Şimdi Ara

Gerçekten inanmaya çalıştım. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
2
Favori
12.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çaresizlik ve güçsüzlükmüş. Ne kadar güçlüsün, ölümü ve hastalıkları engelle, iç organlarının, kalp atışlarının, midendeki sindirimin, beynindeki veri akışının kontrolünü kendin sağla, havasız susuz gıdasız yaşa da ne kadar "güçlü" olduğunu bize ispatla. Ne dersin Superman, olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt
    iste engelleyemiyorsun, gucsuzsun. insanlar digerlerine bakiyor. ne guzel yasiyor, saglikli yasiyorlar. oysa kendisi gucsuz, caresiz kalmis. napsin? o da kendisini diger taraf uydurup orada kral olacagi ile teselli ediyor.
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    teselli arayan, insanlara saldiranlardir. baskalarinin yaptiklarini yapamadigi icin baska dunyada hayaller kuranlardir.

quote:

Bir hoca var 2x2=4 olduğunu söylüyor öğrencilere; sınavda 2x2=5 diyen bir sürü öğrenci var ise bu cevap öğrencilerin değil öğretmenindir; demek ki hoca için de 2x2=5'tir. Burdan da şu sonuç çıkar hoca hoca değildir.

Ne dersin? Tam seni anlatmadım mı?

cok guzel ornek verdin.

bakiyoruz dindarlara, hepsi farkli telden caliyor. kitaplarina bakiyoruz hepsi farkli anliyor. yol gosterici diye takip ettikleri de ayni sekilde. belki de din diye pesine takildiginiz sey din degildir. ne dersin?

aslinda beni degil de kendinizi anlattin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 2 Nisan 2019; 21:28:49 >

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    Herkesin teselli arayışı farklı belliki. Ölünce bileceğiz kim haklı, ölmeden öğrenmek gibi bir şansımız yok.

İşte bakış açındaki hata burada. Dindar diye kendini iddia etmesi biz inananların, dinin sahibinin olmadığı anlamına gelmez. Bizim hatamız dine mal edilemez.

Yeryüzünde yüzmilyonlarca şoför var, bunlara nasıl ki hatasız şekilde şoförlük yapamadıkları için suç arabanındır,yolundur vs. demiyor isek din konusunda da bu şekilde bir iddia saçma olur.

Hee dersin ben Kur'an ın tanrı sözü olduğunu kabul etmiyorum saygı duyarım ancak dine inananlar şöyle böyle o zaman din yanlıştır,saçmadır çıkarımı düşmanlık ve aşağılayıcılık içeriyor, buna ise saygı duyamıyorum.
    Nasıl yani, şimdi parası olanlar bu saydıklarımı yapabiliyor mu? Ölümü engelleyip, hasta olmaktan paraları sayesinde korunabiliyor mu? Ölüm geldiği zaman kimsenin ne makamına bakar, ne parasına. Bu mantıkla "orada kral olacağı için öteki dünya uyduran" varsa zaten o iman etmiş olmuyor. Ve ne hikmetse en çok psikolojik bunalım, ruhsal sıkıntı yaşayan, inançsız zenginler oluyor? Çünkü amaçsız yaşıyor, çünkü maddeye tapmak zorunda, ve dünyanın servetine de sahip olsa hiçbir uzvuna maddi değer biçemiyor, öldüğünde bir hiç olacağı için hatta yaşlılık bile ona korkunç geldiği için herşeye de sahip olsa, herşeyi yaşama imkanı da olsa son noktada hiçbirşeyden tat alamayıp önce düşüncelerini alkolle uyuşturup durdurmaya yöneliyor, sonra o da kesmemeye başladıkça uyuşturucu vs derken devamı geliyor.
    Gerçek anlamda iman etmiş hiçbir müslüman hangi şartta yaşarsa yaşasın intihar etmez ama intihar edenler hep inançsızlardan çıkıyor. Çünkü ölümlü bedenleri herşeye doymuş olsa da, ölümsüz olan ruhları aç. Alkol, uyuşturucu dertlerini sadece halının altına süpürmek oluyor. "Derdimizden içiyoruz" diyen zenginlerin senin mantığına göre hiçbir derdi olmaması, tamamen sağlıklı ve huzurlu olmaları gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 2 Nisan 2019; 22:0:21 >

biraz once ogretmene kiziyordun ama? ne degisti?
    hasta olmaktan parasiyla korunamaz. ama parasiyla kendisine binlerce az paraya sorgulamadan sukreden insan bulabilir. hakettiklerinden azini vermeyi cehennemde yanarsiniz diye ikna edebilir.

psikolojik bunalim, ruhsal sikinti yasayanlar inancsiz zenginler degil. elbette bunlar var. ama emin ol fakirlerde bu oran daha fazla. sadece tedavi olacak parasi olmadigindan kayit altinda degiller.

su intihara gelince, bak o da bir engel. neden peki? dindar oldugunu iddia eden birisi intihar ederse cehennemde yanar. hatirlarsin, bu kisiler zaten dunyada caresiz, intihar edip de diger tarafta kral olma ihtimalini mi kacirsin?

su maddiyata tapmaya gelince emin ol muslumanlarin eline kimse su dokemez. ben burada onlarca kisiye madem bu kadar iddialisin, maddeye tapmiyorsun, para senin icin onemli degil, tum malvarligini bana ver, sana diger tarafta bir sekilde oderim dedim. hic biri kabul etmedi :) acaba diger taraf mi yok, yoksa paraya mi tapiyor? sen ne dersin? kabul eder misin teklifimi?

Öğretmeni öğrenciler vasıtası ile öğrendiğimi sanmışım. Öğretmenin 2x2=5 gibi bir öğretiminin olmadığını, sorunun öğrencilerden kaynaklandığını ve öğretmenin soruyu çözerken isteyenin 5, isteyenin 4 bulmasını bilinçli bir şekilde yaptığını farkettim. Soru basit gibi görünse de aslında birçok denklem içeriyormuş ve 4 bulmak öyle kolay değilmiş. Kim 4 bulursa onu ödüllendiririm, kim bulmazsa onu da cezalandırırım diyen bir öğretmen varmış meğer.

Hee dersen ben bu öğretmeni sevmedim, niye öğrencisine basit net şüphe getirmeyecek şekilde 4 bulmasını sağlamıyor. Ben de bilmiyorum. Sorma imkanım olursa kesin soracağım bir sorudur bu Ancak sırf bu sebepten de öğretmenin olmadığı sonucuna ulaşmıyorum. Ben öğrenciysem ve o öğretmense onun bir bildiğinin benim bir bilmediğimin olması daha tutarlı bir durum

Öğretmen yoktur diyebilirsin tabiki, o da bir seçimdir. Bu öğretmenin olmadığını göstermez. Bana göre vardır sana göre yoktur yani bir inançtır.

dindar oldugunu iddia eden birisi intihar ederse cehennemde yanar.

Bu yanlıştır, dine sokulmuş uydurma bir kavramdır. Hiç bir sağlıklı beyin intihar etmez, eğer gerçekten intihar etmişse o artık akıl sağlığını yitirmiştir ki intihar etmiştir. Onun hükmünü Allah bilir. Allah hastaya zulüm etmez, büyük ihtimalle sağlıklı olduğu zamanlardaki yapıp ettiklerine göre bir değerlendirmeye tabi tutar, en doğrusunu Allah bilir tabi.

Din tüccarları ve dinsiz tüccarları hep var olmuştur hep de olacak.

Senin sorun da tüccarlığa giriyor yeme bizi Okunmuş terlik desen belki birilerini inandırırdın

Gerçekten bakıldığında sen Müslümanlardan veya genel olarak inananlardan tiksinmişsin ve sorumlusunun da dinin sahibi olduğunu düşünüyor gibisin. Bunun en mantıklı çıkarımının da dinin sahibinin de bu tiksindiğin insanlardan birisinin olması tutarlı geliyor sana.

Benim maddeye tapmak ifadesinden kastım, maneviyata inanmayan insan için herşeyim maddeden ibaret olduğuydu. Allah "bu dünyada aç kalın" demiyor ki. Zaten sınırsız nimetleri insanoğlunun kullanımına sunan o. İnsanı ihtiyaç sahibi, muhtaç olarak yaratan ve isteme duygusunu veren de o. Senin "ben su istemiyorum, hava istemiyorum, yemek istemiyorum" deme lüksün yok. Bu konuda bile tercih yapamıyorsun. Allah zengin, fakir ayırt etmeden "dünyada verdiğim nimetlerin benden olduğuna inanıp şükredin, ebedi hayatınızı kazanacak şekilde kullanın, sizi inkarcılardan, isyan edenlerden ayırıp sonsuz bir hayatla mükafatlandırayım" diyor. "Bedeniniz ölümlü ama ruhunuz ebedi" diyor.

Senin dediğin gibi insanlar uyduruyorsa neden dinin alanını bu kadar genişletsin ki? Sadece ahiret inancı geliştirirlerdi iş biterdi. Günahı, sevabı, haramı, adaleti, aile yapısını, ibadeti kısacası hayatın her alanını kapsayacak genişlikte bişey "uydurmazlardı". Haksız mıyım? Zina, hırsızlık, içki, kumar vs niye bunlara sınır getirsinler? Yine yapacaklarını yaparlardı, tek farkları, ölüm sonrasına inanmaları olurdu iş biterdi. Öyle değil mi?

• Dinler kimsenin tekelinde değildir inanmayanlar için gerçeklik değeri olmasada sonuçta tarihsel bir değeri vardır herkes inceleyebilir fikrini söyleyebilir kimi yalan der kimisi ozamanın anayasası der bence gayet normal bunu düşmanlık yada saygısızlık olarak görmemek lazım.

En önemlisi dinler gerçekliği kanıtlanmamış inançlardır zaten kanıt olsa inanç denmezdi dünyada farklı dinler olmazdı kabul etmeyen kalmazdı.

inkâr kelimesinin anlamı: Yaptığını, söylediğini, tanık olduğunu saklama, gizleme, yadsıma. yani hem görüyorsun hemde kabul etmiyorsun demektir tüm evreni insanlığı yaratan bir gücün kanıtı olacak ve bende buna karşı geleceğim öylemi? bunun için aklımı kaybetmiş olmam lazım gerçekliği kesin olmayan birşey için inkar kelimesini kullanmayı bırakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Communist -- 2 Nisan 2019; 23:2:40 >

Akıl sağlığını yitirmiş biri için zaten durum bellidir. Ama gayet aklı başında olup "bu hayattan sıkıldım, herşeyi sonuna kadar yaşadım, artık hiçbirşey keyif vermiyor" diyip intihar etmenin hükmü bellidir, sonradan uydurulmamıştır. Veya "ben bu derdi, bu hastalığı kaldıramıyorum" diyip intihara meyletmek gibi. Bunların hükmü bellidir.evet müslümanların büyük çoğunluğu uygulamada doğru yaşamıyor, ateistler de bunlar üzerinden yürüyor. Ama İslam adına konuştuğunuzu unutmayın. Cehennem, işlenilen günahların durumuna göre geçici ya da kalıcı bulunulacak bir ceza makamı. İntihar da açıkca günahtır, ayette açık ifadeyle yasaklanmıştır.
    Bu yanlış bilgiyi nereden aldığınızı bilmiyorum, ama doğrusu budur. İntihar etmek, cana kıymak günahlar arasındadır, yasaktır.

"Ey iman edenler, mallarınızı aranızda karşılıklı rıza ile gerçekleştirdiğiniz ticaret yolu hariç, batıl yollarla yemeyin. Ve kendinizi öldürmeyin. Şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir" (en-Nisa', 4/29)

Sorularla İslamiyet
    İNTİHAR » Sorularla İslamiyet
    https://sorularlaislamiyet.com/kaynak/intihar

gayet aklı başında olup "bu hayattan sıkıldım, herşeyi sonuna kadar yaşadım, artık hiçbirşey keyif vermiyor" diyip

Ben deli demedim akıl sağlığı yerinde değil dedim yani kafadan hasta. Hem aklı başında olup hem de intihar eden birisi olmaz. Senin bahsettiğin bir durum yok. Psikolojik olarak sıkıntıdır bahsettiğin şeyler. Akıl sağlığı yerinde olsa o sıkıntıda olmazdı.
    Yaşlanmaktan korkmuştur, acizlikten korkmuştur falan filan, her türlü kafada sorun var belli.

Ben intihar günah değildir gibi bir hüküm vermedim, cehennemliktir diye bir hüküm din dışıdır dedim. Senin verdiğin ayet de intihardan mı bahsediyor tam olarak belli değil mealler çok farklı şeyler söylüyor. Ayetin bağlamından haram yolla yemenin/kazanmanın bilinçli bir şekilde cehenneme yol almak anlamına geldiğini de iddia edebilir birisi.

Kaldıki diyelim ki intihardan bahsediyor yine de cehennemliktir diyemeyiz biz, hüküm Allah'ındır. Eğer akıl sağlığı yerinde iken intihar etmiş ise -ki bu bana göre mantıksızdır- can almıştır, ancak kendi canıdır aldığı ve Allah'ın öyle bir konu için açık bir hükmü yok. İntihar eden cehenneme gider hükmü Kur'an dan bulunmaz. Tefsir ile ancak bu şekilde bulursun.

"Ama İslam adına konuştuğunuzu unutmayın." Tefsir ile İslam adına konuşulmuş olmaz, ben hüküm Allah'ındır derken sen hükmü cehennemdir dersen sen din/İslam dışı konuşmuş olursun.

"Cehennem, işlenilen günahların durumuna göre geçici ya da kalıcı bulunulacak bir ceza makamı"

Geçici bir cehennem ben okumadım Kur'an da nerede yazıyor? Bu iddia da din dışıdır. Kimin tartısı hafif gelirse cehenneme gidecektir. Sınanıp inanmayanlar tartıya girmeden cehenneme gideceklerdir. Tartıya gireceklerin de inananlar olduğunu düşünürsek Allah'a inandığı halde emir ve yasaklarını dinlemeyip yaşayanlar ve ölüm gelmeden önce temiz bir tövbe ile Allah'ın affına uğramamış olan tüm günahkar Müslümanlar ebedi cehenneme gidecektir.

Sırf inandığı için cehennemde kaldıktan sonra cennete gideceğini iddia edenler Yahudilerdir.

Ben Ehli sünnet değilim. İslam=Ehli Sünnet diye bir iddiada bulunamazsın. Ehli sünnete göre böyle diyebilirsin o seni bağlar.

• Ben de çok kanıt aradım yıllarca. Sonradan anladım ki kanıt madde ile verilmemiş. Aslında gördüğüm yaşadığım her şey kanıtmış da ben onları beğenmiyormuşum, gördüğüm kanıtları inkar ediyormuşum. Zaten olay da bu imiş, maddesel olarak bir tek Kur'an var o da kasıtlı bir şekilde bize bırakmış görmeyi veya görmemezlikten gelip inkar etmeyi.
    Dediğim gibi cehennem günahlarla bağlantılıdır, canına kıymak da günahtır, yasaktır. Ayette de açık açık belirtiliyor. Akıl sağlığı yerinde olmamanın ölçüsünü Allah bilir. Cüz-i iradesini kullanabiliyorsa yaptıklarından sorumludur. Senin mantığın canlı bomba olmaya kapı açar. Hemen ehl-i sünnet diye saldırmana gerek yok. Şu insanları şucu, bucu diye yaftalama hastalığı berbat bişey. Bilimsel ve ilmi yönden konuşup doğruya varabiliriz. "Sen şucusun, ben bucuyum" mantığı yüzünden İslam dünyası bugün bu halde.

Günahlar üzerinden cennet-cehennem ayrımı ehli sünnet inancı değil, İslam inancıdır. Bir günah işleyip peşinden tevbe ederiz, af dileriz, hayatta olduğumuz sürece de tevbe etme imkanımız olur. Ama intihar eden adamın ne af dileme, ne de geri dönme şansı yok. Birazcık mantıkla zaten olayı çözeceksin ama son dönemde moda oldu ehli sünnet diye saldırıp işin içinden çıkmak. İntihar günahtır, intihar eden adam da günahkar olarak ölmüş olur. Cehennem boyutu yok demek, günah değil demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 2 Nisan 2019; 23:52:9 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.