Şimdi Ara

GEZI REHBERI (TUM DUNYA GEZI YAZILARINIZ-SEYAHAT IPUCLARINIZ) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
869
Cevap
188
Favori
139.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: modakartalı

Devamını bekliyoruz, elinize sağlık.
  • Yavaş yavaş ekliyorum osaka bitti , kısmetse ileri günlerde okinawa ve ishigaki var .
  • Hocam gerçekten çok güzel yerleri geziyorsunuz. 2 kişi 1 haftalık uzakdoğu gezisi ne kadara mal olur? Memur olduğum için hesap yapmam gerekiyor
  • Arkadaslar 2 bekar arkadas uzak dogu turu planiyoruz. Gelmek isteyen arkadaslar pm atabilir. Yariyil tatili zamaninda dusunuyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: podex

Hocam gerçekten çok güzel yerleri geziyorsunuz. 2 kişi 1 haftalık uzakdoğu gezisi ne kadara mal olur? Memur olduğum için hesap yapmam gerekiyor

Gittiğiniz ülkeye göre değişir booking com dan otel fiyatlarını inceleyebilirisiniz ülkeyi seçerseniz yazın bilgimiz olursa cevap verelim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Ben öncelikli olarak Uzakdoğu'yu bitirmeyi planlıyorum. Şimdiki hedefim Filipinler. Afrika'yı şu an için düşünmüyorum Cinematic.

Filipinlerde borakaya gidin manilada takılmayın eğer kalırsanız nereye giderseniz taksi ile gidip dönün yürümeyin soygun olayı almış başını gidiyor paralı olduğunuzu hissederlerse sorun var .
  • Merhaba,
    Kaçsak Gitsek Buralardan Diyorsanız...
    Sizler de zaman zaman buralardan uzaklaşmak, farklı ülkeler görmek, değişik şehirler gezmek ve o şehirleri yaşamak istiyorsanız, önerilerimiz tam size göre olabilir.
    Kendi ziyaret ettiğimiz, denediğimiz, yaşadığımız şekli ile seyahat ettiğimiz şehirleri sizlerle paylaşıyoruz.
    Nerelere gidilmeli,nerede kalınmalı, nerede yemeli, ne içmeli...
    Merak ettiğiniz tüm detaylar sayfalarımızda saklı...www.kacsakgitsek.com
    O zaman hadi kaçalım gidelim...

facebook:http://www.facebook.com/KacsakGitsek

(Sayfamız ticari değil, hobi amaçlıdır.)

• Arkadaşlar pattayada guest friendly hotel tavsiyeleriniz varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightmare_s26

Arkadaşlar pattayada guest friendly hotel tavsiyeleriniz varmı?

Diğer konuda bir arkadaşımız değil demiş ama biz 2 kere de aynı yerde kaldık Amari atrium, diğerlerinden yediğimiz kazıklardan sonra öğrenmiştik ama yine de Rez. öncesi sorun isterseniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bali için kısa kısa izlenimlerim:

Girişte 25 amerikan doları vize ücreti, çıkışta 150.000 Rupiah yurtdışı çıkış vergisi ödenir.
    Havalimanında ve otellerde döviz bozdurulmaz.
    Sadece Blue Bird taksilere binilir, taksici pazarlık yapmak isterse kabul edilmez, taksimetreyi açması istenir.
    Okyanusundan denizinden birşey beklenmez, beklenirse hayal kırıklığı yaşanır.
    Nusa dua da kalınır, biraz daha ucuz olsun istenirse Kuta da kalınır.
    Akşamları kuta ya gidilir, alışveriş yapılır, yemek yenir, masaj yaptırılır; çok ucuz olanlarına yaptırılmaz, Smart, Steiner veya Sola tercih edilir.
    Eğlence için Legian a gidilir, Sky Garden tercih edilir, girişin bedava, içeceklerin bu kadar ucuz olmasına şaşırılır.
    Pazarlık yapılır, her yerde, her zaman.
    Gezmek için ingilizce bilen bir taksi ile çok ucuza anlaşılır, tüm gün boyunca gezilir. Ubud a gidilir, Monkey forest, pirinç tarlaları, Agung yanardağı, Batur dağı ve gölü görülür.
    Her evde bir tapınak olmasına şaşırılır; hergün tanrılarına güzel kaplar içerisinde yemek, para, sigara, hatta acı sos vermelerine daha çok şaşırılır.
    5-10 dakika dini törenleri izlenir, fazlası sıkar.
    Yemekleri denenir, yenilmez, Mc Donalds, KFC, Burger King e gidilir.
    Tanah Lot da bir kez, Kuta Beach de hergün güneşin batışı izlenir.
    Sörf yapmaya çalışanlara bakılır.
    Çok sıkılınırsa rafting, fil safarisi yapılır.
    Makasih denilerek teşekkür edilir.
    Bir daha gitmek istenir mi bilinmez.

• Modakartalı

Anlatımınız ve paylaşımınızdan ötürü teşekkür ederim. Sormak istediğim bir soru var.

Japonya'dayken samuray kılıcı (Katana) alsak, Bunu Türkiye'ye ne şekilde getirebiliriz? Uçağın bagajına alırlar mı? Yoksa kargo ile mi göndermek gerekir? Ya da kesinlikle kesici alet gönderemiyor muyuz? Bu konu hakkında bir bilginiz var mı?

İyi eğlenceler dilerim.
  • Bu konuda hıc bılgım yok en iyisi hangi havayolu ile gidecekseniz onlara sormak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar seneye Eylül başnda interrail düşünüyordum.Ve 2000 TL civarı para var 12 gün falan kalacağım. Paris-Amsterdam-Barselona-Roma düşünüyorum. ve sadece 3 gün hostelde kalacağımdan ve gidiş dönüş uçakla yapacağım. Bu şekilde 2000 TL rahat yetiyor interrail olduğu için. Ama baktım konuya Dubai vs çok güzel gözküyor. Acaba sadece tek ülke yapsam 1 haftalk ve o süreçte sadece 3 gün otelde kalsam 2000 TL e Asya'da vs nereye gideblrm. Dubai vs olur mu veya önerebilceğiniz yerler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BojanKrunic

Arkadaşlar seneye Eylül başnda interrail düşünüyordum.Ve 2000 TL civarı para var 12 gün falan kalacağım. Paris-Amsterdam-Barselona-Roma düşünüyorum. ve sadece 3 gün hostelde kalacağımdan ve gidiş dönüş uçakla yapacağım. Bu şekilde 2000 TL rahat yetiyor interrail olduğu için. Ama baktım konuya Dubai vs çok güzel gözküyor. Acaba sadece tek ülke yapsam 1 haftalk ve o süreçte sadece 3 gün otelde kalsam 2000 TL e Asya'da vs nereye gideblrm. Dubai vs olur mu veya önerebilceğiniz yerler ?

2000 tl ye uçak bileti dahil mi hariç mi hariç ise interrailde kalın.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar seneye Eylül başnda interrail düşünüyordum.Ve 2000 TL civarı para var 12 gün falan kalacağım. Paris-Amsterdam-Barselona-Roma düşünüyorum. ve sadece 3 gün hostelde kalacağımdan ve gidiş dönüş uçakla yapacağım. Bu şekilde 2000 TL rahat yetiyor interrail olduğu için. Ama baktım konuya Dubai vs çok güzel gözküyor. Acaba sadece tek ülke yapsam 1 haftalk ve o süreçte sadece 3 gün otelde kalsam 2000 TL e Asya'da vs nereye gideblrm. Dubai vs olur mu veya önerebilceğiniz yerler ?

dahil hocam tabi ucuza bilet bulursam gidiş dönüş 450 max 500 e bilet bulursam çok iyi olcak. 1800 falan bile yetiyor

• quote:

quote:

quote:

dahil hocam tabi ucuza bilet bulursam gidiş dönüş 450 max 500 e bilet bulursam çok iyi olcak. 1800 falan bile yetiyor

İnterrailden şaşma o paraya o kadar ülke asya çok ucuz ama uçak parası var .

• quote:

quote:

quote:

quote:

İnterrailden şaşma o paraya o kadar ülke asya çok ucuz ama uçak parası var .

Evet interrail daha zevkli olcak gibi biraz yorucu olacak ama olsun :) 12 13 günde 3 kez hostelde kalacağım 2 defa da gece yolculuğu yapacağım .Onun dışında garlara talimiz . Valla seneye olmasına rağmen yavaştan heyecn var :) Dubai falan istiyordum ama uçak biletleri çok pahalymş oralara . Singapur vs

• Uzakdoğu güzeldir lakin bilet ve otel fiyatlarından ötürü tatiliniz pahalıya mal olabiliyor.
  • Bir dubai sevdası var bir türlü anlamıyorum orada 6 ay yaşadım para tekrar gitmek bile istemem bence gereksiz abartılmış bir yer bir çok asya ülkesinde daha ucuza çok daha güzel manzara ve deniz tatili yapılabilir.Gezecek yerleri sınırlı normalde müslümana alkol yasak çok sıcak bi yer .
  • İnsanların Dubai merakına ben de anlam veremiyorum! Hani mimar, mühendisi biraz anlarım, abuk tasarımları görme şansı için :) Elektronik ucuzluk da ilginç olabilir ama o kadar bence (bu arada hiç gitmedim!) Kırka yakın ülke gezdim, Dubai ellincilerde falan gideceğim bir yer olur ancak...

Keza Tayland, bazı insanların sadece ucuz olması ve seks turizmi nedeniyle gittiğini görüyorum, oysaki çok güzel bir ülke... Sadece Bangkok'u gördüm (çok da matah bulmadım) ama Chang Mai ve oradan Laos'a geçmeyi düşünüyorum önümüzdeki yıllarda...
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.