Şimdi Ara

GEZI REHBERI (TUM DUNYA GEZI YAZILARINIZ-SEYAHAT IPUCLARINIZ) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
869
Cevap
188
Favori
139.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Razer

Ben öncelikli olarak Uzakdoğu'yu bitirmeyi planlıyorum. Şimdiki hedefim Filipinler. Afrika'yı şu an için düşünmüyorum Cinematic.

sağlık olsun dostum bir gün uzakdoğu da yaparız
  • Kıtaları sırası ile dolaşmayı düşünüyorum.

Facebook'ta konuşamadık.
  • Afrika'da gezilecek çok yer var ama dönem dönem problemli bölgeler de var. Seneye bir de Batı Afrika (Senegal vb) yapmayı düşünüyorum. Daha önce Fas'a, Lbya'ya ve bu sene Kanarya Adaları'na gitmiştim, Libya'da işimiz başlayınca Tunus'a da geçerim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: wellwet

Afrika'da gezilecek çok yer var ama dönem dönem problemli bölgeler de var. Seneye bir de Batı Afrika (Senegal vb) yapmayı düşünüyorum. Daha önce Fas'a, Lbya'ya ve bu sene Kanarya Adaları'na gitmiştim, Libya'da işimiz başlayınca Tunus'a da geçerim...

Maşallah iyi gezmişsin sende hocam Bakalım Kenya-Tanzanya iyi geldi bana ondan önce Brezilya var ama. Ekim gibi gitsem olur mu Kenya-Tanzanya'ya?
  • Kenya-Tanzanya ile 40 ülkeye yaklaşacağım ;)

Ocak-şubat yüksek sezon Kenya'da, Mart-Haziran arası yağmurlu sezon, fazla gezilemez. Haziran-Ekim arası da arada yağışların olduğu ama göçlerin de yoğun olduğu birdönem, iyi bir dönem yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: wellwet

Kenya-Tanzanya ile 40 ülkeye yaklaşacağım ;)

Ocak-şubat yüksek sezon Kenya'da, Mart-Haziran arası yağmurlu sezon, fazla gezilemez. Haziran-Ekim arası da arada yağışların olduğu ama göçlerin de yoğun olduğu birdönem, iyi bir dönem yani...

Güzel o halde Eylül-Ekim'e kaydırabilirim belki bakalım Brezilya gezisine göre bir planlama yaparım artık ya da direkt Afrika yaparım bakalım bir düşüneyim ben bunları iyice süzgeçten geçireyim
  • Arjantin bizle farklı yarım kürede olduğundan, mevsimlermiz ters ama oldukça büyük bir ülke olduğundan bir ucundan bir ucuna da hava bol miktarda değişiyor.

Ben şubat ayında Adios puanlarımla gitmiştim (2 kişi gitmiştik). Iberia ile Buenos Aires'e uçtuk, 3 gece Buenos Aires, 2 gece Rosario, 1 gece Montevideo, 1 gece Colonia ve dönüş şeklinde.

Öncelikle Arjantin pahalı bir destinasyon, fiyatlar Avrupa fiyatlarına yakın, ucuz bir tatil pek mümkün değil. Buenos Aires 3 günde rahatça gezilebilir, güzel işleyen bir metrosu var ama biz ordayken (Rosario'ya geçtiğimiz gün) ciddi bir kaza olmuş ve 49 kişi ölmüştü!

Şehirlerarası otobüsler de komforlu, biz Rosario'ya gündüz, Rosario'dan Montevideo'ya (Uruguay) gece yolculuk yaptık. Zamanımız sınırlı olduğundan sadece Bahia del Plata bölgesini gezebildik, Patagonia, Ushuaia, Iguazi, mendoze vb. ilerki yıllarda gezmeyi planladığım yerler. Latin Amerika'da büyük kentlerde vb. İngilizce ile işinizi halledersiniz ama kasabalarda, daha kırsal kesimlerde İspanyolca şart!

Buenos Aires büyük ölçekli bir kent ama öyle ahım şahım bir kent değil! Rosario'da yerel karnavala katıldık, o çok keyifliydi, basit bir kasaba Rosario'da. Buenos Aires'in büyük kentliğine göre kolonyal mimariyi daha rahat izleyeceğiniz, keyifli bir kent. Montevideo'da keyfiliama asıl ben Colonia'yı çok sevmiştim, ilk kez bir Portekiz kolonyal kasabası gezmiş oldum.

Sorunuz varsa aklıma geldiği oranda bilgi vermeye çalışayım...

• schengen vizesi en kolay ve formalitesiz hangi ülkeden alabilirm. giriş almanya olacak.
    durumum ;
    sgk ya hiç girişim yok
    şuanda kayıtlı işim yok
    fakat 6 yıl evvel almanyada multi schengen aldım zmanında girşi çıkışı zmanında yaptım.
    banka hsbı gosterebılırım yeni tarihli .
    7 ülkeye ab hariç girişim var yarısı kapı vizesi yarısı vizesiz.

bir iki şirkete dış danışman olarak gösterebilirim bu yada buna benzer nasıl bir yol izleyebilirm.
  • Brezilya deneyimi olanlar havaalanında tayland'da olduğu gibi şehir gezi haritası oluyormu acaba.?ayrıntılı şekilde gezilecek yerleri ve ulaşım istasyonlarını gösteren bir harita
  • Sözlüklerde Brezilya diye aratırsanız sanırım bazı detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Püf noktası paylaşan çok insan oluyor.
  • THY 99 €'luk kampanyasında avrupa seyahati düşünüyorum. İtalya, ispanya, fransa,lizbon bu ülkelerden hangisi ucuzdur (otel,yemek vs.). Özellikle tavsiye edebileceğiniz şehirler varmı?
  • Lizbon ne ara ülke oldu :P

Fransa pahalıdır, listenize göre ardından İtalya gelir. İspanya ve Portekiz benzer fiyatlardadır ve diğerlerinden daha ucuzdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinematic

Arkadaşlar aranızda Güney Afrika Cumhuriyeti'ne giden var mı? Burası hakkında acil bilgiye ihtiyacım var Haziran gibi gitmeyi düşünüyorum tecrübeli ve giden arkadaşlardan yardım bekliyorum

Hocam diğer mesajlarınıza göre şubatta gidecekmişsiniz sanırım, bende bir karar veremedim daha çok tatil gezi maksatlı 2 haftalık dil kursu bakıyordum ama dediğim gibi kararsızım.Ekşide çok güzel bilgiler paylaşılmış, cape town başlığında bulabilirsiniz.Gerçi ne tarafa gitmek istediğinizi belirtmemişsiniz.

• quote:

Arkadaşlar yazıyı tamamladım fakat daha ekleyeceğim resimler mevcut. Ayrıca istenirse önceki seyahatimden kalan resimleri de ekleyebilirim. Umarım beğenirsiniz

Bangkok - Ayutthaya

yani, o kadar güzel anlatmışsınız ki şiir gibi,gitmiş kadar olduk

meslek nedir bu arada?

bir gezi inceleme yazısı ancak bu kadar güzel olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 7 Ekim 2012; 19:32:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

quote:

Arkadaşlar yazıyı tamamladım fakat daha ekleyeceğim resimler mevcut. Ayrıca istenirse önceki seyahatimden kalan resimleri de ekleyebilirim. Umarım beğenirsiniz

Bangkok - Ayutthaya

meslek nedir bu arada?

Teşekkür ederim hocam elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Beğenmenize çok sevindim

Ben yapı sektöründe Alman bir firmanın bayiliğini yapmaktayım.

Umarım bundan sonrakiler daha da iyi olur. Verdiğiniz şevk için ayrıca teşekkürü borç bilirim

• quote:

quote:

quote:

Bangkok - Ayutthaya

meslek nedir bu arada?

Teşekkür ederim hocam elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Beğenmenize çok sevindim

Ben yapı sektöründe Alman bir firmanın bayiliğini yapmaktayım.

Umarım bundan sonrakiler daha da iyi olur. Verdiğiniz şevk için ayrıca teşekkürü borç bilirim

paragraflar,imla kuralları,anlatım dili,resimlerin kalitesi, herşey dört dörtlüktü

acaba dedim edebiyat dünyasından falanmı o yüzden sordum mesleği

yazılarınızın devamını dilerim,şahsen okurken stresi unuttum,hep merak etmişimdir uzakdoğuyu,ama işte iş sorunları,sıkıntı stres bitmiyor hiç:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 7 Ekim 2012; 21:49:10 >

• quote:

paragraflar,imla kuralları,anlatım dili,resimlerin kalitesi, herşey dört dörtlüktü

acaba dedim edebiyat dünyasından falanmı o yüzden sordum mesleği

yazılarınızın devamını dilerim,şahsen okurken stresi unuttum,hep merak etmişimdir uzakdoğuyu,ama işte iş sorunları,sıkıntı stres bitmiyor hiç:(

Genelde imla kurallarına dikkat eden biriyimdir. Titizlikten olsa gerek

Edebiyata eskiden çok ilgiliydim özellikle lisede. Çok kitap okur şiir vs yazardım. Biraz ondan kalma sanırım

Brezilya gezimiz olacak kısmetse Bayramda geldiğimde yine iyi bir inceleme çıkarabilirim umarım

İnceliğiniz için teşekkür ediyorum. Umarım hayallerinizi gerçekleştirecek para ve huzur hep sizinle olur

• Orijinalden alıntı: hopdedikks

quote:

Çok bilinen ve kullandığımız elimiz, ayağımız skyscanner.net dışında pek çok benzer site var .
    Uçuş arama motorlarının karşılaştırması :
    http://www.goldbergontravel.com/momondo/SundayTimes.pdf

Aşağıdakiler benden geçer not aldı, araştırma yaparken işinize yarayacağını düşünüyorum:

http://www.momondo.co.uk/ (Bu da skyscanner gibi tam saha pres yapan bir site)

http://www.hipmunk.com/flights/Istanbul-Turkey-to-VIE#!dates=Apr21,Apr23 (Arayüzünü beğendim)

http://www.wego.com/ (Uzakdoğu ülkelerinde ara uçuşlar için; Singapurcu, Bangkok, Bali yolcuları !! )

http://www.optifly.com/ (Yolu uzatmadan aktarmalı nasıl giderim, kaça patlar ön çalışması için)

http://adioso.com/gr/athens-gr-to-anywhere ( ismiyle gönlümü fethetti bile , skyscanner gibi geniş zamanda arama yapmak mümkün)

http://www.trivago.com.tr/osp (Otel arayışınızda arayüzü ile işinizi kolaylaştıracak)

ilk mesaja eklenmiştir

• Bölüm 1 Osaka (oosaka ) : Japonya gezimiz İstanbul Atatürk havalimanından başladı world loungeda geçirilen 1 saat sonrası uçağımıza gittik genel olarak dolu idi ama boşluklar vardı eğer biraz risk alıp rahat uyumak istiyorsanız ortadaki 4’lü koltuklara check in yapın 2 kişi iseniz biriniz bir başı diğeriniz öbür başı tutun uçakta rahat edin yoksa cam kenarı iki kişilik yerler rahat değil giderken uçak soğuk değildi bütün uçuş tshirtle gittim . Yemekler orta karar kırmızı yabancı şarap ise rezil idi tk yemek konusunda geri gidiyor . Rahat bir uçuş sonrası 11 saatte Osaka’ya vardık ilk gidenlere gümrükte zorluk çıkarmazlar kolay kolay ama uçakta verdikleri formları doğru doşdurun ve İngilizce 2-3 kelime yeterlidir girişte bir retina scan ve iki işaret parmağı scan ediliyor sonrada içeri rahatlıkla girebilirsiniz formda kalacağınız otel adı gidiş geliş uçak nosu , kaç para getirdiğiniz var 100.000 yenden fazla yazmayın . gezmek için geldiğinizi ve iş adamı olduğunuzu yazın . Neyse Osaka gümrükten sonra bagajınızı alıp çıkarken nadirde olsa kontrol oluyor yasak şeyleri götürmeyin (nette var ) Japonlar çok kuralcıdır unutmayın. Kansai havalimanından şehre gitmek çok kolay bunun için önce trene sonra metroya bineceksiniz. 2 tane tren var bir tanesi hızlı trenJaponya gezimiz İstanbul Atatürk havalimanından başladı world loungeda geçirilen 1 saat sonrası uçağımıza gittik genel olarak dolu idi ama boşluklar vardı eğer biraz risk alıp rahat uyumak istiyorsanız ortadaki 4’lü koltuklara check in yapın 2 kişi iseniz biriniz bir başı diğeriniz öbür başı tutun uçakta rahat edin yoksa cam kenarı iki kişilik yerler rahat değil giderken uçak soğuk değildi bütün uçuş tshirtle gittim . Yemekler orta karar kırmızı yabancı şarap ise rezil idi tk yemek konusunda geri gidiyor . Rahat bir uçuş sonrası 11 saatte Osaka’ya vardık ilk gidenlere gümrükte zorluk çıkarmazlar kolay kolay ama uçakta verdikleri formları doğru doşdurun ve İngilizce 2-3 kelime yeterlidir girişte bir retina scan ve iki işaret parmağı scan ediliyor sonrada içeri rahatlıkla girebilirsiniz formda kalacağınız otel adı gidiş geliş uçak nosu , kaç para getirdiğiniz var 100.000 yenden fazla yazmayın . gezmek için geldiğinizi ve iş adamı olduğunuzu yazın . Neyse Osaka gümrükten sonra bagajınızı alıp çıkarken nadirde olsa kontrol oluyor yasak şeyleri götürmeyin (nette var ) Japonlar çok kuralcıdır unutmayın. Kansai havalimanından şehre gitmek çok kolay bunun için önce trene sonra metroya bineceksiniz. 2 tane tren var bir tanesi hızlı trenbir tanesi normal . hızlı tren bileti 1500 yen yanında 1 day pass veriyorlar(1 gün metro bedava kartı ) meraktan hızlı treni denedim sonra öğrendim ki varacağım yere hızlı tren ile normal tren varış saati arasında sadece 10 dakika var mış :) . Eğer normal tren bileti alırsanız 890 yen ve metro biletleri 200- 300arası yen tek yön .
    Tren tengachaya’ya kadar gider orada inip metroya geçeceksiniz .(buradan metro haritasını indirebilirsiniz işinize yarar:
    http://www.bento.com/kansai/platform-osaka2.html)[url=http://****/c25MCx]
    Ben oteli gezi sitesinden aldım otelin adı : Chinsun Hotel Shinsabashi (metro durağı olarak shisaibashinda ) booking comda otel 5500 yen idi gezi sitesi 180 tl fiyat çıkardı 100 tl indirimle 80 tl’ye aldım otelde bir sorun yaşamadım ama garanti olsun diye gitmeden bir mail attım. Diğer kaldığım otel ise Hearton otel minemi semba tariflerine göre arada bir durak deselerde diğer otel ile 100 mt var yok . İlk otel Chinsun temiz ama küçük bir oteldi sadece lobbyde net var yalnız çok dürüstler sağ olsun bizim hanım net yaparken yüzüklerini çıkarmış bende biraz acele ettirince lobbydeki masaların birinin üstünde unutmuş 3 yüzüğü , 10 dk sonra metroda fark ettik hemen oteli aradık yüzükleri bulduklarını ve kasaya kaldırdıklarını sonra alabileceğimiz söylediler . 2. otel hearton’da ise setur sayesinde büyük odada kaldık normal fiyatı iki gece için 15.000 yen olan double double oda bize 23.000 puana mal oldu . (otelde küçük odada vardı 5000 yene ama setur bizde yok dedi ) . Uçak 17:30 da vardığından siz otele varınca saat 20:00 gibi oluyor o yüzden ilk gece fazla uzağa gitmezsiniz gibi geliyor bunun için ucuz yolla otele varmaya bakın ertesi gün 1 day pass alırsınız 600 yen . Şimdi bölge olarak biz gece yemeği içmeyi sevdiğimizden Dotombori, bölgesine yakın bir yer istedik minamisemba – shinsaibashi – nagahoribashi bu bölgeye çok yakın yürüyerek 5 dakika buradaki otelleri tercih edin eğer gece gezmesini seviyorsanız . Burası gece hayatı ve yemek yerleri ile ünlü turistler için bir yer etrafta ucuz alışveriş yapılacak 1 tanede çok katlı mağaza var . Fiyatlar ucuz değil hazırlıklı olun 2 kişi birkaç bira biraz yemek rahat 5000 yenden başlar . Dotonbori ana köprüsünün orada zara mağazası var[oradan doğru yerde olduğunuzu anlayabilirsiniz birde sol tarafta dev bir yengeç maketi var Burada çok güzel kızlar göreceksiniz sizi yukarı katlardaki barlara sohbet etmeye davet edebilirler dikkatli olun eliniz ve cebiniz boş dönebilirsiniz bu yerlere snack deniyor ve sadece muhabbet var (anagiller nasıl gibi :)) sadece erkelere değil bayanlarada servis var çok yakışıklı gençler var etrafta nazikçe hayır demeniz yeterli . sol taraftaki yengecin olduğu yöne doğrı gidin 2-3 köprü sonra (çok yakınlar ) osaka’da ki en meşhur iki yemekten biri olan tako yaki’nin meşhur satıcısına geleceksiniz
     GEZI REHBERI (TUM DUNYA GEZI YAZILARINIZ-SEYAHAT IPUCLARINIZ)
    balondaki işaretten tanıyabilirsiniz belki 9 adet 500 yen genelde önünde sıra olan küçük bir dükkan tam köprü ayağında . tako yaki (içinde haşlanmış ahtapot olan kızarmış hamurdur ) . Buradan merkezdeki bir yere geçtik2 tako yaki 2 diğer meze 4 biraz 5000 yen hesap geceye burada son verip otele döndük çok enderde olay olsada genel olarak güvenli bir yerdir Osaka . sabah kahvaltıdan sonra Osaka Castle(kalesi) ( 1586 yılında Toyotomi Hideyoshi tarafından inşa edilen ve Japonya'nın bir zamanlar en büyük kalesi olan Osaka Kalesi'dir
    .
    Aslının birebir kopyası olan mevcut beş katlı kalede, Toyotomi hanedanına ve eski Osaka'ya ait birçok sanat eseri ve belge bulunur.) ziyaretine gittik bu arada gitmeden havadaki nem durumunu kontrol edin ilk gün nemden öldüm bir Singapur bu kadar kötü idi birde burası şimdiye kadar ki gezilerimde. Neyse Kaldığımız yere birkaç durak ötede idi eğer metro biletiniz yanınzda ise kaleyi indirimli gezebilirsiniz (çok olmasa da) altın varaklı işlemeler ve heykeller göz alıcı bir 2. katta o zamanki kıyafetlerle resim çektirebiliyorsunuz 400 yen karşılığı tavsiye ederim . 1 saat civarı zaman yeterli etrafındaki parkta dinlenebilirsiniz sonra yemek için yine aynı bölgeye döndüm ve diğer meşhur yemek olan (bir çeşit mücver pizza karışımı ) Okonomiyaki karışık söylemenizi tavsiye ederim içinde domuz yoktur yiyemeyenler için . 2kişilik bir okonomiyaki 900 yen orta halli bir kafede . Burada (shinsaibashi )birde yer altı alışveriş merkezi var duraklar arasında herhalde birkaç kilometre orada da yiyecek ve alışveriş imkanı var . İlk günü bitirip havalimanına doğru yola çıktık malum bizim memleket Okinawa :) . Eğer sizde başka bir yere gidecekseniz valizlerinizi havalimanında ki lockerlarda bırakabilirsiniz 3 parça sığdırdım günlük kirası 600 yen ama saat 00:00 da 1 gün bitiyor ama 60 kilo valiz taşımaktan iyi idi. Rahat bir uçuş sonrası okinawa’ya vardık saat 21:300 olduğunda yolculuk eve . Osaka için bir kaç ekleme yapıyorum bu mekanların tarifini veremiyorum sadece bilgi amaçlı veriyorum hanımın aile arkadaşı olan bir tanıdık bizi dolaştırdı normalde bulunabilecek ya da rezervasyonsuz girelebilecek yer değil bazıları en lüks semt olan Kita-shinci bölgesinde burada snack denilen lüks klublerin sadeec giriş ücreti bile 20.000 yen ayrıca içeride de en az bir 10.000 yen harcanması lazım . Barlarda ise ise biraz 1000 yen 10 seneden başlayan whiskiler ise 4000 yenden başlıyor bardağı tabii . Birde barlarda çerez parası ücreti var hesapta fazla para çıkarsa şaşırmayın mecburi . Bir de buralarda efelik yapmayın yakuzaların olduğu bir bölgedir.Öncelikle bir suşi bara gittik toplamda 14 kişi alıyor ve full rezerve dükkan sahibi aynı zamanda şef burada öncelikle birkaç çeşit suşi ve saşimi(pirinçsiz çiğ deniz ürünleri ) geliyor sonra siz seçebiliyorsunuz ama seçtikleriniz hemen orada tek tek yapılıyor tazelik ve tat 10 numara (hesabı göremedim ama normal bir yerden fazlaca tuzlu idi şimdi suşi barın ve birkaç barın resmini ekliyorumhepsi küçük ve yukarı katlarda idi. .. Osaka 2. gün nara gezisiOsakadan Nara şehrine yolculuk . buradan tern fiyatlarını ve detayları görebilirsiniz.http://www.japan-guide.com/e/e4107.html Yolculuklar dedikleri 45 dakika sürüyor ve naraya geliyorsunuz trenden inince hemen otobüs var tapınak bölgesine eğer çok zamanınız yoksa tercih edin yoksa en az 30 dakika yürürsünüz ama en azından parkın içinden ve geyiklerin yanından biz otobüs tercih ettik .Nara’da 14 Unesco harikası var bunlardan en meşhuru 752 yılında inşa edilen Todai –ji tapınağı giriş ücretli eğer müzeyi de görmek isteseniz ikili bilet var 200 yen ucuz normalde 800 idi 600 yene düştü yanılmıyorsam. Dünyanın en büyük ahşap tapınağı ola Todai-ji içinde Dünyanın en büyü Bronz Buda’sı var . Giriş :
    Tapınak :
    Heykel :

Yolu her zaman kalabalık boş ümit etmeyin :
    ve yollar geyik ve ceylanlarla dolu benim aşkın tarifi adlı fotografım 

kısmetse yarın ve daha sonrada okinawa var sırada .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modakartalı -- 26 Aralık 2015; 9:39:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: modakartalı

Harikasın üstad, maceraya devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahibitanıdık -- 9 Ekim 2012; 19:36:11 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.