Şimdi Ara

Gerçekten inanmaya çalıştım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
445
Cevap
2
Favori
12.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hamza5806

hocam çelişkilerini sorsana direkt böyle nasıl yardımcı olalım?Aristo taa o zamanda aklıyla Tanrı var demişse bizde düşünebiliriz

benim kafamı en çok 5000 din olması kurcalıyor dünyada bu aralar
    5000 değil inançlı hatta inançsız herkesin kendine göre dini var..

yani yaklaşık 8.5milyar..

hepsinni ortak özelliği

MADE IN HUMAN

olmasıdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 2 Nisan 2019; 0:30:31 >
  • Kardeş önemli olan hakikat için verilen çaba,çaba,çaba. Ötesi yok. İnanmanın ilk şartı onun için çaba göstermen. Bahsettiğim çaba kendini inanmak için zorlaman değil, kendini araştırmaya, öğrenmeye, dünyanı değiştirmeye ve hayata farklı bi bakış açıdan bakmaya zorlaman. Dinsizlerin dinsiz olmasındaki yegane sebep bunu yapmamasıdır. Hepsi araştırdığını okuduğunu sanıyor ama hepsi kendi pencerelerinden bakıyor. Hepsi alıp Turan Dursun alıp okuyor ama mesela burada paylaştığım kaynakları alıp okumuyorlar. Yani daha en baştan adil değiller. Hakikate karşı adil olmaz isen hakikat sana nasıl ulaşsın? Samimiyetine inanarak sana bazı kaynaklar tavsiye edeceğim.
    ----Tavsiyem;
    İmam Nevevi - 40 Hadis
    Kur'an İlimleri - Dr Subhi Salih ----> şart değil ama ilim konusunda şüphe var ise temelde bunları öğrenmekte fayda var
    Tefsir Usulü ve Tarihi - Ömer Çelik ---> şart değil ama tefsirlerin kafaya göre uydurulduğuna şüphen var ise oku
    Beyan'ül Hak - M. Zeki Duman
    Şifa Tefsiri - Mahmut Toptaş
    Tasavvufa Giriş - Mahmud Erol Kılıç
    Modern Dünyanın Bunalımı - Rene Guenon
    ---Sosyal Medyadan ;
    Hamza Tzortzis, Nouman Ali Khan

Tavsiyeme uyup anlamaya çalışırsan karşılığını göreceksin zaten. Bundan sonra kafana takılan yer olduğunda elbet yardım etmeye çalışırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Norwester -- 1 Nisan 2019; 23:11:11 >

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Amacım ofansiflik değildi aslında, bazen ofansif davranıyormuşum gibi yazıyorum, yazış dilim böyle. Yanlış anlaşıldıysam pardon

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya herkes bana tefsir falan oku diyor, ben kendi düşüncemle yorumlayamıyor muyum? Başkalarının tefsirine ihtiyacım yok, bir dine inanacaksam ya da inanmayacaksam bu sadece benim kendi fikrimle olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Ya herkes bana tefsir falan oku diyor, ben kendi düşüncemle yorumlayamıyor muyum? Başkalarının tefsirine ihtiyacım yok, bir dine inanacaksam ya da inanmayacaksam bu sadece benim kendi fikrimle olacak.
    ya madem rust in peace dinliyorsun git dave mustain'e sor hergün Tanrı ile konuşuyorum diyor
  • kanki boşver sen inancı bir kere içine kurt düşmüş, daha geri dönüşü yok bunun. artık senin görevin inançtan kalan boşluğu bilimle doldurmak. bol bol kitap okumalısın.
  • Kardeş elinde bir metodoloji olmadan yapacağın herşey hurafe olur. Çünkü bu senin bir yöntemin olmadığı tamamen eline roman alıp okuduğun anlamına gelir. İslam bilginleri bu metodolojiyi, yöntemleri belirlemişlerdir. Alıp bu yöntemleri oku mesela. Neye göre belirlemişler filan. Daha sonra karar yine senin olacak bu yöntem doğru mu yanlış mı diye. Ayrıca İslamda Te'vil diye birşey var. Kişi kendine göre te'vil yapabiliyor ama bunun bile sınırı çizilmiş. Ve bu çizilen sınırın dahi delilleri var. Yani İslam adına sunulan herşey delil olmaksızın kabul edilmiş şeyler değil.

Tefsir yine senin kendi fikirlerinin oluşmasını engellemezki. Tefsir ayetin tafsilatıdır. Geleneksel anlayıştaki her tefsir aynı değildir bu yüzden bir sürü tefsirler vardır. Ama genel anlamda hepsi aynı yöntemi işler ve verdikleri model genel anlamda aynıdır. Yani birbirlerine kati bir dille aykırı birşey söylemezler. Bu farkı ayırt edip ayetin genel anlamda neye işaret ettiğini anlamak için okunmalıdır.

Bak okadar okuman için kaynak verdim. Bir kısmının internette pdf'i de var. Okumak kötü birşey değildir, okudunmu birşey kaybetmezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Norwester -- 1 Nisan 2019; 23:31:14 >

• mr.jk M kullanıcısına yanıt
    Dave Mustaine'e ulaşabilsek konuşacaz

• Peki kitabı yazan canı isteyen çelişki görsün diye bilinçli yazmış ise?

Ben çok uğraştım inanmamaya ancak her çelişki gibi görünen konuda/ayette başka bir bakış açısı ile bakıldığında
    çelişkinin de olmadığını gördüm.

Sonunda pes ettim bir insan bu kadar zekice bir kitap yazamaz diye ve yeniden iman ettim.

Sen inanmak istersen inanırsın, inanmak istemezsen inanmazsın. Aynı ayete bakıp hem çelişki hem çelişki görmeme söz konusu neticede.

Tavsiye edilen kitapları değil de kitabı/Kur'anı oku mümkünse birkaç farklı mealle karşılaştırmalı olarak. Çelişki gördüğün yerleri araştır bak bakalım farklı açıklamaları var mı imiş.

Tefsir de bazen işe yarar bu arada.

Sen seçeceksin inanıp inanmamayı sonunda ne olursa olsun ama
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Allah kitabında her canlıdan çifter çifter yarattığını söylüyor ama hermafrodit veya cinsiyetsiz canlılar var?

• Eee? Hermafrodit ve cinsiyetsiz canlılar olunca çifter çifter yaratmamış mı olur? Hermafrodit ve cinsiyetsiz canlıya örnek verir misin?

Ayet verirsen üzerinde daha rahat yorum yapabilirim. Pek doğru olmaz bu şekilde. Yanlış anlamlar çıkarmak çok kolay çünkü bir çok ifadeden, yazımı o şekilde çünkü bu kitabın.

Bu arada inanmak istemeyenlerin hep detaylarda boğulduğunu görürüm sence sen ayeti anlamak mı istiyorsun yoksa ayette kulp bulmak mı? Bu soruyu kendine hiç sordun mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Amacım ofansiflik değildi aslında, bazen ofansif davranıyormuşum gibi yazıyorum, yazış dilim böyle. Yanlış anlaşıldıysam pardon
    sorun yok dostum iyi forumlar
  • Ayete verdiğin örnekler tam aksine ayete delil olan şeyler. Sen niye çift çifter'i cinsiyet olarak cevirdinki? Neye göre anladin yani bunu? İşte tam bu mevzu bile neden tefsirin gerekli olduğuna bile delil.

Tefsirden o ayetin açıklamasını musait bi vaktimde paylasacagim. Beklemede kal

quote:

Bu arada inanmak istemeyenlerin hep detaylarda boğulduğunu görürüm sence sen ayeti anlamak mı istiyorsun yoksa ayette kulp bulmak mı? Bu soruyu kendine hiç sordun mu?

Çok güzel tespit hocam. Allah razi olsun

• Kardes yinede bu konulari cok dusunme anksiyete olabilirsin dikkatli olmak lazim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Konuyu açan kişinin çok araştırdığını sanmıştım ama samimi bulmadım. Dinin yanlışlığına dair sunduğu şey başlangıç seviyesi bir argüman.
    Detaylar konusunda ise kesinlikle haklısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eşom21 -- 2 Nisan 2019; 1:10:28 >
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Geri dönüş konusunda size katılmıyorum. Benim de maalesef -1 aydan az bile olsa- inanmadığım zamanlar olmuştu. Ama okuma yaptıkça, yanlış bir şekilde duygusal karar verdiğimi görmüştüm. Sonra geri döndüm. Bu şekilde 10 15 sene ateist yaşadıktan sonra dönen çok kişi var. Çoğunluğu duygusal olarak dönsede, bazıları kendi içinde inancını temellendirebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eşom21 -- 2 Nisan 2019; 1:7:30 >
  • Hocam ye iç gez ,hayatına fazla bir anlam yükleme,yeterince contası yanık var

• İnanmamak inançlılara göre daha fazla cesaret gerektirir inananlara göre herşey çözülmüş bitmiş cennet ve cehennem kurcalamaya korkmaya gerek yok nereden geldik nereye gideceğiz vb. inançsız insanlar genelde araştırmacı olur ölünce göreceğiz demek yerine yaşarken keşfetmenin peşindedir zaten ölünce göreceğiz demek düşünüp önlem almak yerine yaşayıp ibret almaktan farkısızdır. bence yok olma korkusu güzel olana verdiğin önem doğru olana verdiğin önemden fazla olduğu için. ilk zamanlar bendede vardı şeanda umurumda değil nasıl geldiysem öyle giderim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Communist -- 2 Nisan 2019; 1:38:37 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.