Şimdi Ara

Geri Vites

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepinize iyi hafta sonları. Bir konuyu merak ediyorum. Geri vitesin torku ileri viteslere göre daha mı fazladır ? Çünkü araç geri viteste iken daha ivmeli bir şekilde hareket ediyor. Geri vitesin tepme gücü ileri viteslere göre daha mı fazladır ? Ek olarak , geri vitesin ileri viteslere göre yakıt tüketimi nasıldır ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir yokusu 1. vitesle cikamadiginda bir de geri vitesle dene derler. 1. vitese gore orani biraz daha kisa demek ki. Yani bir bakima 1. vitesten daha kucuk bir vites gibi. Dolayisi ile cok da yakar.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Geri viteste araç benzin yakmaz, şöförlük iyiyse, Ankara-İzmir, İstanbul-Ankara yolcuğulu bedavaya gelir.

Geçen bu tarz yazanlar vardı da...

Benzin yakar. O kısmı zaten şaka. Peki geri geri gidince km sayacı sayar mı. Şener Şen'in Gülen gözler filminde bununla ilgili bir sahne vardı. Adamın babası km'yi not etmiş bir kağıda. Adam Müjde Ar'ı araba ile geri geri giderek gezdiriyordu.

Bu arada 1. vitesin geri vitesten daha güçlü olduğunu zannediyorum.

• geri 1den daha güçlü benim bildiğim.
  • Dişli oranlarıyla alakalı olabilir. Direk 1.inci vitesten daha güçlü demek doğru olmaz.
  • Buyrun. Süper bir kaynak. Vitesle ilgili her şey. Biraz uzun ama şemalarla desteklenmiş açıklamalar.http://www.peugeotteam.com/forum/2826-mekanik-vites-kutulari.html
  • Geri vites dişlisi en büyük dişli en küçük oranlı diye biliyorum. Bu yüzden arabayı daha hızlı ivmelendiriyor ve bu yüzden daha düşük süratte kesiciye giriyor. Ayrıca dişlisi daha büyük olduğu için geri geri giderken tam durmadan da olsa 1. Vitese takabiliyorsunuz. Aynı şeyin tersini yapamazsınız mesela.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.