Şimdi Ara

Gerçekten inanmaya çalıştım. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
2
Favori
12.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    "Intihar edenin cenaze namazı kılınmaz denir. Yanlış mıyım?"

Denir tabi. Her isteyen her şeyi diyebilir. Ama bu denen gerçekten doğru mudur diye de düşünmek gerekli. Kur'an demiyor bir şey bu konuda neticede.

Cenaze namazı farz bir namazdan çok sünnet bir namaz gibi gelir bana, Kur'an da sadece münafıkların cenaze namazını kılma diye emir verir Allah Hz. Muhammed'e yani peygamber kendinden olarak ölen müslümanın arkasından bir namaz kılıp o şekilde defin işlemi yapıyormuş orası kesin.

Cenaze namazına namaz dersek zaten namazın her zaman rüku, secde, rekat ile yapılacak bir ibadet olmadığını aslolanın Allah'ı anmak ve O'na dua etmek olduğu sonucuna da ulaşırız bir bakıma. O sebepten namazdan çok bir dua olması daha olası bir durum ölünün ardından yapılınca.

Diyanet kıldırır şu anda cenaze namazını intihar etse bile kişi. Ehli sünnet için ben de kılınmaz diye biliyorum, neden kıldırıyor o zaman diyanet dersen onlara sormak lazım

Şu anda Türkiye'de ehli sünnet kurallarını yok sayan bir ehli sünnet mezhepçiliği hakim

Siz de bu durumdan çok besleniyorsunuz zaten.

----

"Cehennemde yanma konusu ise hadisler ile sabit. Hadisleri kabul etmiyorsanız, aynı kişiler size kuranı getirdi. Onu da kabul etmemeniz gerekir."

Hadisleri ne %100 kabul ederim ne de %100 red ederim. Kur'an ve akıl ile kıyastan geçirir ona göre red ederim. Kur'ancı değilim ben.

Aynı kişiler mi getirdi yoksa Allah öyle bir yol çizdi ki o kişiler istedikleri kadar uğraşsalar da Kur'anı değiştiremeyince hadis adı altında farzlar mı uydurdular bilemeyeceğim. Çok muallak bir tarih Arap tarihi.

Tutarlı kısım şu benim için; ayrışma taa Hz. Osman zamanında başladı ve Hz. Ali zamanında keskinleşti, yani peygamberi sağ iken gören nesil zamanında ayrım başladı. Hz. Ayşe ile Hz. Ali bile birbiriyle savaştı. Sonrasında bunlar Ehli Sünnet ve Şiilik adıyla ortaya 2 ana mezhep olarak çıktı, ikisinin de inandığı Kur'an birebir aynı, ancak hadis kitapları ve hadis alimleri çok çok farklı. O sebepten Kur'an ın Muhammed öldüğündeki ile aynı olması daha tutarlı bir durumdur. Hee ispat sunulmaz ne değişmediğine dair ne de değiştiğine dair.

Ben Kur'an ın Allah'tan geldiğine ikna olduğum için değişmediğini kabul ediyorum. O kitabı Muhammed yazmış olsa idi hadis kitaplarındakiler gibi olurdu yazımı, ancak Kur'an hadis kitaplarına hiç benzemeyen bir yazım ile yazılmış.

Yani senin mantığın ile Kur'an da hadisler de Muhammed'den gelmedir şeklinde ancak Kur'an ile hadisler hiç birbirine benzemez.

• Allah varmı yok mu diye içinde şüphe duyan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat1981pls kullanıcısına yanıt
    Ben uzun zamandır şüphede/inkarda değilim çok şükür de merak ettim var dersem ne olacak yok dersem ne olacak?
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    İşte bunun için adamlar kendilerine "aydınlanmış", senin gibilere de "kalabalık" diyor. İşte bu yüzden veriyorlar size gazı, ye, iç, s.ç, yat, işe git, eve gel mottosuyla sizi bir güzel evirip çeviriyorlar. Senin gibi robotumsu kalabalıklar olmasa, herkes dünyanın sırlarını bilse dünya yaşanamaz bir yer olurdu sonuçta. İyi ki kafalarınız böyle pırıl pırıl :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Allah kitabında her canlıdan çifter çifter yarattığını söylüyor ama hermafrodit veya cinsiyetsiz canlılar var?
    Zariyat (51) Suresi 49.ayeti:

Türkçe transkripsiyonu…..

Vemin kulli şey-in ḣalaknâ zevceyni le’allekum tezekkerûn(e)

1. ve : ve

2. min kulli şey’in : herşeyden

3. halaknâ : biz yarattık

4. zevceynî : ikili, çift

5. lealle-kum : umulur ki böylece siz

6. tezekkerûne : tezekkür edersiniz, öğüt alır düşünürsünüz

Meali

Öğüt almanız için de herşeyi çiftler halinde yarattık.

Bu ayette canlı kelimesi kesilinkle geçmemektedir (ne meallerde ne de Arapçasında). Canlıyı Arapçada ifade eden kelime ”hayyin” dir. Bu kelime mesela enbiya suresinin 30. ayetinde geçmektedir. Zaten Türkçedeki ”hayat” kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir ve aynı kökten gelmektedir.

Halbuki zariyat suresinin 49. ayetinde ”her şey” (min kulli şey’in) diye geçiyor. Allah ”her şeyi çiftler halinde yarattık” diyor. Eğer ayette canlı kast edilmiş olsaydı bu tıpkı başka ayetlerde geçtiği gibi açıkça yazardı. Demek ki Allah burda başka bir şeyi kast ediyor. Allah bu ayette genel olarak her şeyi kast ediyor. Her şey maddeden oluştuğu için bu ayet maddeden bahsediyor.

Bir başka ayette maddenin kast edildiği daha rahat anlaşılmaktadır. Yasin suresinin 36. ayetinde Allah şöyle buyuruyor:

”Yerin bitirdiklerinden, kendi cinslerinden ve daha bilmedikleri nice şeylerden türlü çiftleri yaratan Allah münezzehtir.”

Bu ayet 1400 yıl önce ilerde öğreneceğimiz çiftlerden bahsediyordu. Bugün bilimin ilerlemesiyle maddenin çiftlerden oluştuğu bilinmektedir. Çiftlerden oluşmayan canlılar da maddeden oluştuğu için bu ayette bir hata sözkonusu değildir.

Ek bilgi ;

NOBEL ÖDÜLÜ GETİREN BULUŞ: MADDE-ANTİ MADDE/ ÇİFTLER / EŞLER HALİNDE YARATILIŞ

1928 yılında fizikçi Paul Dirac, görelilik kuramını kuantum fiziğiyle uyumlu hale getirebilmek için bir düzenleme yapmış ve elektronların davranışını açıkladığı ünlü Dirac denklemini oluşturmuştu.

Denklemin daha geniş çapta yorumlanmaya başlanmasıyla, her bir elektronun, aynı kütle değeri fakat karşıt yükte bir ikizinin olduğu anlaşıldı. Bu anti-parçacığa pozitron adı verildi. Son yüzyılın en önemli keşiflerinden birini yaratan Dirac denklemiyle birlikte, anti madde gerçeği de doğmuş oldu. Pozitron adı verilen anti-elektron ilk kez yine aynı yıl 1932′de kozmik ışınlarda gözlendi. Buna göre doğadaki her temel parçacığa eşlik eden bir anti-parçacık bulunmaktadır. Bu buluşlarıyla Erwin Schrödinger ve Paul Adrien Maurice Dirac 1933 yılında nobel fizik ödülünü paylaşmışlardır. Bu buluşa göre;

Her temel parçacık için, onunla aynı kütle ve spine sahip fakat zıt yüklü bir parçacık vardır.

Deneylerle gözlemlenmiş olan 3 adet anti parçacık bulunmaktadır. Bunlar pozitron, anti proton ve anti nötrondur.

Protona karşı anti-proton, notrona karşı anti-notron notrinoya karşı anti-notrino v.d. bulunmaktadır. Buna göre her parçacığın bir karşıt ikizi bulunuyor. Ve tıpkı elektron, proton ve nötronların maddeyi oluşturuyor olması gibi, anti-parçacıklar da anti maddeyi meydana getiriyorlar.

Yukarıdaki bilgiler ışığında düşünüldüğünde ayette vurgulanan çiftler halinde yaratılışa 1400 sene önce işaret edilmesinin mucizeliği açık bir şekilde kendini gösterecektir.

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    Allah ı var ve bir olarak kabul etmeyen varmıdır.. Allah a inanmamak başka bu başka..

• Kütahyalı 77 kullanıcısına yanıt
    Allah sana akıl fikir versin adama islam dini kaynagı diye önerdigin kitaba bak.. Risaleyi nur degil risaleyi zır

bir olarak kabul etmeyen varmıdır..

Benim için birdir ama hem birdir hem de değildir diyen milyar tane insan var bana göre.

Daha açık yazman lazım başka bir anlam ile sorduysan soruyu.
    Yer yüzünde Allah ı var ve bir kabul etmeyen bir tek insan yoktur. Buna seytan firavun ebu cehil de dahildir.. Allah kitabi Kuran da varligini ispata calismaz cunki buna gerek bile yoktur.

İnanmıyorken beni en çok şaşırtan durumlardan biriydi bu husus. Kitap öyle bir üslupla yazılmış ki; ister inan ister inanma banane ben gerçek olduğumu biliyorum sen kimsin ki diyordu sürekli Az uğraşmadım red etmeye hey gidi günler hey Allah'a şükürler olsun ki inadım kırıldı da iman ettim.

Kibir varya kibir ben bilirim ben üstünüm dedirtir de insana inkar bile ettirir bir bilselerdi..

İmzandaki meal mi? Mealse kimin meali farklı geldi bana da.
    Oncelikle sunu biliniz ezelden yaratma diye her seyin Allah tarafindan ezelden belli olmasi diye bir sacmalik yoktur.. Allah seni tesekkur etmende yada nankorluk etmende serbest birakmistir.. Sana kalmis, maalesef meallerin neredeyse tamaminda kiritik ayetlere yanlis manalar verilmis.

İmzamda ki meal Fatiha suresinin tam Türkçe mealidir.. Mealin sahibi 120 kişilik bir ekiptir.

Sen "Kur'an cı" mısın yoksa? İncelemek isterim ilginç geldi meal ve yaklaşımın. Site adı verebilir misin var ise?
    Kardeş Kuran cı ne oluyor? Nebiler de dahil Allah ın indirdigi ayetlere uymak zorundadirlar. İslam dininin tek kaynagı vardır oda Kuran dır. Site ismi soylemeyim siz arastirin.

Bizlerin adı o maalesef ateistten bile daha hor görülüyoruz, o sebepten "" içinde yazdım. Özelden atabilir misin.
    Tamam buldum. Duymuştum sizleri bir inceleyeyim bakayım ne kadar yakınım size.
    Size tavsiyem İslam dinini her ne kadar meallerde hatalar olsa bile anladiginiz dilden Kuran dan ogrenmezdir. Mezhep ve hele hele tarikat cemaat kitaplarindan yada sozculerinden ogreneceginiz din asla Allah in dini degildir..

• quote:

Orijinalden alıntı: murat1981pls

Allah sana akıl fikir versin adama islam dini kaynagı diye önerdigin kitaba bak.. Risaleyi nur degil risaleyi zır
    Kardeş seni bilmem ben Risale-i Nur'ları 15 yaşımdan beri okuyorum şu an 41 yaşındayım yani 26 yıldır İslami konular hakkında merak ettiğim her soruya cevap buldum tabi siz at gözlüğü takıp mesafeli okursanız faydalanamassınız
  • quote:

Allah varmı yok mu diye içinde şüphe duyan var mı?
    Allah var.
    Petrada kalintilari mevcut.
    Tanri var mi?
    -kim bilir.gormeden inanmam..

• quote:

Oncelikle sunu biliniz ezelden yaratma diye her seyin Allah tarafindan ezelden belli olmasi diye bir sacmalik yoktur.. Allah seni tesekkur etmende yada nankorluk etmende serbest birakmistir.. Sana kalmis, maalesef meallerin neredeyse tamaminda kiritik ayetlere yanlis manalar verilmis.
    Benden izin almadan beni dunyaya getirdikleri icin anne babama kucuklukten beri kzimisimdir.
    Buyuyunce anladim ki asil kismam gereken onlari da izin almadan yaratandir..(hafi buyur.kafir konustu yine)..

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.