MSI OPTIX AG321CQR monitör aldım ghosting çok mu var anlayamadım video yüklüyorum bilenler yardımcı olursa çok sevinirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rorschach1v4n -- 2 Ağustos 2022; 2:44:34 > |
Monitör Ghosting Testi ile Ekranınızı İnceleyin
Ekran ghosting'i, hareketli görüntülerde bulanıklık veya iz bırakma sorunudur. Bu, özellikle hızlı hareketli oyunlar veya videolar oynarken rahatsız edici olabilir. Monitörünüzün ghosting olup olmadığını kontrol etmek için bir "ghosting testi" gerçekleştirebilirsin.
Ghosting Testi Nasıl Yapılır:
- Ghosting Testi Sayfasını Aç: UFO Test gibi ghosting testi web sitelerinden birini aç.
- Monitörünü Gözlemle: Test sayfasında hareket eden bir UFO görüntüsü görünecek. UFO'nun kenarlarında herhangi bir bulanıklık veya iz olup olmadığına dikkat et.
- Farklı Renkleri Kontrol Et: Ghosting, farklı renkler için farklı derecelerde görülebilir. UFO'yu kırmızı, yeşil ve mavi gibi farklı renklere çevir ve ghosting'in değişip değişmediğini gözlemle.
Ghosting Testi Sonuçlarını Yorumlama:
- Belirgin Ghosting: Görüntüde belirgin bulanıklık veya izler varsa, monitöründe ghosting sorunu vardır.
- Hafif Ghosting: Ghosting hafifse, ancak rahatsız edici değilse, monitörün ortalama bir ghosting performansı vardır.
- Ghosting Yok: Görüntüde hiç bulanıklık veya iz yoksa, monitörün mükemmel bir ghosting performansı vardır.
Ghosting Sorununu Çözme:
Ghosting sorunu varsa, aşağıdaki adımları deneyebilirsin:
- Ekran yenileme hızını artır.
- Tepki süresini azalt.
- Overdrive ayarlarını ayarla.
- Monitörü başka bir sisteme bağla ve sorunun devam edip etmediğine bak.
Ekran ghosting'i, oyuncular ve video izleyicileri için önemli bir husustur. Bir ghosting testi gerçekleştirerek monitörünün ghosting performansını kontrol edebilir ve gerekirse sorunu çözebilirsin.