Şimdi Ara

Ghost In The Shell

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 95 veya 08 yapımını düzgün bir alt yazı veya dublaj ile izleyebileceğim bir adres var mı arkadaşlar? Dün bir yerden izledim ama altyazı iğrençti pek bir şey anlayamadım. Bu motokonun beyni organik geri kalan her yeri sentetik ve tüm insanlar ve robotlar bir ağa bağlılar dimi yanlış anlamamışım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semavi7 -- 24 Nisan 2017; 17:45:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• turkanimede vardır heralde

• Ben de bulamadım indirip izledim.
  • http://kissanime.ru

Arama yerine "Ghost in the Shell" yazarsan aşağıdaki liste çıkıyor:

Ghost In The Shell

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonal Sosyalist -- 24 Nisan 2017; 22:20:31 >
  • http://animearsivcisi.blogspot.com.tr/p/anime-indir-tam-liste.html

Buradan indiriyorum bakalım çeviri nasıl?

• Dublaj diyorsun ama bence animeyi anime yapan seylerden biride japonca seslendirme. Islerini cok iyi yapiyorlar sanki oradaymisda yasiyormus gibi. Dublajda hem bunu veremiyorlar hemde epey garipsiyorum.

Insanlarin butun parcalarinin mekanik parcalar ile degistirilmeye baslabdigi bir donemin baslarinda geciyor. Bizi insan yapan nedir beyin denen et parcasi mi ( Tabikide o) yoksa insan zihninin simule edilmesi sonucu yaratilmis gercek bir insanin zihnini taklit eden kopyalar miyiz. Insanligin teknoloji ile olan geleceginin getirdigi etik problemler ve varolussal cikmazliga dokunan bir seri.

Ben senin yerinde olsam 1080p indirip altyaziyi stip izlerim.

• Periah kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kardeşim öyle yaptım. Türkçe dublaj bulamadım zaten. Burda anlatılan ruh beyin ve bilinç mi yoksa bizim anladığımız soyut olan tarafımız mı?

• semavi7 kullanıcısına yanıt
    Hocam senin anladigin soyut tarafimiz olan ruh ve bizi biz yapan benligimiz zaten ayni seyler.

Burada degindigi konuda o herseyimiz degistikten sonra makine olduktan sonra ayni dusunsek ayni yasasak ayni anilara sahip olsakda yinede biz o rt parcasinin icindeki kisi miyiz ? Gerci anime biraz farkli bu konuda orada kendisinin gercekten kendisimi yoksa bir fabrikada yapilip gercek etten bir insanin zihnin kopyalanip yapistirildigi bir robot mu oldugu konusunda bir paranoyaklasma yasamaya basliyor ana karakter.

Zaten animenin adıda buradan geliyor. Kabuktaki hayalet. Kabuk dedigi bedenimiz ve gelecekte robotlasayan bedenimiz hayaletde onun icindeki biz yani ruh - beyin. Bazi insanlar ruhun maddesel beyinden ayri birsey oldugunu dusunuyor. Ama ben ruhun beynin urettigi bilincimizin bir parcasi oldugunu dusundugum icin yorumum sana farkli gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Nisan 2017; 11:9:12 >
    Beyin ruhun görünen kısmıdır. Yani ruh sadece beyinle sınırlı değildir. Ruha şekil veren beyin değil, beyne şekil veren ruhtur. Fakat beyin ve ruh ayrı varlıklar değildirler çuvalın içi ve dışı gibi düşün bunu.

• semavi7 kullanıcısına yanıt
    Burada ruhu nasıl tanımladığımız önemli. Bana göre ruh benim. Kisiligim dusuncelerim duygularimin toplamini ruh olarak tanimlarim yani ruh yoksa beden benden bagimsiz bir et parcasindan baska birsey degildir.

Iste beden dedigimiz hucre yigini dis dunyayi tanimlayarak bu dunyada yer alan milyonlarca degiskene karsi cozum yollari uretip bedenin kendisini cogaltmasimi saglama gibi gorevleri yerine getirmesi icin bir yapay zeka yaratti iste ruh dedigimiz bilinc dedigimiz sey bedenin dis dunya karsisinda olisturdugu bir yapay zekadir. Ayni bilgisayar islemcilerinin urettigi asiri geri yapay zeka gibi.

Biz bedenin hayatta kalmasi icin uretilmis bir yazilimiz. Biz bedenin bizden istedigi seyleri yapmak durumundayiz ama bunu dis dunyadaki milyonlsrca degisken arasindan dogrulari secerek yapmaliyiz. Vucut bizden istediklerini bize hissettirir ornegin acikirsin susarsin bir kiz gorunce onunla sevismek isteyenilirsin bunlar bedenin senden istedigi gorevler bir yapay zeka olarakda binlerce farkli degisken arasinda o kizi nasil tavlayacagin yiyecegi nasil bulacagin bedeni nadil rahat ettirecegini bulmakda yapay zeka olarak senin isin.

Onun disinda bedenin isteklerini yapnan dusinda beden hakkinda pek birsey bilemezsin. Ornegin hic insan kalbi gormemis biri kalbin neye benzefigini bilemez bur insan kac bobregi oldugumu ogrenmezse soyleyemez. Kanin rengini bile bilemez. Yani islevi yerine getirmek durumundasinaslinda bu bedenin sahibi sen degilsin beden senin sahibin beyinde bunu ureten arac ve sen bedenin isteklerini yapmazsan seni yoksunlukla bas agrisi ve gucsuzluk gibi pek cok yontemle cezalandirabilir. Ornegin basin agrir sen bu bedenin sahibi oldugunu dusunsen bile sana zarari olmayan bir nas agrisini bile kesemezsin cunku orasi sana atfedilen islev alani icerisinde degil.

Kisaca ozetkemem gerekirse biz kabugun dis dunyada yasayip orayi gelen verilerle algilamasi icin gelistirdigi organik yapay zeka bir programiz. Bedenin bize sagladigi alicilardan gelen verileri alip kendi programlama dilimize cevirip yorumlariz ve bu verilerle vucudun nasil hayatta kalacagini siyleriz. Yani bobreklerin cigerlerin nasil cesitli islevleri varsa bizde beynin diger tum organlar gibi butunu yasatmak icin urettigi bir islevden fazlasi degiliz.

Vucudumuz uzerindeki kontrolumuzun sinirlarini ve vucudumuz hakkinda dogustan gelen hicbir bilgimiz olmadini dusundugun ana vucudun senin degil senin vucudunun bir islevi oldugunu anlayacaksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Nisan 2017; 16:17:40 >

Eyvallah fakat sen sadece kabuğu hesaplıyorsun. Kabuğun içine girip hayaletle yüzleşmen gerek o zaman engin ağa bağlanır ve sınırları aşarsın. O zaman anlarsın ki beden seni değil sen bedeni yarattın. O zaman efendi sen olursun. Bedeninin sana gösterdiği oyunlara aldanma. O yaratılan sen yaratansın. O beden sensiz çürüpyüp gider ki sen çıktığında öyle olacak zaten. Filimde Motoko'da senin gibi düşünüyordu ama özüyle yani kuklacıyla birleşince gerçeği gördü. O sonsuz enerji kaynağı güneş gibi kör edici bir ışığın arkasında gizli. Yanmayı, yok olmayı, değişmeyi göze alamazsan sınırların içinde sıkışıp kalır bu bedende boğulursun.

• Rupert Sanders miydi yönetmenin adı neydi

Film = Felsefi bir sci-fi filmin ağzına nasıl s*çılır? Sorusunun cevabı olmuş. 1995 teki takım ortaya çok iyi olmasa da bir şeyler çıkarmıştı. Mesela herkes çöpçüye atılan döner tekmeyi veya "Neyle insan neyle robot olunur?" Gibi soruları hatırlar. Film ise her yerine CGI basılmış, ilgi çekici tarafları çekilip alınmış, sahneleri arasında akıcılığı sıfır olan boş bir kabuk. Filmden severek hatırladığım tek şey bazı güzel müzikler ve Şefin "Kaplan avlamaya tavşan yollanmaz" (mıydı?) sözüydü. Lakeshore records zaten müzikleri yayınlamadı. Şaka gibiler ya. Bestecileriniz Lorne Balfe ve Clint Mansell olacak ve siz OST u yayınlamayacaksınız. Belki filmi kurtaracak tek şey müzikler olacak, onu da yayınlamayarak "para istemiyoruz" diyorlar adamlar. Ha bu arada bilmeyenler için filmin bütçesi $110.000.000 dı. Toplam reklam la beraber 220 milyona kadar çıkmış galiba çünkü 60 milyon dolar zarar etmişler. (Gelir 160M lerdeydi) Üzgünüm ama Japonlar 3 Milyon dolarla sizi geçiyor. (1995 teki için öyle bir şey harcamışlardır ne olacak başka) Şu anda yayınlanan çizimleri en iyi olan anime Attack on Titan S2 için bölüm başına ortalama 400.000 dolar harcanıyormuş. 4.8 M dolar yapar buda (12 bölüm.) gidin bakın efektlere, müziklerine. Bu işler parayla olmuyor.

Daha diyeceğim çok şey varda ben bile sıkıldım. Bir animeci olarak büyük umutlarla gitmiştim. O yüzden büyük hayal kırıklığı yaşadım. Yeni film tabiiki gelmeyecek. Acayip küfretmek istiyorum da ortamı bozmayayım şimdi.

Son olarak Change sitesinde imza topluyorlar müzikler için. Lütfen katılın be...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndSomeFeelsPlease -- 25 Mayıs 2017; 10:52:0 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.