Şimdi Ara

GEZI REHBERI (TUM DUNYA GEZI YAZILARINIZ-SEYAHAT IPUCLARINIZ) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
869
Cevap
188
Favori
139.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oksit

quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayars

Arkadaşlar singapura ağustos ayında gitsek nasıl olur? Hava durumu nasıldır? Dışarıda bol bol yürümek istiyorum, bu mevsimlerde muson yağmurları nasıldır? Denize girmek için hava uygun olurmu? Eğer o tarihte gitme derseniz new york gezisi düşünüyorum.

Teşekkürler..

Yağmur cok olur üstad, Kasım sonundan Mart ayına kadar gidebilirsin diger aylarda sıkıntılı olabilir , ama hava durumu her zaman 30 derece civarıdir. İslanmaktan korkmazsan üşümezsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cartok
    Batı Amerika için hayat kurtaran bilgiler

Merhaba,
    Amerika'ya yiyecek götürmek sıkıntı oluyor mu? Ülkeye girerken bir form dolduruluyor, bu formda yiyecek var mı yok mu diye bir soru var mı?
    Bazı ülkelerde çok sıkı kontroller ve büyük cezalar var. Yoksa buradan giderken kaşar, zeytin, konserve falan götürmeyi düşünüyoruz. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: realstory

quote:

Merhaba,
    Amerika'ya yiyecek götürmek sıkıntı oluyor mu? Ülkeye girerken bir form dolduruluyor, bu formda yiyecek var mı yok mu diye bir soru var mı?
    Bazı ülkelerde çok sıkı kontroller ve büyük cezalar var. Yoksa buradan giderken kaşar, zeytin, konserve falan götürmeyi düşünüyoruz. :)

Dostum bizde korktuk birşey götürmedik. Ancak bir yakınımız bavulda vakumlu paketle sucuk pastırma peynir zeytin herşeyi götürüyormuş hiçbir sıkıntı da yaşamadılar. Kapıda da öyle ciddi bir arama olmadı. Sanırım şüphelenirlerse bakıyorlar.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar singapura ağustos ayında gitsek nasıl olur? Hava durumu nasıldır? Dışarıda bol bol yürümek istiyorum, bu mevsimlerde muson yağmurları nasıldır? Denize girmek için hava uygun olurmu? Eğer o tarihte gitme derseniz new york gezisi düşünüyorum.

Teşekkürler..

Yağmur cok olur üstad, Kasım sonundan Mart ayına kadar gidebilirsin diger aylarda sıkıntılı olabilir , ama hava durumu her zaman 30 derece civarıdir. İslanmaktan korkmazsan üşümezsin

Malum kamu sektöründe çalışınca istediğimiz zaman çıkıp gidemiyoruz, Singapur oldukça merak ettigim bir yer, eğer uygun fiyatları bulursam vizeniz olması nedeniyle Singapur'a gitmek istiyorum, eğer olmazsa esimede vize alıp bir new york gezisi yaparız..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler..

Malum kamu sektöründe çalışınca istediğimiz zaman çıkıp gidemiyoruz, Singapur oldukça merak ettigim bir yer, eğer uygun fiyatları bulursam vizeniz olması nedeniyle Singapur'a gitmek istiyorum, eğer olmazsa esimede vize alıp bir new york gezisi yaparız..

Biz ağustos ayında gitmiştik toplam 11 günün sadece birinde yağmur yağmıştı. Açıkçası o da serinletti diye mutlu olmuştuk.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Dostum bizde korktuk birşey götürmedik. Ancak bir yakınımız bavulda vakumlu paketle sucuk pastırma peynir zeytin herşeyi götürüyormuş hiçbir sıkıntı da yaşamadılar. Kapıda da öyle ciddi bir arama olmadı. Sanırım şüphelenirlerse bakıyorlar.

Yiyecek sokmak kesinlikle yasak 1500 dolar yanlış hatırlamıyorsam cezası var. Ben 2 gidişimde de korkudan birşey götürmedim ama ablam bir kere kardeşime peynir götürürken yakalanmış şansına gümrük polisi de Türk bayan çıkmış ve dua edin ben kontrol ediyorum yoksa cezsı 1500 usd demiş. Daha öncede abd subayı ile evli kuzenim 2 çocuğuyla beraber ki abd doğumlu çocukları uçakta aldığı hamburgeri bitirememiş diye peçeteye sarıp çantasının kenarına koymuş ve unutmuş, geçerlerken bir memur görüp çekmişler kenara ve bütün bavulları sallayarak boşaltmışlar. Bizim ki de biraz dişli ben abd vatandaşıyım ne hakla yaparsınız diye ama orada dinleyen yok ceza yememiş gerçi ama zorlamışlar bayağı. Ben bu olaylardan sonra yanımda sakız bile taşımıyorum gümrükten geçerken

• quote:

Biz ağustos ayında gitmiştik toplam 11 günün sadece birinde yağmur yağmıştı. Açıkçası o da serinletti diye mutlu olmuştuk.

peki bütün bu 11 günü singapurdamı geçirdiniz? yoksa phuket geziside yaptınızmı?

Ben gitmişken önce phukete gidip 4 gün geçirip oradan dönüşte singapurda bir 5 gün gezsem nasıl olur diye düşünüyorum, tavsiye edermisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: duduco

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Yiyecek sokmak kesinlikle yasak 1500 dolar yanlış hatırlamıyorsam cezası var. Ben 2 gidişimde de korkudan birşey götürmedim ama ablam bir kere kardeşime peynir götürürken yakalanmış şansına gümrük polisi de Türk bayan çıkmış ve dua edin ben kontrol ediyorum yoksa cezsı 1500 usd demiş. Daha öncede abd subayı ile evli kuzenim 2 çocuğuyla beraber ki abd doğumlu çocukları uçakta aldığı hamburgeri bitirememiş diye peçeteye sarıp çantasının kenarına koymuş ve unutmuş, geçerlerken bir memur görüp çekmişler kenara ve bütün bavulları sallayarak boşaltmışlar. Bizim ki de biraz dişli ben abd vatandaşıyım ne hakla yaparsınız diye ama orada dinleyen yok ceza yememiş gerçi ama zorlamışlar bayağı. Ben bu olaylardan sonra yanımda sakız bile taşımıyorum gümrükten geçerken

Alıntıları Göster

Gıda ürünleri
    Unlu mamuller ve işlenmiş peynire izin verilmektedir. Hayvan ve Bitki Sağlığı Kontrol Servisi (APHIS) yolcular için bir broşür yayınlamaktadır. Bu broşür ABD'ye gıda, bitki ve hayvan ürünlerinin ithali konusunda detaylı bilgiler içermektedir.

a) Meyveler, sebzeler ve bitkiler
    Çoğu meyveler, sebzeler, bitkiler, bitki aşıları, tohumlar, işlenmemiş bitkiler ve belli bütün tehlikeli bitki türlerinin ülkeye girmeleri ya yasaktır ya da ithal izni ile olmaktadır.

Tehlikeli veya tehdit unsuru içeren bir bitkinin ithali yasaklanmamışsa bile, kökeni olan ülkeden ihraç izni alınması gerekir.

Her bir bitki, meyve veya sebze, gümrük yetkilisine bildirilmelidir ve ne kadar tehlikesiz görünürse görünsün kontrolden geçirilmelidir. .

• quote:

quote:

peki bütün bu 11 günü singapurdamı geçirdiniz? yoksa phuket geziside yaptınızmı?

Ben gitmişken önce phukete gidip 4 gün geçirip oradan dönüşte singapurda bir 5 gün gezsem nasıl olur diye düşünüyorum, tavsiye edermisiniz?

Singapur için 6 gün bana göre fazla ama yinede zevkler ve renkler tartışılmaz.

Biz 1,5 gün singapur 3 gün bangkok 5 gün Phukete gittik. Siz sadece singapur için sorduysanız yanlış anlamışım kusura bakmayın. Bu arada 9 gün kalmışız 11 gün değil.

• arkadaslar ya haziran 1-15 yada haziran22-temmuz7 arasi italya barcelona yapmak istiyorim ve deniz tatilinide aradan cikarmak istiyorum ama bu ozellikle haziran basinda serin oluurmu hava bu tarihlerde oralarda olanlardan bilgi alabilirsem cok sevinirim.
    guney italyada bulunmuycam milano roma arasi sahil kisimlari ve barselona

• quote:

Orijinalden alıntı: atilim77

arkadaslar ya haziran 1-15 yada haziran22-temmuz7 arasi italya barcelona yapmak istiyorim ve deniz tatilinide aradan cikarmak istiyorum ama bu ozellikle haziran basinda serin oluurmu hava bu tarihlerde oralarda olanlardan bilgi alabilirsem cok sevinirim.

Haziranda o bölgelerde hava Türkiye'den daha sıcak olur. Rahatlıkla deniz tatili yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

quote:

arkadaslar ya haziran 1-15 yada haziran22-temmuz7 arasi italya barcelona yapmak istiyorim ve deniz tatilinide aradan cikarmak istiyorum ama bu ozellikle haziran basinda serin oluurmu hava bu tarihlerde oralarda olanlardan bilgi alabilirsem cok sevinirim.

Haziranda o bölgelerde hava Türkiye'den daha sıcak olur. Rahatlıkla deniz tatili yapabilirsiniz.

haziran başındada iyi olabilir mi accuweather dan geçen seneki havaya baktıgımda 22-23 yazıyordu eger yanlıs bakmadıysam oyleyse denize girmek husran olur.haziran 22 den sonra herhalukarda denize girilir ama ondada bunaltıcı sıcaklar olması tırstırıyo biraz.

• quote:

quote:

quote:

haziran başındada iyi olabilir mi accuweather dan geçen seneki havaya baktıgımda 22-23 yazıyordu eger yanlıs bakmadıysam oyleyse denize girmek husran olur.haziran 22 den sonra herhalukarda denize girilir ama ondada bunaltıcı sıcaklar olması tırstırıyo biraz.

Biraz şans işi ama normal şartlarda Haziran başında Batı İtalya sahillerinin ve Barcelona'nın havası Türkiye'den daha sıcak oluyor. Ben şimdi böyle derim güvenirsin gidersin bi bakarsın yağmur yağar. O yüzden eğer haziran sonunda gitme şansınız varsa o dönem daha güzel. Tahminim haziran başında 28-30 civarı olur temmuz başı 33-35 civarı olur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Biraz şans işi ama normal şartlarda Haziran başında Batı İtalya sahillerinin ve Barcelona'nın havası Türkiye'den daha sıcak oluyor. Ben şimdi böyle derim güvenirsin gidersin bi bakarsın yağmur yağar. O yüzden eğer haziran sonunda gitme şansınız varsa o dönem daha güzel. Tahminim haziran başında 28-30 civarı olur temmuz başı 33-35 civarı olur.

28-30 derece olursa bana yeterli cinque terre bölgesinde 3gun geçircem 3-4gunde barcelonaya gidicem.hem kültür turu yapmışken deniz tatilinide aradan çıkarmak amaç yazın başka izin alma şansım yok.

• Balkanlarda araba kiralamak istiyorum bosna cikis hirvatistan varis hangi siteyi onerirsiniz jigsawda sonuc cikmiyor

• quote:

İlker hocam tavsiyem yarıyıl tatilinde gitmeniz şeklinde olacaktır. Mümkünse önce Singapur (2-3 gün) sonra da Phuket'e gidin (5-6 gün). Yanlış hatırlamıyorsam yazın giden bazı arkadaşlar bazı ada turlarına katılamamıştı hava şartlarının değişkenliği yüzünden. Ada turları olmazsa da çok bir anlamı kalmıyor Phuket'in. Bir de Bangkok var tabi o civarlarda. Ben Bangkok ve Phuket'i Singapura tercih ederim şahsen. Ama zevkler tartışılmaz tabi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolfire

quote:

İlker hocam tavsiyem yarıyıl tatilinde gitmeniz şeklinde olacaktır. Mümkünse önce Singapur (2-3 gün) sonra da Phuket'e gidin (5-6 gün). Yanlış hatırlamıyorsam yazın giden bazı arkadaşlar bazı ada turlarına katılamamıştı hava şartlarının değişkenliği yüzünden. Ada turları olmazsa da çok bir anlamı kalmıyor Phuket'in. Bir de Bangkok var tabi o civarlarda. Ben Bangkok ve Phuket'i Singapura tercih ederim şahsen. Ama zevkler tartışılmaz tabi :)

Teşekkürler, sanırım yazın amerika yada Avrupa daha doğru bir seçim olacak. Gelin görünki kışında bizim izin durumları çok çok zor. Neyse kısmet artık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• .

• Arkadaşlar hala balayı için bir seçim yapamadık, Bangkok-Phuket çok istiyorduk ama Ağustos sonu olacağı için tereddüt ediyoruz, diğer taraftan 2014 Şubat için süper olur diye pas geçiyoruz orayı.
    Maldivler-Boracay tercihler arasında ama hava şartları yine meçhul.
    Tatili 2 haftaya çıkarabilirsek kesin Florida olacak ama 1 hafta olursa yolda geçmez o kadar zaman.
    Avrupa tarafında denize girip dinlenebileceğimiz neresi var? İspanya'da Mallorca, Fransa'da St.Tropez(çok pahalı olacağından düşünmüyoruz)
    Önerisi olan varsa çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ben_wade

Arkadaşlar hala balayı için bir seçim yapamadık, Bangkok-Phuket çok istiyorduk ama Ağustos sonu olacağı için tereddüt ediyoruz, diğer taraftan 2014 Şubat için süper olur diye pas geçiyoruz orayı.
    Maldivler-Boracay tercihler arasında ama hava şartları yine meçhul.
    Tatili 2 haftaya çıkarabilirsek kesin Florida olacak ama 1 hafta olursa yolda geçmez o kadar zaman.
    Avrupa tarafında denize girip dinlenebileceğimiz neresi var? İspanya'da Mallorca, Fransa'da St.Tropez(çok pahalı olacağından düşünmüyoruz)
    Önerisi olan varsa çok sevinirim.

Tam olarak nasil bir tatil istiyorsunuz bilemem ama rodos veya yunan adaları turlarıni düşünebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.