görmeden, ne taraftan geleceğini bilmeden, birliklerini sağa sola dağıtırsa merkez zayıf kalır. Bu sefer oradan kolayca darbe yer, mağlup olur. Sen de sağa sola dağıttığın gereksiz endişelerinle kendini zayıf düşürürsün, bu sefer her olay sana büyük gelir, seni korkutur, cesaretini kaybedersin.

Ben de hayatımda bir dönem senin yaşadığın kaygıların, endişelerin benzerlerini yaşamış biri olarak yazıyorum bunları :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 2 Nisan 2019; 4:2:26 >
  • Bu da aklına takılan "ölüm ve sonrası" konusuyla ilgili, mutlaka izle :):)

Düzeltme: Yanlış videoyu atmışım, düzelttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 2 Nisan 2019; 4:5:5 >
  • Yok olmak cehenneme düşmekten beter bir durum, bu durumla başa çıktığınız için sizi tebrik etmek lazım elbet iyi cesaret. Allah yarattığı canlılar arasından bize merhamet etmiş ve yok olmak yerine katında yaşama devam etme şansı tanımış. Tanımasaydı sizinki gibi boşluğa giderdik, hayvan gibi ot gibi, ama insanoğlu bence akli zekasıyla hayalleri tasvirleri rüyaları gayeleri sevinci üzüntüsüyle çok değerli. Elbet merhamet şansı verirken, kendini artık tanıttığı için onu tanımama gibi bir şansınız kalmıyor, merhamet ettim ama bunun yanında artık iki yolunuz var ya cennet ya cehennem diyor kısaca. Çünkü kara delikleri sayısız galaksiyi sayısız boyutu yaratanı boş ve re mez sin. Eğer kendini tanıtmasaydı senin ona inanman yada inanmaman günah işlemen yada işlememen önemsiz olurdu. Bence şansınıza küsün odin thor zeus vs her tanrı inancının temeli İslamdır ama her inanç yine insan eliyle değişmiştir, müslümanlık da değişti(İnsanları). Şu anki müslümanları %5 i cenneti görsün iyi derim.

Biraz derinlik, boşluk nedir büyüklük nedir diye biraz düşünmek isterseniz Space Engine yi indirip biraz uzayda galaksiler arasında gezin bakalım. O büyüklüğü var ol demesiyle yaratan Allah'ı ciddiye almamazlık etmenin cezasının cehennem olmasının belkide ödül olabileceğini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccguven -- 2 Nisan 2019; 5:38:55 >

• Çift yaratılmayı neden sadece erkek-dişi olarak algılıyorsun? Hani araştırmıştın. Mealen; Biz herşeyden iki çift yarattık. Umulur ki, iyice düşünürsünüz.Zariyat 49. araştır. Mıknatısın 2 kutubu var odamı erkek dişi. Dünya da dev bir mıknatıs gibidir kuzey ve güney 2 kutba sahip. Hermafrodit (erdişi veya hünsâ), hem erkek hem de dişi üreme organı bulunduran canlılara verilen addır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Yok bilader inanmana da ihtiyacım yok 😉
    Görmezden gel şunu. Zaman israfı...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.