Şimdi Ara

GHOST OF TSUSHİMA TÜRKÇE GELME İHTİMALİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • RDR 2 VE SPIDERMAN GİBİ OLMAZ İNŞALLAH.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay Virgül -- 15 Aralık 2019; 23:59:53 >

• Sucker Punch yapıyor, gelir büyük ihtimal.
  • Horizon: Zero Dawn, Guerrilla Games tarafından geliştirilmiş ve geliştiricinin önceki birçok oyununda Türkçe dil desteği olmasına rağmen Türkçe değildi. Size karşı çıkma niyetinde değilim, oyunun Türkçe çıkacağına inanıyorum; ama çıkmama ihtimali her zaman var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-53F1F6A6D

Horizon: Zero Dawn, Guerrilla Games tarafından geliştirilmiş ve geliştiricinin önceki birçok oyununda Türkçe dil desteği olmasına rağmen Türkçe değildi. Size karşı çıkma niyetinde değilim, oyunun Türkçe çıkacağına inanıyorum; ama çıkmama ihtimali her zaman var.
    Büyük ihtimal dedim zaten de yanlış bilmiyorsam Infamous serisi Türkiye piyasasında tutuldu(özellikle son oyun). Zira ben oyunlarını 2. el piyasasında bayağı görüyordum ki aynı şeyi Killzone için söyleyemeyeceğim. Genel itibarı ile seri hakkında tek duyduğum şey ps2 döneminde 64 kişilik multiplayer desteği olması.
  • RDR2'nin Sony ile ilgisi yok ki. Spiderman'a ise Marvel, Disney falan derken 10 tane izin alınması gereken yer olaya giriyor.
    Horizon: Zero Dawn neden Türkçe gelmedi, anlamadım açıkçası. Biraz uzak bir olasılık fakat oyun ile ilgili PC'ye gelecek söylentileri var, o yüzden olabilir.
    Hali hazırda Last Of Us 2, Türkçe geliyor. Yine başka bir Sony ex oyunu olan cinleri toplayarak boya yapılan bir çocuk oyunu var, o da Türkçe. Death Stranding yine aynı şekilde Türkçe gelmişti. Detroit falan da. Sony'in Türkçe Diline önem verdiği bir gerçek. Pazara ise pek değil. Millet yabancı PSN'lerden oyun alıyor paso.
  • Türkçe gelip gelmesine geliştirici karar vermiyor. Direk Sony UK karar alıyor.

Horizon Türkçe gelmedi çünkü yeni ipdi risk alınamadı yada ikna edilemedi. O dönem uncharted'da geldiği için direk dublaj ve altyazı ona edildi. Düşüncem satış rakamları düşünülerek türkçeleştirme haklarını Uncharted'dan yana kullandı Sony TR.

RDR2'nin Sony TR ile ilgisi dolaylı olarak var. Resmi PS4 TR dağıtıcısı Sony TR'dir. Çok görüşme yaptılar sadece ps4 sürümü Türkçe çıkması için ama rockstar'ın katı kuralları yüzünden ikna edilemedi.

Ayrıca son olarak SonyTR artık dublaj işini saldı zaten AAA title exc olan GOW bile altyazıyla geldi. Dublaj maliyetinden kısılıp altyazına odaklandıydılar. Doğru olanda buydu zaten. Ama TLOU2 dublaj ile gelmesi yüzleri güldürdü. Muhtemelen bundan sonra UC ve TLOU dışında dublaj olmayacak :)

Son olarak Ghost of Tsushima'nın yeni ip olması dışından bir sorun görünmüyor. %85 Türkçe altyazı ile çıkacaktır.

• Himurajutsu kullanıcısına yanıt
    Uncharted ile Horizon arasında 10 ay gibi bir süre var. Ki aynı Finansal dönem dışında bir birini bağlayacak bir durum yok bence. Uncharted hem dublaj ve hem altyazılı olarak geliyorken Horizon'un pas geçilmesi saçma.
    RDR2 için ise dağıtımcı olması bir anlam ifade etmiyor. Daha Horizon için bütçe ayıramıyorken RDR2 için mi ayıracakmış. Çeviri yükünün kaç katı olduğu ortada. Ayrıca Rockstar kalkıp Microsoft tarafını karşısına almaz platform bazlı yerelleştirmeye izin vererek. PS TR tarafı çok uğraştık deyince olmuyor o işler. Rockstar kestirip atmıştır.
  • Himurajutsu kullanıcısına yanıt
    Bundan sonra dublajlı oyunun çıkmamasıyla ilgili nasıl mantık yürüttünüz anlamadım. The Last of Us'ın ilk oyunu TR dublajlı değildi ama ikinci oyun TR dublajlı çıkacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunun cıkıs tarihi hemen hemen belli olduğu icin eklenecek dillerde belli olmustur Ps Tr genelde bu tur dil destegi duyurularini oyun cikis tarihi açiklandiktan sonra yapiyor bu aralar duyuru gelebilir Türkçe destegi mevcut ise eger bu aciklama gelmezse o zaman Türkce icin umutlar azalabilir horizon, spiderman cikis tarihi aciklandi duyuru yapmadilar ama Last of us 2 vr death strading cikis tarihi açiklanir aciklanmaz Turkce destegini acikladilar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gelmez büyük ihtimalle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FORZAFATHER

Uncharted ile Horizon arasında 10 ay gibi bir süre var. Ki aynı Finansal dönem dışında bir birini bağlayacak bir durum yok bence. Uncharted hem dublaj ve hem altyazılı olarak geliyorken Horizon'un pas geçilmesi saçma.
    RDR2 için ise dağıtımcı olması bir anlam ifade etmiyor. Daha Horizon için bütçe ayıramıyorken RDR2 için mi ayıracakmış. Çeviri yükünün kaç katı olduğu ortada. Ayrıca Rockstar kalkıp Microsoft tarafını karşısına almaz platform bazlı yerelleştirmeye izin vererek. PS TR tarafı çok uğraştık deyince olmuyor o işler. Rockstar kestirip atmıştır.
    5 buçuk ay vardır aralarında. En son UC4 çıkmadı. Ayrıca yeni ip olması işleri zorlaştırdı tutup tutmayacağı belli olmayan bir oyuna yatırım etmediler. Şimdi konuşuyoruz efsane oyun diye ama o zamanlar oyun kapalı kutuydu. Days gone olayı gibi olma ihtimali vardı.

Bir bütçe vardır onuda kar getirecek oyuna yatırmışlardır. Horizon bilerek çevrilmemiş olabilir. Horizonda çok yüklü bir diyalogda yok zaten. Detroit'de daha fazla satır vardır ve o çevrildi. Ayrıca ne yapar eder RDR2'ye bütçe ayırırsın çünkü referansı RDR1'dir. Ayrıca firmadan çıkan diğer referans oyunda GTA serisidir. Bu oyuna bütçe ayrılmayacakta neye ayrılacak. Peynir ekmek gibi satar misali.

İhtimaller dahilinde ama Microsoft XBOX kanadının borusu Türkiyede ötmüyor malesef bunuda hesaplamak lazım. Ayrıca rockstar'da biliyor TR'de oyun en çok PS4 platformunda satılacağını.

• quote:

Orijinalden alıntı: s-adebisi

Bundan sonra dublajlı oyunun çıkmamasıyla ilgili nasıl mantık yürüttünüz anlamadım. The Last of Us'ın ilk oyunu TR dublajlı değildi ama ikinci oyun TR dublajlı çıkacak.
    Bundan sonra çıkmayacak derken UC ve TLOU serisi hariç gelmez direk altyazı odaklanılır anlamında söyledim. Mesela yarın Uncharted 5 duyrulsa Türkçe dublaj olarak gelir. Bu sadece tahmin tabii ki.
  • Ne o.
    Bu oyun ps ex oyunu değilmiki zaten.
    Yoksa budamı pc ye geliyor?

• Yeniada kullanıcısına yanıt
    Pc'ye gelmez bu oyun, imkansız bence, türkçe olayında ise, bir horizon vakası yaşayacağız gibi hissediyorum, umarım yanılırım

• Xbox Türkiye'nin tüm oyunları Türkçe altyazı ile getirme kararından sonra Playstation Türkiye'de exc. oyunları Türkçe çıkarma kararı aldı.Ps5'e geçişin arifesinde rekabet bu denli kızışmışken oyunun Türkçe geleceğinden emin olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaciTTOR -- 6 Ocak 2020; 15:2:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaciTTOR

Xbox Türkiye'nin tüm oyunları Türkçe altyazı ile getirme kararından sonra Playstation Türkiye'de exc. oyunları Türkçe çıkarma kararı aldı.Ps5'e geçişin arifesinde rekabet bu denli kızışmışken oyunun Türkçe geleceğinden emin olabilirsiniz.
    Haberler doğruysa xbox sx ile yola devam

• quote:

Orijinalden alıntı: kayzer-soze

Haberler doğruysa xbox sx ile yola devam

Alıntıları Göster
    başlık playstation exclusive oyunu olan Ghost of Tsushima ile ilgili. Xbox ile yola devam demeniz güldürdü :)
    Ama onu da konuşalım madem. Başlık dışı konuşur olsak, ps exclusive oyunlar umurunuzda değilse yeni nesile geçişte xbox almak da mantıklı olabilir. Game pass ile birçok çok oyuna uygun abonelik fiyat ile sahip olabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HaciTTOR kullanıcısına yanıt
    Reis kaynak nedir bilmiyorum ama türk oyun severler için on numara haber.

• Türkçe altyazılı resmi fragman yayınlamışlardı. Oyun Türkçe gelir.

-----

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 6 Ocak 2020; 21:34:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.