Bildirim
Geri vites kalkarken takir takir metal carpar gibi gelen ses
Samsung Galaxy S25: Yapay Zeka Parmaklarınızın Ucunda
https://www.amazon.com.tr/stores/page/92F263DE-74F5-45CA-B8EE-2FA578898A76?ref_=s25dh
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Çok kısa cevap vermeyi düşünüyorum:
Araç hareket etmiyor Olmalı mesela az manevra yapayım 1 e tak kilometre saatini bile oynatmadan azıcık ileri sonra direk geri CART CURT metal sürtmeleri erinmeyip araçı durdurmalısın asla ileri girmesin frene bas dursun geriye tak
Bi diğer nedeni debriyaj balatasını sonuna kadar bas azıcık Boşluk bile bu sesleri çıkarta biliyor çıkarmasa dahi balatasını zarar veriyor debriyaj a tam bas sonuna kadar götür ayağını :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: 27alperen27
Çok kısa cevap vermeyi düşünüyorum:
Araç hareket etmiyor Olmalı mesela az manevra yapayım 1 e tak kilometre saatini bile oynatmadan azıcık ileri sonra direk geri CART CURT metal sürtmeleri erinmeyip araçı durdurmalısın asla ileri girmesin frene bas dursun geriye tak
Bi diğer nedeni debriyaj balatasını sonuna kadar bas azıcık Boşluk bile bu sesleri çıkarta biliyor çıkarmasa dahi balatasını zarar veriyor debriyaj a tam bas sonuna kadar götür ayağını :)
Vites gecisinde degil kalkarken geldi bu ses.Debriaja tam bastim die hatirliyorum ama geri vites tam gecmedi mi acaba.geri vites 5in karsisinda bosa alip sag geri yapiyorum.Bir kac kisiye dikkat ettim bos sag ust capraz sonra geri yapiyorlar burda mi hata yapiyorum acaba
Her Aracın vitesleri farklıdır mesela
Renault torosun gerisi vitese bastırıp en sol arkadadır
2001 astranın ki vitesin Altın'da 2 parmağıyla tutabileceğini bi çember var onu tutup yukarı çekip en sol üst e takmak
Ford focusun normal olarak sağ arkada
Yani her Aracın gerisi farklı o aracı tanıman Lazım.
Aracını dururken debriyaja tam basıp "vitesi yerine koyduğundan emin olman Lazım vitesi gerinin oraya getirip tam yuvaya sokmazsan öyle ses çıkar yuvaya girdiğinden emin ol yani kapıda Bırakma :)
Ford grubunda herhalde standart herhalde hemen durup aniden takmak istediniz o olmuyor ne yazıkki hatta aracın kitapçığında geriye takmadan önce rölantide 2 3 sn bekleyiniz yazıyordu.Önemli bir durum değil biraz daha sabrederek geriye takın hocam. -
quote:
Her Aracın vitesleri farklıdır mesela
Renault torosun gerisi vitese bastırıp en sol arkadadır
2001 astranın ki vitesin Altın'da 2 parmağıyla tutabileceğini bi çember var onu tutup yukarı çekip en sol üst e takmak
Ford focusun normal olarak sağ arkada
Yani her Aracın gerisi farklı o aracı tanıman Lazım.
Aracını dururken debriyaja tam basıp "vitesi yerine koyduğundan emin olman Lazım vitesi gerinin oraya getirip tam yuvaya sokmazsan öyle ses çıkar yuvaya girdiğinden emin ol yani kapıda Bırakma :)
Diger butun viteslere alistim da su geri vitese alisamadim.Dogru gecis sag geri mi yoksa sag ust capraz geri mi?Sorun vitesin tam oturmamasindan midir servise goturmeme gerek var mi?
quote:
Orijinalden alıntı: calamityeas
Ford grubunda herhalde standart herhalde hemen durup aniden takmak istediniz o olmuyor ne yazıkki hatta aracın kitapçığında geriye takmadan önce rölantide 2 3 sn bekleyiniz yazıyordu.Önemli bir durum değil biraz daha sabrederek geriye takın hocam.
Park halindeydi arac.Vites gecisinde degil de harekete gecerken geldi ses.Bu bahsettigin geciste oluo galba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus2674 -- 19 Eylül 2015; 22:28:23 >
Hayır servise götürmenize gerek yok debriyaja tam basın yuvasına iyi koyun
Aracınız nedir? Vites yuvaları bence vites topuzu üstünde gözüküyordur. Sorun sadece debriyaja tam başlayıp yuvaya sokmamanızla alakalı bi durum.
Geri vites tam geçmezse gaza bastığında cırrrrrr diye bir dişli sesi gelir. Panik yapmadan ayağı debriyajdan çekmeyip aksine tekrar basarak sesin geçmesini bekleyin ve boşa alıp tekrar geri vitese takmayı deneyin. Tabi başka sorun var mı arabada bilmiyorum. Anlatılanlar geri vitesin tam geçmediğinden kaynaklanmış gibi geldi bana. -
quote:
Hayır servise götürmenize gerek yok debriyaja tam basın yuvasına iyi koyun
Aracınız nedir? Vites yuvaları bence vites topuzu üstünde gözüküyordur. Sorun sadece debriyaja tam başlayıp yuvaya sokmamanızla alakalı bi durum.
Ford focus 2010 dizel geri vites 5in karsisinda
Araç vitese tam geçmemiş onun için ses gelmiş olabilir. Böyle surumda boşa alıp tekrardan takmak gerekir.
quote:
Orijinalden alıntı: yunus2674
quote:
Orijinalden alıntı: calamityeas
Ford grubunda herhalde standart herhalde hemen durup aniden takmak istediniz o olmuyor ne yazıkki hatta aracın kitapçığında geriye takmadan önce rölantide 2 3 sn bekleyiniz yazıyordu.Önemli bir durum değil biraz daha sabrederek geriye takın hocam.
Park halindeydi arac.Vites gecisinde degil de harekete gecerken geldi ses.Bu bahsettigin geciste oluo galba
Titremeden sonra gitmediyse araba tam vitese takmamışda olabilirsiniz. -
Debriyaja tam basarak ve vitesi hızlı olmadan tam olarak yerine oturtun aynı sorunu yaşamazsınız. Şayet vites tam olarak yerine oturmazsa boşa alıp , debriyaj yenileyerek denerseniz sorun yaşamazsınız. Tabi tam oturup oturmamayı iyi anlamanız için bir kaç kere daha bu şekilde tecrübe yaşarsınız :) -
Aynı araç var bende de 172 bin de arada yapıyor sordum soruşturdum vites kutusunun bir yerinde boşluk yapıyormuş ama önemli değilmiş ben de çok ilgilenmedim şuana kadar da bir sıkıntı yaşatmadı .
3 sn bekleyin diyen arkadaş doğru söylemiş aynısı bizim araçta da oluyordu.Böyle yapınca düzelmişti.
Bu ses tam olarak devrini aldiramadan kalkış yaptığınız için oluyor. Benim aracımda da oluyor bazen. Sadece geri viteste kalkışta ve devir düşük olduğunda gelir.
quote:
Orijinalden alıntı: Kasto_37
Bu ses tam olarak devrini aldiramadan kalkış yaptığınız için oluyor. Benim aracımda da oluyor bazen. Sadece geri viteste kalkışta ve devir düşük olduğunda gelir.
Kimisi geri kalkis yaparken ozellikle parkta yarim debraj gazsiz devirsiz kalkiyor.Bir sorun oldugunu gormedim hic.Sorun diger arkadaslarin dedigi vitesin tam oturmamasi gibi geldi bana
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- sandık motorlu araç alınır mı
- motor subap arızası maliyeti
- fluence 1.5 dci motor yağı hangisi
- ecotsi nedir
- würth cr-dizel enjektör temizleyici yorumları
- q4 e tron fiyat
- clio evolution 1.0 tce x-tronic 90 hp özellikleri 2024
- honda elektrikli
- opel mokka elektrikli yorumlar
- seres hangi ülkenin
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X