Şimdi Ara

Geri geri parketmede gaza basıcakmıyız ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
25.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mister Blöf

quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan.

geçen gün bizim araç iki araç arasında çok dar bir yokuştaydı , çok az mesafe vardı araçların arasından geçilmiyordu, hiç öne kaçmasın diye el frenini çekiyorum yokuşta , sonra geri viteste gazı fazla verip debriyajı yavaşça çekiyorum , aracın arkası yükseliyor biraz hemen el frenini indiriyorum yokuşta kolayca geri geliniyor böylece

gerçekten mi?

bilmeyen arkadaşlar varsa faydalı olur diye yazdım , el frenini çoğu kişi kullanmıyor böyle durumlarda ve sıkıntı oluşabiliyor , sana bir zararı mı dokundu espritüel arkadaş?

• dizellerde mümkündür ama fazla titreşime neden olduğundan tavsiye edilmez, sürücü kursunun arabası acemi ellerde zaten telef olduğundan hocası böyle birşey söylemiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PIERzig

Her arabada aynı olmaz o debriyaj meselesi Bazı arabalar gaza basılmazsa stop edebilir traktör gibi olmaz ki hepsi

corolla 1.6 xei arabayı sadece debriyajla kaldırıyordum.hiçte stop etmiyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okuryazargezer

arkadaşın gaza sonuna kadar bassın,debriyajdanda ayağını aniden çeksin.etkili bi yöntem

inşallah bunu senin arabanın yanına park ederken dener
  • quote:

Orijinalden alıntı: merty

quote:

Orijinalden alıntı: okuryazargezer

arkadaşın gaza sonuna kadar bassın,debriyajdanda ayağını aniden çeksin.etkili bi yöntem

inşallah bunu senin arabanın yanına park ederken dener

Alıntıları Göster
    Arabaya göre değişir otomatikse gerek yok.Düzse genelde biraz basılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

Arabaya göre değişir otomatikse gerek yok.Düzse genelde biraz basılır.

Alıntıları Göster
    Arkadaşa basılcağını söyledim itiraz ediyodu, akşam konunun linkini atacağım. Bizim de benzinli corolla 1.3 basmayınca titriyo hafif.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guilty and the beast

Arkadaşa basılcağını söyledim itiraz ediyodu, akşam konunun linkini atacağım. Bizim de benzinli corolla 1.3 basmayınca titriyo hafif.

Alıntıları Göster
    Düz yolda geri yada ileri park ederken gaza basmanıza gerek yoktur, ayağınızı debriyajdan yavaşça almaya başladığınızda araç hareket etmeye başlar, yokuşta ise duruma göre değişir; eğer normal bir yokuş ise kavrama yeterli gelir ama çok dik bir yokuş ise gaza basmanız gerekebilir. Arabaya alıştıkça ve ustalaştıkça sorunsuz park edebilirsiniz, ilk başlarda belki titreme olur ama ustalaşınca titreme filan olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bangsuui

Düz yolda geri yada ileri park ederken gaza basmanıza gerek yoktur, ayağınızı debriyajdan yavaşça almaya başladığınızda araç hareket etmeye başlar, yokuşta ise duruma göre değişir; eğer normal bir yokuş ise kavrama yeterli gelir ama çok dik bir yokuş ise gaza basmanız gerekebilir. Arabaya alıştıkça ve ustalaştıkça sorunsuz park edebilirsiniz, ilk başlarda belki titreme olur ama ustalaşınca titreme filan olmaz.

Alıntıları Göster
    Yol, motor, araç yüküne göre değişir. Düz yolda araçta yük fazla ise motor 1.3 ve altı ise yada klima açıksa tork düşer debriyajdan ayağınızı kaldırdığınızda araç stop eder birde kayma ile uğraşırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Yol, motor, araç yüküne göre değişir. Düz yolda araçta yük fazla ise motor 1.3 ve altı ise yada klima açıksa tork düşer debriyajdan ayağınızı kaldırdığınızda araç stop eder birde kayma ile uğraşırsınız.

Alıntıları Göster
    Araç kursta öğrenilmez yollarda makas atılarak öğrenilir tecrübe yapmalı arkadaşın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infernaltr -- 15 Ağustos 2011; 15:01:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rotflmao

Otomatik vites de basılmaz, düz vitesde basılır.

ne alakası var, gerekiyorsa otomatikte de basılır, adam ehliyetini alıp kullana kullana tecrübe edinecek ve ne zaman ne yapması gerektiğini bilecek hale gelecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: maestro_34

quote:

Orijinalden alıntı: Rotflmao

Otomatik vites de basılmaz, düz vitesde basılır.

ne alakası var, gerekiyorsa otomatikte de basılır, adam ehliyetini alıp kullana kullana tecrübe edinecek ve ne zaman ne yapması gerektiğini bilecek hale gelecektir

Alıntıları Göster
    hertürlü gaz veririm

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxjokerxxx

hertürlü gaz veririm

Alıntıları Göster
    hafif egim var baktın basarsın cok fakat düz yerde baslamada gerek yok bence merak etme kullana kullana oturucak bunların hepsi

• quote:

geçen gün bizim araç iki araç arasında çok dar bir yokuştaydı , çok az mesafe vardı araçların arasından geçilmiyordu, hiç öne kaçmasın diye el frenini çekiyorum yokuşta , sonra geri viteste gazı fazla verip debriyajı yavaşça çekiyorum , aracın arkası yükseliyor biraz hemen el frenini indiriyorum yokuşta kolayca geri geliniyor böylece

Yarım debriyaj daha kolay olur,en güzeli direk kaldırmak tabi ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxjokerxxx

hertürlü gaz veririm

Alıntıları Göster
    benzinli araçlarda gerek yoktur gaza basmaya stop etmez dizellerde stop etme durumu vardır arkadaşına ve sana şu yönde tavsiye vermek isterim uygularsan debriyajdan ayağını tam çekme gazada basmana gerek yok geri geri gelirken debriyaja yarım yarım bas çek tam çekmedinmi ayağını stop etmeden hareket ettirirsin boş alanmlarda korkularınızın üstüne gidin duba koyun park etmeye çalışın

• quote:

Orijinalden alıntı: extreme_oki

benzinli araçlarda gerek yoktur gaza basmaya stop etmez dizellerde stop etme durumu vardır arkadaşına ve sana şu yönde tavsiye vermek isterim uygularsan debriyajdan ayağını tam çekme gazada basmana gerek yok geri geri gelirken debriyaja yarım yarım bas çek tam çekmedinmi ayağını stop etmeden hareket ettirirsin boş alanmlarda korkularınızın üstüne gidin duba koyun park etmeye çalışın

Tam tersi dizeldeki tork nedeniyle dizel aracı stop ettirmek daha zordur, hafif eğimli bir yolda aracı kaldırırken benzinli araçta yarım debriyajla aracın stop etme riski daha fazla iken dizeldeki mevcut tork nedeniyle aracın stop etme riski daha azdır, birşeyler duymuşsunuz forumdan ama eksik yada yanlış duymuşsunuz, araştırmaya devam edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 15 Ağustos 2011; 15:28:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

quote:

Yarım debriyaj daha kolay olur,en güzeli direk kaldırmak tabi ki

Alıntıları Göster
    Birinin nasıl araba kullandığını anlamanın en güzel yollarından biri. Park ederken 2 km gitmiş gibi benzin harcayan adamlar var. Vıınn vıın, zannedersin kalkış yapacak deviri ayarlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: magic0re

Arkadaşım benden 2 yaş büyük sürücü kursuna gidiyor ve geri geri parkederken hocası ona gaza basmaması gerektiği gibi bişey söylemiş yani geri geri sadece debriyajdan ayağını kaldırıyor ve araba gidiyor bu mümkünmüdür ? Ben bi kaç kere geri gitmiştim onda da gaza basmıştım.

benim eski poloda durum tam olarak böyleydi (2001 model 6n2 kasa) debriyajdan ayağını çekince gaza basmadan geri geri gidiyordu hemde baya hızlı gidiyordu frenlemek gerekiyordu
  • quote:

quote:

Tam tersi dizeldeki tork nedeniyle dizel aracı stop ettirmek daha zordur, hafif eğimli bir yolda aracı kaldırırken benzinli araçta yarım debriyajla aracın stop etme riski daha fazla iken dizeldeki mevcut tork nedeniyle aracın stop etme riski daha azdır, birşeyler duymuşsunuz forumdan ama eksik yada yanlış duymuşsunuz, araştırmaya devam edin

kuzene direksiyon dersi veriyordum, aracı opel corsa 1.3 cdti'ydi, "hiç gaza basmadan" 5. vitese kadar çıkıyordum o araçla, turboya zararlı biliyorum ama yapabiliyordu, dizel daha az devir çevirdiğinden gerekli hızı almış oluyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

surucu kursu ogretmeni dogru soylemis cunku egitim verdigi kisi araba kullanmayi bilmeyen biri. eger gaza cok yuklenip debriyaj ayarini da gereginden fazla verirse geri geri parkederken olasi bir kazaya mahal verebilir. ornegin iki arac arasina parkedeyim derken arkadaki aracin tamponuna vurmayi birak ustune bile cikabilir.

zaten bi kac ay icinde araba kullanmakta uzmanlasinda kendisi de araci parkederken gaza basiyor mu basmiyor mu hatirlamayacak bile. ama simdilik egimsiz yolda bu sekilde parketmesinde yarar var. uzun surer ama guvenlidir.

+1

gaza basmadan debriyajdan yeteri kadar çekilirse araç yavaş bir şekilde hareket eder zaten.bunada yarım debriyaj denir ne kadar düşünceli kurs hocaları var memlekette ya.bizimkide yaktı sigarasını hadi sür dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

quote:

kuzene direksiyon dersi veriyordum, aracı opel corsa 1.3 cdti'ydi, "hiç gaza basmadan" 5. vitese kadar çıkıyordum o araçla, turboya zararlı biliyorum ama yapabiliyordu, dizel daha az devir çevirdiğinden gerekli hızı almış oluyordu

evet ben yorumu ters yapmışım şimdi okuyunca gördüm arkadaşın dediği gibi ben benzinliyi dizeli ters tarif etmişim pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extreme_oki -- 15 Ağustos 2011; 16:13:59 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.